Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.673 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Mitsubishi Corporation takes 20pct stake in OVO Energy

Reuters reported that Japan's Mitsubishi Corporation has bought a 20 percent minority stake in British power supplier OVO Energy for GBP 200 million (USD 257 million). Independent energy company OVO Energy said it would use the proceeds of Mitsubishi's investment to expand into new markets across Europe and Asia Pacific and speed up the development of its new energy technologies unit, Kaluza. Kaluza will develop and manage software and hardware to support the integration of electric vehicles and battery storage onto the grid.

Mr Stephen Fitzpatrick, founder and chief executive of OVO said that "We want to be at the forefront of the global, tech-enabled transition to a zero carbon energy system. This investment from Mitsubishi Corporation will help us get there.”

Source : Reuters
voda
0
Japan's plans no fresh investment in thermal coal mines - Itochu

Reuters quoted Japanese trading house Itochu Corp as saying that it would not make fresh investments in thermal coal mines and coal-fired power plant projects as part of its effort to help cut greenhouse gas emissions. Itochu sold its 12.5 percent stake in Rolleston thermal coal mine in Australia this month, the company spokesman said, without giving other details such as terms of the deal.

It said that but the company, which owns stake in Colombia's Drummond coal mine and other coal mines in Australia, will continue to offer stable thermal coal supply to meet energy demand from its customers at home and abroad. The company aims to boost renewable energy ratio in its power generation projects to 20 percent or more by the business year ending March 2031.

Source : Reuters
voda
0
Nikkei opnieuw vooruit

Gepubliceerd op 20 feb 2019 om 07:10 | Views: 895

TOKYO-Nikkei 225 07:20
21.431,49 +128,84 (+0,60%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Optimisme over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China bleef het beurssentiment ondersteunen. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde opnieuw dat de deadline in het handelsconflict kan worden opgeschoven om een akkoord te bereiken.

De Nikkei in Tokio sloot 0,6 procent in de plus op 21.431,49 punten. Een forse daling van de Japanse export in januari had weinig impact op de beurshandel. De Japanse uitvoer daalde vorige maand met 8,4 procent op jaarbasis. Het was de grootste afname in meer dan twee jaar. Honda won 0,6 procent. Analisten verhoogden het beleggingsadvies voor de Japanse autofabrikant. Technologiebedrijven als Sony en Panasonic stegen respectievelijk 2,4 procent en 0,8 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De Kospi in Seoul steeg 1,1 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 0,2 procent lager de dag uit. In Shanghai noteerde de beurs tussentijds 0,4 procent in de min.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 1 procent. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific steeg bijna 8 procent na goed ontvangen resultaten. China International Capital Corp dikte 3 procent aan. Alibaba heeft zijn belang in de Chinese investeringsbank uitgebreid tot bijna 12 procent.
voda
0
Japan exporteert minder

Gepubliceerd op 20 feb 2019 om 06:36 | Views: 600

TOKIO (AFN) - De Japanse export is in januari flink gekrompen. Dat bleek woensdag uit overheidsdata. De uitvoer naar China, de grootste handelspartner van het land, kelderde met 17 procent tot het laagste niveau in twee jaar.

In totaal exporteerde het Aziatische land naar waarde gemeten 8,4 procent minder dan een jaar eerder. Het was de tweede maand op rij dat de uitvoer een krimp liet zien. Zo'n periode werd voor het laatst gezien in 2016. Economen rekenden in doorsnee op een exportkrimp van 5,7 procent. Kenners noemen de uitvoercijfers duidelijke signalen dat een afzwakkende wereldwijde vraag weegt op de exportgedreven Japanse economie.

De import van de derde economie van de wereld nam in januari met 0,6 procent af. Hier werd door economen een daling van 3,5 procent voorspeld. De invoer van olie zakte met 10 procent.
voda
0
Industrie Japan krimpt

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in Japan is in februari gedaald en wijst daardoor op krimp. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 50,3 in januari naar 48,5 in februari. Dat is de laagste stand in 32 maanden.

"Tenzij de dienstensector de zwakte in de industrie weet te compenseren, neemt die kans toe dat Japan in 2019 in een recessie terecht komt", aldus econoom Joe Hayes van Markit.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Japanse beurs zet opmars voort

Gepubliceerd op 21 feb 2019 om 07:13 | Views: 194

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs zette donderdag de opmars voort. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bleef de stemming op de beursvloeren steunen. De twee economische grootmachten voeren deze week handelsgesprekken in Washington. Beleggers verwerkten daarnaast de notulen van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank geduldiger is geworden met nieuwe renteverhogingen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,2 procent hoger op 21.464,23 punten. Het was de vierde winstbeurt op rij. Santen Pharmaceutical dikte 5 procent aan. Het Japanse farmaceutische bedrijf gaat eigen aandelen inkopen.

De andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen ook overwegend vooruit. De Hang Seng-index in Hongkong stond tussentijds 0,3 procent in de plus en de beurs in Shanghai won 0,9 procent. De Chinese computermaker Lenovo maakte een koerssprong van bijna 11 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De Kospi in Seoul zakte 0,1 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung zakte 0,2 procent na lancering van de nieuwe serie van Galaxy smartphones. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,7 procent hoger onder aanvoering van de Australische banken.
voda
0
Nikkei sluit positieve week lager af

Gepubliceerd op 22 feb 2019 om 07:27 | Views: 1.194

TOKYO-Nikkei 225 07:20
21.425,51 -38,72 (-0,18%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een klein verlies gesloten. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie zorgden voor een negatieve stemming. De verliezen bleven echter beperkt dankzij positieve signalen over de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,2 procent lager het weekeinde in op 21.425,51 punten. De hoofdindex won deze week zo'n 2,5 procent. De financiële bedrijven werden van de hand gedaan na de recente sterke koerswinsten in de sector. Mitsubishi UFJ Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group verloren 1,2 en 0,8 procent. Het Japanse effectenhuis Nomura zakte 1,6 procent. Ook de transportbedrijven Mitsui OSK Lines en Kawasaki Kisen gingen in de verkoop met minnen van 2,4 en 4,9 procent.

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds vlak en de beurs in Shanghai steeg 0,9 procent. Met nog een week te gaan tot de deadline van 1 maart lijken de gesprekken tussen de VS en China hun vruchten af te werpen. De Chinese vicepremier Liu He zal vrijdag de Amerikaanse president Donald Trump ontmoeten. De Kospi in Seoul sloot nagenoeg vlak en de All Ordinaries in Sydney sloot de week 0,5 procent hoger af.
voda
0
Nikkei hoger na uitstel importtarieven

Gepubliceerd op 25 feb 2019 om 07:22 | Views: 1.153

TOKYO-Nikkei 225 07:20
21.528,23 +102,72 (+0,48%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers reageerden opgelucht op het uitstel van de nieuwe importtarieven op Chinese goederen door de Verenigde Staten. Het uitstel volgde op de productieve handelsgesprekken tussen beide landen afgelopen week.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,5 procent hoger op 21.528,23 punten en bereikte het hoogste niveau sinds 14 december. Japanse bedrijven die veel producten verkopen in China zaten in de lift. Zo stegen Komatsu, Yaskawa Electric en Keyence tot 4,3 procent. Nintendo dikte 1 procent aan. De Japanse maker van computerspelletjes gaat eigen aandelen inkopen.

De beurs in Shanghai kreeg er tussentijds 3,8 procent bij. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de importtarieven ter waarde van 200 miljard dollar (176 miljard euro) voor China, die gepland stonden voor 1 maart, uitgesteld. Daarnaast kondigde hij een top met de Chinese president Xi Jinping aan om de handelsafspraken vast te leggen. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,3 procent. De Kospi in Seoul noteerde vlak en de All Ordinaries in Sydney ging 0,3 procent hoger de handel uit.
voda
0
Japanse beurs eindigt licht lager

Gepubliceerd op 26 feb 2019 om 07:15 | Views: 1.097

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de opluchting over het uitstel van de nieuwe importtarieven op Chinese goederen door de Verenigde Staten en wachtten op meer details over het handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend omlaag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot met een verlies van 0,4 procent op 21.449,39 punten. De Japanse oliebedrijven werden van de hand gedaan na de stevige daling van de olieprijzen. Olie-exploratiebedrijf Inpex zakte bijna 4 procent en de raffinaderijen Showa Shell Sekiyu KK en Cosmo Energy Holdings verloren tot 2,3 procent. De Japanse uitbater van warenhuizen Izutsuya dikte daarentegen ruim 11 procent aan na een verhoging van de winstverwachting.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,6 procent lager. De Britse bank Standard Chartered, die ook een notering heeft in Hongkong, klom 1,8 procent na publicatie van resultaten. De bank die veel activiteiten heeft in China, wil de komende drie jaar honderden miljoenen besparen.

De beurs in Shanghai, die een dag eerder de grootste dagwinst in vier jaar boekte door het handelsoptimisme, klom 0,5 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,9 procent in de min onder aanvoering van de Australische oliebedrijven. De olieprijzen gingen omlaag nadat de Amerikaanse president Donald Trump oliekartel OPEC opriep om het rustig aan te doen met het verlagen van de productie.
voda
0
Celebrating 10 million vehicles sold - Lexus brand

Lexus announced its 10 millionth vehicle sold, a landmark achievement that came shortly after a strong 2018 year-end sales performance with Lexus achieving multiple best-ever sales goals around the globe. In addition, the brand that pioneered the world’s first luxury hybrid-electric vehicle in 2005, and offers eleven (11) electrified models globally, surpassed the 1.45 million unit mark in self-charging hybrid vehicles sold worldwide. Lexus hybrid vehicle sales jumped nearly 20% in 2018 from the prior year, a result that underscores the brand’s heritage with, and commitment to, electrification.

The brand announced today that 698,330 vehicles were sold worldwide during the 2018 calendar year, representing a 4.5% increase over calendar year 2017 (668,515 units). A solid array of luxury utility vehicles such as the RX and NX, the LC and LS flagships, along with the all-new ES and the first-ever UX, combined to lead the global luxury lifestyle brand to its best-ever year of sales.

“Lexus continues to enjoy substantial growth around the world, expanding its footprint in emerging markets as well as reaffirming its strength in established ones. The brand’s clear focus on amazing products and guest experiences provided by the finest dealers will support its global growth for years to come,” said Lexus International President, Yoshihiro Sawa.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Nikkei sluit met winst

Gepubliceerd op 27 feb 2019 om 07:13 | Views: 984

TOKYO-Nikkei 225 07:20
21.556,51 +107,12 (+0,50%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met winst gesloten. Beleggers keken uit naar de verdere ontwikkelingen rond de handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast ging de aandacht uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un in Vietnam.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,5 procent hoger op 21.556,51 punten. Vooral de bedrijven die veel omzet halen op de Japanse thuismarkt waren in trek. Zo steeg Fast Retailing, eigenaar van kledingketen Uniqlo, 2,7 procent. De farmaceutische bedrijven Daiichi Sankyo en Takeda Pharmaceutical dikten respectievelijk 3,7 procent en 2,1 procent aan. De maker van chipproducten Miraial klom bijna 7 procent na een verhoging van de winstverwachting.

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen eveneens vooruit. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,6 procent in de plus en de beurs in Shanghai kreeg er 0,7 procent bij. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent. Hyundai won ruim 5 procent. De Zuid-Koreaanse autobouwer verwierp de eisen van de activistische aandeelhouder Elliott Management voor meer dividend en nieuwe bestuurders. De All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 0,4 procent.
voda
0
Nikkei sluit positieve maand lager af

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 07:14 | Views: 1.108

TOKYO-Nikkei 225 07:20
21.385,16 -171,35 (-0,79%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met verlies geëindigd. Een daling van de Japanse industriële productie en de spanningen tussen India en Pakistan zorgden op de laatste handelsdag van februari voor enige koersdruk. Ook de hoop op een snel handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam wat af na uitlatingen van de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer. Verder ging de aandacht uit naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un in Vietnam.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,8 procent lager op 21.385,16 punten. De Japanse hoofdindex won deze maand ruim 3 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de industriële productie in Japan in januari het sterkst is gedaald in een jaar tijd door een vertraagde Chinese vraag. Ook de bedrijvigheid van de Chinese industrie nam in februari af tot het laagste niveau in drie jaar.

De Japanse robotmaker Fanuc en bouwmachinemaker Komatsu, die veel producten verkopen in China, verloren 2,1 procent en 2,6 procent.

China

Elders in het Verre Oosten lieten de beursgraadmeters een overwegend lager beeld zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent in de min. Volgens handelsgezant Lighthizer willen de Verenigde Staten flinke structurele veranderingen in de handelsrelatie met China, maar is het nog te vroeg om te zeggen of Peking zal instemmen met de Amerikaanse eisen. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,3 procent in de plus.

