Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flow Traders 2019: Go with the Flow!

3.616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Ayous
0
quote:

handelsboer schreef op 8 februari 2019 20:43:

Kijk even naar de koershistory april 2018 10 % down op dag van de cijfers na drie weken weer keurig omhoog, als grootaandeelhouder pak je dan dubbele winsten, vervelend voor ons, maar het heeft niets met slechte resultaten te maken. 2015 heeft de koers op 45 gestaan zelfs 2017 hebben ze 32 een keer aangetikt, dan is deze koers na de hoogste winst ooit een lachertje, dat weten grote partijen ook, die stappen maandag vrolijk in, met dank aan Hodenius. Als kleine particulier moet je op tijd instappen en uitstappen.
Ik snap niet wat Hodenius met de verliezen van vandaag heeft te maken.
ValueChaser
1
quote:

lekkerbek schreef op 8 februari 2019 16:35:

[...]

Beste Ik ben zo weer weg,

Ik denk dat veel mensen op dit forum het prettig zouden hebben gevonden als je je visie op de formule van AD al een stuk eerder met ons zou hebben gedeeld. Waarom kom je daar nu pas mee?
In de kern zegt hij dat de formule per definitie niet kan kloppen door ontbreken van cruciale variabelen als volume en VIX. Dat zijn kritiekpunten die oa door mij eerder zijn genoemd, maar als reactie daarop werd ik door AD beticht van VIXatie.

En dat een formule die is gemaakt op basis van historische data prima overeen zal komen met diezelfde historische data, maar niets zegt over toekomst is ook geen nieuws. Ik heb hier eerder de metafoor voor gebruikt van het doortrekken van een trendlijn in een grafiek: komt prima overeen met verleden, maar heeft 0 voorspellende waarde. Daar hoef je overigens geen statistiek voor te hebben gestudeerd.
[verwijderd]
0
PM heeft wel genoten van de afstraffing vandaag. Blijkt maar weer dat de Wille Wortels van deze wereld met zelfgebouwde formules tot de catergorie broodprofeten behoren,
PM zat vandaag ook een keer mispoes. Was een een zeldzame en daarom aparte gebeurtenis om een keer te beleven. Genoten! :-). Goed weekend allen!
handelsboer
0
Ik begrijp dat hij, nogal aan het verkopen is geweest, of is dat niet zo? Bij Virtu zie ik trouwens dezelfde forse dalingen in het verleden, die zich daanrna keurig herstelden. Ook daar dubbele winsten pakken door de grote jongens, daarbij blijft Virtu een pracht aandeel. Als we dat met elkaar vaststellen, dan is er niets mis met FLOW. Dit nav Hodenius verkopen.
[verwijderd]
0
quote:

ValueChaser schreef op 8 februari 2019 20:53:

[...]
In de kern zegt hij dat de formule per definitie niet kan kloppen door ontbreken van cruciale variabelen als volume en VIX. Dat zijn kritiekpunten die oa door mij eerder zijn genoemd, maar als reactie daarop werd ik door AD beticht van VIXatie.

En dat een formule die is gemaakt op basis van historische data prima overeen zal komen met diezelfde historische data, maar niets zegt over toekomst is ook geen nieuws. Ik heb hier eerder de metafoor voor gebruikt van het doortrekken van een trendlijn in een grafiek: komt prima overeen met verleden, maar heeft 0 voorspellende waarde. Daar hoef je overigens geen statistiek voor te hebben gestudeerd.
Mijn formule kan de prullenbak in. Maar jij verwijt mij iedere keer geen aandacht te hebben voor volume en VIX.

Ik heb nu al twintig keer verteld dat op beursdagen met veel intraday beweging op de S&P500 er vrijwel altijd ook hoge handelsvolumes zijn. En dagen met hoge handelsvolumes zijn ook vrijwel altijd dagen met veel beweging in de VIX.

Bovenstaand zijn feiten.

De oorzaak dat de EPS tegenvalt - blijkt vandaag - is helemaal niet gelegen in mindere volumes of tegenvallende waarden van de VIX. De oorzaak is gelegen dat de hoge volumes en de hogere waardes van de VIX relatief groot effect hadden op de top tien meest liquide ETF's in de US, maar minder op minder liquide ETF's. En Flow Traders moet het blijkbaar hebben van de ETF's met geringere liquiditeit

Ja ik zat fout. Maar voor jou blijkt het heel moeilijk om echt open te staan voor feitelijke onderbouwing dat jouw tegenargumenten ook niet kloppen.

En de trendlijn kan nog steeds worden doorgetrokken. Alleen is er geen formule die de EPS exact kan voorspellen.

Bijlage:
Ayous
0
quote:

Donald de Kwakerd schreef op 8 februari 2019 22:01:

Mooi herstel bij Virtu. Maandag gaan we hetzelfde zien bij Flow.
That’s the spirit!
Donaldus
0
quote:

Ayous schreef op 8 februari 2019 22:38:

[...]
That’s the spirit!
Zit in m'n aard; ik zie altijd kansen ;). Profiteren van de dips door geduld te hebben.
handelsboer
0
Virtu gisteren een stijging van 4,75% vandaag 0,43 in de min, over de hele week een stijging van een kleine 1,48, de koers sloot op 26,87, uiteindelijk een dollar of euro verschil, ik verwacht zeker een herstel van flow Maandag.
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 8 februari 2019 10:37:

Sommigen zijn wel heel hardleers en blijven doorgaan met hun cijfergeneuzel..de koers van een aandeel wordt mede bepaald door diverse andere factoren.

Wat FT betreft is er een duidelijke conclusie te trekken n.l.ze verdienden weinig bij de reguliere schommelingen van de VIX in de afgelopen maanden; uitgezonderd die ene onverwachte spike in februari 2018.

Ze zullen een ander bedrijfsmodel moeten gaan zoeken wat analisten ook aangeven.
Als je in q4 50 cent weet te verdienen ben je echt niet goed bezig. De reëele waarde van dit aandeel is mijn inziens €22 en daar zouden we zomaar weert heen kunnen. Mijn calls juni 28 en 30 gaan waardeloos aflopen
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 8 februari 2019 13:28:

Flikt Hodenius nu al een paar keer. Verkocht vorig jaar tegen prijzen van dik in de 35.

en toen kwamen ook de getalletjes.

en boemmmmmm, zo terug naar < 24.


Natuurlijk weet die fl....r dat wel! En hij komt er ook mee weg zo te zien
[verwijderd]
1
quote:

Ik ben zo weer weg schreef op 8 februari 2019 13:35:

Beste IEX'ers, ik ben de auteur van de SA artikel dat jullie op dit forum hebben gedeeld en besproken (dank voor de page views!). Ik bekijk dit forum wel eens ter plezier en vermaak. Omdat ik jullie een sympathiek clubje vind, deel ik wat bevindingen/ideeën.

Ik denk dat niemand van ons echt blij was met de resultaten van vanochtend, maar de verwachtingen op dit forum waren wel extreem. Nog belangrijker is dat aandeelhouders hiernaar uitkeken en ook weten dat de volatiliteit terugloopt en er waarschijnlijk weinig is om naar vooruit te kijken. De koersreactie is m.i. volstrekt begrijpelijk.

Dan even over jullie hoge verwachtingen (wat overigens schering en inslag is op IEX). Dat AD toegeeft dat zijn model de prullenbak in kan en daarmee het boetekleed aantrekt, getuigt van zijn realisme en daarmee verdient hij niet de trappen na die hij krijgt van sommigen.

Ik zie dat veel van jullie nog niet precies begrijpen waarom AD's model niet werkte. Maar dit model er faliekant naast zou zitten was voor mij overigens helemaal geen verassing. Dat komt in de eerste plaats doordat het zo data-gedreven is. Als je een regressie uitvoert op een beperkt aantal (ongerelateerde) datapunten zal je altijd een model krijgen dat betrouwbaar lijkt en in het verleden altijd heeft gewerkt. Echter, het heeft in het verleden gewerkt omdat het model daarop 'ge-fit' is. Daarom moet je bij forecasting modellen extra op je hoede zijn voor hiervoor en een hele rij checks and balances gebruiken.

Wat hij had moeten doen is kwartaaldata gebruiken en een scheiding aanbrengen tussen NTI en de kosten en die laatste apart modelleren. Belangrijke minimale input voor NTI zijn VIX (of iets vergelijkbaars) en volume en dat per regio waar Flow actief is. Daarna moet je het model/regressie nog testen met data sub-sets, en het one-offs in de Flow NTI er uit halen bij het maken van het model.
Ik heb wel 20 regressies gerund voordat ik er een had die me enigszins betrouwbaar leek voor EMEA. Dar model dat ik gebruikte werkte best goed, maar NTI viel in Q4 wat mij betreft ietwat tegen (ik zat trouwens rond 58-59 cent EPS na december data).

Waarom kom je daar nu ''als mosterd na de maaltijd'' mee meneer de koekenbakker?

Tot slot ben ik van mening dat de huidige macro-economische omgeving veel neerwaarts risico oplevert voor de beurs, en daarom houd ik het aandeel in m'n portefeuille. Ik denk echter niet dat we de komende weken geld aan Flow gaan verdienen. De koersreactie van vandaag is logisch en het aandeel kan volgende week rustig verder naar beneden dwarrelen door de matige vooruitzichten op korte termijn.
Waarom kom je daar nu ''als mosterd na de maaltijd'' mee meneer de koekenbakker?
[verwijderd]
0
quote:

Ayous schreef op 8 februari 2019 14:19:

Misschien dat de lage prijs nog eens een overnamebod uitlokt.
De hele tent kun je overnemen voor zeg €1.5 mld? Dan heb je wel een bedrijf wat zomaar 200-300 miljoen per jaar doet. Dat is eigenlijk helemaal niet slecht, sterker nog, ik ken ze niet....kijk naar Takeaway.com. Waard 5 mld en 0 winst en een berg schuld.
Amazon, KW van pak hem beet 80-90 en dividend? Dan is FT eigenlijk een koopje'
[verwijderd]
0
quote:

Swarte Durk schreef op 8 februari 2019 14:34:

[...]
Heb jij het persbericht niet gelezen?

Meer dan de helft van de werknemers van Flow waren met vakantie die laatste weken van december. Toen iedereen terug was in januari ging de beurs alleen nog maar omhoog.
Dit had ik idd niet gelezen. Wat een awkward moment!!! Ik stond op de piste, want mijn bonus was al veilig gesteld.
Krijg hoe langer hoe meer een vieze smaak van dit aandeel.Dan ook nog die proleet Hodenius erbij...
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 8 februari 2019 14:55:

Vanochtend heb ik verlies genomen, want ik zie de koers nog verder zakken naar 20+. Evt. maandag nog ene technische opleving van 1 Euro, maar daarna kijkt niemand meer naar dit aandeel.
Helemaal mee eens....nog nooit zo teleurgesteld geraakt in een aandeel. Maar we stonden op de piste eind december en daarom viel Q4 een beetje tegen. Maar hee, ik heb de bonus al in de pocket!
[verwijderd]
0
quote:

handelsboer schreef op 8 februari 2019 16:06:

Ze hebben het beste boekjaar in hun historie en dan deze reactie hoge verwachtingen wekken, en bam naar beneden, vorig jaar april gebeurde hetzelfde het is een slimme taktiek, de koers herstelde de weken daarna toen de onrust in Italie toenam. De onrust neemt nu ook weer toe, er wordt vast weer opnieuw gekocht op de huidige bodem en de koers zal dan weer herstellen. Nu voelt het niet eerlijk. Toch zijn dit soort data geen afspiegeling van het resultaat. Keer op keer worden er spelletjes gespeeld. Les hieruit, bij stijging op tijd wegwezen voor de cijfers. Nu rustig afwachten het komt vanzelf goed.
De hele beurs is een''spelletje'' om de particulier kaal te plukken. Wij weten niets joh, de traders in de dealing rooms bepalen wie er verdient.

Maar een bedrijf die iets meer dan een miljard waard is en zoveel omzet en winst maakt, daar kunnen nog heel veel bedrijven jaloers op zijn.Er worden bedrijven gewaardeerd op 10 miljard die alleen maar verlies draaien. Daarom begrijp ik de afstraffing ook niet. KW van 8-10 en WPA 7-8% ??
[verwijderd]
0
quote:

SlechteBelegger schreef op 8 februari 2019 16:44:

Toch wel opmerkelijk dat we op de Q3 cijfers oplopen naar 28 Euro terwijl er toen ook nog niet zo heel veel gebeurde in de markt en nu op veel betere cijfers naar de 25 euro storten. Ik kan me voorstellen dat er meer verwacht werd maar zo dramatisch zijn de cijfers nou ook weer niet. De grootste vola zat achter in december wanneer veel grote fondsen hun boeken al gesloten hebben en er voornamelijk nog gehandeld wordt in de zeer krap geprijsde S&P en Nasdaq etfs.
De cijfers waren helemaal niet zo dramatisch, maar er wordt FT wederom verweten ( Morgan Stanley) dat ze geen outlook geven. En dat het dividend best hoger had gemogen bij deze kaspositie.
[verwijderd]
0
quote:

Kaybel schreef op 8 februari 2019 16:55:

[...]

Totaal foute reactie. Je kijkt namelijk veel te rationeel naar dit aandeel. Nee, je moet op dit moment emotioneel kijken.
Uitspraken als "dit aandeel stelt elke keer teleur" (Ja? Hebben ze de voorspelde EPS niet gehaald dan?) en "dit aandeel is geen 20 EUR waard" (dan zou het huidige dividend 12% zijn. Graag een lijstje van bedrijven die dat uitbetalen) maken duidelijk dat emotie regeert. Is normaal. En zoals ik vanmorgen al zei: is bijkoopmoment, als je durft (want het gaat tegen de markt in) en als je nog kunt (als je er al niet té diep in zit).
Ik durf wel maar vind 10K investering( helaas Calls )genoeg voor dit aandeel. Zou nog even 2-3 dagen wachten met bijkopen
[verwijderd]
0
quote:

handelsboer schreef op 8 februari 2019 20:43:

Kijk even naar de koershistory april 2018 10 % down op dag van de cijfers na drie weken weer keurig omhoog, als grootaandeelhouder pak je dan dubbele winsten, vervelend voor ons, maar het heeft niets met slechte resultaten te maken. 2015 heeft de koers op 45 gestaan zelfs 2017 hebben ze 32 een keer aangetikt, dan is deze koers na de hoogste winst ooit een lachertje, dat weten grote partijen ook, die stappen maandag vrolijk in, met dank aan Hodenius. Als kleine particulier moet je op tijd instappen en uitstappen.
Volgens mij mag Hodenius helemaal niet verkopen rondt de silence periode
Tordan
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 8 februari 2019 21:25:

[...]

Mijn formule kan de prullenbak in. Maar jij verwijt mij iedere keer geen aandacht te hebben voor volume en VIX.

Ik heb nu al twintig keer verteld dat op beursdagen met veel intraday beweging op de S&P500 er vrijwel altijd ook hoge handelsvolumes zijn. En dagen met hoge handelsvolumes zijn ook vrijwel altijd dagen met veel beweging in de VIX.

Bovenstaand zijn feiten.

De oorzaak dat de EPS tegenvalt - blijkt vandaag - is helemaal niet gelegen in mindere volumes of tegenvallende waarden van de VIX. De oorzaak is gelegen dat de hoge volumes en de hogere waardes van de VIX relatief groot effect hadden op de top tien meest liquide ETF's in de US, maar minder op minder liquide ETF's. En Flow Traders moet het blijkbaar hebben van de ETF's met geringere liquiditeit

Ja ik zat fout. Maar voor jou blijkt het heel moeilijk om echt open te staan voor feitelijke onderbouwing dat jouw tegenargumenten ook niet kloppen.

En de trendlijn kan nog steeds worden doorgetrokken. Alleen is er geen formule die de EPS exact kan voorspellen.

Wat mij betreft: Blijf dit gewoon delen. We zullen er wel niet achter kunnen komen welke ETF,s nu precies verhandeld worden. Dan is een EPS inderdaad niet te voorspellen. Toch blijf ik in het aandeel zitten, we balanceren op een dun draadje op vele gebieden en dat gaat ergens een keer mis.
3.616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 19,620
Verschil +0,030 (+0,15%)
Hoog 19,710
Laag 19,300
Volume 237.687
Volume gemiddeld 205.524
Volume gisteren 322.629

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront