Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
snuf13
0
Erdogan maakt ondanks de dreiging en uitbreiding geen moer klaar........ Hij denkt dat hij een leger heeft,
wat door US in een paar uur van de kaart is geveegd..... Lang leve de lol!!!!
haas
1
Al tien jaar zakt de Turkse munt in waarde, en dan vooral omdat Erdogan het monetair beleid gebruikt om allerlei prestigeprojecten te financieren,
DeZwarteRidder
0
’Overlastbruiloften toeter-Turken moet prioriteit krijgen’

Door Koen Nederhof
3 min geleden in BINNENLAND

Amsterdam - De politie moet stevig optreden tegen trouwstoeten die toeterend door de straten trekken en verkeersregels aan hun laars lappen. Dat vinden onder meer de VVD en voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee.

In België blijkt een ’actieplan’ tegen toeterstoeten succesvol, vertelt woordvoerder Olivier Slosse van de lokale politie Brussel-Elsene. Daar werden sinds 1 april 207 boetes uitgedeeld aan 52 trouwstoeten. „Het gaat soms om ernstige zaken. Mensen die op het voertuig zitten, wheelies (op het achterwiel rijden met motoren, red.), kinderen die fout zitten.”

Slosse vertelt dat de stoeten zich voorspelbaar gedragen. Ze gaan op geijkte tijden naar fotogenieke plekken, en rijden daarbij op soms levensgevaarlijke wijze door de stad. De politie treedt dan stevig op. „Het vergt een hoop capaciteit, maar burgers laten duidelijk blijken dat ze het appreciëren. Die stoeten zorgen voor een hoop irritatie.”

Toevallig

Toch is er in Nederland geen speciale aandacht voor het fenomeen, aldus de politie. Cijfers over overtredingen zijn er niet. Alleen als agenten het toevallig zien, grijpen ze in. Zoals in Rotterdam onlangs gebeurde, blijkt uit een Facebook-post van de politie.

„Tijdens de surveillance horen we van de meldkamer dat er een groep versierde auto’s alle rijstroken van de Willemsbrug blokkeert. Uit ervaring weten we dat dit wel eens een Turkse bruiloft zou kunnen zijn”, schrijven agenten, die ingrijpen als vrouwen uit de auto’s hangen en de wagens blijven claxonneren. „De bestuurder interesseert het niet of is zich niet bewust van de gevaren. Dat uit hij met de opmerking dat het feest is en dat ’dan nou eenmaal alles mag’.”

"Je vraagt je af hoe dit zomaar kan"

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra verbaast zich over het gedrag van de feestvierders, waarvan regelmatig video’s opduiken. „Ik weet niet hoe vaak dit voorkomt, maar je vraagt je toch af hoe dit zomaar kan. Ik bedoel: een feestje bouwen doe je toch niet op de snelweg? De politie moet hier gewoon tegen optreden en desnoods de auto’s in beslag nemen.”

Hij krijgt bijval van oud-verkeersofficier Spee. „De wetgeving is er, dus je moet ze aanpakken.” Dat vergt capaciteit, zegt hij, maar anders wanen de daders zich onaantastbaar.

Bij gebrek aan landelijke actie heeft Den Haag een lokaal ’zerotolerancebeleid’ rond landgoed Clingendael, een populaire plek voor bruidsfoto’s. Dat werkt, zegt een woordvoerder. „De gemeente heeft surveillance opgevoerd, politie beboet voor toeteren. Op de tijden dat we de meeste overlast verwachten, hebben we die tot redelijke proporties hebben teruggedrongen.”
haas
0
maart 2018
De 13e editie van ‘Forbes 100’ is gepubliceerd met een lijst van de 100 rijkste Turken. Het vermogen van de rijkste Turken is ten opzichte van het jaar ervoor met 18,5 miljard dollar gestegen naar een totaal vermogen van 121,4 miljard dollar.

1- Murat Ülker (58), Yildiz Holding
Vermogen: 4,8 miljard dollar, eigenaar van koekjesgigant Ülker en o.a. het Nederlandse merk Verkade

www.turks.nl/turkije/economie-turkije...
haas
0
Steeds meer Turken vluchten naar Griekenland na mislukte coup

Steeds meer Turken ontvluchten hun land en vragen asiel aan in Griekenland. Alleen al in juli gebeurde dat 687 keer, melden Griekse media. Een onbekend aantal mensen is om het leven gekomen tijdens de oversteek van de Egeïsche Zee of de grensrivier Evros.

Buitenlandredactie 27-08-18, 12:50
Sinds begin dit jaar heeft Athene al bijna 2.000 Turken geregistreerd. Volgens een officier van de kustwacht is het werkelijke aantal veel groter, omdat velen zich niet bij de autoriteiten melden. Ze reizen door naar West- of Midden-Europa.

De stroom kwam op gang na de mislukte poging in de zomer van 2016 om de Turkse leider Recep Tayyip Erdogan ten val te brengen. Het jaar voor deze staatsgreep schreef Griekenland 43 Turkse asielzoekers in, in 2016 al 189 en in 2017 zelfs 1827.

President Erdogan liet na de coup tienduizenden tegenstanders oppakken wegens vermoedelijke betrokkenheid. Door de economische crisis die zich momenteel doet voelen, besluiten nog meer Turken te vertrekken.
==================================================
Hoe lek is deze grens ?
www.turks.nl/turkije/algemeen/turkse-...
haas
0
met dank aan voda:)
================================================
Moody's verlaagt kredietwaardigheid 18 Turkse banken

(ABM FN-Dow Jones) Moody's heeft de kredietwaardigheid van 18 Turkse banken en twee financiële instellingen verlaagd. Dit meldde de kredietwaardigheidsbeoordelaar dinsdag.

Daarnaast gaf Moody's een negatieve outlook af voor deze 20 banken en instellingen.

De bijstellingen weerspiegelen volgens de kredietwaardigheidsbeoordelaar de aanzienlijke toename van de neerwaartse risico's, "waarbij een verdere verslechtering van het beleggerssentiment zou kunnen drukken op de zakelijke kredietverstrekking", aldus Moody's.

De kredietbeoordelaar merkte op dat de marktomstandigheden in Turkije sterker verslechterden dan aanvankelijk werd voorzien. Het ratingbureau verwacht dat deze trend doorzet. Dat was reden voor Moody's om het macro-profiel voor Turkije naar 'zwak' te verlagen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
[verwijderd]
0
De Turkse munt lira moest donderdag weer fors terrein prijsgeven in vergelijking met de dollar en kwam daarmee dicht in de buurt van het dieptepunt dat eerder deze maand werd neergezet.

De Turkse munt is weer in zeer onrustig vaarwater terecht gekomen nadat kredietbeoordelaar Moody’s zich afgelopen maanadag somber uitliet over de kredietwaardigheid van Turkse banken.
[verwijderd]
0
NOS nieuwsuur 05-01-2018, 09:58
nos.nl/nieuwsuur/artikel/2210535-nede...

Zo deed Unilever vorig jaar een mega investering. De Nederlandse multinational zette een van zijn grootste en meest moderne fabrieken neer in de Turkse stad Konya. "We praten over een investering van 350 miljoen euro.
De plek van de fabriek is opmerkelijk, zegt correspondent Lucas Waagmeester. "Dit is het hart van het oerconservatieve Anatolië, het hart van Erdogan-land.
Harm Goossens, CEO van Unilever Turkije, is juist enthousiast over zakendoen met Turkije. "Het antwoord 'nee' bestaat hier niet. En ik vind dat er hard gewerkt wordt. Ze zijn ook enorm gefocust op resultaat. Dat is een van de redenen waarom Unilever het in Turkije het hartstikke goed doet."

Waagmeester vertelt dat Unilever in Konya wordt gezien als een Turks bedrijf. "Met Turkse merken en Turkse toeleveranciers. Een Turks succes." De deuren van de fabriek gingen in mei vorig jaar open.


============================

Mooie job voor Rutte, na de val van RutteIII, die ik toch niet voor onmogelijk acht. Unilever Turkije uit de problemen trekken ....:-)
haas
0
Het Europees Parlement heeft 70
miljoen euro subsidie voor Turkije als
EU-kandidaat-lid geschrapt.Het land
vertoont te weinig vooruitgang op het
gebied van mensenrechten,persvrijheid
en democratie,vindt het parlement.

Het geld was bedoeld om te voldoen aan
de toetredingseisen van de Europese
Unie
rationeel
0

President van Turkije Recep Tayyip Erdogan maakte gisteren het teken van de Moslimbroederschap. Dat deed hij toen hij door de straten van Parijs wandelde, waar hij op bezoek is voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Dat laten beelden zien die op Twitter zijn verschenen. Het is niet de eerste keer dat de leider der Turken zich hier aan waagt.

De President van Turkije werd in Parijs gefilmd terwijl hij het Rabaa-teken maakte voor een menigte van zijn aanhangers. Dit is het teken van de Moslimbroederschap, een islamistische organisatie die via politiek weg streeft naar een wereldwijde moslimstaat onder de Sharia, de islamitische wet. Op de beelden is eveneens te zien hoe verschillende mensen bij wijze van antwoord het teken van de Grijze Wolven maken, de Turkse fascisten.

sceptr.net/2018/11/erdogan-doet-mosli...

Videootje
haas
0
Die Erdoganisierung des Balkans

Stand: 16.11.2018 | Lesedauer: 6 Minuten
Von Krsto Lazarevic
Mit türkischer, bosnischer und EU-Fahne: Recep Tayyip Erdogans Auftritt in Sarajevo im Mai 2018

Das Minarett der Kaisermoschee ragt seit bald sechshundert Jahren in den Himmel von Sarajevo. Ein Relikt der Osmanen, ein Stein gewordenes Symbol für ihren Siegeszug durch Europa. Bis vor Kurzem waren an der Fassade noch die Einschusslöcher des Krieges zu sehen, doch jetzt strahlt die Moschee in neuem Glanz. Die großzügigen Geldspenden für die Renovierung kamen jedoch nicht aus den Reihen der Gemeinde, sondern von einem Spender, der weit weg sitzt: in Ankara.

www.welt.de/politik/ausland/plus18392...
haas
0
De ministers Koolmees (Integratie) en
Grapperhaus (Justitie) doen onderzoek
naar een mogelijke inburgeringsplicht
voor nieuwkomers uit Turkije."We
verkennen de mogelijkheden",zei
Koolmees op vragen van CDA en D66,die
willen dat Turkse nieuwkomers worden
verplicht inburgeringsexamen te doen.

Nu zijn ze daarvan vrijgesteld vanwege
het Associatieverdrag tussen Turkije en
de EU.Ze hoeven net als EU-burgers niet
in te burgeren.
haas
0
STANBUL (ANP/AFP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de bank Isbank nationaliseren. Hij zei dinsdag in het parlement dat de grootste leningsverstrekker van het land eigendom wordt van het ministerie van Financiën. Daarop daalden de aandelen van Isbank op de beurs van Istanbul hard.

? AFP
Isbank werd in 1924 opgericht door Mustafa Kemal Atatürk, de vader van het moderne Turkije. Bij zijn dood in 1938 werden zijn aandelen overgedragen aan de politieke partij CHP. De huidige oppositiepartij heeft nog altijd ruim een kwart van de bank in handen.

haas
0
iShares MSCI Turkey UCITS ETF 16,12 0,285 1,80 % 16:40:07

PS; + 40% vanaf de bodem,6 mnd geleden
haas
0
quote:

haas schreef op 11 februari 2019 17:04:

iShares MSCI Turkey UCITS ETF 16,12 0,285 1,80 % 16:40:07

PS; + 40% vanaf de bodem,6 mnd geleden
<< Terug naar home | Economie

Volkswagen kiest voor Turkije: ‘Dit gaat vooroordelen wegnemen’

Autofabrikant Volkswagen zal busjes produceren in Turkije, een doel dat de Duitse gigant al langer had. Dat zal in de fabriek gebeuren waar nu Ford Transit’s worden gebouwd. Dat laat voorzitter Alper Kanca van de Turkse vakbond van voertuigtoeleveranciers (TAYSAD) weten. De deal tussen Volkswagen en Ford Otosan is zo goed als rond, verklaart Kanca. […]

Post
Buitenlanders kopen recordaantal huizen in Turkije

2018 was een recordjaar voor de Turkse huizenmarkt in de verkopen aan buitenlanders. Die stegen met maar liefst 78,4 procent vergeleken met 2017. Dat blijkt uit cijfers van het Turkse statistiekbureau TUIK. In 2018 was in elke maand sprake van een toenemende stijging en kregen 39.663 huizen een nieuwe eigenaar uit het buitenland.
turksemedia.nl/economie/page/3/
haas
0
Gemeente Istanbul heeft besloten vijf bussen te doneren aan het Noord-Afrikaanse land Sudan. De cadeau is inclusief reserveonderdelen en andere benodigdheden.

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de gemeenteraad van Istanbul is dinsdag een nieuw bussenverzoek van de Sudanese hoofdstad Khartum besproken. Eerder was in juni 2018 tien bussen gedoneerd aan Khartum.

De technische ondersteuning, reserveonderdelen, hulpmiddelen en technische training worden door de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) geleverd en gerealiseerd.

Tijdens de procedure over de maatregel verklaarden raadsleden van regeringspartij (AK) dat de bussen ten goede zullen komen aan de door armoede geteisterde Sudanese bevolking. Het voorstel voor de schenking van vijf bussen werd daarna unaniem goedgekeurd.

Schenkingen

Eerder schonk de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vijftig bussen aan het West-Afrikaanse land Guinee als verjaardagscadeau voor president Alpha Condé (LEES meer + FOTO’S). Diezelfde geste zag ook Bosnië in de vorm van vijftien bussen. (LEES meer + FOTO’S)
haas
0
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) kondigde dinsdag aan dat het investeert in de leidende Turkse supermarktketen Migros.

De bank heeft 40 miljoen lira, omgerekend 7,5 miljoen dollar, geïnvesteerd in de uitgifte van op de lira gedenomineerde obligatie-uitgifte van Migros, verklaarde EBRD in een persbericht. “De nieuwe obligatie wordt genoteerd op Borsa Istanbul en de opbrengsten zullen de blootstelling van de onderneming aan vreemde valuta verminderen.”

De bank heeft afgelopen december ook een lening van 60 miljoen euro (68 miljoen dollar) verstrekt aan Migros.

Sinds 2009 investeerde de EBRD via meer dan 280 projecten bijna 11 miljard euro (ongeveer 13 miljard dollar) in Turkije, een topklant van de bank.

In 2018 investeerde de Europese bank een miljard euro in verschillende projecten in het land. Bijna een derde van de financiering is in de Turkse lira.

Migros exploiteert meer dan 2.000 filialen in de 81 provincies van Turkije onder de merken Migros, M-Jet, 5M en Macrocenter.
leek2018
0
656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,62  +7,11  +0,82%  16:24
 Germany40^ 18.077,70 +1,21%
 BEL 20 3.887,64 +0,63%
 Europe50^ 4.990,40 +1,08%
 US30^ 38.394,99 +0,38%
 Nasd100^ 17.388,32 +1,04%
 US500^ 5.050,71 +0,67%
 Japan225^ 37.778,71 +0,15%
 Gold spot 2.324,52 -0,12%
 EUR/USD 1,0705 +0,50%
 WTI 82,01 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +32,28%
BAM +4,20%
PROSUS +3,87%
JUST EAT TAKE... +3,62%
IMCD +2,71%

Dalers

Akzo Nobel -6,46%
RANDSTAD NV -6,43%
FASTNED -4,20%
NSI -4,00%
ArcelorMittal -2,41%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront