IBA « Terug naar discussie overzicht

Forum IBA geopend

986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
JdeFL
1
Ben al blij met die 15€ nu. Heb aankoopkoersen met een breed spectrum. Van 16 over 22 tot 9,25. Totnogtoe een dure hobby, beleggen in IBA.
Mijn idee dat Iba het stukken beter zou doen dan EVS is totnogtoe een erg dode mus gebleken. (Enig verband tussen beide is Wallonië, en was toen een gelijke koers).
BelgFre
1
geduld is een schone deugd
heb een donker groene dag
zit in Galapagos en iba
het mag ook eens meezitten :)
JdeFL
0
En Bolero:
IBA (Ion Beam Applications) liet weten dat het een Proteus PLUS protontherapie-installatie mag plaatsen in Shenzhen, China. De installatie zal worden geplaatst in het Shenzhen Tumor Hospital. Het contract omvat tevens een meerjarig exploitatie- en onderhoudscontract. Totale tegenwaarde: 90 miljoen euro. Daarnaast liet IBA weten dat het aanbetalingen heeft ontvangen ten belope van zo’n 6 miljoen euro voor twee Rhodotron® TT300 HE versnellers. KBC Securities handhaaft het advies op “opbouwen” met een koersdoel van 23,5 euro. •
Leefloon
0
Donker groen klinkt bijna somber... ;-)

Felicitaties voor de moedigen, met een succesje dat ze mss. een beetje is overkomen. Een keurig bij het risico passende rendement.

Toch een ongebruikelijk beeld, tot nu toe in 2019. Wanneer je een beleggingsportefeuille had samengesteld van aandelen met een nettowinstverwachting, exclusief buitengewone baten en lasten, op volgorde van een koersachterstand op jaarbasis, dan had een portefeuille rond IBA het beste "beleggingsfonds" van 2019 geweest.

De koersstijging van vandaag zit niet eens in de daarvoor al outperformende portefeuille verwerkt. De portefeuille is eigenlijk een voortschrijdend gemiddelde van voortschrijdende gemiddelden.

Je moet wel een arbitraire grens trekken om de het diepst vallende vallende engelen, zoals Greenyard, eruit te laten. Niet alles stijgt. Veel wel. Waaronder IBA, zonder de groene kleur van vandaag.

Ongebruikelijk voor dit segment van de markt, maar verklaarbaar door biedingen op bijvoorbeeld een KAS Bank en Wessanen. Normaal en gemiddeld vallen vallende engelen, in vergelijking met de rest van de markt. Gedeeltelijk een vorm van stockpicking. Hetzij door beleggers, hetzij door bieders. En wat hard valt, kan ook weleens hard terug omhoog.

Against all odds. Beslist geen aanbeveling om zomaar gevallen engelen te gaan kopen. In een portefeuille rond IBA zou YTD maar 1 daler hebben gezeten. Ook dat helpt. Toevallig een gunstig marktsegment, die gemiddeld een lichte outperformance liet zien. Nu IBA. Eerder AB InBev, Econocom, Van de Velde, et cetera.
BelgFre
0
Laat de officiele berichten van de deals maar komen...
liefst morgen, 2 stijgen na elkaar mag ook eens ipv een afslachting....
Valère
0
[quote alias=BelgFre id=11535808 date=201904101306]
Laat de officiele berichten van de deals maar komen...
liefst morgen, 2 stijgen na elkaar mag ook eens ipv een afslachting....

Ik vraag mij ook al af als er iets gaande is ... lang geleden dat er nog zo een stijging was zonder nieuws ...
BelgFre
0
ABM FN) Op het einde van het eerste kwartaal had IBA 21 protontherapie projecten met in totaal 37 kamers in ontwikkeling. Dit bleek woensdag uit de kwartaalupdate van het bedrijf.

“Het begin van 2019 werd gekenmerkt door een actieve protontherapiemarkt en sterke prestaties in onze divisie Other Accelerators. […] We blijven de kosten strak in de hand houden, terwijl we onze unieke concurrentiekracht behouden, waardoor we een geavanceerd, flexibel productaanbod kunnen leveren met de snelste installatietijden op de markt”, aldus CEO Olivier Legrain in een toelichting.

Verder zijn er momenteel 29 protontherapie centra open. Met de uitbreiding tot 50 centra zullen de inkomsten uit diensten in absolute waarde sterk toenemen, aldus IBA. IBA blijft haar dienstenaanbod verder ontwikkelen om een groeiend aantal patiënten te helpen en het bedrijf verder te onderscheiden van andere protontherapie aanbieders.

IBA heeft vijf Other Accelerator systemen verkocht in Azië, Europa en Noord-Amerika. Sinds het einde van het eerstekwartaal heeft IBA er nog vier meer verkocht.

Lees meer op: beursig.com/forum/posting.php?mode=re... voor meer informatie
BelgFre
0
gisteren zwaar omlaag, om vandaag amper te stijgen...
ik heb toch gevoel dat de boel hier bewust laag gehouden wordt...
JdeFL
1
Uit het recente verleden is gebleken dat de vraag niet is 'hoeveel centra' ze verkopen, maar 'hoeveel winst' daarop gemaakt wordt, als er al geen enorm verlies gedraaid wordt Tot nu toe is er erg weinig winst. Die koers zit wel bewust op zijn plaats...
Heb het nu niet exact nagekeken, maar een koersstijging sinds nieuwjaar van zowat 50%... Wat is in dat licht nog 'bewust laag gehouden'?
JdeFL
1
Uit Bolero:
Ook een stand van zaken van zaken bij IBA dat de vooruitzichten voor 2019, hetzij een positieve REBIT, bevestigde. Geen grote verrassingen in de update volgens KBC Securities, al was het bericht dat de groep naast een bestelling in Noorwegen greep wel een tegenvaller. Voorlopig is het ook nog wachten op het resultaat van de strategische oefening rond de dosimetrie-divisie. ….
BelgFre
0
gisteren naar de avond toe terug een ferme terugval en vandaag dit nieuws...
geen slecht nieuws behalve mislopen van order (geweten misloop, want kunnen er
nog 10 zijn, ongeweten...)
zelfs bij dit niet zo slecht nieuws niet van de grond komen, mss zelfs tegendeel...
bewust laag houden omdat ik met zelfde gevoel zit ivm winst.
wil je met dit bedrijf winst maken dan moet uw productiekost omlaag
en vanuit België kan dit niet lukken...

maar
de koers heeft altijd gelijk!
Endless
1
IBA signs contract to install proton therapy center in Italy
Proteus®ONE contract worth between EUR 35 and 40 million to IBA

Louvain-La-Neuve, Belgium, 28 May 2019 - IBA (Ion Beam Applications S.A., EURONEXT), the world’s leading provider of proton therapy solutions for the treatment of cancer, today announces that it has signed a contract and received the downpayment for the delivery of a Proteus®ONE solution with the European Institute of Oncology (IEO) in Milan, Italy.

The contract includes a long-term operation and maintenance agreement. The typical end-user price for a Proteus®ONE* solution with a maintenance contract is between EUR 35 and 40 million. IBA will begin to recognize revenue for the contract in the 2019 financial year.

IBA was selected as the preferred partner for this project following a comprehensive vendor selection process. The hospital expects to start treating patients in 2022.

With a 48% market share in compact systems, IBA is further strengthening its undisputed global leadership position.
Valère
0
IBA levert alweer een protoninstallatie met bijhorend onderhoudscontract en het aandeel beweegt nauwelijks, zelfs eerder in de min ... raar toch ?
Charlie1972
0
JdeFL
1
Bolero:
IBA heeft een contract getekend met de Universiteit van Kansas Health System voor de installatie van een Proteus One-systeem. IBA heeft een eerste voorschot ontvangen en het contract omvat een optie voor de uitbreiding van een tweede Proteus One-systeem in de toekomst. De bouw zal later dit jaar beginnen. De contracten van Proteus One hebben doorgaans een waarde van 35 tot 40 miljoen euro, inclusief een onderhoudscontract van 10 miljoen euro voor 10 jaar. Dat IBA een contract binnenhaalt op de thuismarkt van concurrent Varian is een extra opsteker volgens KBC Securities dat zijn advies handhaaft op “Opbouwen” en het koersdoel op 23,5 euro.

Eigenlijk is dit nieuws van het betere soort. Een stuk van de pandoering kwam immers voort uit het gevaar voor 'een geduchte concurrent'. Blijkbaar is het allemaal niet zó makkelijk. Ook niet voor de concurrentie.
JdeFL
1
Toch serieus tegendraads vandaag, niets teruggevonden, behalve dit:

HY19 Results Conference Call to take place on Thursday, 22 August 2019 at 3pm CEST
Louvain-la-Neuve, Belgium, 29 July 2019 - IBA (Ion Beam Applications S.A., EURONEXT), the world’s leading provider of proton therapy solutions for the treatment of cancer, announces today that it will publish its consolidated results for the first half of 2019 on Thursday, 22 August 2019 at 7am CEST.

Heeft er ook niets mee te maken natuurlijk. Momenteel iba 16.43€ (+1.55%), Bel20 -1.82%. Vandaar mijn fronsende wenkbrauwen.
986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 13,240
Verschil +0,160 (+1,22%)
Hoog 13,240
Laag 13,020
Volume 32.918
Volume gemiddeld 52.752
Volume gisteren 59.442

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront