PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari, sprokkelmaand?

4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Cedar
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 februari 2019 07:00:

[...]

Ja je zit ernaast. Als je short zit heb je pech, koers kan met €0.6 euro hoger starten.
Zeker nu Trump ook positief heeft getwitterd.
- zit zeker niet short
- nu 60cent erbij enwe staan op 2,85. En dat bedoel ik, de vlag uit maar wat was de koers 1/2 jaar geleden? Hadden ze toen sandd niet over kunnen nemen? Stonden we nu op4 euro.
[verwijderd]
0
Kan nu ook het nieuws een tijdje geleden plaatsen aangaande het stoppen met het werken met zzp'ers...
Naast de politieke druk, maakt het overnemen van het personeel van Sandd feze natuurlijk overbodig. Triest voor alle flex- en zzp'ers van beide ondernemingen;velen zullen hun baan verliezen.
BW2017
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 25 februari 2019 07:08:

Dat gaat een mooie dag voor POSTNL worden, eindelijk !
Eindelijk ja!!!
[verwijderd]
0
quote:

JvH schreef op 25 februari 2019 06:11:

[...]

www.ad.nl/economie/postnl-neemt-concu...

Volgens Jefferies koers plus 1 euro bij overname Sandd.
Als dat zo is, dan gaat dat oud papier gelijk de deur uit. Kan ik eindelijk m'n kont weer eens keren in de schuur ....... Ik zou het ook oprecht jammer vinden voor Heppy de Peppy. Die schijnt zijn belang net verkocht te hebben.

Maar er komt geen koersexplosie, hoor, hooguit een losse flodder. Misschien is een natte scheet al teveel gevraagd .......
Brokie Even
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 februari 2019 07:00:

[...]

Ja je zit ernaast. Als je short zit heb je pech, koers kan met €0.6 euro hoger starten.
Zeker nu Trump ook positief heeft getwitterd.
Trump ook blij met deze overname dan? Ik dacht dat die meer van de beschermingsconstructie was.
Brokie Even
0
quote:

BW2017 schreef op 25 februari 2019 06:46:

[...]

Hier had ik zelf niet opgerekend, maar ben er heel erg blij mee.

Is maar 1 weg vandaag en dat is kei hard omhoog.
Uh... Dit lag er anders heel dik bovenop. Maar Piet Particulier mocht er vooral niet aan verdienen, daarom hebben ze het aandeel eerst flink kopje onder gedrukt. Ik zat van de week nog te denken om bij te kopen...
JvH
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 25 februari 2019 07:12:

Zou Boost nu ook weer terug komen??
Bpost heeft nu zeker geen kans meer met bod van 5.75.
BW2017
0
quote:

Broke Even schreef op 25 februari 2019 07:13:

[...]Uh... Dit lag er anders heel dik bovenop. Maar Piet Particulier mocht er vooral niet aan verdienen, daarom hebben ze het aandeel eerst flink kopje onder gedrukt. Ik zat van de week nog te denken om bij te kopen...
Als je me eerdere berichten had gelezen bedoelde ik daarmee Sand bericht bij de cijfers.
Denk dat er maar weinig hadden verwacht die toeval!
[verwijderd]
0
Als het een beetje meezit, maak ik vandaag ook het debacle van 5000 euro die ik misliep door 2 dagen voor de cijfers van Heijmans er uit ging, weer goed. Had nl. Anders nooit de turbo's SL 2,12 gekocht. Om hiervoor de 5000 euro winst te halen moet de koers naar ongeveer 2.85.
ErikG
0
Mooi, eindelijk goed bericht. Ben benieuwd naar de resultaten. Hopelijk verbloemt dit nieuws de resultaten niet als die heel goed waren. Anders had je 2x een goednieuws show kunnen hebben. Alleen ik vermoed dat mijn kooporder van 2,07 niet meer aangetikt gaat worden, maar met PostNL weet je het nooit. De ijzeren voorraad is ook prima.

Mocht de boel vandaag flink de lucht in gaan ben ik benieuwd of Heppie wat van zich laat horen.
The wolf of Duck Street
0
Voorlopig geen dividend

Financiering en dividend

Ter financiering van de overname en daaropvolgende integratiekosten verwacht PostNL de doelstelling van een leverage ratio (gecorrigeerde netto schuld/EBITDA) van maximaal 2.0x tijdelijk te overschrijden. In lijn met PostNLs dividendbeleid zal PostNL gedurende de integratie en zolang de leverage ratio de 2.0x overschrijdt, tijdelijk geen dividend betalen. PostNL streeft ernaar om 12-24 maanden na goedkeuring weer onder de doelstelling van 2.0x leverage te komen en dividendbetalingen te hervatten. PostNL verwacht dat Sandd in het eerste jaar na goedkeuring een positieve bijdrage zal leveren aan UCOI. Mocht de voorgenomen overname van Sandd niet doorgaan, dan betaalt PostNL een dividend over 2019 in lijn met het huidige beleid.
Jeliazkov
0
://www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws/persberichten/2019/postnl-en-sandd-vormen-samen-n-sterk-landelijk-postnetwerk-voor-heel-nederland.html

Ook met wat cijfers over Sandd 2018
[verwijderd]
0
PostNL en Sandd hebben wetswijziging nodig

Door Yteke de Jong
Updated 46 min geleden
48 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De overname van Sandd door PostNL moet zijn beslag krijgen door door het toedoen van het kabinet, die de postwet voor de overname moet wijzigen.

Vandaag kondigen de postbedrijven aan dat ze samen willen gaan, aldus ingewijden. Zonder een wetswijziging gaat de concurrentiewaakhond Autoriteit Consument en Markt waarschijnlijk niet akkoord met het samengaan, omdat het ’zich geen raad weet met de unieke situatie dat er slechts één aanbieder is.” De overnameprijs van Sandd ligt tussen €130 en €150 miljoen.
Bestuurders

PostNL-ceo Herna Verhagen wordt de bestuurder van de combinatie, die verder zal gaan onder de eigen naam. Sandd-bestuurders Rob Brakenhoff en Ronald van de Laar zullen in een later stadium zelf over toekomstige rol beslissen.

PostNL heeft 70% van de postmarkt in handen, Sandd 30%. De verwachting is dat de overname amper gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid, want beide postbedrijven zoeken mensen voor in zowel het post- en pakkettenbedrijf.
Prijzenoorlog

De afgelopen jaren vochten de twee postbedrijven elkaar de tent uit om de grootzakelijke contracten. Waar de postzegelprijs voor een particulier in de afgelopen vijf jaar is verdubbeld tot €0,87 per brief nu, betalen bedrijven zoals de Postcodeloterij een tarief van €0,10. Dat is ver onder de kostprijs, terwijl de zakelijke post goed is voor 70% van het totale volume.

Het is nog onduidelijk wat de consolidatie betekent voor consumenten. Eerder gaf bestuursvoorzitter Verhagen van PostNL aan dat ze nog ruimte ziet om de postzegelprijs tot €1 te verhogen.
Overname

Sandd groeide het afgelopen jaar door de overname van Van Straaten Post, waarmee ze PostNL verder klem zette. Verder knelden regels van de zogeheten universele postdienstverlening (upd) bij PostNL steeds meer.

PostNL is verplicht om vijf dagen per week langs de deuren van particulieren te gaan en 9000 brievenbussen te legen, terwijl de markt jaarlijks met 10% krimpt. Dat kostte PostNL naar eigen zeggen jaarlijks miljoenen. Omdat het rijk niet wilde bijspringen, mocht PostNL als compensatie de postzegelprijs voor particulieren elk jaar ophogen. Het volume van de kerstkaarten, de cashcow van PostNL, daalde het afgelopen jaar alleen al met een kwart, aldus Sandd.

Roofbouw

Vorig jaar werden in Nederland nog 2,1 miljard poststukken verstuurd. De post van particulieren, die onder de upd opgehaald en bezorgd worden, bedraagt daarvan ongeveer 30%. De Vereniging Grootverbruikers Post liet vorige week weten dat ze wel iets ziet in een algemene heffing om de upd betaalbaar te houden. Bij gerenommeerde postmarktanalisten is daar met ontsteltenis op gereageerd. „De leden van de VGP hebben deze situatie veroorzaakt door PostNL en Sandd voortdurend tegen elkaar uit te spelen, waardoor zij roofbouw op onze bedrijven hebben moeten plegen. Nu willen ze rekening weer deels bij belastingbetaler neerleggen”, zegt een ingewijde.

In september vorig jaar bepaalde het College van het beroep van het bedrijfsleven dat PostNL het normale tarief in rekening mocht brengen bij andere postbedrijven, die bijvoorbeeld in een bepaald gebied niet actief zijn. Later draaide deze de maatregel later na protest van Sandd weer terug.

Bpost

De liberalisatie van de postmarkt startte eind jaren negentig. Maar waar Nederland ’het beste jongetje’ van de klas was bij de liberalisatie, bleef de post een semi-staatsaangelegenheid in andere Europese landen. PostNL deed een aantal pogingen om samen te gaan met het Belgische Bpost, maar dat stuitte uiteindelijk op verzet vanuit de regering. Die wilde de postinfrastructuur Nederlands houden, onduidelijk is waarom. ‘The last mile’ langs de deuren verandert niet door de zeggenschap. De Europese Commissie hoeft zich volgens ingewijden niet te buigen over overname, omdat het een binnenlandse aangelegenheid is.
Brokie Even
0
quote:

speelmetvuur schreef op 25 februari 2019 07:16:

Als het een beetje meezit, maak ik vandaag ook het debacle van 5000 euro die ik misliep door 2 dagen voor de cijfers van Heijmans er uit ging, weer goed. Had nl. Anders nooit de turbo's SL 2,12 gekocht. Om hiervoor de 5000 euro winst te halen moet de koers naar ongeveer 2.85.
Ik had vorige week ook 5k winst op Heijmans in één dag. Maar who cares gast?
Toekomstbeeld
0
Persbericht PostNL met alle details!

www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

PostNL en Sandd vormen samen één sterk landelijk postnetwerk voor heel Nederland
25 februari 2019

The Hague - PostNL en Sandd bundelen hun krachten door samenvoeging van hun postnetwerken. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet om de postbezorging voor heel Nederland betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden. PostNL en Sandd informeren vandaag al hun medewerkers over de plannen. Vandaag wordt ook de melding gedaan bij de ACM, waarmee het goedkeuringstraject formeel wordt gestart. PostNL neemt alle aandelen van Sandd over, onder voorbehoud van goedkeuring van de transactie door de autoriteiten en na raadpleging van de ondernemingsraden en de vakorganisaties.
Delen
Duurzaam en solide fundament voor één landelijk postnetwerk
Consolidatie essentieel voor betrouwbare, bereikbare en betaalbare post
Postbezorgers van Sandd krijgen baan bij PostNL aangeboden
Lange-termijnwerkgelegenheid voor postbezorgers verbetert
Start goedkeuringstraject door de autoriteiten na melding
Totale overnamesom waardeert Sandd op een ondernemingswaarde van €130m
Jaarlijkse verwachte bijdrage aan onderliggend cash bedrijfsresultaat (UCOI) van €50m-60m door synergievoordelen, met volledige bijdrage verwacht vanaf het derde jaar na goedkeuring
Fundament kwaliteit postvoorziening in Nederland
Nederlandse gebruikers van fysieke post (bedrijven en consumenten) zullen door de transactie voor de toekomst verzekerd zijn van een postvoorziening die voldoet aan hoge kwaliteitseisen, betaalbaar blijft en bereikbaar blijft, ook voor het platteland en in krimpregio’s. Het is ook goed nieuws voor de postbezorgers van Sandd en PostNL. Deze consolidatie brengt meer baanzekerheid voor duizenden postbezorgers en maakt het mogelijk om de krimp van de postmarkt op een sociale manier op te blijven vangen. Zo krijgen de postbezorgers van Sandd een baan bij PostNL aangeboden. Ook voor de overige medewerkers van Sandd zal worden gekeken naar mogelijkheden binnen PostNL of naar andere oplossingen. Sandd en PostNL leggen met dit samengaan een stevig fundament onder een landelijk Nederlands postnetwerk van stad tot platteland en onder de postdienstverlening voor ouderen en sociaal kwetsbare groepen.

Goedkeuringstraject
Vandaag melden PostNL en Sandd het voornemen om samen te gaan aan de toezichthouder ACM. De ACM is op basis van de Mededingingswet bevoegd te oordelen over de mededingingsrechtelijke aspecten. Het onderzoek van de ACM bestaat uit twee fasen, een meldingsfase en een vergunningsfase. Dit ACM-traject kent een wettelijke termijn van in beginsel vier weken voor de eerste fase, en dertien weken voor een tweede fase, met een uitloop vanwege de mogelijkheid voor de ACM om de klok stil te zetten als zij vragen stelt aan partijen. Mocht de ACM onverhoopt geen goedkeuring geven, dan kunnen partijen alsnog toestemming vragen aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Zij kan die toestemming geven als er sprake is van zwaarwegende redenen van algemeen belang. Een zorgvuldig goedkeuringstraject geeft vooral ook duidelijkheid en zekerheid aan alle betrokken medewerkers. Beide bedrijven hebben hun ondernemingsraden en de vakorganisaties op de hoogte gebracht van de voorgenomen transactie. De betrokken ondernemingsraden staan positief tegenover dit voornemen.

Groot draagvlak voor consolidatie
Eerder vorig jaar bleek dat er brede politieke steun was voor consolidatie in de Nederlandse postmarkt. Deze volgde na een brief van Staatssecretaris Keijzer aan de Tweede Kamer over de toekomst van de postmarkt in Nederland, die zij opstelde naar aanleiding van de Postdialoog. De Postdialoog benoemt consolidatie tussen PostNL en Sandd als de enige optie die de continuïteit van de postvoorziening bestendigt voor de Nederlandse samenleving. Door het samenvoegen van de volumes van de twee netwerken worden schaalvoordelen gerealiseerd. Dit is belangrijk om de post betaalbaar te houden in een krimpende markt. Ook voor een sociaal verantwoorde transitie van post naar de toekomst, is consolidatie de beste optie voor Nederland.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Met dit voorgenomen samengaan wordt het fundament voor een duurzame Nederlandse postdienstverlening zeker gesteld. De bundeling van de twee landelijke postnetwerken is van groot belang om de Nederlandse postmarkt betrouwbaar, betaalbaar, vernieuwend en toegankelijk te houden voor iedereen. Maar ook de lange termijn werkgelegenheid voor postbezorgers krijgt hiermee een steviger fundament. Hier hebben wij ons steeds voor ingespannen.”

Toekomstbeeld
0
Ronald van de Laar, directeur van Sandd Holding: “Ik ben enorm trots op wat mijn collega’s na de liberalisering van de postmarkt tot stand hebben gebracht. Vanwege de alsmaar afnemende postvolumes in Nederland door digitalisering moeten we realistisch blijven. En dus is het gewoon verstandig om te kiezen voor een sterk, Nederlands postnetwerk dat voor consument, zakenleven en medewerker de beste oplossing voor de lange termijn is. Er is geen andere manier om de continuïteit van de postdienstverlening in Nederland in stand te houden. Wij zullen ook goede afspraken met elkaar maken over de integratie van onze netwerken en over onze medewerkers. Hoe eerder de benodigde goedkeuring wordt afgerond, hoe beter het is voor alle betrokkenen.”

Duurzame waardecreatie
Met de voorgenomen overname zet PostNL een belangrijke stap in het realiseren van duurzame waardecreatie in haar Nederlandse postactiviteiten. In hoofdlijnen:

De totale overnamesom waardeert Sandd op een ondernemingswaarde van €130m.
Toevoeging van volume van 720m poststukken.
Verwachte jaarlijkse UCOI bijdrage van €50m-60m door synergievoordelen te realiseren door het samenvoegen van de netwerken tot één netwerk en door operationele synergiën die voortvloeien uit het samenvoegen van centrale functies en optimalisatie van sorteerprocessen.
Eerste synergievoordelen worden verwacht in het eerste jaar na goedkeuring en zullen hun volledige “run-rate” bereiken in het derde jaar na goedkeuring. De combinatie van beide netwerken stelt PostNL beter in staat om de benodigde herstructureringen, die verband houden met de krimpende postmarkt, geleidelijk en sociaal te implementeren, waarbij de kwaliteit van het nationale postnetwerk gewaarborgd blijft. Schaalvoordelen als gevolg van de integratie van beide postnetwerken zullen bijdragen aan lagere kosten.
Eenmalige implementatiekosten geschat op één keer de jaarlijkse synergie, grotendeels verwacht in de eerste twee jaar na goedkeuring van de transactie.
PostNL gaat door met het uitvoeren van haar kostenbesparingsplannen. Door de consolidatie vertragen enkele kostenbesparingsinitiatieven. Het effect van deze vertraging bedraagt over een periode van 4 kalenderjaren €(50)m-(70)m. De omvang van de totale besparingen blijft gelijk over deze periode.
Transactiedetails
De transactie waardeert Sandd op een ondernemingswaarde van €130m en voorziet in de aankoop van alle (100%) Sandd aandelen. De transactie is conditioneel op goedkeuring voor het samengaan van Sandd en PostNL door de autoriteiten, overeenstemming op de finale transactiedocumentatie, alsmede raadpleging van de betrokken ondernemingsraden en de vakorganisaties.

Financiering en dividend
Ter financiering van de overname en daaropvolgende integratiekosten verwacht PostNL de doelstelling van een leverage ratio (gecorrigeerde netto schuld/EBITDA) van maximaal 2.0x tijdelijk te overschrijden. In lijn met PostNLs dividendbeleid zal PostNL gedurende de integratie en zolang de leverage ratio de 2.0x overschrijdt, tijdelijk geen dividend betalen. PostNL streeft ernaar om 12-24 maanden na goedkeuring weer onder de doelstelling van 2.0x leverage te komen en dividendbetalingen te hervatten. PostNL verwacht dat Sandd in het eerste jaar na goedkeuring een positieve bijdrage zal leveren aan UCOI. Mocht de voorgenomen overname van Sandd niet doorgaan, dan betaalt PostNL een dividend over 2019 in lijn met het huidige beleid.

Enkele kerncijfers PostNL
38.000 medewerkers
Waarvan 18.000 Postbezorgers
Postvolume van 2018 1.781m
Omzet Mail NL 2018: €1.678m
Enkele kerncijfers Sandd
19.000 medewerkers
Waarvan 16.000 Postbezorgers
Postvolume van 2018 720m
Omzet Postvolume 2018: €201m
Meer informatie
Bij verschillen tussen de Nederlandse en de Engelse versie is de Nederlandse versie leidend. Dit persbericht bevat voorkennis in de betekenis van artikel 7 (1) van de EU Market Abuse Regulation.

4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:36
Koers 1,237
Verschil -0,081 (-6,15%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.417.757
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront