Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro 2019

11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
JvH
0
quote:

Dongen schreef op 25 februari 2019 13:17:

ben onder de indruk van de presentatie; ook de cijfers en vooruitzichten worden helder voor het voetlicht gebracht. Denk dat Fugro weer in full swing is.
Ik ook, moet zeggen Heine is zeer capabel. En ook nog humor...''i wish them good luck'' aangaande projecten die Fugro niet ziet zitten.
[verwijderd]
0
de man zit niet om (Engelse) woorden verlegen. Heeft op vragen een duidelijk antwoord, voorzover hij die uit concurrentie-overwegingen kan geven.
[verwijderd]
0
draait er niet omheen dat er nog verbeteringen noodzakelijk zijn. Heeft "de concurrentie" goed in beeld.
SAHR-0310
0
Wellicht tijd voor wat verre calls. De 10,00 call van dec19 of dec20 voor de believers onder ons.
[verwijderd]
0
ik zie geen directe aanleiding om aandelen niet te handhaven....gezien de vooruitzichten.
[verwijderd]
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 25 februari 2019 13:44:

ING herhaalt koopadvies van 15,10
Stop stop stoppppp.
Hoe meer positief nieuws hoe harder we dalen.
[verwijderd]
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 25 februari 2019 13:43:

Wellicht tijd voor wat verre calls. De 10,00 call van dec19 of dec20 voor de believers onder ons.
Goed plan
DiCoFlow
2
Het ziet er allemaal weer een stuk rooskleuriger uit voor Fugro.
Daardoor ziet het er ook een stuk rooskleuriger uit voor de aandeelhouders. Met zo'n groot short percentage is het wachten op de onvermijdelijke short squeeze.
Welke shorter gaat het eerst afbouwen? Wie is 't slimst?

Ik heb mijn long positie verdrievoudigd.
Succes longers.
Shortsqueezer
2
quote:

Wolfie67 schreef op 25 februari 2019 10:32:

Wat een geleuter toch altijd over shorters, je hebt kopers en verkopers iedereen mag speculeren waar koers heen gaat
[Disclaimer: long in Fugro, geen pro, wel hersens en kennis van geschiedenis]

Ik denk dat Wolfie67 (Wolf of Wall Street associeert hij zich graag mee? Gezien zijn geboortedatum, is hij het zelf?) zich toch even dieper in de materie moet verdiepen. Of besluiten niet meer zijn geld te 'verdienen' bij dat hedge fund.

Lesje geschiedenis voor wie het weten wil: de 'eer' van de eerste (naked) short actie valt te beurt aan een (import) Nederlander in het jaar 1609: Isaac le Maire. Hij was één van de grootste aandeelhouders bij de oprichting van de VOC en lid van de Heeren XVII. Na korte tijd moest hij gedwongen aftreden na geknoei met rekeningen. Om een zwaardere straf te ontlopen (want deze was veel te licht zoals later blijkt) heeft hij een afspraak moeten ondertekenen dat hij zich 1) zou moeten onthouden van het beconcurreren van de VOC, én 2) geen adviezen mocht verstrekken aan derden over hoe handel te drijven in De Oost/ Indië.

Deze LANDVERRADER heeft beide afspraken meermaals geschonden. Nadat hij eerst, wegens vrijheid van consciëntie (godsdienst), naar De Republiek gevlucht was om te ontkomen aan vervolging elders, en in vrijheid kon deelnemen aan het economisch verkeer, toonde hij zijn ware aard.

Hij besloot de VOC bedrijfsgeheimen te delen met de koning van Frankrijk, die ook zo'n lucratieve handel op De Oost wenste. Alleen door contra spionage en puur toeval is dat plan nooit ten uitvoer gebracht (de koning overleed).

Vervolgens richtte hij met enkele vazallen een bedrijf op dat zich richtte op handel in aandelen VOC die zij niet in bezit hadden. Ze bedienden zich van methoden die ook sommige moderne hedge funds (zouden kunnen) gebruiken: de concurrent (Frankrijk) bedrijfsgeheimen toespelen, en valse geruchten verspreiden. De VOC kreeg hier lucht van en dit leidde tot nog een primeur: een verbod op short gaan, de eerste staatsinmenging in de handel op aandelen ooit!

Overigens zijn er nog steeds veel landen waarin short gaan verboden is, of aan zeer strenge regels is gebonden. De regel in NL stelt natuurlijk niets voor, verplichte melding van de positie boven 0,5% (een dag later, mosterd na de maaltijd). Met de volumes van handel in de meeste kleinere fondsen, zoals Fugro, kan je met minder dan die 0,5% alsnog met gemak de hele daghandel bepalen, zonder dit te moeten rapporteren.

Dat er fondsen boven de grens komen hangt meestal alleen af van de mate waarin ze (convertibles) willen hedgen voor de langere termijn. Daarbij geeft het toch ook te denken dat (naked) short gaan ALS ENIGE instrument op de beurs in tijden van crisis ineens (2008 helaas tijdelijk) verboden wordt. Het was toch zgn. een instrument als alle andere, die optimale prijsvorming moet dienen!?

Een denkfout die veel mensen imho maken is dat partijen short zitten omdat ze daadwerkelijk geloven dat op lange termijn de koers zal dalen. Dat is nl helemaal niet nodig voor ze om winst te maken.

Zoals gezegd kan het gewoon dienen als hedge (bv tegen convertibles zoals bij Fugro). Maar eigenlijk is het instrument voor een goede marktwerking hiervoor volledig overbodig: men kan zich ook gewoon indekken met put opties, of gewoon wat minder dik in die convertible gaan zitten.

Ten tweede: ze maken die winsten vooral intra-dag! Eigenlijk idioot dat dit is toegestaan als je bedenkt dat wanneer je meerdere keren per dag zou willen handelen in aandelen, op zich legitiem , dit allang mogelijk is door gewoon te beginnen met kopen en dán te verkopen (en dat van mijn part nog 20 keer op een dag herhalen).

De reden waarom hedge funds toch shorten prefereren is zelfs mij duidelijk (waarom toch onze wetgever niet!?). Ze verkrijgen hiermee een positie van voorkennis: de particulier kan niet zien dat de aandelen die gedumpt worden ook weer teruggekocht MOETEN worden. De gedumpte aandelen worden op één hoop gegooid met de regulier verkochte aandelen en direct uitgedrukt in de koers, terwijl er dus nog een verplichting tot terugkoop aan hangt! Ze zijn dus 'een beetje gedumpt'.

Laat je niet misleiden door de short-adepten die wijzen op de meldingsplicht. Die geldt alleen boven 0,5% en komt minstens een dag later, dan is het kwaad voor jou al geschiedt. Het is (wetenschappelijk bewezen) veel makkelijker om paniek te zaaien dan om koop-momentum te creëren.

Wat is dat kwaad? Je had meer kunnen vragen voor je aandelen als je wist dat je verkocht aan iemand die zich VERPLICHT moest indekken. Of, omdat ze werken met relatief grote volumes, had je je vertrouwen niet onterecht verloren omdat het leek op een massale dump (die ihgv shorten dus maar gedeeltelijk is).

Je ziet dan ook vaak (maar helaas niet altijd want dan kon je erop handelen) dat shorters tegen de markt in handelen. Zo ook vandaag. Goed nieuws zou je zeggen, in ieder geval een stuk beter dan alle onzekerheid van de laatste tijd. Een eventuele emissie lijkt hiermee vl echt van de baan, terwijl dit bij de daling toch o zo belangrijk was? En een duidelijk aantrekkende olie- en gasmarkt (vandaag nog bekrachtigd door Goldman). Je ziet t ook aan de scherpe lijntjes naar beneden. Shorters willen echt even een schok teweeg brengen en schudden aan de boom om de laatste angstige (of out of money) particulieren tot extra verkopen te verleiden.

Mijn verwachting is dat, hoewel vandaag veel particulieren zich helaas toch hebben laten afschrikken en zijn meegegaan in de nep-dump (want gedeeltelijk), de draai is ingezet (IEX;)). Ook de vandaag door shorters gedumpte aandelen zullen moeten worden teruggekocht. Ze hebben hiermee tijd willen kopen om een run op het aandeel te voorkomen. Om de komende tijd, juist bij slecht nieuws, dalende olieprijzen of wat dan ook, zich alsnog in te dekken.

Mijn tip. Handel op je eigen prognose en door jezelf gestelde deadline. Laat je in ieder geval niet afschrikken door 'onverklaarbare' koersdalingen. En zie maar komende tijd of mijn verwachting uitkomt: juist als 'we' het niet verwachten houd de koers goed stand of stijgt zelfs. Dat is wat mij betreft nog een signaal dat het indekken is ingezet en kan op elk moment alsnog leiden tot een shortsqueeze! Let wel op, dat betekent niet dat het % short naar nul zal gaan, want een deel blijft gewoon hedge voor convertibles.

Now, let's go squeeze 'm all!

itwm
0
koers is weer volledig gecontroleerd door short partijen. Zat er dik. Hoe dan ook zal normaal gezien het percentage van hen flink afgenomen zijn en de komende periode verder afnemen. Als Q1 de bevestiging geeft dat de ommekeer er was, gaat het daarna met gemak naar 13 / 14 euro. Tot Q1 zullen de shorters helaas de boel blijven frustreren.
ikke,dus
0
Ik heb er maar 100 bijgekocht. Mijn handen al vaak genoeg gebrand. Wel vertrouwen in het bedrijf hoor.. Nu de markt nog :-)
schakelaar
0
quote:

Shortsqueezer schreef op 25 februari 2019 15:56:

[...]

... snipperde snip ....

Now, let's go squeeze 'm all!

@Shortsqueezer

Ik ben een mooi stuk geschiedenschrijving rijker vandaag.... Dat even terzijde een vraag die je misschien voor mij zou kunnen beantwoorden.

Als je turbo's long koopt met R 10.0 (van bijvoorbeeld Fugro), is het dan zo dat de partij die de turbo's uitgeeft 10 aandelen koopt per turbo long (voor onderliggende waarde) ? Of werkt dat totaal anders ?

Edit: achterliggende gedachte is dat er via turbo's dan meer aandelen long gekocht kunnen worden (met een [veel] hoger risico)
[verwijderd]
0
11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:08
Koers 23,360
Verschil +0,060 (+0,26%)
Hoog 23,440
Laag 22,960
Volume 166.659
Volume gemiddeld 374.026
Volume gisteren 318.510

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront