Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming maart 2019

11.255 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 ... 559 560 561 562 563 » | Laatste
Blèèhhh
0
Beste AD,

Excuus, het was zeker niet mijn bedoeling een beeldvorming te realiseren. Ik heb het weggehaald omdat ik alleen op het eerste deel een reactie had. Op het onderstaande 2e deel van jouw post heb ik geen opmerking, is niet mijn expertise. Ik stel vast dat wat je zegt over de gemeente Oss, idd in het jaarverslag van 2017 staat en wat betreft de financiering van de aankoop, vond ik die niet makkelijk leesbaar. Wel goed dat Pharming er niet voor hoeft te lenen... En over het eerste deel dus wat mij betreft geen man overboord, lijkt mij goed dat Pharming net als de concurrenten, een stabiele vialvuller heeft als partner en niet van concurrenten afhankelijk is om de vials te vullen.

quote:

AnalytischDenker schreef op 29 maart 2019 11:36:

[...]

Beste Entropi3,

Graag mijn posts niet onvolledig quoten. In dit geval heb je namelijk voor de beeldvorming essentiële informatie weggehaald.

Alvast bedankt,

[/quote]

[quote alias=AnalytischDenker id=11512914 date=201903290918]

Ik betwijfel of een hele positieve uitleg moet worden gegeven aan het minderheidsbelang dat Pharming wil nemen in Bioconnection en de wijze waarop Pharming deze deal ook weer mooier brengt dan die werkelijk is:

  • Vaak is het motief voor het nemen van een belang in een (toe)leverancier het veiligstellen van de leveringszekerheid. Het nemen van een belang in Bioconnection lijkt meer op een defensieve actie dan op een sprong voorwaarts. Is/Was Pharming bang dat de continuïteit van Bioconnection in gevaar was?
  • In het jaarverslag 2017 van de gemeente Oss (ook aandeelhouder in Bioconnection) werd nog een voorziening getroffen voor lening van € 500.000 aan Bioconnection. “Er is een voorziening gevormd voor de lening aan Bioconnection die in de toekomst naar verwachting niet terugbetaald kan worden.?”
  • Tot slot kan ik mij met mijn achtergrond in financieringsconstructies storen aan de wijze waarop Pharming schrijft het belang te nemen in Bioconnection: “Daarnaast maakt Pharming bekend zich voorwaardelijk gecommitteerd te hebben tot het nemen van een minderheidsbelang van in totaal € 4,1 miljoen in haar fill & finish-partner BioConnection BV, bestaande uit de contante verwerving van aandelen voor € 1,6 miljoen en de conversie in aandelen van € 2,5 miljoen aan vooruitbetalingen”. Die € 2,5 miljoen vooruitbetalingen is ook gewoon cash. Pharming doet hier net alsof ze maar € 1,6 miljoen in cash betalen, maar gaat compleet voorbij aan het feit dat ze ook weer (€ 2,5 miljoen) aan leveringen moeten betalen die ze anders al hadden betaald.


De amateur
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 29 maart 2019 11:36:

[...]

Beste Entropi3,

Graag mijn posts niet onvolledig quoten. In dit geval heb je namelijk voor de beeldvorming essentiële informatie weggehaald.

Alvast bedankt,

Als je trouwens een beetje leest AD wil bioconnection de capaciteit flink uitbreiden. Oftewel ze hebben groeikapitaal nodig.
Regeis
0
Blèèhhh
1
quote:

Beur schreef op 29 maart 2019 11:51:

[...]Ik vind het een merkwaardige motivering van de vertraging in de verdere ontwikkeling van Ruc/profy.
Zoveel Ruc lijkt me echt niet nodig voor een onderzoek waarvoor de proefpersonen nog niet eens gerecruited zijn!
Bovendien is en wordt er altijd geschermd met de snelle opschaalbaarheid van Ruc in geval van nood of grote vraag.
Het stuk beschrijft niet de benodigde ruc voor onderzoek bij proefpersonen, maar de hoeveelheid Ruc benodigd bij het valideren van het productieprocess voor de nieuwe toedieningsmethoden. Ik kan mij voorstellen dat voor het valideren van het process voor het vullen van de pleisters e.d. best veel medicijn nodig is. Dit heeft blijkbaar voor vertraging gezorgd. Even melden hoever ze nu wel met die validatie van het productieprocess zijn was wel mooi geweest
[verwijderd]
0
quote:

jip banaan! schreef op 29 maart 2019 11:50:

[...]

Volledig met je eens Beur..! dit is rattentaal;

Chief Executive Officer Sijmen de Vries, zegt:
"BioConnection is voor Pharming al jaren een uitstekende partner en vormt een belangrijk onderdeel van onze toekomstplannen. Hoewel het niet onze intentie is een actieve uitvoerende rol in het bedrijf te spelen, zal een succesvolle expansie direct ten goede komen aan Pharming, aangezien we streven naar vergroting van onze eigen capaciteit ter ondersteuning van de groeiende vraag naar RUCONEST® en daarnaast naar verbreding van onze pijplijn.”

Chief Executieve Officer Sijmen de Vries zegt:
Ik heb een nieuwe auto gekocht en BMW is voor Pharming al jaren een uitstekende partner voor het vervoer van de directie en derhalve belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering en onze toekomstplannen.
Hoewel het niet onze intentie is een aktieve uitvoerende rol te spelen bij de produktie van BMW's hebben we toch geld gestoken in de aanschaf van een nieuw exemplaar BMW.
Aangezien we streven naar vergroting van onze eigen capaciteit ter ondersteuning van de groeiende vraag naar RUCONEST® en daarnaast naar verbreding van onze pijplijn is het van groot belang dat de directie elke ochtend op tijd op kantoor is.

groetjip

Pas als we de balans van Bioconnection goed hebben kunnen beoordelen kunnen we beter beoordelen of het een zinnige investering was. Als De Vries stelt dat Bioconnection winstgevend is, is het dan bijvoorbeeld operationeel of netto-winstgevend? Hoe zit het de schuldpositie waar bijvoorbeeld AD wees op de schulde aan de Gemeente Oss? etc. etc. Aan bespiegelingen over een toekomstige 4x zo grote omzet voor Bioconnection heb ik als belegger voorlopig nog niet echt veel. Bespiegelingen over de toekomstige miljardenomzetten voor Ph. zijn er al genoeg gemaakt! :)
Overigens: Bioconnection is niet de enige, er zijn echt meer GMP gecertificeerde afvullers te vinden.
voda
0
quote:

Bellafleur schreef op 29 maart 2019 10:27:

[...]

Vrouwen zijn gewoon het sterke geslacht.

Jij ook een fijn weekend Tini!
Aaai, balen dat die Galapagos aankoop van je misliep. Had je een behoorlijk rendement kunnen halen.
[verwijderd]
0
quote:

Entropi3 schreef op 29 maart 2019 12:00:

[...]

Het stuk beschrijft niet de benodigde ruc voor onderzoek bij proefpersonen, maar de hoeveelheid Ruc benodigd bij het valideren van het productieprocess voor de nieuwe toedieningsmethoden. Ik kan mij voorstellen dat voor het valideren van het process voor het vullen van de pleisters e.d. best veel medicijn nodig is. Dit heeft blijkbaar voor vertraging gezorgd. Even melden hoever ze nu wel met die validatie van het productieprocess zijn was wel mooi geweest
Dat was me ook duidelijk ja maar "vele liters" zullen ook hiervoor echt niet nodig zijn. Punt blijft dat altijd geschermd is met de zeer snelle opschaalbaarheid van Ruc.
Bovendien had men er idd al eerder gewoon even op kunnen wijzen in plaats van er nu weer weinig expliciet en enigszins verholen over te berichten. Velen vroegen zich immers al af waarom we niks meer hoorden over Ruc/profy sinds het uitstel meer dan een half jaar terug inmiddels!
BassieNL
0
As result of a 80% pay-out of the Long Term Incentive
Plan (LTIP) 2016, in March 2019, Mr Sekhri, Mr. Ernst, Mr.
Ward, Mr Egberts and Mr. de Winter received shares in the
Company (details of Supervisory Directors’ shareholdings
can be found in note 26.

Waarom zijn deze aandelen niet gemeld? Laatste meldingen van deze bestuurders zijn meer dan een jaar oud.
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Pagina 125
CEO heeft 2,400,000 opties op 31 december 2018
www.pharming.com/sites/default/files/...

Maar volgens het laatste AFM overzicht heeft hij er 800.000
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

En zo kun je helaas nog wel even doorgaan....
[verwijderd]
0
quote:

four60 schreef op 29 maart 2019 11:48:

BEELDSCHERM
Hebben wij geknikkerd?
Sanofi heeft een uitstekende productiecapaciteit. Deze actie is niet vanwege de hoge omzet maar omdat de omzet weer tegenvalt. Die paar miljoen extra laatste Q zullen de cijfers niet uitmaken.
We worden door deze CEO belazerd waar we bij staan zonder dat we het kunnen bewijzen. Ja pas achteraf.
nee vroeger wel gekust... Pharming wil zich niet in de 'keuken" laten N.., maw ,dit gaat natuurlijk over Pompe/Fabry evt CIN deze voorsprong moet/zal vooralsnog in Nederland blijven vwb welke "ingredienten" gebruikt gaan worden...!
Blèèhhh
0
quote:

BassieNL schreef op 29 maart 2019 11:45:

[...]
Superlatieven schieten tekort voor deze meesterzet!
Kom op Bas, er ligt een vers rapport om op te kluiven en nou lees ik oneliners van jou. Dat kan toch echt beter.
MD2018
0
Waarom heeft/zorgt Pharming niet dat ze meer naamsbekendheid krijgen in bv Australie / Azie. Het product is toch superieur? www.haeaustralasia.org.au wel de aanwezigheid van Berinert / Cinryze / Firazyr als middel tegen HAE. Of heeft Pharming nog geen goedkeuring hier? En zijn ze hier wel mee bezig. Lijkt mij toch een van je key prioriteiten om je product in iedergeval bij deze organisaties op de kaart te brengen.....
Blèèhhh
0
quote:

Beur schreef op 29 maart 2019 12:06:

[...]Dat was me ook duidelijk ja maar "vele liters"zullen ook in deze fase echt niet nodig zijn. Punt blijft dat altijd geschermd is met de zeer snelle opschaalbaarheid van Ruc.
Bovendien had men er al leerder op kunnen wijzen in plaats van het nu weer weinig expliciet en enigszins verholen te berichten. Velen vroegen zich immers al af waarom we niks meer hoorden over Ruc/profy sinds het uitstel!
m.b.t. liters... geen idee, mij lijkt het wel, maar dan puur door mij een productielijn in te beelden. we hebben geen data oid. Pharming geeft aan dat dit een rol speelde en ik heb geen reden om dit punt in twijfel te trekken.

m.b.t. berichtgeving: Ik snap je punt, al hadden ze het ook helemaal niet kunnen melden, niet alles is nieuws. EEn PB met Onze voorraad wordt dit kwartaal ingezet om aan de marktvraag te voldoen en vanaf Q2 deels ook aan validatie van nieuwe productieprocessen... was een vaag bericht geweest.
BassieNL
0
quote:

Entropi3 schreef op 29 maart 2019 12:10:

[...]

Kom op Bas, er ligt een vers rapport om op te kluiven en nou lees ik oneliners van jou. Dat kan toch echt beter.
De relevante info heb ik er al uit gefilterd en in de groep gegooid.
Cijfers waren natuurlijk al bekend en in orde.
Nog wel wat gedoe met aandelen en opties waar ze qua transparantie tekort schieten. Ik vind dat erg amateuristisch, net als destijds dat geklungel met die website.

Bonussen vind ik buitensporig voor een pennystock onderneming die op geld van piet particulier draaiende is gehouden, maar mijn mening is niet relevant. Het is wel gewoon conform de diverse regelingen die er zijn (en waar de aandeelhouders ooit mee hebben ingestemd). Jaarverslag ziet er verder keurig uit !


[verwijderd]
0
quote:

Entropi3 schreef op 29 maart 2019 12:17:

[...]
m.b.t. liters... geen idee, mij lijkt het wel, maar dan puur door mij een productielijn in te beelden. we hebben geen data oid. Pharming geeft aan dat dit een rol speelde en ik heb geen reden om dit punt in twijfel te trekken.

m.b.t. berichtgeving: Ik snap je punt, al hadden ze het ook helemaal niet kunnen melden, niet alles is nieuws. EEn PB met Onze voorraad wordt dit kwartaal ingezet om aan de marktvraag te voldoen en vanaf Q2 deels ook aan validatie van nieuwe productieprocessen... was een vaag bericht geweest.
Vertragingen - om wat voor reden dan ook - worden uiteraard liever niet gemeld. Ik herinner me nog diverse "enthousiaste Technische" posters hier die in september 2018 wel even verzekerden dat het een proces van hooguit een jaar zou worden.
Blèèhhh
0
quote:

BassieNL schreef op 29 maart 2019 12:20:

[...]
De relevante info heb ik er al uit gefilterd en in de groep gegooid.
Cijfers waren natuurlijk al bekend en in orde.
Nog wel wat gedoe met aandelen en opties waar ze qua transparantie tekort schieten. Ik vind dat erg amateuristisch, net als destijds dat geklungel met die website.

Bonussen vind ik buitensporig voor een pennystock onderneming die op geld van piet particulier draaiende is gehouden, maar mijn mening is niet relevant. Het is wel gewoon conform de diverse regelingen die er zijn (en waar de aandeelhouders ooit mee hebben ingestemd). Jaarverslag ziet er verder keurig uit !



Kijk dat is zoals we je kennen. Tja die bonus is royaal, die accepteer ik als belegger alleen als de groei en de doelen mbt pipeline ook echt gerealiseerd worden komende jaren.. op zich hoeft het niet zo wild idd.. wat betreft het aanmelden, is dat nou bij de AFM fout gegaan of bij Pharming?
Beursgoeroe
0
[verwijderd]
0
quote:

Entropi3 schreef op 29 maart 2019 10:15:

[...]

Ik zou het woord sukkels niet willen gebruiken, maar ik denk inderdaad dat er mensen zijn die bij het winnende team willen horen en vandaag altice en gala kopen. Gala onder de 100, lijkt me niet eens een slechte keus. Altice durf ik al ongeveer ene jaar niet meer Long aan.
Galapagos is op dit moment een goede keus. Goedkeuring en nog veel verschillende medicijnen in de pijplijn.
[verwijderd]
0
quote:

Beur schreef op 29 maart 2019 12:27:

[...]Vertragingen - om wat voor reden dan ook - worden uiteraard liever niet gemeld. Ik herinner me nog diverse "enthousiaste Technische" posters hier die in september 2018 wel even verzekerden dat het een proces van hooguit een jaar zou worden.
misschien mis ik iets,heb ik iets gemist, maar wie heeft het over vertragingen misschien zou deze stap weleens voor een versnelling kunnen werken
[verwijderd]
0
quote:

BassieNL schreef op 29 maart 2019 12:20:

[...]
De relevante info heb ik er al uit gefilterd en in de groep gegooid.
Cijfers waren natuurlijk al bekend en in orde.
Nog wel wat gedoe met aandelen en opties waar ze qua transparantie tekort schieten. Ik vind dat erg amateuristisch, net als destijds dat geklungel met die website.

Bonussen vind ik buitensporig voor een pennystock onderneming die op geld van piet particulier draaiende is gehouden, maar mijn mening is niet relevant. Het is wel gewoon conform de diverse regelingen die er zijn (en waar de aandeelhouders ooit mee hebben ingestemd). Jaarverslag ziet er verder keurig uit !



Buitensporige beloningen in zwaar verliesgevende toko's zoals hier het geval was, zijn beslist een signaal. Professionele investeerders kijken hier zeker naar. Onze stoere Jan Particulier die rode koontjes krijgt bij het verhaal van de held die zijn bedrijf van de afgrond redt en uiteraard van de gedachte aan een eigen M5 of tweede huis op de Bahama's, doet dat wat minder. Die begint dan meteen over "jaloezie" te reppen :)
[verwijderd]
0
quote:

beeldscherm schreef op 29 maart 2019 12:37:

[...]

misschien mis ik iets,heb ik iets gemist, maar wie heeft het over vertragingen misschien zou deze stap weleens voor een versnelling kunnen werken
"The program is currently progressing slower than previously planned for
technical reasons"
11.255 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 ... 559 560 561 562 563 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront