Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eisers: Shell moet CO2-uitstoot meer verlagen

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. stoeltje 5 april 2019 08:00
    Geen olie, dan ook geen benzine/diesel en dus ook geen picnic die nu de boodschapjes brengt. Ook de trein zal dan niet meer rijden (ook niet erg milieuvriendelijk).
    Wacht maar tot die groene rakkers niks meer te eten hebben. Dan worden ze teruggeworpen tot aardappeleters en pastinaak. Dus geen mango's, kiwi's en bananen meer in de smoothy.
  2. stoeltje 5 april 2019 08:03
    quote:

    frankvl schreef op 5 april 2019 07:57:

    En nou komt het: er IS helemaal geen opwarming van de Aarde! Sterker nog, we gaan opnieuw een ijstijd tegemoet.
    Het aantal stormen is ook niet toegenomen heb ik gelezen. De schade bij stormen neemt misschien wel toe, maar dat komt omdat we met veel te veel mensen op deze aarde zijn. Als we daar nou eens beleid op maken (niet te rigoureus a.u.b.) dan wordt het weer wat leefbaarder.
  3. euco 5 april 2019 08:49
    quote:

    frankvl schreef op 5 april 2019 08:37:

    Nogmaals, er is helemaal geen broeikaseffect. We worden allemaal op een onvoorstelbare manier voor het lapje gehouden. Alleen maar om geld uit onze zakken te kloppen. dat is de reden dat ze dat zeggen.
    De wereld is een groot complot om frankvl een poot uit te draaien.
  4. jarijn60 5 april 2019 12:30
    Als alle landen meedoen, en dan vooral China en de VS, heeft een klimaatakkoord op lange termijn te weinig resultaat. Maar al we niets doen wordt het uiteraard nog erger en zal ook de mens, over 100 tot 200 jaren, langzaam uitsterven. Want als het 50 tot 60 graden wordt is de situatie onleefbaar.
  5. forum rang 6 Ronald Engels 6 april 2019 01:02
    Shell CO2 Forum:

    Wat Shell betreft en alle Olie- en Chemie- en Staal- en Cement- en Glas- en Krachtcentrales- Majors / bedrijven is het met zeer grootte innovatieve kapitaal investeringen zeker goed mogelijk om 20 % CO2 uitstoot te verminderen, via complexe warmte en energie interne en externe integratie warmte-wisseling systemen, waardoor het fossiele brandstof verbruik met 20 % plus verminderd kan worden.

    Dus 20 % zoals SHELL zelf aangeeft is zeer goed mogelijk tegen zeer hoge kapitaal investeringen kostprijzen, die met zekerheid aan alle klanten, dus burgers, bedrijven en overheid zal worden door berekend.

    Persoonlijk als zeer ervaren, gepensioneerd Olie-, Chemie, Plastics-, Krachtcentrales- en Metallurgische Raffinaderijen inbedrijfname chemisch technisch gespecialiseerd ingenieur, enzv., acht ik het zeer moeilijk zo niet onmogelijk om tot b.v. 50 % CO2 vermindering en 50 % fossiele brandstof en energie vermindering te komen.

    Dit is alleen te verwezenlijken met warmte via hoge druk en hoge oververhitte stoom temperatuur, dus alleen CO2-vrije schone energie van alleen Kern Centrales.

    Windmolens elektriciteit en zonnepanelen elektriciteit om CO2 producerende Fossiele Brandstoffen Energie te vervangen is bij deze bedrijven/processen totaal onmogelijk en chemisch technologisch eigenlijk te belachelijk om zelfs maar te bespreken.

    Ook is het mogelijk CO2 af te vangen bij al deze bedrijven tot 90 % via Molten Carbonate Fuel Cells waarbij 80 % additionele elektriciteit wordt geproduceerd en tevens waterstof, warmte en schone waterdamp, die circulair gerecycled kunnen worden en tegen lage kostprijs worden omgezet terug naar brandstoffen zoals methaan, methanol, ethanol en b.v. kerosine, door FuelCell Energy Inc. en ExxonMobil Research en Development.
    Deze laatste methode bespaart ruwweg 40 % aan Fossiele Brandstoffen per geproduceerde MWuur en verhoogt het rendement simpel gezegd naar 85 % van 45 à 60 %.

    Milieu Defensie, Dhr. Dijkhof en de VVD Tweedekamer en TATA-Steel zijn persoonlijk door mij zeer volledig geinformeerd over deze Molten Carbonate Fuel Cell route. Resultaat tot nu toe "Zero".

    Hieruit blijkt maar weer de totale kennis incompetentie en totale desinteresse van zich belachelijk makende milieu organisaties zoals Urgenda, Milieu Defensie, Green Peace, onze Overheden en nu ook ons openbaar Ministerie van Justitie/Rechters/enzv.

    Totaal incompetent en zonder kennis van zaken domme beslissingen nemend, werkelijk ongelooflijk, dit land Nederland.

    En Shell politiek correct als ze zijn "durft zichzelf niet eens te verdedigen ondanks zijn enorme kennis en enorme competenties op zijn gespecialiseerde vakgebied. "Onbegrijpelijk"?.

    Nederland loopt echt te vol met dwaze incompetente "Groene Fanatici", zeker in Den Haag, Hilversum en op onze Amsterdamse Grachtengordels, bah, ik moet overgeven van die lui.

    M.v.g.

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,530 17 apr
0,000 0,00%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links