De Kospi in Seoul daalde 1,1 procent. Trump liet weten geen haast te hebben om een nucleair akkoord te sluiten met Noord-Korea. Ook zal de ontmoeting tussen beide leiders in Vietnam eerder eindigen dan oorspronkelijk gepland.
voda
0
Japans consumentenvertrouwen daalt

(ABM FN) Het Japanse consumentenvertrouwen is in februari opnieuw gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

De vertrouwensindex daalde van 41,9 in januari naar 41,5 in februari. Van december op januari was er al sprake van een afname van het vertrouwen met 0,8 procentpunt.

De Japanse beurs noteerde vrijdagochtend 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Goedkopere yen stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 1 mrt 2019 om 07:17 | Views: 1.076

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met een stevige winst aan de nieuwe beursmaand begonnen. De Japanse exportbedrijven zaten in de lift dankzij een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, na de sterker dan verwachte groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal. Beleggers verwerkten daarnaast een afname van de bedrijvigheid van de Chinese industrie in februari.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 1 procent hoger op 21.602,69 punten. Robotmaker Fanuc, chiptester Advantest en technologiebedrijf TDK, die veel producten verkopen in het buitenland, profiteerden van de goedkopere yen en stegen tussen 1,9 en 4,3 procent. De Japanse autofabrikant Subaru won 0,1 procent, ondanks een grote wereldwijde terugroepactie vanwege een defect remlicht.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten overwegend kleine winsten zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en in Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,4 procent. Uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin bleek dat de bedrijvigheid in de omvangrijke industrie in China voor de derde maand op rij is gekrompen.

De All Ordinaries in Sydney ging 0,4 procent hoger het weekeinde in. De beurs in Zuid-Korea, die donderdag flink zakte na het uitblijven van een nucleair akkoord tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, was gesloten vanwege een nationale feestdag.
voda
0
GE to market mega turbines for offshore wind farms in Japan

Nikkei reported that General Electric will step up marketing of mega turbines for offshore wind farms in Japan, looking to gain a foothold in the nascent sector here as the company shifts away from fossil-fuel energy. GE plans to sell the Haliade-X wind turbine, which boasts an industry-leading capacity of 12 megawatts. A prototype will be installed in the Netherlands in the coming months. The American conglomerate will improve its design by factoring in Japan's climate, which includes frequent typhoons, and target a release here by 2022. The company seeks to sell the Cypress 5.3 MW turbine for onshore wind farms as well.

Anne McEntee, head of GE's renewable-energy digital services, told Nikkei “Japan is a key market where efforts are being made to increase renewable energy. GE has a 30% share of the Japanese market for onshore wind power, compared with 7% worldwide. Japan seeks the latest technologies rather than focusing solely on costs, so the company hopes to succeed here and expand its reach to other parts of Asia,”

The government targets renewables to account for 22% to 24% of Japan's energy mix in fiscal 2030. Legislation was passed late last year to promote offshore wind power, and rules have been drawn up to coordinate with the fisheries sector -- the biggest obstacle to increasing offshore wind power business. Domestic and foreign equipment manufacturers alike are sharpening their focus on the country as a result.

Source : Nikkei
voda
0
Vooruitzicht handelsdeal stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 4 mrt 2019 om 07:11 | Views: 1.872

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe beursweek. De stemming werd gesteund door de hoop dat de Verenigde Staten en China mogelijk al half maart een handelsakkoord kunnen tekenen. Ook elders in het Verre Oosten gingen de meeste beursgraadmeters omhoog.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 1 procent in de plus op 21.822,04 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds december. Vooral de Japanse bedrijven die veel producten verkopen in China waren in trek bij beleggers. Robotmaker Fanuc en chiptester Advantest dikten elk 3,5 procent aan. De maker van bouwmachines Komatsu en Hitachi Construction Machinery stegen 3,2 en 1,5 procent.

De Chinese beurzen zaten flink in de lift. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal zitten Washington en Peking in de laatste fase van het voltooien van een handelsdeal, waarbij China en de VS veel van de tarieven op elkaars goederen zullen verlagen of schrappen. De beurs in Shanghai kreeg er 2,6 procent bij en klom voor het eerst sinds juni 2018 boven de 3.000 punten.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,8 procent hoger en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,4 procent in de plus. De Kospi in Seoul bleef achter met een verlies van 0,2 procent. Het sentiment in Zuid-Korea bleef onder druk staan door het uitblijven van een nucleair akkoord tussen de VS en Noord-Korea vorige week.
voda
0
Groeitempo Japanse dienstensector omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in februari in een hoger tempo gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics en Nikkei.

De inkoopmanagersindex steeg van een stand van 51,6 in januari naar 52,3 afgelopen maand.

Vorige week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie was gedaald, van 50,3 naar 48,9.

Hierdoor nam de samengestelde inkoopmanagersindex in februari ook af, van 50,9 naar 50,7.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
TomTom sluit deal met Nissan voor nieuwe Leaf

Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 07:58 | Views: 3.562

AMSTERDAM (AFN) - TomTom gaat navigatiediensten leveren aan Nissan voor de nieuwe Nissan Leaf. De nieuwste versie van de elektrische auto krijgt TomTom Maps en TomTom Trafic aan boord, evenals een zoekdienst van het bedrijf uit Amsterdam.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Vorig jaar tekende de alliantie van de autobedrijven Nissan, Renault en Mitsubishi nog een deal met Google voor navigatiediensten.

De nieuwe Nissan Leaf wordt deze week op de autoshow in Genève onthuld.
voda
0
Nikkei daalt na groeiverlaging China

Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 07:08 | Views: 1.962

TOKYO-Nikkei 225 07:20
21.726,28 -95,76 (-0,44%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag lager geëindigd. Beleggers namen gas terug na de stevige winsten een dag eerder die werden veroorzaakt door de hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast verwerkte de markt een verlaging van de economische groeiprognose door China. Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook overwegend kleine minnen zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging uiteindelijk met een verlies van 0,4 procent de dag uit op 21.726,28 punten. Japanse bedrijven die veel omzet halen uit China werden van de hand gedaan na de recente opmars. Robotmaker Fanuc en bouwmachinefabrikant Komatsu verloren 1,3 en 1,5 procent. De maker van babyproducten Pigeon kelderde 7,5 procent na tegenvallende vierdekwartaalcijfers.

De Japanse automaker Nissan zakte 2,3 procent. De gevallen topman Carlos Ghosn van zowel Nissan als Renault mag van de rechter in Tokio op borgtocht worden vrijgelaten. Ghosn zit al meer dan drie maanden vast in een Japanse cel op verdenking van fraude. Nissan zette de topman in november aan de kant wegens financieel wangedrag.

China

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds vlak en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. De groei van de Chinese economie zal in 2019 uitkomen tussen 6 en 6,5 procent. Eerder werd nog gesproken van een groei van rond 6,5 procent. Tegelijkertijd kondigde Peking een forse belastingverlaging aan en worden miljarden geïnvesteerd in de infrastructuur en kleinere bedrijven.

De Kospi in Seoul verloor 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent in de min. Beleggers verwerkten het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op 1,5 procent.
voda
0
Opnieuw verlies voor Japanse beurs

Gepubliceerd op 6 mrt 2019 om 07:09 | Views: 1.446

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw lager gesloten. Beleggers namen winst na de recente flinke opmars die de Japanse aandelenkoersen naar het hoogste niveau in drie maanden stuwden. De markt was verder vooral in afwachting van de ontwikkelingen rond het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,6 procent in de min op 21.596,81 punten. Het was de tweede verliesbeurt op rij. De Japanse retailer Fast Retailing, de eigenaar van kledingketen Uniqlo en een zwaargewicht in de index, zakte 2,5 procent. Supermarktbedrijf FamilyMart Uny, een andere zwaargewicht in de Nikkei, verloor 2 procent. Sushiketen Kura kelderde ruim 9 procent na tegenvallende resultaten.

De Chinese beurzen gingen opnieuw vooruit door de hoop op verdere economische stimuleringsmaatregelen. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 0,8 procent hoger de dag uit ondanks een tegenvallende groei van de Australische economie in de tweede helft van 2018. De Kospi in Seoul leverde 0,3 procent in. Volgens Zuid-Koreaanse media heeft buurland Noord-Korea een deel van de raketlanceerbasis weer hersteld die eerder was ontmanteld.
4.673 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront