Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nog geen groen licht fusie PostNL en Sandd

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2019 18:27
    Ter voorkoming van onduidelijkheden, de Consument is in dit geval de overheid zelf

    ACM benoemd de volgende belanghebbenden:
    -overheid (met name belastingdienst)
    -banken (semi-overheid)
    -ziekenhuizen (semi-overheid)
    -goededoelenloterijen (semi-overheid 50% gaat naar de belastingdienst, de rest bespaard op overheidsuitgaven)

    Kafka in de polder! En o ja de ACM moet zijn eigen broek ophouden van de overheid met extra boetes en toezicht. Over een zuiver oordeel gesproken ;-)
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 1 april 2019 18:38
    Een kennis van mij werkt bij Sandd, en ik hoor er niet veel goeds over. Erg gedateerd allemaal e/o het een vooruitgang is voor Post NL valt nog te bezien. Ik ga er maar vanuit dat ze dat allemaal wel goed bekeken hebben. Sandd wilde al jaren geleden investeren in bv sorteer machines. Echter lang moeten wachten op de overname. Ik vrees dat 1 + 1 hier geen 3 word ;-)

    Maar als dit niet zou mogen? Mag Post NL dan wel in handen van een buitenlands bedrijf vallen? Het is toch, eten of gegeten worden? Of gaat alle overname fantasie meteen uit het aandeel Post NL en mogen andere overnames dan niet?

    Ik denk nu even hardop vanwege de sterk oplopende koers ;-)
  3. NIEX 1 april 2019 18:58
    Het kabinet heeft al eerder aangegeven deze overname te steunen. ACM kan zand in de raderen gooien door absurde eisen te stellen, waardoor deze overname niet meer interessant is voor PostNL. De staatssecretaris kan het advies van ACM terzijde schuiven en toch goedkeuring geven aan de overname. Dit zou dan de zoveelste blamage zijn voor ACM. Ik denk dat ACM heel goed weet hoe de hazen lopen........ Deze overname is noodzakelijk en een 'Done deal'.
  4. [verwijderd] 1 april 2019 20:35
    quote:

    NIEX schreef op 1 april 2019 18:58:

    Het kabinet heeft al eerder aangegeven deze overname te steunen. ACM kan zand in de raderen gooien door absurde eisen te stellen, waardoor deze overname niet meer interessant is voor PostNL. De staatssecretaris kan het advies van ACM terzijde schuiven en toch goedkeuring geven aan de overname. Dit zou dan de zoveelste blamage zijn voor ACM. Ik denk dat ACM heel goed weet hoe de hazen lopen........ Deze overname is noodzakelijk en een 'Done deal'.
    En komt er gen vergunning, en geen overruling door de Staatssecretaris, dan komt er wel weer dividend, toch?
  5. Mr.Windows 2 april 2019 07:38
    Ook al is het een gelopen race ook vanuit EU zal er naar gekeken worden, denk aan het niet door mogen gaan van Belgapost en nu in NL ineens 90% marktaandeel.
    Kijk ASML heeft ook een vergelijkbaar marktaandeel maar die is zich er van bewust (tot in de kern) dat kennis macht is en stilstand achteruitgang.
    Tja PostNL en Sandd hebben bij niet het beeld en als mensen twijfels hebben dan toch gewoon dit aandeel aan de kant zetten? (Ik heb zelf geen aandelen met name vanwege de historie/overheidsbedrijf; hoewel ze in de pakkettenpost goed bezig zijn! en vergeet John de Mol niet die heeft niet zomaar een aandeel in dit bedrijf genomen ;).
  6. forum rang 4 xof 2 april 2019 09:04
    Bij geen overname, gaat Sandd vanzelf failliet en heeft PNL nagenoeg een monopolie.

    Ik zou erg graag de KVK cijfers 2017 en 2018 inzien van Sandd. Worden deze bewust achtergehouden?

    Bij faillisement van Sandd heeft ACM het ultieme effect van marktwerking bereikt, ze (Sandd) hebben zichzelf dan kapotgeconcureerd.

    Blijft mi ook een prima scenario, de overname Sandd vind ik nog steeds erg kostbaar. Het werd ook niet positief gewaardeerd op de beurs. Dividend wordt overgeslagen....
  7. GoldenRobbie 2 april 2019 09:09
    Heel simpel; het 90% marktaandeel is alleen van toepassing op briefpost wat een extreem dalende trend kent en niet op pakketpost welke enorm groeit en meerdere spelers kent; om briefpost te kunnen blijven doen en betaalbaar te houden is een overname nodig; beiden kunnen dit niet meer lang volhouden of de prijzen gaan sky high. De groei zit echter in pakketpost en hier zijn meer spelers....wil BV NL de postbode in stand houden is een overname onvermijdelijk.
    PostNl beschikt over modernere sorteerapparatuur dus daarvan zal gebruik gemaakt worden. Ik ga ervan uit dat POSTNL richting 3.50 / 4 euro kan; dividend komt in 2 jaar terug en POSTNL wordt ook weer attractiever als overnameprooi - als het mag van Den Haag!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,241 18 apr
-0,077 -5,84%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links