Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wordt België een tweede Griekenland?

1.448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ja, wat zal er nu gaan gebeuren met dit land, meerdere talen en onderverdeeld in meerdere stukken van rijk en armoede! Wordt moeilijk voor de Koning wat hij moet doen met het kabinet.
Ben benieuwd naar de kersttoespraak v d Koning!
Kaiser
0
Meer en meer mensen durven de waarheid zeggen. Econoom Pascal Paepen: "In deze discussie word je al snel als ‘racist’ bestempeld als je zoiets durft zeggen, maar de waarheid is nu eenmaal dat we de enorme opvang van vluchtelingen niet aan kunnen." twitter.com/DVanLangenhove/status/107...
Kaiser
0
Coca-Cola wil 2 distributievestigingen in België sluiten: mogelijke impact op 132 jobs

ADN 23 januari 2019 13u36 Bron: Belga

‘Coca-Cola European Partners Belgium’ wil in 2020 twee van haar vijf distributievestigingen sluiten; in Hasselt en Heppignies. Daarnaast wil het frisdrankbedrijf de verkoop via automaten vereenvoudigen. Beide voorstellen kunnen een impact hebben op 132 jobs. Het bedrijf kondigde de intentie vandaag aan op een bijzondere ondernemingsraad.
Kaiser
0

Ondernemersvertrouwen op laagste peil in bijna anderhalf jaar

Vandaag om 15:06 | Bron: BELGA

Het ondernemersvertrouwen is in januari gedaald tot het laagste niveau sinds september 2017. Dat meldt de Nationale Bank vrijdag.

Het vertrouwen van de ondernemers daalde voor de tweede maand op rij en komt voor januari uit op -1,5. In december was dat -0,9, in november +0,4.

Volgens de Nationale Bank verslechterde het ondernemingsklimaat in de handel en, voor de tweede opeenvolgende maand, in de dienstverlening aan de bedrijven en in de bouwnijverheid.
Kaiser
0

180 jobs bedreigd door faillissement drukkerij Hélio

Vandaag om 17:12 | Bron: BELGA -

Brussel

De drukkerij Hélio, in het Henegouwse Fleurus, heeft vrijdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad zijn intentie bekendgemaakt om het faillissement aan te vragen. Volgens het bedrijf is de voortzetting van de activiteiten “niet langer houdbaar in de huidige marktomstandigheden”. Bij Hélio werken 180 mensen.
Kaiser
0
Werkloosheid daalt, aantal leefloners stijgt

Dat de cijfers van werkloosheid zakken, heeft volgens Marc Peelman van het ACV ook te maken met maatregelen waardoor werkzoekenden geen recht meer hebben op een uitkering of die na een tijd verliezen. “Wie zijn werkloosheidsuitkering na verloop van tijd verliest omdat hij niet kan aantonen dat hij voldoende inspanning deed om werk te vinden, verdwijnt uit de werkloosheidsstatistieken en valt dan terug op een leefloon”, legt hij uit. “Het gaat dan om een verschuiving van uitkering, van de ene statistiek naar de andere. En dus blijven er toch meer mensen op zoek naar werk dan de cijfers laten uitschijnen.”

www.hln.be/regio/dendermonde/werkloos...
[verwijderd]
0
Algemeen mag worden aangenomen dat ongelijkheid ontstaat door te grote verschillen. Zie ook Frankrijk.

Nivellering van inkomens is erg wenselijk, ook in Belgie. Je kunt niet zo maar de bevolking, veelal minder draagkrachtigen, laten betalen voor schulden die vooral zijn ontstaan door schulden in de bancaire sector.

Die Verifakos, die kale Griek met motor die door Tsipras en Dijsselblom verraden werd die was zo gek nog niet.
[verwijderd]
0
En verder is voor een maatschappij ook niet bevorderlijk dat er op een spontane manier inkomensverschillen ontstaan op basis van kleur en afkomst. Belgie is op dat gebied ook al geen monopilist.

Een erg groot deel van de Afrikaanse nieuwe europeanen heeft geen werk dan wel onderbetaald werk.

Dit is onwenselijk.
Kaiser
0

Tekort van 7,7 miljard in de begroting: “Volgende regering staat voor serieuze saneringsoperatie”

SVM 08 februari 2019 10u12 Bron: Belga

Economie Het begrotingstekort zal dit jaar oplopen tot 1,7 procent van het bbp, ofwel 7,7 miljard euro. Dat heeft De Tijd berekend op basis van cijfers van het Planbureau. CD&V-vicepremier Kris Peeters bevestigt dat de begroting een pijnpunt is. “Mocht de regering niet in lopende zaken zitten, dan had ze het budget nog wat kunnen bijsturen”, aldus de minister.

Het was al langer duidelijk dat het begrotingstekort in 2019 opnieuw stevig zou oplopen. Eerdere ramingen gingen al uit van een tekort van meer dan 7 miljard euro. Vorig jaar werd nog afgesloten met een tekort van 0,8 procent.

De regering had toen de boetes opgetrokken voor bedrijven en zelfstandigen die te weinig of geen voorafbetalingen doen. Daardoor werden massaal sneller belastingen betaald. Maar dat eenmalige effect valt dit jaar weg. Ook de groeiverwachtingen liggen lager dan geraamd.

“We hadden nog iets kunnen rechttrekken”
In De Ochtend op Radio 1 bevestigde Peeters dat de volgende regering opnieuw voor een serieuze saneringsoperatie staat. Volgens hem had de regering nog een volwaardige begrotingscontrole kunnen houden indien ze niet in lopende zaken zat. “We hadden als regering met volle bevoegdheden nog iets kunnen rechttrekken, maar niet de volledige 7,7 miljard euro”, geeft Peeters aan.

Hij ontkent dat de regering geen begrotingsinspanningen heeft geleverd. “Bij het begin van de legislatuur bedroeg het tekort nog 3,1 procent van het bbp”, luidt het. De Zweedse coalitie had bij haar aantreden een begrotingsevenwicht vooropgesteld. “We hebben een evenwicht tussen het economische en het sociale gezocht, bijvoorbeeld door de tax shift niet alleen de bedrijven ten goede te laten komen”, geeft Peeters als reden voor die mislukking aan.
Kaiser
0

Planbureau voorspelt begrotingstekort van 12 miljard in 2024

14/02/19 om 18:03

Bron: Belga

Dat blijkt donderdag uit nieuwe vooruitzichten van het Planbureau, die De Tijd en L'Echo konden inkijken. De langetermijnvooruitzichten van het Planbureau tot 2024 zullen als basis dienen voor de verkiezingsprogramma's.

Terwijl de regering-Michel kon profiteren van een bevredigende groei van 1,3 tot 1,7 procent, zien de vooruitzichten van het Planbureau er minder rooskleurig uit. In 2024, aan het eind van de volgende regeerperiode, zakt de economische groei tot 1,1 procent. Door die groeivertraging komen er 100.000 minder jobs bij in de komende vijf jaar en loopt het begrotingstekort op.

Vorig jaar zakte het tekort tot 0,8 procent van het bbp of 3,6 miljard euro, maar dit jaar stijgt het weer tot 1,7 procent of 8 miljard. In 2024 loopt het tekort zelfs op tot 2,6 procent of zo'n 12 miljard euro.

Het tekort neemt spontaan toe door de stijging van de uitgaven voor de pensioenen en gezondheidszorg, maar ook omdat de belastinginkomsten dalen. Ook de schuldgraad blijft boven 100 procent hangen.
voda
0
27 Belgische nazi's krijgen nog altijd ‘Hitler-pensioen’

75 jaar na de Tweede Wereldoorlog krijgen 27 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend pensioen uit Berlijn wegens ‘trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid’. Dat is hen in 1941 zo gegarandeerd door Hitler zelf.

Buitenlandredactie 19-02-19, 05:49

Vandaag buigt de Belgische Kamercommissie Buitenlandse Zaken zich over een resolutie die werd ingediend door Olivier Maingain (DéFi) en twee PS-verkozenen. Daarin roepen ze de Belgische regering op ,,dit probleem dringend diplomatiek aan te pakken’’.

,,Bijna 70 jaar lang zijn door de Duitse Länder aanvullende pensioenen uitbetaald’’, zegt onderzoeker Alvin De Coninck van de groep Herinnering, een vereniging van overlevenden en nabestaanden van de naziconcentratiekampen. ,,De bevoorrechten waren inwoners van de Oostkantons en de Elzas, die na de inval door de nazi’s de Duitse nationaliteit kregen, maar ook Belgen die tijdens de oorlog toetraden tot de Waffen SS.’’

Volgens hem is trouw aan nazi-Duitsland door de jaren heen consequent beloond. ,,Ik stuitte op aanvullende pensioenen van 425 tot 1.275 euro per maand. Jaren in een Belgische cel als gevolg van een straf voor collaboratie wordt beschouwd als arbeidsduur. Hoe meer jaren in de cel, hoe hoger de uitkering. Terwijl Belgen die tijdens de oorlog als dwangarbeider in Duitsland moesten gaan werken na de oorlog een schadevergoeding kregen van 50 euro per maand.’’

www.ad.nl/buitenland/27-belgische-naz...
ffff
0
De bevoorrechten waren inwoners van de Oostkantons en de Elzas, die na de inval door de nazi’s de Duitse nationaliteit kregen….

Voda, Hans,

Toch even een kanttekening!!! Na de Eerste Wereld Oorlog moesten de Duitsers grote gebieden grond afstaan als herstelbetaling voor de gruwelijke schade die de Duitsers in België hadden aangericht. Grote Duitse gebieden, gemakshalve nu even de Oostkantons genoemd werden BIJ België gevoegd. Dat waren en zijn dus eigenlijk Duitsers.
Ruim 20 jaar later vallen de Duitsers opnieuw België binnen, dus ook in hun afgepakte Oostkantons en oh ironie, oh ironie, zij worden door groot gedeelte van de plaatselijke bevolking in 1940 als soort van bevrijders en met veel sympathie en warmte ingehaald…..

Zo gaat dat met confiscaties… Die bevolking stond dus grosso modo helemaal niet zo vijandig bij de inval, integendeel. Waarschijnlijk hebben ze gehoopt dat Duitsland HEN weer terug zou nemen bij Duitsland, na de afscheiding 22 jaar eerder….

Hoe de oorlog afgelopen is weten we allemaal, maar in dit licht bezien is het in ieder geval te begrijpen waarom die...… Duitsers een Duits pensioen kregen. Ik heb het dus over...burgers en niet over nazi's.

Uiteindelijk krijg ik vandaag de dag ook pensioenen uit Nederland, België, Duitsland... Het is maar net hoe je leven gelopen is en hoe landen onder elkaar afspraken hebben gemaakt.

Peter
voda
0
Ik zag deze ook nog langs lopen.

'34 Nederlanders ontvangen Hitler-pensioen'


© EPA Hitler tijdens een planningsvergadering met Duitse officieren.
34 hoogbejaarde Nederlanders krijgen nog altijd een aanvullend pensioen vanuit Duitsland vanwege hun dienstjaren bij de Waffen-SS. In 14 gevallen gaat het om weduwen.

Dat meldt EenVandaag op basis van eigen onderzoek. Duitsland betaalt sinds 1950 pensioenen aan alle ex-militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog schade hebben opgelopen. De bedragen worden uitgekeerd door de deelstaten. Voor Nederland is het Landschafts Verband Rheinland (LVR) verantwoordelijk voor de betalingen.

27 Belgen
Een woordvoerder van LVR zegt tegen EenVandaag dat tien van de 34 Nederlanders ook de Duitse nationaliteit hebben. Woensdag werd al bekend dat 27 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend pensioen krijgen.
Bekijk ook: 'Alarmerend dat zoveel Nederlanders pensioen mislopen' (van De Telegraaf)

www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/3...
Kaiser
0
Kaiser
0
Net geen 3.000 Belgische faillissementen in eerste kwartaal met Vlaanderen als koploper

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn in België 2.983 ondernemingen over de kop gegaan, 1,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De toename is volledig te wijten aan Vlaanderen. En hoewel er vooral meer eenmanszaken failliet gaan, het aantal bedreigde jobs ging ook omhoog.
www.hln.be/nieuws/binnenland/net-geen...
Kaiser
0
Ruim 2.000 banen bedreigd door collectief ontslag in eerste kwart van 2019

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben 28 bedrijven een procedure tot collectief ontslag aangekondigd in België. Daarbij kwamen in totaal 2.027 banen op de tocht te staan. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid. Begin dit jaar kondigde het telecombedrijf Proximus aan dat het 1.900 banen wil schrappen. Dat aantal zit niet in de statistieken, omdat de onderneming niet onder de private wetgeving collectief ontslag valt.

Het aangekondigde banenverlies in de metaalverwerkende sector (723) woog in het eerste kwartaal het zwaarst door. Zo waren er aankondigingen bij kabelproducent Nexans (83) en bij Munters (211). Op het einde van de periode kondigde ook staaldraadfabrikant Bekaert aan 281 jobs te willen schrappen.

In de provincie Vlaams-Brabant is het grootste aantal bedreigde banen (392) opgetekend. Waals-Brabant volgt met 370 bedreigde banen, maar dat is nagenoeg te wijten aan twee bedrijven: het staalbedrijf NLMK Clabecq (290 banen op de tocht) en de Amerikaanse farmagroep Baxter. Bij die laatste zijn in totaal 90 banen bedreigd in het Waals-Brabantse Eigenbrakel en het Henegouwse Lessen.

De distributiesector kent bijna 100 aangekondigde ontslagen in het multimedia- en boekenassortiment. Bij Fnac staan zo 57 banen op de tocht en bij boekenhandel Actissia 39 banen. Ook bij de Vlaamse krantengroep Mediahuis (92 te schrappen banen), bij koerierdienst UPS (111) en bij maaltijdenproducent Chillfis (73) was er een aankondiging collectief ontslag.

In de loop van het kwartaal beëindigden 12 bedrijven ook de procedure van collectief ontslag. Daarbij gingen 520 banen verloren, van de 537 die bij de aankondiging bedreigd waren. In het eerste kwartaal 2018 waren 2.405 banen bedreigd door een aankondiging tot collectief ontslag. In hetzelfde kwartaal in 2017 waren dat er 1.285.
Kaiser
0

Plan van regering om de beurs populairder te maken flopt

Vandaag om 15:33 door gjs | Bron: BELGA -

De federale regering is er niet in geslaagd spaargeld te kanaliseren van spaarboekjes naar aandelen. Precies het omgekeerde gebeurde, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Belgische gezinnen verkochten in 2018 netto voor 919 miljoen euro beursgenoteerde aandelen en voor 2,5 miljard euro niet-genoteerde aandelen. Tegelijk parkeerden ze 10 miljard euro extra op spaarboekjes, schrijft De Tijd zaterdag.

In uitvoering van het Zomerakkoord lanceerde de regering begin 2018 een paar fiscale maatregelen om beleggingen in aandelen te stimuleren. Ze hoopte zo de investeringen in de reële economie en de creatie van jobs te stimuleren. De fiscale vrijstelling van de rente op gereglementeerde spaarboekjes werd gehalveerd tot 960 euro. Bovendien is een fiscaal snoepje ingevoerd voor dividenden. Die maatregelen hebben tot hiertoe echter niet het verhoopte resultaat.
Kaiser
0
150 banen weg bij DAF in Westerlo

Vrachtwagenbouwer DAF Trucks schrapt 150 interimcontracten in de fabriek in Westerlo. Ook in Eindhoven verdwijnen 200 uitzendkrachten.
1.448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.379,20 +0,77%
 EUR/USD 1,0641 -0,28%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront