Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

haas
0
mss maar afzonderlijk tribunaal voor de IS mannen,die usa in gevangenis heeft in Syrie ?
jecebe
0
quote:

haas schreef op 18 februari 2019 07:10:

mss maar afzonderlijk tribunaal voor de IS mannen,die usa in gevangenis heeft in Syrie ?
Voor die taak straffen die ze krijgen??
rene l
0
quote:

haas schreef op 18 februari 2019 07:10:

mss maar afzonderlijk tribunaal voor de IS mannen,die usa in gevangenis heeft in Syrie ?
Gewoon keihard aanpakken dat schorem.

Helaas zijn er mensen die er van overtuigd zijn dat deze koppensnellende SISI-gangsters hun leven zullen beteren na een korte gevangenis na wat ondersteuning door een leger aan zielenknijpers en zich voortaan braaf gaan gedragen.

Het zijn gewoon wolven in schaapskleren met een zieke geest die hun ware aard nooit zullen verloochenen.

Op termijn zullen ze gewoon weer genadeloos toeslaan.

Maar je mag dit uiteraard nooit hardop zeggen, persoonlijk zou ik zeggen, oog om oog, tand om tand, het is gewoon de beste en goedkoopste oplossing.
rationeel
0
quote:

rene l schreef op 18 februari 2019 08:43:

[...]

;;;;;;;;;

Helaas zijn er mensen die er van overtuigd zijn dat deze koppensnellende SISI-gangsters hun leven zullen beteren na een korte gevangenis na wat ondersteuning door een leger aan zielenknijpers en zich voortaan braaf gaan gedragen.

;;;;;;;;;

Of ze dat nu werkelijk denken HAAS:)
Dan moet je de werkelijkheid dus wel totaal niet binnen laten komen.

Het zijn mensen met een opdracht. Die gaan ze vervullen, zolang als ze daar de kans voor krijgen.

Zolang wij mensen willen framen binnen onze cultuur, zullen wij de dupe zijn. Want zij zullen met onze zachte middelen niet veranderen, en met harde misschien ook wel niet, dus...
haas
0
quote:

jecebe schreef op 18 februari 2019 08:40:

[...]

Voor die taak straffen die ze krijgen??

mss eilandje bij Finland openen ?:)
rene l
2
quote:

haas schreef op 18 februari 2019 12:03:

[...]

mss eilandje bij Finland openen ?:)

Liever niet, ze hebben op zee al genoeg trauma's opgelopen, zoiets kun je ze niet aandoen.

Ik weet wel hoe het af gaat lopen.
Nederland gaat ze straks gewoon met het vliegtuig halen, uiteraard vliegen ze business-class.

Ze moeten even braaf beloven dat ze zich netjes zullen gedragen volgens onze normen en waarden.
Vervolgens krijgen ze een huis + uitkering.

Daarna starten ze een hakkenbar op met duistere nevenactiviteiten.

Reken er maar op, wanneer we een generatie verder zijn in Nederland is ons land compleet verloederd en wordt er dood en verderf gezaaid door dit soort figuren.

Ze regeren op straat en wij moeten vluchten voor ons leven, ons leven zal niet meer zeker zijn.

Bedankt Rariteitenkabinet, Eurofielen en al hun handlangers.
Alles wat er na de oorlog opgebouwd is zal compleet geknakt worden en we zullen naar de filistijnen gaan.

Het wordt ons gewoon met voorbedachte rade door de strot geduwd.

izdp
0
Wat een misselijke post als antwoord op een duivels dilemma.

IS-strijders en vluchtelingen op één hoop gegooid en vervolgens je lusten erop botgevierd?
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 18 februari 2019 17:12:

Wat een misselijke post als antwoord op een duivels dilemma.

IS-strijders en vluchtelingen op één hoop gegooid en vervolgens je lusten erop botgevierd?
Wat is jouw oplossing?
jecebe
0
quote:

rationeel schreef op 19 februari 2019 14:20:

[...]

Wat is jouw oplossing?
2 jaar volledig betaalde vakantie op Ibiza.
rationeel
0
quote:

jecebe schreef op 19 februari 2019 14:25:

[...]

2 jaar volledig betaalde vakantie op Ibiza.

Toch wel met de hele familie?
DeZwarteRidder
0
EU-landen akkoord over tienduizend grenswachten Europese grens
20 februari 2019 18:43 Laatste update: 15 minuten geleden
1

De EU-landen hebben woensdag ingestemd met het voorstel om de Europese grens- en kustwacht Frontex geleidelijk uit te breiden naar maximaal 10.000 man in 2027.

De grenswachten komen deels in dienst bij het in Warschau gevestigde agentschap en worden deels gedetacheerd vanuit de lidstaten. Ze moeten vanaf 2021 kunnen worden ingezet bij grenscontroles of een migratiecrisis, na toestemming van het betreffende land, waarbij ze ook wapens mogen gebruiken.

De Europese Commissie had voorgesteld om volgend jaar al op tienduizend medewerkers uit te komen, maar de lidstaten achten dat niet haalbaar. Nu zijn het er zo’n 1.500. "Je kan ze niet uit de supermarkt halen", klonk het in december. Overigens zou na een evaluatie in 2023 kunnen worden besloten de aantallen aan te passen.

Onlangs gaven de EU-landen al groen licht voor uitbreiding van de bevoegdheden van de dienst, zodat die een coördinerende rol kan spelen bij het terugsturen van mensen die geen recht hebben op verblijf in Europa en de samenwerking met landen van herkomst.
Lidstaten blijven primair verantwoordelijk voor grensbeheer

De kosten voor de periode 2021-2027 werden eerder geraamd op 11,3 miljard euro. Premier Mark Rutte zei toen dat "heel veel geld" te vinden.

De lidstaten houden de primaire verantwoordelijkheid voor het grensbeheer. Ze gaan nu onderhandelen met het Europees Parlement over de definitieve wettekst.
DeZwarteRidder
0
Britse Syriëgangster kansloos in Nederland
Drie redenen waarom jihadbruid kan fluiten naar verblijfsvergunning

Door Silvan Schoonhoven
Updated 32 min geleden
34 min geleden in BINNENLAND

De Britse jihadbruid Shamima Begum kan waarschijnlijk fluiten naar een verblijfsvergunning in Nederland. De jonge vrouw, net bevallen en bij IS getrouwd met de Nederlandse strijder Yago Riedijk, hoopt op een plek in Nederland nu Groot-Brittannië haar nationaliteit wil afnemen. Dat is kansloos, blijkt uit informatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid: ze is met haar 19 jaar te jong.

De jihadbruid heeft geen spijt dat ze zich bij de terreurstaat heeft aangesloten, stelde ze in een interview met Britse media. Het zien van afgehakt hoofden in een vuilnisbak deed haar niets, want het was toch maar van een vijand van de islam geweest. „Ik dacht eraan wat hij moslimvrouwen had aangedaan als hij de kans had gehad.”

Toch ging ze er vanuit dat ze in Europa met open armen zou worden ontvangen. Ze rekende op sympathie ‘vanwege wat ik allemaal heb meegemaakt’. Toen bleek dat het Verenigd Koninkrijk haar nationaliteit wil afnemen, stelde ze dat ze dan voor het Nederlands staatsburgerschap gaat.

Staatsburgerschap is sowieso voorlopig uitgesloten. Maar ook de aanvraag voor een voorlopige verblijfsvergunning is om verschillende redenen kansloos, blijkt uit gegevens van het ministerie. Ten eerste is Shamina te jong: beide partners moeten tenminste 21 jaar oud zijn.

Ten tweede moet een van beiden een voldoende en blijvend inkomen hebben. Riedijk heeft dat niet. Hij is vorig jaar door de Nederlandse rechter bij verstek veroordeeld tot tot zes jaar cel veroordeeld vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij verblijft al sinds oktober 2014 in het strijdgebied en zou kort geleden zijn opgepakt door Syrische militairen.

Ook Begum zou hier vervolgd worden voor terrorisme, aangezien ze in het IS-strijdgebied is geweest. Dat is het derde beletsel: de aanvrager van een verblijfsvergunning mag geen terroristische misdrijven hebben begaan.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt dat het niet ingaat op individuele gevallen, maar verwijst naar de geldende regels voor de aanvraag van een verblijfsvergunning voor echtelieden.

Het afpakken van de Britse nationaliteit kan nog een probleem worden als Begum daarmee stateloos wordt. Ze zou nog een Bengalees paspoort hebben, maar Bangladesh ontkent dat. De baby kan mogelijk wel de Britse nationaliteit krijgen.

Door Silvan Schoonhoven
DeZwarteRidder
0
Bijzonder goed nieuws......!!!
=========================================================================

Marokko gaat bootvluchtelingen terugnemen
Updated 7 min geleden
8 min geleden in BUITENLAND

MADRID - Spanje heeft afspraken gemaakt met Marokko over het deels terugnemen van vluchtelingen die op zee tussen de landen worden gered. Tot nu toe worden alle vluchtelingen die op weg naar Spanje in de Straat van Gibraltar of de Zee van Alborán worden opgepikt naar Spanje gebracht.

Vanaf nu geldt dat niet meer automatisch. Als Spaanse reddingsschepen in samenwerking met de Marokkaanse kustwacht mensen uit zee haalt, mogen zij naar Marokko worden gebracht als zij dichter bij de kust van dat land zijn. Eerder had Spanje samen met de EU Marokko 140 miljoen euro toegezegd aan ondersteuning van de grensbewaking en een betere integratie van vluchtelingen.

Volgens cijfers van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kwamen vorig jaar ruim 64.000 vluchtelingen illegaal naar Spanje.
rationeel
0
Naar aanleiding van de uitzetting uit Marokko.

Tot ongewenst persoon verklaard door de autoriteiten in Rabat

www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...

Beste heer van der Aa, zoals alle journalisten hebt u nog nooit verslag gedaan over wat islam nu precies inhoud. Begrijpelijk, want dat is gevaarlijk. Maar u bent Afrika-correspondent met de focus op het islamitische deel. In geen enkel islamitisch land, in géén enkel, is vrijheid. In al deze landen zijn niet-moslims tweederangs burgers. Minder rechten, vervolging en onderdrukking. Kijk eens bij Open Doors. Ook u faalt als het gaat om de voorlichting van het publiek in Nederland. Net als de publieke omroep en al die andere mainstream media. U hebt dit nu zelf in Marokko moeten ervaren. Wat onvrijheid is en dat heeft ook alles met islam en islamitische cultuur te maken. Doe uw werk en laat van u horen. Kom op voor de vrijheid die we hier hebben. En schrijf over de gevaren die onze vrijheid hier bedreigen. Durf de feiten te benoemen.

...

Dick Gr.

Anderzijds: wie zijn billen brandt moet maar op de blaren zitten. Dus teveel gedoe om hr. van der Aa is enigszins hypocriet. Overigens helemaal eens met de strekking van het commentaar van van de Wetering: de voortgaande islamisering van NLD, dus een dodelijke bedreiging van onze vrijheid, toch al ernstig bedreigd door het laffe/slappe optreden van opeenvolgende kabinetten, waaronder die van Rutte.
DeZwarteRidder
0
Sea-Watch 3 in Marseille aan de ketting

Door Maarten van Aalderen
Updated 2 min geleden
3 min geleden in BUITENLAND

ROME - Het schip Sea-Watch 3, dat migranten oppikte in de Middellandse Zee, heeft toestemming gekregen van de kustwacht van de Siciliaanse stad Catania naar de haven van de Zuid-Franse stad Marseille te varen.

Dit is gebeurd na inspecties van militairen van de kustwacht van Catania. Het schip zou geen regels overtreden. De beslissing van de kustwacht van Catania is in overleg met Nederland genomen.

De Sea-Watch 3 lag al sinds 31 januari aan de ketting in de haven van Catania. Er zijn toen zowel door de Italiaanse autoriteiten als door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport ILT inspecties gedaan.

Aanvankelijk werden er verscheidene gebreken geconstateerd. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wilde op op het rapport wachten om te beslissen wat er met het schip gebeurt. Ondertussen mag de Sea-Watch 3 naar Marseille varen, waar het schip opnieuw aan de ketting zal worden gelegd en nieuwe inspecties zullen plaatsvinden.

Sea-Watch 3 vaart onder de Nederlandse vlag. De kapitein is de Nederlander Jeroen Peters. Het schip wordt beheerd door de Duitse NGO Sea-Watch.

De Italiaanse regering had veel kritiek op Sea-Watch 3 en wil geen schepen van NGO's meer in Italiaans vaarwater die migranten overbrengen.
rationeel
0
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

Iraanse revolutie: veertig jaar terreur en haat

Afshin Ellian maakt de balans op van de Iraanse revolutie, die vandaag haar veertigste verjaardag viert. En hij waarschuwt voor de politieke romantiek over paradijselijke toestanden voor of na de Europese Unie, voor of na de klimaatverandering en voor multiculturalisme.

De aarde der haat

zullen ze ploegen

tweeëntwintig maal

o. wat een schrikbarende tweeëntwintig

dat het de dood oogsten zal

tweeëntwintig maal

Vandaag is de 22ste Bahman in Iran. Een woord en een cijfer die wijzen op de triomf van de politieke islam en de tragedie van de Perzen. Bahman is de 11de Iraanse maand, en het betekent lawine, maar het is ook de naam van een van Zarathustra’s engelen in het antieke Perzië. Daar ligt precies de ironie van dit woord besloten: Bahman is de engel die het oprecht spreken bij mensen moet bevorderen

Vandaag wordt de veertigste verjaardag van de Iraanse revolutie herdacht. De Iraanse leider ayatollah Khamenei vindt nu dat de leuze ‘dood aan Amerika’, ook ‘dood aan Donald Trump, dood aan John Bolton en dood aan Pompeo’ inhoudt. De Islamitische Republiek, en niet Iran zoals de Perzen zeggen, omploegt ook na veertig jaar de aarde der haat. Zij is de laatste klassieke revolutie (gemoduleerd naar de Franse revolutie) van de twintigste eeuw.

Radicale terugkeer naar paradijs
Een klassieke revolutie van de moderne tijd wil terug naar het nul-moment in de geschiedenis. Het is nogal een fictief moment: een radicale terugkeer naar een paradijselijke toestand, een nul-moment.

Tijdens de Iraanse revolutie waren er twee revolutionaire hoofdstromingen: de seculaire stroming wilde naar een bijna ahistorisch fictief nul-moment van geluk en de islamitische stroming wilde terug naar een eigen nul-moment dat met de profeet Mohammed begint. De romantiek verenigde beide stromingen met elkaar.
Romantiek als een van de wezenlijke aspecten van een revolutie eindigt onontkoombaar in terreur. Romantiek is de ziel van de fatale zuiverheid die in iedere revolutionair huist. Wat is die romantiek?

Heer en meester worden over alles

De Duitse rechtsfilosoof Carl Schmitt schreef in 1919 zijn Politische Romantik. De opkomst van de romantiek als een tegenhanger van de Verlichting had via diverse schrijf- en denkwijzen plaats: literatuur, filosofie en ook politiek activistische pamfletten. De romantische houding wordt dan gekenmerkt door een singulier concept, namelijk occasio, de unieke gelegenheid, het gunstige, unieke moment. Het begrip ‘occasio’ is in deze context volgens Schmitt de ontkenning van causa.

Eigenlijk negeerde de romantische mens de oorzakelijkheid en begronding der dingen die in de realiteit buiten de macht van het individu liggen. Het subject wil heer en meester worden over alles. Occasionalisme was ooit een theologisch leerstuk: wanneer de dingen samenkomen voor God, ontstaat een gelegenheid – occasio – om als oorzaak (causa) voor iets te kunnen functioneren. Het individuele subject van de romantiek zoekt en schept daarentegen het mystieke moment van causaliteit. De ware oorzaak van alles kan nu in het Ik, het Volk, de Staat of de Geschiedenis worden gevonden. Dat is wat Schmitt als het wezen van de romantiek ziet, dat in de politiek tot maakbaarheid van het onmogelijke leidt: het scheppen van een nul-moment wat vaak tot uitdrukking komt in slogans als voor en na de revolutie, voor en tegen de revolutie enzovoorts.

Radicaal maakbaarheidsideaal leidt alleen tot geweld
Zie de verwoestende kracht van de politieke romantiek: Schmitt gaf zichzelf in 1933 over aan de nationaal-socialistische romantiek!
DeZwarteRidder
0
Braindrain door Brexit

Nu zijn geen twee massa-emigraties gelijk, maar om te begrijpen wat Londen staat te wachten zouden de brexiteers toch wel even naar de geschiedenis mogen kijken. We moeten wat slagen om de arm houden, maar de brexit zou weleens gelijkenis kunnen gaan vertonen met de beslissing van Lodewijk XIV in de zeventiende eeuw die tot de vlucht van de Hugenoten uit Frankrijk leidde. Het veroordeelde Parijs tot tientallen jaren van economische achterstand en politiek isolement.

Stoommachine

Met het Edict van Nantes van 1598 hadden de Hugenoten als protestantse minderheid in het katholieke Frankrijk burgerrechten en de vrijheid gekregen om hun godsdienst te belijden. Zij oefenden vaak de hooggeschoolde beroepen van die tijd uit: het waren zijdewevers, goud- en wapensmeden, drukkers en horlogemakers. Maar in 1685 trok Lodewijk het Edict in. Nog geen week later vaardigde de keurvorst van Brandenburg een decreet uit waarin de Hugenoten werden uitgenodigd zich op zijn grondgebied te vestigen. Nederland lokte ze met de belofte dat ze onmiddellijk het burgerschap zouden verkrijgen en drie jaar lang minder belasting hoefden te betalen.

Zo’n 150.000 Hugenoten zouden zich uiteindelijk in Nederland, Zweden, Pruisen en Ierland vestigen, en nog eens 50.000 vonden hun weg naar het VK. Terwijl de Franse economie tientallen jaren in zwaar weer zat, sloegen de Britten munt uit het talent van de Hugenoten. Het was een van de Franse gevluchte Hugenoten, Denis Papin, die de voorloper van de stoommachine uitvond. En veel anderen hielpen bij het verfijnen van de technieken die de Engelse weverij, drukkerij en architectuur zouden opstuwden tot ’s werelds meest geavanceerde bedrijfstakken.

‘Noord-Europese landen hopen te profiteren van de plotselinge vlucht van menselijk kapitaal’

Nu staat de wereld opnieuw aan het begin van een technologische revolutie, topprofessionals kunnen in de hele wereld terecht. Algemeen wordt aangenomen dat de landen met de hoogst geschoolde beroepsbevolking en het hoogste intellectuele vermogen een grote voorsprong hebben in de technologische wedloop van de 21e eeuw. In het geval van de brexit hopen de Noord-Europese landen opnieuw te profiteren van de plotselinge vlucht van menselijk kapitaal in hun regio.

De overeenkomst tussen de brexit en de intrekking van het Edict van Nantes houdt daar niet mee op. Beide gebeurtenissen zijn een uitdrukking van politieke conflicten. Lag de politieke breuklijn in Europa drie eeuwen geleden tussen de protestanten en de katholieken, nu ligt deze tussen de voor- en tegenstanders van het Europese project.
Status

Voor Lodewijk paste de vervolging van de Hugenoten in zijn visie voor een katholiek Europa, die nog sterker werd toen zijn uiterst katholieke neef Jacob II de Engelse troon besteeg. Lodewijk probeerde de Hugenoten te dwingen zich tot het katholicisme te bekeren. Maar de Hugenoten vluchtten liever. En toen ze eenmaal in het buitenland waren, stookten ze de toorn van de Europese protestanten tegen Frankrijk op. Jacob II verloor de troon bij de Glorieuze Revolutie van 1688 aan stadhouder Willem III, de Prins van Oranje. Als nieuwe Engelse vorst smeedde hij een coalitie met het Oostenrijk van de Habsburgers en met verscheidene Duitse protestantse landen om de Fransen met een reeks religieuze oorlogen te overspoelen.

In juni 2016 leek het brexit-referendum Groot-Brittannië de kans te verschaffen om de door crisissen geteisterde EU in te ruilen voor een meer dynamische ‘anglosfeer’. De brexiteers beloofden om een einde te maken aan de immigratie van laaggeschoolden uit Oost-Europa, en dat telde meer dan al het andere. Als topprofessionals Londen zouden verlaten, zou dat als een aanvaardbaar verlies worden beschouwd. Vanaf het begin ging het bij de brexit in de kern om onverdraagzaamheid jegens ‘de ander’.

‘Het is nooit verstandig om historische vergelijkingen al te ver door te trekken’

In tegenstelling tot de Hugenoten behoren degenen die zich nu opmaken om Londen te verlaten tot de welgestelde mondiale elite. Daardoor kan alleen al hun vertrek tot een onmiddellijke en snelle erosie leiden van de internationale status en invloed van het VK. De Franse protestanten moesten honderd jaar meedoen met bloedige godsdienstoorlogen om hun moederland net zo’n krachtige klap toe te brengen.

Het is nooit verstandig om historische vergelijkingen al te ver door te trekken. Maar de Britten zouden er niettemin goed aan doen om de woorden van de hertog van Saint-Simon ter harte te nemen: ‘Door de intrekking van het Edict van Nantes, zonder enige aanleiding of noodzaak, nam de bevolking van het koninkrijk met een kwart af, werd de handel ten gronde gericht en verzwakte het land totaal.’ Door de brexit zullen minder mensen worden verdreven, maar de impact ervan zou weleens veel groter kunnen zijn.

Edoardo Campanella is een Future of the World Fellow bij het Center for the Governance of Change van de IE Universiteit in Madrid.

© Project Syndicate, 2019. Vertaling: Hans Moerbeek.
rene l
2
Het gaat geweldig.
Onze dorpskrant kopte deze week ook weer met "fantastisch" nieuws:

Het afgelopen jaar hebben ruim 1200 gelukszoekers voet aan vaste wal gekregen in ons te grote dorp.
Volgens de bierviltmethode is dit een slordige 0,75%.

Ja, ze hebben het voor elkaar, de jonge mannen hebben een 2-kamer appartementje helemaal voor zichzelf gekregen.

En onze eigen jongeren die graag het huis uit willen om op zichzelf te gaan wonen hebben het nakijken.
De wachtlijst voor hun wordt weer een paar jaar opgerekt.

De gelukszoekende gezinnen krijgen afhankelijk van hoeveel kinderen ze hebben een 3-kamer appartement en als ze een complete kinderschare hebben wordt hun gewoon een mooie doorzon-sociale huurwoning toegewegen.

De oudere jongeren die al een tijdje samenwonen en graag een wat grotere huurwoning willen hebben omdat ze graag aan kinderen willen beginnen staan op een zijspoor.
Hun krijgen niets, en voor hun lopen de wachttijden nog verder op.

Een woning kopen is ook geen optie meer, daarvoor moet je tegenwoordig als 2-verdiener zelfs al een flink salaris hebben.
Op zich vind ik het ook zeer onverstandig om op dit moment een woning te kopen, de prijzen zijn totaal uit het verband getrokken.

Hoeveel hebben we er door de jaren heen in vredesnaam al opgenomen, het overgrote deel voert nog geen ruk uit en leeft gratis op onze kosten en heeft geen enkele binding met ons land.

Maar we gaan gewoon door, er moet tenslotte geleverd worden, en voor dit jaar is de planning dat het aantal van vorig jaar minimaal geevenaard gaat worden, het liefst met dubbele cijfers.

Nederland is knettergek, voor de gelukszoekers wordt alles uit de kast getrokken, terwijl ze onze eigen bevolking met de nek aankijken en ze in hun eigen sop gaar laten koken.

Je moet echter je kop houden, anders discrimineer je en word je afgeschilderd als een racist.
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1697 1698 1699 1700 1701 1702 1703 1704 1705 1706 1707 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront