PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari, sprokkelmaand?

4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Toekomstbeeld
1
quote:

prinszicht schreef op 20 februari 2019 22:41:

[...]

Iemand moet het lef hebben om 2 miljard te bieden. Ongeacht de valuta; euro pond dollar. Gewoon optisch een dikke premie maar feitelijk 10 keer de winst.
Of zo dom zijn :-)
prinszicht
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 20 februari 2019 22:47:

[...]

Of zo dom zijn :-)
Valt wel mee. Zeker in dollars. FedEx is al druk in de EU. Ups is nog onzichtbaar. Wisselgeld voor ze.
DWB Happy
0
quote:

prinszicht schreef op 20 februari 2019 22:56:

[...]

Valt wel mee. Zeker in dollars. FedEx is al druk in de EU. Ups is nog onzichtbaar. Wisselgeld voor ze.
Ze zitten al bijna in de achtertuin van Herna Verhagen:)

Lees vooral de laatste regels..

www.logistiek.nl/warehousing/nieuws/2...
prinszicht
0
130 miljoen aan investering in de lichtstad Eindhoven. Dat is 13 procent PostNL. Of de helft als je biedt. NL als mooie hub voor de EU. En die 2 miljard is gratis geld van de EU. En 400 miljoen die PostNL niet claimt bij de EU inzake Tnt. Hups. Niet wachten!
prinszicht
0
20 maart. Verkiezingen. Vertrouwen in VVD hupsakee. De chef schrijft het program van de partij en haar eigen achterban lobbyd voor motie 164. ACM met AMM. Ofwel geen consolidatie. Dank je wel CDA. Wachten op overname maar willen de winst afromen. Was het niet de sp die 500 miljoen bood voor de briefjes????
Go Go Go !
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 20 februari 2019 21:55:

[...]

Volgens mij telt de AFM de volumes bij de partij die recht heeft op dividend.

Maar eerlijk gezegd is dat een gok maar voortkomend uit wie een recht c.q plicht heeft.
Ik denk dat ik een stukje ben opgeschoten. Volgens mij volgen we redelijk dezelfde lijn.

Dit staat er op de site van AFM bij Melden substantiële deelnemingen en bruto shortposities;

"Zodra deze drempelwaarde wordt bereikt, over- of onderschreden, moet dit onverwijld gemeld worden. Vervolgens moet opnieuw onverwijld gemeld worden, zodra de substantiële deelneming of shortpositie een drempelwaarde bereikt, overschrijdt of onderschrijdt.

Dit kan het geval zijn als men de beschikking krijgt of verliest over aandelen en/of stemmen of door een toe- of afname van het geplaatste kapitaal van de beursgenoteerde onderneming. De drempelwaarden zijn: 3%, 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 40%, 50%, 60%, 75% en 95%."


Bij bruto shortposities behoeven long en short niet gesaldeerd te worden.

Stel ik ben Capfi en ik heb 15 miljoen aandelen, dan kan ik bij volle eigendom én mijn stemrecht uitoefenen ("juridische eigendom") én ik heb recht op de waardeverandering ("economische eigendom", waarbij vermogenstoename cq -afname voor mij is).

Nu besluit ik mijn aandelen uit te lenen. Knip daarom de "economische eigendom" los van de "juridische eigendom". In het normale rechtsverkeer kan dat bijna onzichtbaar. Mijn stemrecht en mijn dividend gedurende de leenperiode gaat over aan degene, die de aandelen leent maar ik behoud het recht op waardeverandering. Uiteraard dient er compensatie plaats te vinden voor een uit te keren dividend, de waardeverandering blijft, in positieve en negatieve zin, voor mijn rekening en risico. Het stemrecht gaat over naar degene die de aandelen leent. Ik moet dus wat regelen. Ik wil zekerheid dat ik mijn aandelen terugkrijg en vraag daarvoor een vorm van een margin. Daarnaast wil ik een fee voor het uitlenen, compensatie voor mijn misgelopen dividend en dien ik te voorkomen dat degene aan wie ik mijn aandelen leent geen misbruik maakt van het stemrecht dat kleeft aan de aandelen. Eén en ander vast te leggen in een overeenkomst. Basic short selling dus.

Stel nu dat het bij AFM gaat om het melden van de aandelen waarvoor geldt dat de juridische eigendom leidend is, het stemrecht. Dan kan het in de eerder vandaag door je geplaatste posting dus eveneens zo zijn dat Capfi niet heeft afgebouwd, maar heeft uitgeleend.

Degene, die geleend heeft ... heeft het stemrecht en het recht op het dividend, derhalve de juridische eigendom. De gemelde deelneming bij AFM neemt af. Maar de economisch eigenaar blijft Capfi. Die zal op enig moment haar aandelen terugkrijgen.

Daarbij gaat het ook nog eens gaat om bruto shortposities, geen saldering. Degene die de aandelen leent (shorter) is juridisch eigenaar en degene die aandelen uitleent is economisch eigenaar.

Eens met het gestelde ?

DWB Happy
0
quote:

prinszicht schreef op 20 februari 2019 23:15:

130 miljoen aan investering in de lichtstad Eindhoven. Dat is 13 procent PostNL. Of de helft als je biedt. NL als mooie hub voor de EU. En die 2 miljard is gratis geld van de EU. En 400 miljoen die PostNL niet claimt bij de EU inzake Tnt. Hups. Niet wachten!
Het is wel vreemd dat ze niet gewoon een poging wagen, maar goed ook hun maken een inschatting hoe groot de kans is dat een bod geaccepteerd gaat worden.

Het Bpost verhaal heeft eigenlijk de deur voor een onderhandeling/overname een heel eind dicht gegooid.

Een bod heeft mijn inziens alleen maar zin als het in de buurt komt van de 5,75 van de Belgen.

Anders lijden Herna en de politiek teveel gezichtsverlies, en schofferen daarmee ook de Belgen.

Go Go Go !
0
Kamervraagjes over drugs door de brievenbus

Tweede Kamer der Staten-Generaal 2
Vergaderjaar 2018–2019 Vragen gesteld door de leden der Kamer

2019Z03210
Vragen van de leden Kuiken en Moorlag (beiden PvdA) aan de Minister van Justitie en Veiligheid en de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat over de verzending van drugs via brievenpost (ingezonden 19 februari 2019).

Vraag 1 Kent u het bericht «Deze ondernemer krijgt ongevraagd cocaïne op de deurmat»1 en herinnert u zich uw antwoorden op de eerdere Kamervragen over het bericht dat criminelen misbruik maken van pakketbezorgers PostNL?

Vraag 2 Heeft u enig inzicht hoeveel drugs er via brievenpost vanuit Nederland worden verzonden? Zo ja, om welke hoeveelheid gaat het naar schatting? Zo nee, waarom heeft u dit inzicht niet? Acht u het een probleem dat het bestuderen waard is?

Vraag 3 Kent u meer berichten van Nederlandse ondernemers of particulieren waarvan de adresgegevens klaarblijkelijk misbruikt worden voor het verzenden van drugs? Zo ja, wat is de aard en de omvang van die berichten? Zo nee, kunt u dit laten onderzoeken?

Vraag 4 Is het Postinterventieteam ook actief op het gebied van brievenpost? Zo ja, wat zijn de resultaten daarvan? Zo nee, waarom niet? Acht u interventies met betrekking tot brievenpost wel gewenst en hoe gaat u hier dan voor zorgen?

Vraag 5 Hoe kunnen bona fide Nederlandse ondernemers of particulieren voorkomen dat zij onterecht worden aangezien voor drugscrimineel? Wat kunt u daaraan doen?

1 NOS 17 februari 2019, nos.nl/artikel/2272346-deze-onderneme...
2 Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2018–2019, nr. 1233

Bijlage:
Go Go Go !
0
quote:

prinszicht schreef op 20 februari 2019 23:35:

20 maart. Verkiezingen. Vertrouwen in VVD hupsakee. De chef schrijft het program van de partij en haar eigen achterban lobbyd voor motie 164. ACM met AMM. Ofwel geen consolidatie. Dank je wel CDA. Wachten op overname maar willen de winst afromen. Was het niet de sp die 500 miljoen bood voor de briefjes????
Was geen bod, maar een bedrag wat zo maar plotsklaps, in een vlaag van totale verstandsverbijstering, in het hoofd van onze koekuitdelende Alkaya opkwam. Ik riep destijds nog verdubbelen naar 1.000, maar neem onderhand genoegen met 500 meloen. Incluis alle lusten en lasten, maar uitgezonderd parcels en alles wat er direct mee samenhangt.

De overheid lacht zich rot met dit project "op afstand" gefinancierd door derden. Die willen post nooit en te nimmer retour overheid.
Go Go Go !
3
quote:

DWB Happy schreef op 20 februari 2019 23:04:

[...]

Ze zitten al bijna in de achtertuin van Herna Verhagen:)

Lees vooral de laatste regels..

www.logistiek.nl/warehousing/nieuws/2...
UPS maakt gewoon haast. Heeft PNL geen last van. Hoewel sustainability wel een puntje is van UPS lees je er weinig tot niets over in de artikeltjes aangaande de onlangs geopende sorteercentra.

Ze zullen misschien wel denken ... eerst geld verdienen en dan wat "groen" in plaats van eerst groen en dan eens kijken of er wat overblijft.

FedEx, UPS en PNL ... drie mooie clubs. Zou er al een overnamekandidaat zijn, dan is dat UPS.

Maar,

Ik geloof niet in die overname (en ik herhaal het maar weer een keer) om onder meer de volgende redenenen;

- HV is oud-ambtenaar en momenteel semi-ambtenaar. Niet commercieel gedreven, maar heeft meer een dienstverlenende instelling. Kopen en verkopen, evenals winst maken zit simpelweg niet in haar DNA. Daar is ze destijds ook niet op geselecteerd als CEO.
- Een prijs van 5,75 was onvoldoende ? Uiteraard niet ! Wist HV, maar ze wordt niet gekweld door het gegeven om niet te verkopen om de doodeenvoudige reden dat ze een verlengstuk is van de overheid. Verkoop van PNL zou betekent hebben dat de overheid haar macht verliest over uitvoering van de UPD.
- De overheid komt met reparatie wetgeving om de UPD te borgen in het geval van (buitenlandse) overname
- Geen enkele overnamekandidaat zit er op te wachten om post over te nemen waar de interesse uitgaat naar parcels. Wie wil de UPD doen en kan het ook daadwerkelijk ? Slechts één enkele partij, PNL.
- Elk bod lager dan 5,75 zonder garantie tot borging van UPD is kansarm, elk bod daar beneden is kansloos
- HV heeft tot vervelens toe herhaalt dat post al 200 jaar deel uitmaakt van de dienstverlening van PNL en haar rechtsvoorgangers en dat zij dat niet wenst op te geven
- De overheid is blij dat zij haar aandeel met alle lusten en lasten heeft weten te verkopen voor een uitstekende prijs aan private partijen en zal geen risico wensen te lopen dat dit onderdeel terugkomt in overheidshanden
- HV 4 jaar er bij betekent hoogstwaarschijnlijk 4 jaar geen verandering van "politiek inzicht" van HV
- Aanpassing Europese Postwet duurt nog wel even
- Geen enkel commercieel logisch nadenkende partij wenst te investeren in een bedrijf, waarbij de krimpmarkt (post) onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met een ogenschijnlijk winstgevend onderdeel parcels, maar het speelveld gedomineerd lijkt te worden door een overweldigend surplus aan zogenaamde stakeholders. Het lijkt als het vrijwillig plaatsnemen met je blote kont op een mierenhoop

Just my 2p

DWB Happy
0
Hahha, geniaal verwoord:)

""Het lijkt als het vrijwillig plaatsnemen met je blote kont op een mierenhoop""
Brokie Even
0
Valt hier nog wat te halen?? Ik moet mijn dikke winst in Heijmans straks ergens in gaan herinvesteren...
Brokie Even
1
quote:

Go Go Go ! schreef op 21 februari 2019 01:03:

[...]

UPS maakt gewoon haast. Heeft PNL geen last van. Hoewel sustainability wel een puntje is van UPS lees je er weinig tot niets over in de artikeltjes aangaande de onlangs geopende sorteercentra.

Ze zullen misschien wel denken ... eerst geld verdienen en dan wat "groen" in plaats van eerst groen en dan eens kijken of er wat overblijft.

FedEx, UPS en PNL ... drie mooie clubs. Zou er al een overnamekandidaat zijn, dan is dat UPS.

Maar,

Ik geloof niet in die overname (en ik herhaal het maar weer een keer) om onder meer de volgende redenenen;

- HV is oud-ambtenaar en momenteel semi-ambtenaar. Niet commercieel gedreven, maar heeft meer een dienstverlenende instelling. Kopen en verkopen, evenals winst maken zit simpelweg niet in haar DNA. Daar is ze destijds ook niet op geselecteerd als CEO.
- Een prijs van 5,75 was onvoldoende ? Uiteraard niet ! Wist HV, maar ze wordt niet gekweld door het gegeven om niet te verkopen om de doodeenvoudige reden dat ze een verlengstuk is van de overheid. Verkoop van PNL zou betekent hebben dat de overheid haar macht verliest over uitvoering van de UPD.
- De overheid komt met reparatie wetgeving om de UPD te borgen in het geval van (buitenlandse) overname
- Geen enkele overnamekandidaat zit er op te wachten om post over te nemen waar de interesse uitgaat naar parcels. Wie wil de UPD doen en kan het ook daadwerkelijk ? Slechts één enkele partij, PNL.
- Elk bod lager dan 5,75 zonder garantie tot borging van UPD is kansarm, elk bod daar beneden is kansloos
- HV heeft tot vervelens toe herhaalt dat post al 200 jaar deel uitmaakt van de dienstverlening van PNL en haar rechtsvoorgangers en dat zij dat niet wenst op te geven
- De overheid is blij dat zij haar aandeel met alle lusten en lasten heeft weten te verkopen voor een uitstekende prijs aan private partijen en zal geen risico wensen te lopen dat dit onderdeel terugkomt in overheidshanden
- HV 4 jaar er bij betekent hoogstwaarschijnlijk 4 jaar geen verandering van "politiek inzicht" van HV
- Aanpassing Europese Postwet duurt nog wel even
- Geen enkel commercieel logisch nadenkende partij wenst te investeren in een bedrijf, waarbij de krimpmarkt (post) onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met een ogenschijnlijk winstgevend onderdeel parcels, maar het speelveld gedomineerd lijkt te worden door een overweldigend surplus aan zogenaamde stakeholders. Het lijkt als het vrijwillig plaatsnemen met je blote kont op een mierenhoop

Just my 2p


Juist. Een verkapte overheidsinstelling is het. En dan zeggen ze dat NL niet corrupt is. Alle regels van een vrije markt worden met voeten getreden.
beemdboer
0
quote:

Broke Even schreef op 21 februari 2019 06:59:

Valt hier nog wat te halen?? Ik moet mijn dikke winst in Heijmans straks ergens in gaan herinvesteren...
Prijs de dag niet voor de avond.
Brokie Even
0
quote:

beemdboer schreef op 21 februari 2019 07:07:

[...]
Prijs de dag niet voor de avond.
Heb al flinke winst gemaakt. Maar goed het kan nog een gevalletje sell the fact worden. We gaan het zo zien.
BEURSFANAAT
0
JvH
0
quote:

BEURSFANAAT schreef op 21 februari 2019 07:54:

Wanneer worden maandag de jaarcijfers vrijgegeven voor of nabeurs ?
Voor.
4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront