Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Beursblik: vooral resultaten FINCH-studie belangrijk bij Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers die Galapagos donderdagavond bekendmaakte, zijn voor beleggers en analisten minder spannend dan de op handen zijnde Fase 3 data uit de onderzoeksstudies FINCH-1 en FINCH-3 met ontstekingsremmer filgotinib als behandeling tegen reuma. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen vrijdag tegenover ABM Financial News.

Volgens Versteeg kijkt de markt vooral naar de FINCH 1 & 3 Fase 3-resultaten die Galapagos verwacht aan te kondigen in het eerste kwartaal van dit jaar. Deze zullen volgens de analist vermoedelijk "enorm goed" zijn, nadat de resultaten voor de FINCH 2-studie in patiënten met reuma dit ook al waren. "De resultaten uit de FINCH 2-studie bleken verreweg beter dan die van concurrenten."

Na bekendmaking van deze resultaten, steeg de koers van het aandeel Galapagos met maar liefst vijftien procent, zo merkte Versteeg op. "De FINCH 1 & 3 Fase 3-resultaten zullen de belangrijkste cijfers zijn in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf."

De jaarresultaten over 2018 noemde Versteeg van minder belang. Galapagos zag in 2018 de omzet verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. De operationele cashburn, een belangrijke graadmeter voor Galapagos, kwam uit op 158 miljoen euro. Dit noemde Versteeg ietwat aan de hoge kant, maar niet problematisch gezien de sterke kaspositie van het bedrijf. De kas bleek ultimo 2018 met 1.291 miljoen euro gevuld te zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
lucas D
0
GE vangt miljarden voor divisie BioPharma
BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat General Electric (GE) verkoopt zijn onderdeel BioPharma aan industrie- en technologiebedrijf Danaher. Met de deal is een bedrag gemoeid van 21,4 miljard dollar.
Van GE is al langer bekend dat het werk maakt van het verkopen van bezittingen. Het Amerikaanse bedrijf gebruikt de opbrengsten om zijn balans te versterken. De overname van BioPharma moet nog dit jaar worden afgerond. De deal heeft volgens GE geen goedkeuring nodig van aandeelhouders. Ook over financiële condities is volgens GE geen beraadslaging nodig.
BioPharma, dat dit jaar naar verwachting een omzet zal halen van 3,2 miljard dollar, is onderdeel van GE Life Sciences. De overname lijkt de goedkeuring ook te hebben van aandeelhouders. Het aandeel GE schoot in de zogeheten voorbeurshandel omhoog.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
Bekijk koersdetails van GENERAL ELECTRIC
s.lin
0
Aandeel GE in trek na verkoop biofarmaceutische tak
maandag 25 februari 2019 14:02

Verkoopsom van ruim 21 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen General Electric waren maandag in de voorbeurshandel op Wall Street behoorlijk in trek na de aankondiging dat het industriële conglomeraat zijn biofarmaceutische tak verkoopt aan Danaher Corp voor 21,4 miljard dollar.

Het aandeel GE steeg in de elektronische handel dik 14 procent. Danaher kon bijna 7 procent aan beurswaarde toevoegen.

CEO Lawrence Culp van GE sprak van een belangrijke mijlpaal. De verkoop is onderdeel van de strategie van het bedrijf om de balans te versterken en schulden te verkleinen.

Danaher financiert de deal deels in contanten en geeft verder voor 3 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit. Ook zal het bedrijf nieuwe obligaties uitgeven. De transactie wordt vermoedelijk in het vierde kwartaal van 2019 afgerond. Danaher rekent erop dat de aankoop van GE's biofarmaceutische tak de aangepaste winst per aandeel met 0,45 tot 0,50 dollar zal spekken.

Door: ABM Financial News.
voda
0
Roche neemt Amerikaanse gentherapeut over

Gepubliceerd op 25 feb 2019 om 08:03 | Views: 1.711

BAZEL (AFN) - De Zwitserse farmaceut Roche neemt de Amerikaanse gentherapeut Spark Therapeutics over. De deal heeft een waarde van 4,8 miljard dollar, zo werd maandag bekend.

Concreet ligt er een bod van 114,50 dollar per aandeel op tafel. Het bestuur van Spark staat achter de deal, die waarschijnlijk in het tweede kwartaal wordt afgerond. Spark ontwikkelt en levert gentherapieën, en heeft een therapie in onderzoek voor de behandeling van hemofilie A. Spark blijft als onafhankelijk bedrijf binnen de Roche-groep opereren.

De Franse farmaceut Ipsen neemt verder het Canadese Clementia Pharmaceuticals over voor 1,3 miljard dollar. De deal wordt als een tweetrapsraket voldaan. In eerste instantie is de overnamesom 25 dollar per aandeel in contanten. Daar kan nog eens 6 dollar per aandeel bijkomen als een behandeling voor een zeldzame botaandoening van Clementia goedkeuring krijgt van de Amerikaanse toezichthouder FDA.

Het bestuur van Clementia staat achter het bod, dat naar verwachting in het tweede kwartaal van het jaar wordt afgerond.
voda
0
Parx Plastics betreedt dentale markt

(ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse Parx Plastics, met een notering op Euronext Parijs, heeft dinsdag een dentale oplossing gepresenteerd die al in het eerste jaar tonnen aan royalties zou moeten opleveren.

Plasticspecialist Parx heeft een specialist in dentale oplossingen enthousiast weten te maken voor een toepassing met lichaamseigenstoffen die in staat blijken om een patiënt die tandprotheses krijgt aangemeten sneller te laten genezen.

Tot op heden bevatten alle alternatieve behandelingen volgens CEO Michael van der Jagt van Parx giftige stoffen. "Dit is de eerste optie zonder gif", zei hij trots tegen ABM Financial News. Daarvoor maakt Parx gebruik van het sporenelement zink.

De dit jaar opgerichte joint venture Zinkh, waarin Parx een belang van 10 procent heeft en het Belgische Lausha NV samen met twee investeerders de resterende 90 procent, zal de toepassing proberen te vermarkten. Ook wordt momenteel onderzocht in hoeverre de oplossing in staat is tandplak effectief te verwijderen. Volgens de topman van Parx zijn de eerste indicaties op dit vlak erg indrukwekkend.

Patiënten gebruiken een bitje met daarin de werkzame stof en voor elk bitje krijgt Parx een royalty-vergoeding van enkele euro's. Ook levert Parx het materiaal voor de bitjes, "maar dit gaat niet om grote volumes", aldus CEO Van der Jagt van Parx tegen ABM Financial News.

Toch denkt Van der Jagt dat er in het eerste jaar al tienduizend bitjes per maand zullen worden verkocht.

Parx Plastics zoekt voor haar technologie om polymeren antibacterieel te maken, steeds nieuwe toepassingen. Momenteel wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een oplossing voor voedselhoudbaarheid. Daarbij zoekt Parx steeds specialisten in het betreffende segment om mee samen te werken en de technologie te verfijnen om deze vervolgens te kunnen vermarkten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Merck KGaA wil Versum Materials overnemen

(ABM FN-Dow Jones) Merck KGaA wil Versum Materials overnemen voor 5,9 miljard door in contanten. Dit maakte het faramaciebedrijf woensdag bekend.

Merck opteert voor alle uitstaande aandelen voor 48 dollar per aandeel Versum.

Met Versum aan boord versterkt Merck zijn positie als toeleverancier van elektronische componenten.

Versum zelf kwam eind januari nog met Entegris een gelijkwaardige combinatie overeen met een omvang van 9 miljard dollar.

Het aandeel Merck KGaA noteerde woensdag 1,8 procent lager, Versum 17,2 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs en Entegris 3,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeelhouder tegen miljardendeal Celgene

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 13:37 | Views: 1.336

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De miljardenovername van biotechnoloog Celgene door Bristol-Myers Squibb kan niet op goedkeuring rekenen van een grote aandeelhouder van de farmaceut. Vermogensbeheerder Wellington Management vindt onder andere dat er te veel risico's kleven aan de deal.

Bristol-Myers Squibb maakte vorige maand bekend Celgene over te nemen voor 74 miljard dollar in contanten en aandelen. De deal geldt als een van de grootste ooit in de farmacie- en biotechsector.

Wellington beklaagt zich in een open brief niet alleen over de risico's van de overname, maar vindt ook dat Bristol-Myers Squibb te laag is gewaardeerd bij de aandelenuitruil met Celgene. De investeerder was met een belang van 8 procent tot voor kort de grootste aandeelhouder van Bristol-Myers Squibb, maar verkocht recentelijk een deel van die eigendomsstukken.
voda
0
Versum wijst overnamebod Duits Merck af

Gepubliceerd op 1 mrt 2019 om 17:05 | Views: 26

Merck & Company 16:56
81,35 +0,06 (+0,07%)

TEMPE (AFN) - Versum Materials wijst het overnamebod van 5,9 miljard dollar van het Duitse farmaceutisch en speciaalchemieconcern Merck af. Volgens de leverancier van elektronische materialen is het ongevraagde bod van de Duitsers niet beter dan het eigen plan om met branchegenoot Entegris te fuseren.

Versum zegt het woensdag gedane bod van Merck zorgvuldig te hebben bekeken en afgewogen. Daarbij liet het bedrijf zich naar eigen zeggen bijstaan door financieel en juridisch adviseurs.
voda
0
Geneesmiddelenfabrikant doet insuline in de uitverkoop na kritiek uit Amerikaanse politiek

De Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Eli Lilly LLY$126,79-1,59% gaat een variant van zijn best verkopende insulineproduct aanbieden tegen de helft van de huidige prijs. Daarmee is het concern een van de eerste farmaciebedrijven die reageert op groeiende kritiek vanuit de Amerikaanse politiek.
Eli Lilly, een van de grotere producenten van insuline ter wereld, blijft het diabetesmiddel onder de merknaam Humalog verkopen. Maar daarnaast komt er een inhoudelijk identieke, merkloze variant voor de helft van de prijs.

Amerikanen veel duurder uit
Dave Ricks, bestuursvoorzitter van Eli LillyFoto: Reuters

In de Verenigde Staten woedt, net als in Nederland, een oplopend debat over de prijzen van geneesmiddelen. Die prijzen zijn sterk gestegen en liggen in de VS bovendien veel hoger dan in andere westerse landen.

Onder meer de prijs van insuline ligt in de Verenigde Staten onder vuur. Die ligt volgens Amerikaanse media nu 7,5 keer zo hoog als vijftien jaar geleden.
De Amerikaanse senaat voelde vorige week bestuurders uit de geneesmiddelensector aan de tand. De politici willen dat de farmabedrijven hun prijzen verlagen, desnoods door ze in andere landen te verhogen. Ook zinnen zowel Republikeinse als Democratische politici op wetgeving.

De aankondiging van Eli Lilly lijkt dan ook bedoeld als maatregel om politiek ingrijpen te voorkomen.

Fabrikant wijst naar tussenpersoon

De prijsverlaging komt dus vooral ten goede aan mensen zonder zorgverzekering. Bij patiënten met verzekering is dat afhankelijk van hun verzekeraar.
Veel geneesmiddelen worden in de Verenigde Staten verkocht via zogeheten pharmacy benefit managers (pbm), tussenpersonen die namens zorgverzekeraars de inkoop regelen. Die tussenpersonen krijgen nu al forse kortingen bij de aankoop van geneesmiddelen, maar volgens de farmaciebedrijven wordt dat voordeel doorgaans niet doorgegeven aan patiënten.

De geneesmiddelenfabrikanten pleiten er in Washington dan ook voor dat niet zij aangepakt worden, maar de tussenpersonen. In een toelichting op de prijsverlaging benadrukte Eli Lily-topman Davids Ricks dat nog een keer: 'De significante kortingen die we geven op insuline komen niet direct ten goede aan alle patiënten. Dat moet veranderen.'

Verplicht doorberekenen
Het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid heeft al voorgesteld dat kortingen verplicht doorgegeven moeten worden aan patiënten. Ricks steunt dat plan.

Andere plannen die op tafel liggen zijn onder meer het vergelijken van medicijnenprijzen met andere landen. Dat is een systeem dat ook in diverse Europese landen waaronder Nederland al wordt gebruikt. Dat voorstel kan op minder sympathie van de farmaceutische industrie rekenen. Adviesbureau PwC berekende eerder dat de maatregel geneesmiddelenfabrikanten miljarden dollars aan omzet zou kunnen kosten.

Van onze redacteur

fd.nl/ondernemen/1291626/geneesmiddel...
voda
0
'Purdue Pharma koerst op faillissement aan om rechtszaak te ontlopen'

Pijnstiller OxyContin, een synthetische variant van opium, aangeboden door Purdue Pharma.Foto: Reuters

Het Amerikaanse concern Purdue Pharma onderzoekt de mogelijkheden om een faillissement aan te vragen. Met een bankroet zou de geneesmiddelenfabrikant, die eigendom is van de familie Sackler, de talloze rechtszaken willen ontlopen die zijn aangespannen vanwege het op de markt brengen van opioïde pijnstillers. Die zijn legaal, maar zouden een verslavingsgolf hebben veroorzaakt, met talloze overlijdens door overdoses tot gevolg.

Dat schrijft Reuters maandag op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Volgens het persbureau duidt de gang van zaken aan hoe zwaar het farmaceutische bedrijf en de familie Sackler onder druk staan. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd artsen en patiënten te hebben misleid en niet de juiste informatie te hebben verschaft over de risico's bij langdurig gebruik van de pijnstillers, waaronder OxyContin, een synthetische variant van opium.
Purdue ontkent nalatig te zijn geweest en wijst erop dat de Amerikaanse autoriteiten de geneesmiddelen en hun bijsluiters over de risico's hebben goedgekeurd.

Lees ook
De filantropie van de Sacklers is nu bloedgeld

Een gevolg van het aanvragen van een 'Chapter 11'-procedure is dat de rechtszaken worden bevroren en de fabrikant kan onderhandelen om tot een vergelijk te komen met de klagers, aldus de bronnen tegenover Reuters.

Van onze redacteur

fd.nl/ondernemen/1291638/purdue-pharm...
torro
0
Aankomende evenementen
Hieronder een overzicht van onze financiële kalender en welke conferenties, vergaderingen en congressen we bezoeken.

7 - 10 januari JP Morgan 37e jaarlijkse conferentie over gezondheidszorg in San Francisco, VS.

20 - 24 januari WSAAI Annual Scientific Session in Wailea, Hawaii

22 - 25 februari AAAAI Annual Meeting, San Francisco, Verenigde Staten

7 maart Pharming jaarresultaten worden vrijgegeven om 07:00 uur CET

17 - 19 maart 31e jaarlijkse ROTH-conferentie in Californië, VS.

25 - 27 maart Annual Bio-Europe Spring in Wenen, Oostenrijk

28 maart Release van het jaarverslag 2018

16 mei Pharming Q1 Resultaten worden vrijgegeven om 07:00 CET

16 mei HAE Dag

22 mei Pharming's AGM (locatie wordt nog aangekondigd)

1 - 5 juni EAACI jaarvergadering in Lissabon, Portugal

4 - 7 juni Jefferies Global Healthcare Conference

25 juli Halfjaarresultaten Pharming worden gepubliceerd om 07:00 uur CET

24 oktober Pharming Q3 Resultaten worden vrijgegeven om 07:00 CET

11 - 13 november Bio Europe in Hamburg, Duitsland
DeZwarteRidder
0
Groot Deens onderzoek toont aan dat vaccinaties geen autisme veroorzaken
05 maart 2019 15:10

Deense wetenschappers hebben met een groot onderzoek aangetoond dat vaccinaties tegen de mazelen, bof en rode hond geen autisme veroorzaken bij kinderen. In de studie werden Deense kinderen die een prik kregen vergeleken met kinderen die niet gevaccineerd werden.

De onderzoekers volgden tot half 2013 bijna 660.000 in Denemarken tussen 1999 en 2010 geboren kinderen. Zij concludeerden dat er geen hoger risico op autisme is bij kinderen die op jonge leeftijd werden gevaccineerd.

De Deense onderzoeksgroep kwam in 2002 al tot eenzelfde conclusie na het volgen van 537.000 kinderen. Er kwam toen echter kritiek omdat er niet gekeken werd naar kinderen die gevoelig zouden zijn voor het krijgen van autisme na een vaccinatie.

"Deze studie onderschrijft nogmaals dat deze specifieke vaccinaties geen autisme veroorzaken. Ook niet bij kinderen die daar gevoelig voor zouden zijn.", aldus het Deense onderzoek. "Op basis van statistieke kracht, door het behandelen van hypotheses voor meerdere subgroepen, en het samenvoegen van onderzoeken kunnen we dit met nog meer zekerheid stellen."
Discussie over mogelijke link tussen vaccinatie en autisme

De laatste jaren wordt er in heel de wereld veel gesproken over een mogelijke link tussen vaccinaties en autisme. De Britse arts Andrew Wakefield publiceerde samen met twaalf collega's in 1998 een paper waarin werd beweerd dat vaccinaties autisme kunnen veroorzaken.

Die claim was frauduleus zo werd later bewezen in een onderzoek. Toch zijn er nog steeds ouders bang dat inenting autisme veroorzaakt. In Nederland laten steeds minder ouders hun kinderen inenten.

De vaccinatiegraad loopt terug richting de 90 procent, terwijl voor bijvoorbeeld de mazelen een graad van 95 procent nodig is om groepsimmuniteit te waarborgen.
voda
0
Merck zet bod op Versum door

Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 13:10 | Views: 795

Merck & Company 16:47
81,68 +0,31 (+0,38%)

DARMSTADT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse farmacie- en speciaalchemieconcern Merck houdt vast aan zijn overnamebod op de Amerikaanse leverancier van elektronische materialen Versum Materials. Dat schrijven de Duitsers in een brief aan de aandeelhouders van de Amerikanen. Versum wees het ongevraagde bod van Merck af en wil een fusie met branchegenoot Entegris doorzetten.

Versum nam na het bod maatregelen om een overname door Merck moeilijker te maken. Volgens de Duitsers getuigt dat niet van ,,de wens om de waarde voor zijn aandeelhouder te maximaliseren''.

Volgens Merck is zijn bod van 5,9 miljard dollar beter dan dat van Entegris. Zo is er geen integratie tussen twee bedrijven noodzakelijk bij de overname door Merck en is er minder marktrisico. Merck wil van het hoofdkantoor van Versum in de omgeving van Phoenix het gecombineerde Noord-Amerikaanse epicentrum voor zijn elektronische materialentak maken.
s.lin
0
Lactoferrin Market to be Driven by Rising Incidences of Skin Disorders and Requirement of Medical Care and Attention Till 2025 | Million Insights
Mar 12, 2019, 06:40 ET

FELTON, California, March 12, 2019 /PRNewswire/ -- The global Lactoferrin Market is anticipated to cross USD 167.9 Million by 2025 and is also expected to register a healthy CAGR during the forecast period. Lactoferrin is an iron binding found in milk. It comprises a single-chain polypeptide with dual globular lobes, particularly resilient to proteolysis. Lactoferrin is a growth factor acting as a bactericidal agent apart from being an iron-binding protein.

Lactoferrin market is driven by factors such as increasing incidences of skin disorders, technological enhancements, and constant R&D. Lactoferrin is used as a medical application in cases of health disorders with an extensive support by the government for research and development. In addition, the market growth is supported with rise in geriatric population needing medical care & attention and several enhancements in medical science. However, cheap substitutes in the form of generics are likely to affect the market growth in the forecast period.

Lactoferrin market is segmented into iron absorption, anti-inflammatory, intestinal flora protection, immune and cell stimulation and antioxidant, based on function. By Application, the market segmentation includes infant formula, food & beverages, sports and functional foods, personal care, pharmaceuticals and animal feed.

Browse 122 page research report with TOC on "Global Lactoferrin Market" at: www.millioninsights.com/industry-repo...

Geographical segmentation for lactoferrin industry includes North America, South America, Europe, Asia-Pacific, Middle East and Africa. Asia-Pacific regions dominate the market growth in the forecast period owing to increase in birth rate in these regions. Apart, lactoferrin finds extensive use in treatment of heart diseases and other skin related problems.

North American and European markets are likely to gain a significant growth owing to preferred and relevant use by sportspeople and fitness enthusiasts. Apart, rise in health disorders, increase in consumer awareness and technological advances are likely to trigger the market growth in the forecast period. The key players in the lactoferrin market include Metagenics, Pharming Group N.V., Ingredia S.A., MP Biomedicals, Vitalus Nutrition Inc, Glanbia Nutritionals, Prohealth, Farbest Brands and Fonterra Co-operative Group Ltd.

Market Segment:
•Lactoferrin Function Outlook (Revenue, USD Million; Volume Tons, 2014 - 2025)
-Iron absorption
-Anti-inflammatory
-Intestinal flora protection
-Antibacterial
-Immune cell stimulation
-Antioxidant


•Lactoferrin Application Outlook (Revenue, USD Million; Volume Tons, 2014 - 2025)
-Food & beverages
-Infant formula
-Sports & functional food
-Animal feed
-Pharmaceuticals
-Personal care products


•Lactoferrin Regional Outlook (Revenue, USD Million; Volume Tons, 2014 - 2025

bron: www.prnewswire.com/news-releases/lact...
Louis7
0
Koers biotechbedrijf Uniqure knalt door het dak.

De champagnekurken kunnen weer knallen donderdagmiddag in Amsterdam op de jaarlijkse conferentie van Life Sciences Partners (LSP), een van de grootste Europese investeerders in biotechbedrijven. Veel aandacht zal op de conferentie uitgaan naar Uniqure, een Nederlands biotechbedrijf met een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq.

Bedrijven in gentherapie krijgen vleugels op de beurs na overname Spark.

De koers van Uniqure QURE$64,05-2,21% is in de afgelopen weken door het dak geschoten. Het aandeel noteert momenteel boven de $64, vergeleken met minder dan $30 begin dit jaar. De beurswaarde van Uniqure is daarmee opgelopen tot circa $2,5 mrd, ondanks het feit dat het bedrijf rode cijfers schrijft en geen medicijn op de markt heeft.

Belegger in Uniqure
LSP is een van de beleggers die garen spint bij de koersstijging. Het LSP-fonds dat in beursgenoteerde biotechbedrijven belegt, heeft ruim 9% van zijn kapitaal in Uniqure zitten. Vorige maand was dat deel van de portefeuille goed voor een rendement van 57%. Daar is fondsmanager Mark Wegter 'heel erg blij' mee.

Uniqure wordt een grote toekomst toegedicht, omdat het bedrijf gentherapieën ontwikkelt. De verwachting is dat deze nieuwe behandelingsvorm een fundamenteel verschil kan maken, doordat één behandeling een blijvende genezing kan bewerkstelligen.

Miljardenbod
Dat vooruitzicht vertaalde zich eind vorige maand voor beleggers in harde dollars, toen het grote farmaconcern Roche een overnamebod deed op Spark. Spark is een van de koplopers in de ontwikkeling van gentherapie. Roche betaalt $4,3 mrd voor het biotechbedrijf, meer dan het dubbele van de beurswaarde voor de bekendmaking van het bod.

Uniqure wordt een grote toekomst toegedicht, omdat het bedrijf gentherapieën ontwikkelt.

Roche moest de hoofdprijs betalen, zo is inmiddels duidelijk geworden, omdat het Zwitserse bedrijf werd meegezogen in een biedingsstrijd met diverse andere bedrijven die Spark ook wilden overnemen. Welke bedrijven dat zijn geweest, is niet bekend.

De grote farmaconcerns nemen met de regelmaat van de klok kleinere biotechbedrijven over, om zich te verzekeren van het eigendomsrecht op nieuwe, veelbelovende medicijnen. Hun interesse lijkt zich nu met name te richten op biotechbedrijven die gentherapieën ontwikkelen.

Weer bingo
Begin deze maand volgde een nieuwe overname. Biogen betaalde $877 mln voor Nightstar, een ander biotechbedrijf dat gentherapieën ontwikkelt. Het overnamebod bezorgde beleggers een koerswinst van 70%.

Dat laatste tot vreugde van bijvoorbeeld Patrick Krol, fondsmanager van Aescap 2.0, een Nederlands beleggingsfonds dat zich toelegt op de biotechsector. Krol verkocht zijn aandelen Nightstar begin maart meteen en stak de opbrengst onmiddellijk weer een ander bedrijf dat zich met gentherapie bezig houdt.

De kooplust van Roche en Biogen heeft de koersen opgedreven van vrijwel alle biotechbedrijven die gentherapie ontwikkelen, waaronder ook Audentes Therapeutics en Ultragenyx Pharmaceuticals. In dit veld is Uniqure een van de snelste stijgers. Dat heeft het Amsterdamse bedrijf voor een belangrijk deel te danken aan de goede onderzoeksresultaten naar zijn gentherapie tegen de bloederziekte hemofilie-B.

Overname niet eens nodig.
'Deze resultaten versterkten de investment case voor ons', zegt Wegter. 'De fundamentele waarde van het bedrijf is daarmee significant gestegen.' Met andere woorden: Uniqure heeft geen overnamebod nodig om zijn koers verder te zien stijgen.

Voor wat het waard is: alle elf financiële analisten die Uniqure volgen, hebben een koopadvies uitstaan. Het persbureau Bloomberg meldt een gemiddeld koersdoel van $73,45.
fd.nl/beurs/1293194/koers-biotechbedr...
voda
0
Longfibrose middel AstraZeneca krijgt status weesgeneesmiddel in VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AstraZeneca PLC
£ 63,54001 0,80 1,28 % London Stock Exchange
AstraZeneca PLC
SEK 786,00 4,50 0,58 % OMX Stockholm
Galapagos
88,56 1,74 2,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het longfibrose middel waar AstraZeneca aan werkt, heeft in de Verenigde Staten het kenmerk weesgeneesmiddel gekregen. Dit meldde de Britse farmareus maandag voorbeurs.

De US Food & Drug Administration kende de status toe aan het middel Saracatinib. Een weesgeneesmiddel is een medicijn voor een zeldzame ziekte. Het kenmerk biedt biofarmaceutische bedrijven bepaalde voordelen bij het ontwikkelen van een middel, waaronder bijvoorbeeld een belastingvoordeel.

Bij longfibrose vormt zich teveel bindweefsel in de longen, die daardoor minder zuurstof opnemen. De vooruitzichten voor patiënten met de ziekte is vaak slecht en momenteel is er geen genezing mogelijk. In 2017 leden zo'n 200.000 mensen in Europa en de VS aan deze ziekte.

Saracatinib als potentiële behandeling tegen ideopatische longfibrose heeft de eerste onderzoeksfase afgerond. Het Belgisch-Nederlandse Galapagos ontwikkelt een middel dat inmiddels in de derde onderzoeksfase zit. Galapagos heeft in zowel Europa als de VS al enkele jaren de status weesgeneesmiddel voor kandidaatmedicijn GLPG1690.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
lucas D
0
Probiodrug krijgt subsidie dementieonderzoek
HALLE (AFN) - Biofarmaceut Probiodrug krijgt een subsidie van 15 miljoen dollar voor onderzoek naar een middel tegen verminderde cognitieve vermogens en milde dementie. Het bedrag wordt gedeeld met onderzoekspartner Alzheimer’s Disease Cooperative Study.
De subsidie is bedoeld voor een periode van vier jaar en is toegekend door het Amerikaanse National Institute on Aging. Dat is een onderdeel van de National Institutes of Health (NIH). Het onderzoek betreft een zogeheten 'US fase 2b kernprogramma'.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
lucas D
0
Probiodrug en Alzheimer Disease Cooperative Study (ADCS) Ontvangt 15 miljoen USD National Institutes of Health (NIH) Grant voor Amerikaans Phase 2b Core Program voor PQ912
Gepubliceerd: 20.03.19 Duitse versie (PDF)
Onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van geneesmiddelen die mensen met milde cognitieve stoornissen of milde dementie trachten te behandelen

HALLE (SAALE), Duitsland en San Diego, CA - VS, 20 maart 2019 - Probiodrug AG, een klinisch biofarmaceutisch bedrijf dat nieuwe therapeutische oplossingen ontwikkelt voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer (AD) (Euronext Amsterdam: PBD) en het coöperatieve onderzoek naar de ziekte van Alzheimer ( ADCS), kondigde vandaag aan dat de National Institutes of Health (NIH) gedeeltelijk een US Phase 2b kernprogramma financiert om de werkzaamheid en veiligheid van Probiodrug's PQ912 te evalueren bij patiënten met milde cognitieve stoornissen (MCI) of milde dementie als gevolg van AD met een NIH Research Project (R01) subsidie ??naar verwachting in totaal 15 miljoen USD over vier jaar.
De subsidie ??werd toegekend door het National Institute on Aging, onderdeel van de NIH, voor het project A Seamless Phase 2A-B gerandomiseerde dubbelblinde placebo-gecontroleerde trial om de werkzaamheid en veiligheid van PQ912 te evalueren bij patiënten met de vroege ziekte van Alzheimer. De financiering is onder gunning nummer R01AG061146 aan de Universiteit van Californië, San Diego.
Probiodrug is de sponsor van de Amerikaanse studie onder leiding van hoofdonderzoeker Howard Feldman, MD, directeur van de ADCS, een nationaal consortium van klinische locaties, gevestigd aan de Universiteit van Californië, San Diego.
"We zijn de NIH zeer erkentelijk voor het ondersteunen van dit onderzoek dat een nieuwe experimentele therapeutische aanpak zal bevorderen voor mensen die lijden aan milde cognitieve stoornissen en milde dementie als gevolg van vroege Alzheimer," zei Howard Feldman, MD, hoogleraar Neurowetenschappen en directeur van de ADCS , gevestigd aan de Universiteit van Californië, San Diego. "Met dit nieuwe medicijn PQ 912 kunnen we verschillende ziektemechanismen aanpakken, waaronder de opbouw van een bijzonder toxische vorm van amyloïde beta-peptiden en de modulatie van het neuro-inflammatoire proces dat optreedt in de ziekte. We kijken uit naar het kunnen meten van de toereikendheid van de dosering, tegen de ziektedoelwitten, een kans die we vaak niet bereiken in klinische onderzoeken en die zullen helpen om definitief te bepalen of deze aanpak werkt. "
Het onderzoek is opgezet als een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie met 460 deelnemers aan een studie uit centra in de Verenigde Staten en Canada. Patiënten worden 1: 1 behandeld met ofwel PQ912 - een specifieke remmer van Glutaminyl-Cyclase voor kleine moleculen - of met een placebo gedurende een periode van 18 maanden.
"Wij geloven sterk in onze eersteklas aanpak voor vroege interventie bij Alzheimer en hopen dat de financiering die door de NIH wordt toegekend in PQ912 andere investeerders zal motiveren om ons te ondersteunen in dit belangrijke onderzoek," zei Dr. Ulrich Dauer, CEO van Probiodrug . "De steun van de NIH zal belangrijke gegevens verstrekken voor ons therapeutisch concept."
De NIH-subsidie ??zal de Amerikaanse studie gedeeltelijk financieren en het resterende budget zal door Probiodrug worden gedekt.
* De inhoud van dit persbericht valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van de auteur en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de officiële standpunten van de National Institutes of Health.

Zie Probiodrug als het/een nieuwe aandeel (na Pharming) voor particulieren, waarbij grootaandeelhouders daar in tegenstelling als dat bij Pharming het geval is een zeer groot aantal aandelen al in handen hebben.
voda
0
Galapagos verhoogt kapitaal

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
90,36 0,04 0,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft zijn uitstaande kapitaal verhoogd via de uitoefening van warrants. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf woensdagavond laat bekend.

Galapagos heeft op 20 maart van dit jaar 149.370 nieuwe aandelen uitgegeven die goed waren voor een totaal van krap 3,5 miljoen euro. Dit bedrag is inclusief de uitgiftepremie.

CEO Onno van de Stolpe oefende zelf 15.000 warrants uit, drie andere leden van het directiecomité oefenden tezamen 50.000 warrants uit. Naast de CEO oefenden de twee andere leden van de raad van bestuur in totaal 11.280 warrants.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt na de uitoefeningen van warrants nu circa 295 miljoen euro. Het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 54,6 miljoen en dat is gelijk aan het totaal aantal stemrechten.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Galapagos woensdag 1,4 procent hoger op 90,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.927.541
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront