Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
rationeel
0
Transitie is ook onzinnig.

Gas is goedkoop, en ruimschoots beschikbaar. Geen enkele rationele reden te bedenken om van het gas af te gaan. Verschillende soorten gas kunnen door onze mooie leidingen stromen.

We kunnen verder eens bekijken of er kleine kernreactoren her en der te plaatsen zijn voor nog meer min of meer goedkope energie.
@iPlof
0
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 15:39:

[...]

Het is volkomen belachelijk om te doen of mensen in staat zijn planeet aarde hun wil op te leggen.
Klimaat beleid kan niet.

De aarde schoner maken wel, en is hoog nodig. Maar dan moet je zorgen voor vermindering van de MENSEN load.
Bevolkingsbeperking. Wereldwijd.

Dat is mensen werk en kun je dus aanpakken. De planeet gaat gewoon door met rondjes draaien.
Af en toe een aardbeving. Daar moeten mensen dus niet gaan wonen.

Rekening houden met de werkelijkheid waar je niets aan kunt veranderen.
Overbevolking is vast een probleem, maar het is een minderheid die verreweg de meeste energie verbruikt. Kijk eens naar flight radar en vergelijk Europa en Afrika eens. En dan hebben we nog bouw, transport, autobezit, veeteelt, consumptie etc etc. Wij verbruiken een veelvoud pp en zijn ook nog eens volledig afhankelijk.

Uiteraard gewoon het beste daar te beginnen waar het meest verbruikt wordt.
Regelen wij dit niet dan valt onze economie mogelijk in elkaar in relatief korte tijd als bijv MO en Rusland ooit geen zin meer hebben om ons te leveren.
Wellicht gaan jij en Henk dat niet meer meemaken maar ik en Thierry mogelijk wel als beleid niet verandert.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 15:33:

[...]
Zou mooi zijn, als er nog 4 zeteltjes bij komen;)
Is niet veel meer, een achterstand van 4 zeteltjes op de VVD(peilingen). Baudet for president!
rationeel
0
talië is het grootste zorgenkind in de EU. Het is door en door corrupt, heeft de grootste staatsschuld en de zwakste banken. Rome balanceert ook permanent op de rand van een economische recessie. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt een regering van linkse en rechtse populisten waar ze maar kunnen voor nog meer chaos. Het is, kortom, een als maar uitdijend hoofdpijndossier.

En daar dreigt nu iets bij te komen dat de bondgenoten in Brussel en Washington nog meer kopzorg zal geven. Rome is van plan om als eerste grote Europese economie in te tekenen op de Nieuwe Zijderoute. Er doen al 13 andere, kleinere Europese landen mee. Maar één van de zes oprichtingslanden van de EU als partner, dat is voor Beijing de hoofdprijs.

Die nieuwe zijderoute is het grote project van de Chinese leider Xi Jinping. Het is een gigantisch, om niet te zeggen, megalomaan complex van infrastructuurprojecten. Er moet een wereld omspannend netwerk van wegen, spoorlijnen en havens worden aangelegd. Officieel allemaal ter bevordering van de wereldhandel waarvan vooral de opkomende landen zullen profiteren. En het mag ook wat kosten: de Chinezen willen er ruim 800 miljard euro voor uittrekken.

Het klinkt bijna als een groots humanitair project. En dat is het natuurlijk niet. Xi is geen suikeroom: het belang van Beijing staat altijd voorop. De Chinezen bepalen het wat en het hoe van elk project. De opdrachten gaan steevast naar Chinese bedrijven. De financiering loopt via Chinese leningen op voorwaarden die niet altijd even transparant zijn. Een aantal deelnemende landen staat inmiddels al zo bij Beijing in het krijt dat ze enorme spijt hebben van hun handtekening. Hun souvereiniteit staat op het spel. Maleisië heeft om die reden inmiddels al laten weten dat het niet langer wenst mee te doen.

Reden om je ook in Rome achter het oor te krabben, zou je zeggen. Maar de worst die de Chinezen voorhouden is kennelijk te aantrekkelijk. Enorme investeringen in het wegen- en spoornet. Genua en Triëst als de grote omslaghavens voor Chinese producten. Makkelijker toegang tot die magische Chinese markt. Voor een economie die al een kleine 30 jaar niet of nauwelijks groeit is dat meer dan een helpende hand. Het is de oplossing voor alle problemen die ze op eigen kracht niet hebben weten aan te pakken. En als de zon opeens begint te schijnen, let je niet gauw op de schaduwkanten.

Als je een ander land grote invloed geeft over grote delen van je economie, geef je hem ook macht over je politiek. De ambities van Beijing zijn geen geheim. China ziet zichzelf niet alleen als de superpower van de toekomst, het heeft ook de neiging om de landen in zijn invloedssfeer als vazalstaten te beschouwen. De Chinezen bedrijven van oudsher keiharde machtspolitiek. En de vazalstaten zullen uiteindelijk naar de Chinese pijpen moeten dansen. Dat is nooit anders geweest.

Dat is ook de belangrijkste reden waarom een aantal landen, waaronder de VS, het VK, Australië en Nieuw Zeeland, de telecomgigant Huawei bij de aanleg van het G5-net willen buitensluiten. De banden van Huawei met het regime in Beijing zijn te nauw om ze een grote rol bij de uitbouw van een vitale technologie te kunnen geven. Het is natuurlijk niet gezegd dat de Chinezen misbruik van hun positie zullen maken, ze betuigen bij elke gelegenheid luidkeels hun onschuld. Maar bij strategisch belangrijke investeringen kun je de zaak beter in eigen hand houden.

Hoe de Chinezen de opstelling aansturen van hun ‘partners’ zie je vooral bij een kwestie als het schenden van de mensenrechten. Als Brussel wil protesteren tegen de massale opsluiting van Oeigoeren, een moslimvolk, in ‘heropvoedingskampen’ blokkeren Hongarije en Griekenland dat met hun veto. Niet toevallig behoren zij tot de EU-deelnemers van het eerste uur aan de nieuwe zijderoute. En wie denkt dat ze in Rome in de toekomst wel hun rug recht zullen houden, overschat de Italiaanse ruggegraat.

Dat de Chinezen zo hun gang kunnen gaan en de EU-staten tegen elkaar kunnen uitspelen, is natuurlijk ook de schuld van de EU zelf. Ook hier wreekt zich weer eens de grote zwakte van Brussel. In de grote geopolitieke kwestie van deze tijd, blijkt men nog steeds niet in staat een effectieve gezamenlijke strategie te bedenken. Het is nog altijd elk land voor zich, met de vleespotten van China als lokaas. Als Rome erop wijst dat ze nu eindelijk wil doen wat Berlijn en Parijs al eerder hebben gedaan, nl. bilatere deals met Beijing, heeft ze geen ongelijk.

Volgende maand treffen vertegenwoordigers van de EU en China elkaar voor een top in Brussel. En over een kleine twee weken, op 21 maart steken de EU-landen in een voorbereidend beraad de koppen bij elkaar. Dat is natuurlijk te kort dag om met een goed doordacht plan te kunnen komen. Er liggen wel wat voorstellen maar die schijn je met de beste wil van de wereld echt geen strategie te kunnen noemen. En, wrange noot, een dag later komt Xi Jinping in Rome het principe-akkoord ondertekenen.
hirshi
0
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 15:32:

De tweede kamer maakt de wetten, Hirshi:)

Van Rooijen verdwijnt uit de tweede kamer. Je kunt hem niet klonen...nog niet;)
Ook volksvertegenwoordigers in de Tweede kamer kunnen wetsvoorstellen indienen.
Dat heet initiatiefwetsvoorstellen.

De Eerste kamer heeft een cruciale rol omdat de leden het recht van amendement hebben. Daarmee kunnen ze wetsvoorstellen blokkeren, aannemen of verwerpen. Ook als die al door de Tweede Kamer zijn goedgekeurd. Daar komt de deskundigheid van van Rooijen goed van pas en maak je geen zorgen over de kennis van 50+ in de Tweede kamer. Die wordt achter de schermen beslist gedeeld.

Aan politici die niet op de kandidatenlijst staan zoals Baudet heb je niets. Zij komen niet in de Eerste Kamer.
leek2018
0
Over 4 jaar heb je misschien geen 1e kamer meer dan wel met behoorlijke inperking van de macht die ze nu hebben.
rene l
2
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 12:48:

[...]

Kieslijst voor wat? Proviciale Staten of Watersachappen.?

De Provinciale Staten, Kiezen de Eerste Kamer.

Het zijn getrapte verkiezingen!

Dat is inderdaad zo.
Deze week kwam bij ons de kieslijst ook door de bus voor onze provincie.
Er staan enorm veel mensen op en ik ken er eigenlijk geen hond van.
Zelfs een paar kleine partijen hebben er bijna 50 mensen op staan die verkiesbaar zijn.

Je ziet door de bomen het bos niet meer.

En waar kiezen we precies voor, ik heb geen idee, bij ons in het dorp is er nog geen enkele campagne gevoerd, en de meeste mensen hebben geen enkel benul waar het precies over gaat.

Zelf heb ik maar eens een stemwijzer ingevuld en het viel mij op dat de vragen zeer suggestief waren.
Zaken zoals gasloos, windenergie, zonnepanelen, vliegoverlast door Lelystad, asielzoekers zijn blijkbaar al beslist, je mag alleen aangeven hoe je e.e.a. het liefst zou zien, wat meer, of wat minder.
Ook kon vaak gekozen worden als antwoord dat de provincie zich er eigenlijk helemaal niet mee zou mogen bemoeien, apart, maar wie dan wel.

Ik trek dus de conclusie dat de provinciale verkiezingen gewoon fake zijn.
In Den Haag wordt gewoon over ons beslist en we hebben niets meer te zeggen.

Ook mogen we onze mening geven over de Waterschappen.
Bijna niemand weet wat een waterschap doet.
Vroeger op mijn werk had ik heel veel contacten met waterschappen en heb vele RWZI's en gemalen bezocht door heel Nederland heen.

Ik kan gewoon zeggen, er werkt een bepaald slag mensen, niet echt commercieel, wel zeer betrouwbaar.
Ze zijn zeer serieus, begaan met hun werk, technisch goed geschoold, ze weten waarover ze praten, en de meesten zijn er op jonge leeftijd binnengekomen en in een rustig tempo doorgegroeid naar hogere functies wanneer ze daar aan toe waren.
Laat de politiek zich er niet al te veel mee bemoeien, de mensen die bij een Waterschap werken hoef je niet uit te leggen hoe je met water omgaat.
Ook hebben ze vaak overleg met milieu- en natuurorganisaties en wegen gewoon de belangen intern af.

Wat mij wel opvalt dat tegenwoordig de Dijkgraaf niet meer een wat oudere man uit eigen gelederen is met een respectabele staat van dienst maar dat er juist gekozen wordt voor iemand uit de politiek die vele nevenfuncties heeft met een eigen agenda.
Een hele slechte ontwikkeling volgens mij, niet meer objectief, gewoon gestuurd vanuit Den Haag.

O, ja, en wat die kieswijzer betreft,
Ik zou op de PVV moeten gaan stemmen, maar ja, dat had ik zelf al wel beslist.
Deels uit strategie, maar ook deels heel erg bewust.
Op nummer 2 stond Jezus Leeft, tja...
DeZwarteRidder
0
Alleen hele domme mensen stemmen nog op de PVV.
Deze partij is de meest waardeloze en meest nutteloze partij op deze aardbol.

Bovendien zorgen de stemmers op deze partij er voor dat in de toekomst de linkse partijen gaan beslissen in Nederland.
JP Samosa
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 maart 2019 17:14:

Alleen hele domme mensen stemmen nog op de PVV.
Deze partij is de meest waardeloze en meest nutteloze partij op deze aardbol.

Bovendien zorgen de stemmers op deze partij er voor dat in de toekomst de linkse partijen gaan beslissen in Nederland.
Best n hoop onzin in 3 zinnen. Maar, wens je er geluk ermee

Als je t nuchter bekijkt heeft hij op bep. punten echt een vooruitziende blik gehad.
Op ander vlak is het een slappe lul gebleken ( bijv. Gaf na 1dag al z'n 'keiharde standpunt Aow65' op.)

Je laatste zin is toch echt een kronkel in je eigen hoofd die blijkbaar maar niet weg wil.
"Dat vind ik"........

BASF en BAYER kopen
0
quote:

leek2018 schreef op 10 maart 2019 16:48:

Over 4 jaar heb je misschien geen 1e kamer meer dan wel met behoorlijke inperking van de macht die ze nu hebben.
Denk over wat langere termijn dan is DENK de grootste in NL en schaft de democratie af en voert gelijk de sharia in, dan ben je ook gelijk van de 1e 2e kamer af, geen verkiezingen meer. Een islamitische staat met Kuzu als onderdrukker en dictator.
ffff
0
Rene,

Je hebt in ieder geval de volstrekte nonsens en idiotie van het kiezen van mensen voor een Waterschapsraad goed in de verf gezet, Wat een verspilling van tijd en energie en wat een belazerij van de burger.

Zoals al diverse keren opgemerkt de afgelopen week: De kiezers weten bij zijn God niet waarvoor ze nu eigenlijk kiezen. Zoals ik al eerder aangaf: Luchtverkeersleiders worden ook niet democratisch gekozen, maar hun beslissingen hebben wel degelijk invloed op de leefomgeving van de burger.

Het is weer zo'n mooi voorbeeld van veel te veel democratie, waarbij al die niet-weters en niet-kenners mogen meebeslissen. Waarover dan eigenlijk?

Peter
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 10 maart 2019 16:26:

[...]

Ook volksvertegenwoordigers in de Tweede kamer kunnen wetsvoorstellen indienen.
Dat heet initiatiefwetsvoorstellen.

De Eerste kamer heeft een cruciale rol omdat de leden het recht van amendement hebben. Daarmee kunnen ze wetsvoorstellen blokkeren, aannemen of verwerpen. Ook als die al door de Tweede Kamer zijn goedgekeurd. Daar komt de deskundigheid van van Rooijen goed van pas en maak je geen zorgen over de kennis van 50+ in de Tweede kamer. Die wordt achter de schermen beslist gedeeld.

Aan politici die niet op de kandidatenlijst staan zoals Baudet heb je niets. Zij komen niet in de Eerste Kamer.

Juist in de tweede kamer heb je toch een veel groter bereik. Waarom denk je dat Buma daar blijft zitten.
Baudet:) doet het geweldig in de tweede kamer en OTTEN:) gaat naar de eerste.
Prima taakverdeling. En dan nog een topper voor de Europese Commissie: Derk Jan Eppink.
Ze vullen met gemak de beschikbaar komende plekken. Met toppers.

50+ zegt zelf dat ze in het haar zitten met hun vertegenwoordigers. Achter de schermen zijn ze ruzie aan het maken;)

Als er een debat gehouden moet worden in de tweede kamer, dan kan eigenlijk alleen van Rooijen dat. Als er 2 debatten zijn, dan moet hij 's nachts doorwerken, want dan moet HIJ ze allebei doen.

Hij raakt zo overwerkt, is ook zo jong niet meer:(

Dus maar goed dat hij naar de eerste kamer gaat. Maar wel een probleem voor 50+
DeZwarteRidder
0
quote:

Señor Acero schreef op 10 maart 2019 17:27:

[...]
Best n hoop onzin in 3 zinnen. Maar, wens je er geluk ermee

Als je t nuchter bekijkt heeft hij op bep. punten echt een vooruitziende blik gehad.
Op ander vlak is het een slappe lul gebleken ( bijv. Gaf na 1dag al z'n 'keiharde standpunt Aow65' op.)

Je laatste zin is toch echt een kronkel in je eigen hoofd die blijkbaar maar niet weg wil.
"Dat vind ik"........
Ik kan het ook niet helpen dat jij geen enkel politiek benul hebt, daarom zal ik die laatste zin nog een keer uitleggen:

Omdat de PVV en FvD niet willen regeren met Rutte en Rutte ook niet willen steunen kunnen wetsvoorstellen alleen worden aangenomen met steun van de linkse partijen, die daarvoor forse eisen zullen stellen.

Stemmen op de PVV en FvD zijn dus verloren stemmen.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 maart 2019 18:37:

[...]
Ik kan het ook niet helpen dat jij geen enkel politiek benul hebt, daarom zal ik die laatste zin nog een keer uitleggen:

Omdat de PVV en FvD niet willen regeren met Rutte en Rutte ook niet willen steunen kunnen wetsvoorstellen alleen worden aangenomen met steun van de linkse partijen, die daarvoor forse eisen zullen stellen.

Stemmen op de PVV en FvD zijn dus verloren stemmen.

Jij vergeet dat Rutte zijn langste tijd in de kamer heeft gehad. Dan gaat er een andere wind waaien en worden de kaarten dus weer geschut.

FvD wil juist met iedereen regeren die de juiste stand punten heeft. Hij sluit niemand uit zoals het partijkartel wel doet.

Hij is een ECHTE LIBERAAL:)
rationeel
0
Zowel VVD als CDA maken al terutrekkende bewegingen Dat moet jij toch zien met je Politieke Benul;)
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 18:48:

Zowel VVD als CDA maken al terutrekkende bewegingen Dat moet jij toch zien met je Politieke Benul;)
Terugtrekken...???

Waar gaan ze naartoe....???
rationeel
0
Een groot deel van de stemmers van CDA VVD en D66 zit echt niet te wachten op de dominantie van het linkse gedachtegoed in hun partijen. Een deel stapt over naar FvD:) een ander deel blijft nog achter in de eigen partij, maar voor een deel met tegenzin.
Als het links omarmen van hun partijen leidt tot zetelverlies, dan is de keuze weg van links snel gemaakt.
rationeel
0
Behalve LINKS zit niemand te wachten op de overhaaste besluiten van het Marrakesj pact en het klimaat besluit.

Nu ook nog naar buiten komt hoe er gesjoemeld is met de verklaringen voor de burger, is de maat weer vol.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 18:58:

Behalve LINKS zit niemand te wachten op de overhaaste besluiten van het Marrakesj pact en het klimaat besluit.

Nu ook nog naar buiten komt hoe er gesjoemeld is met de verklaringen voor de burger, is de maat weer vol.
Marrakesh is totaal niet van belang; we horen er ook helemaal niks meer over.
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 10 maart 2019 18:53:

Een groot deel van de stemmers van CDA VVD en D66 zit echt niet te wachten op de dominantie van het linkse gedachtegoed in hun partijen. Een deel stapt over naar FvD:) een ander deel blijft nog achter in de eigen partij, maar voor een deel met tegenzin.
Als het links omarmen van hun partijen leidt tot zetelverlies, dan is de keuze weg van links snel gemaakt.
Klopt,
Ik heb mijn hele leven lang bij landelijke verkiezingen, afwisselend op de CDA, D66 en VVD gestemd. Maar daar is nu een einde aangekomen.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.745,00 -0,14%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.917,70 +0,07%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.384,28 +0,99%
 EUR/USD 1,0644 -0,26%
 WTI 82,04 -0,21%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront