Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Snellaadbedrijf Fastned gaat naar beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. twinkletown 9 april 2019 18:31
    Update: FastNed wil naar Damrak
    09-04-2019

    Emissie gepland in eerste helft 2019.

    (ABM FN-Dow Jones) FastNed is van plan om in de eerste helft van 2019 een notering te krijgen aan Euronext Amsterdam. Dit meldde de specialist in snellaadstations voor elektrische auto's dinsdag.

    "Fastned is een hard groeiend snellaadbedrijf in Europa. Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen", zei CEO Michiel Langezaal in een toelichting.

    Fastned streeft naar een Europees netwerk van snellaadstations. "Een notering op Euronext is een logische volgende stap in de ontwikkeling van Fastned omdat het extra financieringsflexibiliteit geeft en de toegang van Fastned tot de kapitaalmarkten zal vergroten om de groeistrategie te helpen realiseren", aldus het bedrijf in een toelichting.

    "Daarnaast zal het profiel en de merkherkenning van Fastned verder versterken richting investeerders, zakelijke partners, klanten en werknemers", voegde het toe.

    FastNed steeft ernaar om de notering te gebruiken voor de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen, waarbij het bedrijf de nodige investeringen kan doen om de groeistrategie van het concern te realiseren. Momenteel heeft het concern 91 snellaadstations in gebruik, grotendeels in Nederland. Dat waren er een jaar geleden 66. Het concern heeft uitbreidingsplannen naar België, Zwitserland en Frankrijk. Volgens Langezaal is recent een gunning voor Zwitserland voor 20 nieuwe stations gewonnen.

    FastNed heeft ING aangesteld om de beursgang te begeleiden. Hoeveel aandelen er naar de beurs worden gebracht en tegen welke prijs, dat kon Langezaal nog niet zeggen.

    Momenteel is FastNed genoteerde aan het alternatieve platform Nxchange. Die overeenkomst is inmiddels opgezegd.

    Door: ABM Financial News
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 9 april 2019 20:49
    quote:

    Stephan010 schreef op 9 april 2019 19:14:

    Is Fastned vergelijkbaar met Alfen ?
    Allebei maken ze geen of amper winst. Uit me hoofd Alfen 8 ton in 2018 en Fastned had 1e kwartaal 2019 dat aan omzet (ruim 8 ton) en absoluut geen winst.

    Ik wil iig geen fastned aandelen, zal dus niet inschrijven, kunnen ze niet meer op bv. obligatie markt terecht?

    Liever Alfen dan Fastned iig maar alles hangt ook van de prijs af natuurlijk.
    Maar geld investeren voor toekomstige winsten en beloften over al het moois van die elektrische laadpalen !? Nee vertrouw het allemaal niet zo ;-)
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links