Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: 3 ETF-weetjes die u moét lezen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. bulander 5 februari 2019 11:35
    oorzaak is invoering van MiFID II waardoor de eis voor particuliere beleggers is dat er een Nederlandstalige EBI van het ETF moet zijn.
    De Europese en Nederlandse overheid gaat er van uit dat een particulier geen Engelstalige versie begrijpt, en er dus niet in mag handelen.
    Dit onder het mom van bescherming voor de particuliere belegger.
    Wat in mijn ogen een drogreden is.
  2. SlechteBelegger 5 februari 2019 14:34
    quote:

    godvader schreef op 4 februari 2019 17:32:

    de meeste ETF's uit USA worden in B. & NL. afgeremd , zelfs niet te koop.

    Why ?
    Met een goede online broker kun je alle US Etfs zelf rechtstreeks op de Amerikaanse beurs kopen. Scheelt je ook nog eens een hoop dividend belasting. Die ben je op de in Europa geliste US ETFs bij voorbaat al kwijt.
  3. forum rang 7 handyman6 6 februari 2019 19:12
    quote:

    SlechteBelegger schreef op 5 februari 2019 14:34:

    [...]

    Met een goede online broker kun je alle US Etfs zelf rechtstreeks op de Amerikaanse beurs kopen. Scheelt je ook nog eens een hoop dividend belasting. Die ben je op de in Europa geliste US ETFs bij voorbaat al kwijt.
    Graag voorbeeld van zo’n brooker want met Lynx kan het dus niet!!
    GrH6
  4. Warren Buff 7 februari 2019 01:32
    Het kan ook geen US-broker zijn. De MiFID II geldt ten aanzien van ingezetenen van de EU. Waar de dienstverlener die producten aanbiedt is gevestigd is irrelevant. Ook een US-broker mag deze producten dus niet aan EU ingezetenen verkopen als het product niet aan de MiFID II eisen voldoet. Daar komt overigens bij dat onze AFM de regelgeving legitisch uitleg wat het probleem sterk vergroot. Deze uitleg van regelgeving heeft niets meer van doen met bescherming van de particuliere belegger, eerder met onnodig beknotten van diens vrijheden. Het wordt tijd dat een NL-broker “de ballen” heeft om de uitleg door AFM aan de rechter voor te leggen.
  5. [verwijderd] 15 februari 2019 12:30
    Als Vlaamse Belg valt het me op dat de NL.in hun opstellen de jongste tijd toch zo graag uitpakken met Engelse woorden.Vragen hieromtrent : Is het omdat zij niet meer zo fier zijn op hun echte moedertaal ?
    Is het 'n vorm van bluffen , zoiets van: ziet 'ns wat we kunnen ? Kunnen zij het in hun eigen,mooie taal niet meer gezegd krijgen ? Zij niet willen versleten worden als "simpele zielen" ? Of moeten zij persé Engels gebruiken omdat zij ook "in" willen zijn ? Het idee hebben dat het in het Engels , zeker in de centenwereld beter klinkt.? En zo kunnen we nog even doorgaan...
  6. forum rang 8 Leefloon 15 februari 2019 15:44
    De Vlaamse Belg gebruikte in de eigen vraag, "de meeste ETF's uit USA worden in B. & NL. afgeremd , zelfs niet te koop. Why ?", minimaal 7 Engels woorden (exchange, traded, funds, united, states, America, why", en is blijkbaar niet fier op het eigen land "B." noch op de taal "NL.".

    Met erkenning voor dat het minder digitaal typewerk is, de Nederlandse economie opener is dan Vlaamser nationalisme, dat bijvoorbeeld binnen de EU, na het Verenigd Koninkrijk en Ierland, in Nederland het hoogste percentage mensen Engels spreekt, dat het financiële centrum Amsterdam meer op de wereld dan op Nederland is gericht, en dat er geen taalstrijd gevoerd hoeft te worden om Brussel te heroveren.

    Toch 1 - 0 voor Nederland en het Nederlandse Nederlands, door het gebruik van minimaal 7 Engelse woorden in de eigen vraag van de taalpuristische Vlaamse Belg...
  7. [verwijderd] 15 februari 2019 18:46
    Het enige woord : why ( de rest zijn afkortingen) is me spijtig genoeg ontglipt. Met verontschuldiging !
    Ik betwist niet dat Engels bij jullie vaker aan bod komt dan over de B taalgrens. Wij, Vlamingen, hebben aan het Frans meer dan voldoende, het ergert ons des te meer dat we in NL.om de haverklap met woorden in deze taal geconfronteerd worden. Het staat zo "chiek".
    Trouwens als U bij de kapper een "brushing" bestelt wordt de rekening naar boven afgerond want voor een alledaags borstelen kan de brave man toch geen eurootjes vragen.
    Sterkte!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links