PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari, sprokkelmaand?

4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Lucassen
0
Advies; BERENBERGBANK afspraak maken bij SPECSAVERS voor voltallige personeel, missers zijn onverantwoord.:)
Tordan
1
De troef van PostNL: kabinet kan oordeel ACM negeren
Voordat PostNL de maandag aangekondigde overname van concurrent Sandd kan uitvoeren, is er toestemming nodig van de toezichthouder, de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De kans is groot dat die gaat dwarsliggen.

In dat geval hebben de partijen een troef in handen: de staatssecretaris van Economische Zaken kan evengoed toestemming voor de overname geven op grond van artikel 47 uit de Mededingingswet. Die schrijft voor dat het kabinet een oordeel van de toezichthouder mag negeren in geval van 'gewichtige redenen van algemeen belang'. Mocht het kabinet inderdaad zich daarop beroepen, dan zou dat voor het eerst in de geschiedenis zijn.
Procedure
Maandag hebben PostNL en Sandd de overname aangemeld bij de ACM, die de overname nu gaat onderzoeken. Het onderzoek van de ACM bestaat uit twee fasen: een meldingsfase en een vergunningsfase. De eerste fase kent een wettelijke termijn van in beginsel vier weken. Voor de tweede fase heeft de ACM in principe dertien weken de tijd. De toezichthouder heeft echter de mogelijkheid om de klok stil te zetten als zij vragen stelt aan de betrokken partijen.
De kans bestaat daarom dat deze fase een stuk langer zal duren, al stelde de nieuwe bestuursvoorzitter van de ACM, Martijn Snoep, dinsdag op BNR Nieuwsradio dat het onderzoek 'zeker niet langer gaat duren dan een jaar'. Er is geen toestemming nodig van de Europese Commissie, omdat PostNL en Sandd meer dan tweederde van hun omzet in Nederland halen.
Zinloos onderzoek?
De vraag is of het ACM-onderzoek niet zinloos is, als de politiek de fusie toch goedkeurt. Snoep vindt van niet. 'Wij volgen onze taak en kijken wat dit betekent voor consumenten en gebruikers in Nederland. Stijgen daardoor de prijzen? Wordt de kwaliteit minder? We gaan ook kijken of die fusie noodzakelijk is voor de instandhouding van een nationaal postnetwerk. Afhankelijk daarvan vellen wij een oordeel', zei hij op BNR.
'Het staat partijen dan vrij om naar de staatssecretaris te gaan en alsnog goedkeuring te vragen op andere gronden. Die vrijheid is gewoon in de wet geregeld. Er is nog nooit gebruik van gemaakt in de geschiedenis, maar goed, eens moet de eerste keer zijn.'
Snoep krijgt gelijk van Maarten Pieter Schinkel, hoogleraar mededingingseconomie en regulering aan de Universiteit van Amsterdam. 'Het is geen zinloze exercitie. Zo'n onderzoek van de ACM maakt namelijk heel duidelijk wat de gevolgen zijn als je deze overname toelaat. De toezichthouder weegt de efficiëntievoordelen van de fusie af tegen de concurrentienadelen. Als de staatssecretaris dan toch zegt: we gaan de overname toelaten, dan is voor iedereen heel duidelijk hoe de consument uiteindelijk benadeeld zal worden door die politieke beslissing.'
Positie onder druk
Mocht de staatssecretaris een ander besluit nemen, dan zal deze moeten motiveren welke publieke belangen prevaleren boven de mededingingsbelangen. Te denken valt bijvoorbeeld aan grootschalige werkgelegenheidseffecten. Partijen kunnen bij de rechter tegen dat besluit bezwaar maken.
Met het omzeilen van de ACM komt de positie van de toezichthouder wel onder ongewenste druk te staan, zegt Schinkel. 'De ruimte voor politieke beïnvloeding van wat onafhankelijk toezicht zou moeten zijn, is gevaarlijk groot. De ACM moet in alle rust haar werk kunnen doen. Dat bepaalt ook een recente richtlijn van de Europese Commissie voor nationale toezichthouders. De mededingingsautoriteit gaat over mededinging. Politieke wensen, zoals in dit geval brede postbezorging, moet je apart regelen, en niet via het weggeven van monopoliemacht.'

Bron: FD.nl
[verwijderd]
0
Bol.com onder vuur. De oorlog met Amazon is goed losgebarsten. Afgelopen maand mijn 18V Bosch gereedschap uitgebreid met 2 zaagmachines. Zonder accu's , die heb ik. Bol en coolblue rond de 95?stuk, maar besteld via amazon.de voor 75 gemiddeld, gratis verzending en ook geweldige klantenservice. Iets minder (lees volwassener) dan bol.com maar ook terecht. Misschien toch maar even wat Ahold delhaize calls 2020 aanschaffen voor die miljardenovername en stijgende prijzen bij Amazon of PostNL

youtu.be/AuoH0vz3Mqk?t=120
Tordan
1
"We gaan ook kijken of die fusie noodzakelijk is voor de instandhouding van een nationaal postnetwerk. Afhankelijk daarvan vellen wij een oordeel', zei hij op BNR. ""

Het antwoord hierop zou moeten luiden: JA!!!
wins
0
Jeliazkov
0
Ik begrijp vanuit 'bronnen binnen PNL' dat ze zelf ook ernstig rekening houden met een dwarsliggende ACM en (daarna) politiek gekrakeel.
[verwijderd]
0
Ach wat mij betreft doet de ACM er 12 maanden over. Krijgen we ook slotdividend 2019 twv ~0,17 obv UCOI 2019. Dan inmiddels ook internationaal verkocht en kunnen we direct (zonder pauze) door naar dividend 2020 ;-)
DWB Happy
0
quote:

Jeliazkov schreef op 26 februari 2019 20:36:

Ik begrijp vanuit 'bronnen binnen PNL' dat ze zelf ook ernstig rekening houden met een dwarsliggende ACM en (daarna) politiek gekrakeel.
Wat een gezever toch allemaal, ACM wordt gewoon overruled als die ambtenaren trouwens nog het lef hebben om dwars te gaan liggen.

Op basis van de informatie en toezeggingen van de politiek heeft postnl en Sand besloten om te consolideren, iemand die hieraan nog twijfelt snappen het niet.
[verwijderd]
0
Het is evident dat ACM een vorm van controle gaat uitoefenen om overwinsten te voorkomen op briefpostbezorging. In België mag Bpost 15% rendement maken op deze tak. Iedereen kan daar mee leven, daar hoef je geen 12 maanden voor te studeren.
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 26 februari 2019 18:11:

[...]

Welk nieuws zou er moeten komen? Verkoop It, DLD? Alles lijkt wel ingecalculeerd.

PostNL is immuun voor goed nieuws, of is de overname toch geen goed nieuws?
Wordt de mogelijke dividend skip misschien toch wel zwaar opgenomen of vind men het te duur? De analisten zijn ook niet unaniem positief met de koersdoelen.

Nou ja, ondanks vergroten short positie maandag toch nog omhoog gegaan.

Misschien uit een andere hoek. Aanpassing vd Postwet voor zomerreces vd kamer, eind juni 2019.

Ik vind namelijk het tijdspad zoals door Herna & Pim nogal verdacht precies ingekleurd.
Een paar belangrijke tijdsvakken werden gisteren genoemd.
Het interim dividend in augustus op basis van Q2 resultaten werd door Herna bijvoorbeeld gewoonweg bevestigd. Zonder de gebruikelijk 86 voorbehouden. Dat vond ik direct al opmerkelijk.

Nu de ACM:
op basis ve tel gesprek eind vorig jaar met Arno Meijer vd ACM (jou welbekend) liet hij vallen dat Economische Zaken hard aan het werk was met aanpassingen voor de Postwet en dat die aanpassingen mogelijk al in H1 2019 doorgevoerd zouden worden (een uitspraak die overigens haaks staat op de door de ACM verwachte 2021 wat in het ACM Marktbesluit staat).

Stel dat die Postwet in Q2 aangepast gaat worden. Dan kan de ACM op basis van de nieuwe soepelere regelgeving Ja zeggen begin Q3.
De ACM en Mona zonder onderlinge machtsstrijd met eer en glorie door 1 deur verder.

En dan valt het tijdspad van Herna naadloos in elkaar:
Interim dividend veilig obv juni 2019 resultaten, begin Q3 de goedkeur vd ACM ontvangen, overnamedatum Sandd per 1 september 2019 en in Q4 starten met integratie.

Is een scenario dat ik wel zie gebeuren.

manuss
0
quote:

wins schreef op 26 februari 2019 20:32:

ACM gaat hier eerst flink op afstuderen
Heeft deze duur betaalde club niets anders te doen dan overbodig werk te verrichten. Of is het voor de bühne: de zaak is toch al beklonken!! PostNL slurpt Sandd op, of ACM het wil of niet. ACM de Labbekakkers club.
Jeliazkov
0
quote:

DWB Happy schreef op 26 februari 2019 20:41:

[...]

Wat een gezever toch allemaal, ACM wordt gewoon overruled als die ambtenaren trouwens nog het lef hebben om dwars te gaan liggen.

Op basis van de informatie en toezeggingen van de politiek heeft postnl en Sand besloten om te consolideren, iemand die hieraan nog twijfelt snappen het niet.
Die ambtenaren zijn aangesteld om hun werk te doen. Weinig met lef te maken. Toezeggingen vanuit de politiek waar de VVD van uitmaakt hebben voor mij sws nul waarde.
manuss
0
Nog even in de herhaling:

Belangstelling voor Portugees glasvezelnetwerk Altice Europe - media

dinsdag 26 februari 2019 17:55

Investeringsmaatschappij KKR en Brookfield hebben naar verluidt interesse.

(ABM FN-Dow Jones) Het Portugese glasvezelnetwerk van Altice Europe trekt de belangstelling van private equity en institutionele beleggers. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen bekend met de situatie.

De interesse komt op een moment waarop de Franse kabelaar zoekt naar manieren om nieuwe fondsen te werken om zijn schulden te kunnen betalen.

Brookfield Asset Management, Canada Pension Plan Investment, KKR en Macquarie Group zouden een bod overwegen op een belang in het netwerk. Morgan Stanley's infrastructuur investeringstak, Blackstone Group en het Spaanse infrastructuurbedrijf Cellnex Telecom zouden tevens interesse hebben.

Altice Europe zou met de verkoop ongeveer 5 miljard euro willen ophalen, maar de bieders waarderen het Portugese glasvezelnetwerk op 3,5 tot 4 miljard euro, volgens Bloomberg. Het bedrijf zou volgens de bronnen volgende maand al open staan voor formele biedingen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
DWB Happy
0


Het zal allemaal best gaan gebeuren, daar twijfel ik niet aan.

Maar ik hoef niet af te studeren op alle ins and outs van Postnl, ik ben meer geïnteresseerd
in wat het aandeel te komende maanden gaat doen!

Wat kunnen nu de volgende koers triggers gaan worden de komende tijd?

Buitenland verkoop?
Melding groter belang door bekende Nederlander:) ?
Q1 ?
?
?
Toekomstbeeld
0
quote:

DWB Happy schreef op 26 februari 2019 21:01:

Het zal allemaal best gaan gebeuren, daar twijfel ik niet aan.

Maar ik hoef niet af te studeren op alle ins and outs van Postnl, ik ben meer geïnteresseerd
in wat het aandeel te komende maanden gaat doen!

Wat kunnen nu de volgende koers triggers gaan worden de komende tijd?

Buitenland verkoop?
Melding groter belang door bekende Nederlander:) ?
Q1 ?
?
?
Heb net een andere hierboven geplaatst.
Jeliazkov
0
quote:

DWB Happy schreef op 26 februari 2019 21:01:

Het zal allemaal best gaan gebeuren, daar twijfel ik niet aan.

Maar ik hoef niet af te studeren op alle ins and outs van Postnl, ik ben meer geïnteresseerd
in wat het aandeel te komende maanden gaat doen!

Wat kunnen nu de volgende koers triggers gaan worden de komende tijd?

Buitenland verkoop?
Melding groter belang door bekende Nederlander:) ?
Q1 ?
?
?
ACM die dwars gaat liggen. :-)
Toekomstbeeld
0
Voor de fortis claimers....Krijg net een bericht binnen dat ze 70% uitbetalen deze maand nog.

Per 28 juli bepalen ze wat er nog meer betaald wordt.
Tordan
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 26 februari 2019 20:53:

[...]

Misschien uit een andere hoek. Aanpassing vd Postwet voor zomerreces vd kamer, eind juni 2019.

Ik vind namelijk het tijdspad zoals door Herna & Pim nogal verdacht precies ingekleurd.
Een paar belangrijke tijdsvakken werden gisteren genoemd.
Het interim dividend in augustus op basis van Q2 resultaten werd door Herna bijvoorbeeld gewoonweg bevestigd. Zonder de gebruikelijk 86 voorbehouden. Dat vond ik direct al opmerkelijk.

Nu de ACM:
op basis ve tel gesprek eind vorig jaar met Arno Meijer vd ACM (jou welbekend) liet hij vallen dat Economische Zaken hard aan het werk was met aanpassingen voor de Postwet en dat die aanpassingen mogelijk al in H1 2019 doorgevoerd zouden worden (een uitspraak die overigens haaks staat op de door de ACM verwachte 2021 wat in het ACM Marktbesluit staat).

Stel dat die Postwet in Q2 aangepast gaat worden. Dan kan de ACM op basis van de nieuwe soepelere regelgeving Ja zeggen begin Q3.
De ACM en Mona zonder onderlinge machtsstrijd met eer en glorie door 1 deur verder.

En dan valt het tijdspad van Herna naadloos in elkaar:
Interim dividend veilig obv juni 2019 resultaten, begin Q3 de goedkeur vd ACM ontvangen, overnamedatum Sandd per 1 september 2019 en in Q4 starten met integratie.

Is een scenario dat ik wel zie gebeuren.

Haha en dit klopt weer precies met de opmerkingen die ik in de week voor de cijfers hier heb geplaatst. Daarin heb ik gepost te hebben gehoord dat er vlgs deze "Pro" door Postnl al werd voorgesorteerd in de mailcentra op flink wat extra mail volume per JUNI 2019!!!
4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront