Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wat is de toegevoegde waarde van een europees parlement en politiek bestuurlijk EU model as is?

8 Posts
aextracker
0
Op zoek naar de legitimatie om te bepalen of het zinvol is een stem uit te brengen in mei 2019 i.r.t. de Europese verkiezingen wordt de vraag pregnanter en relevanter.
Voor nederlandse EU ingezetene blijkt een belang van vrijhandelsverkeer in en buiten Europa voor de nederlandse economie. Is daar een bestuurlijke EU clan voor nodig, in de omvang en vorm zoals die nu bestaat, of kan het mes erin (aantal en scope van verantworodelijkheid en bestuurlijke macht?

Kortom ; Waarom überhaupt stemmen eigenlijk ?

Bij gebrek aan zichtbaarheid en herkenbaarheid, is het zoeken naar concrete wapenfeiten en issues verbonden aan het EU lidmaatschap!

Door de onduidelijkheid lijkt onder burgers antipathie tegen \ onbegrip voor de bestuurlijke mallemolen te groeien. Een mallemolen die de indruk wekt bovenal druk te zijn om zichzelf rond te spinnen, te legitimeren en in stand te houden, meer dan belangrijke Europese wet- en regelgeving door te voeren waar EU - burgers belang of baat bij hebben en waarde aan toekennen.

Daarom 2 vragen;
1.) Meld alhier of U stemt of niet (maakt niet op wie). (Ja \ Nee).
2.) Benoem een wapenfeit\besluit binnen EU verband of tekort wat Uw stemgedrag bepaald.

Wellicht dat over 4 weken een beeld ontstaat hoe de "beleggende goe-gemeenschap die IEX fora bezoeken erover denkt. Kan Moedrator Henk wellicht tzt een samenvatting van maken :).

Kom er maar in !

Tracker
Chiddix
0
Poneer een stelling, dat Mark Rutte en veel andere Europese leiders geen belang hebben bij een hoge opkomst bij de Europese verkiezingen.
Rutte zal het volk niet met spotjes oproepen, ga stemmen zoals hij dat deed in 2017 voor de TK verkiezingen. En daar denkt de premier iets bij. Dit werd gisterenavond uitgelegd bij Jensen.
Leefloon
0
quote:

Chiddix schreef op 10 april 2019 10:22:

Rutte zal het volk niet met spotjes oproepen, ga stemmen
Het EP is vaker een baantjesmachine voor tegenstanders, zoals Farage. Pro-EU campagnes zijn misschien lastiger dan dat je denkt. Ook hierboven staat geen enkel voorbeeld van bestuurlijke onzin. Die voorbeelden bestaan wel (o.a. expansiedrift in Oekraine), maar het volstaat om te roepen dat er iets mis is. Zomaar wat (Britse) voorbeelden (bron: QI), met wat je nu een hoog fake news-gehalte zou kunnen noemen:

The clincher is, the current E.U. standards are identical to the pre-existing British ones, and the United Nations ones, and the OECD ones. I mean, it is . . . Nothing has changed. Nothing is new except, as you say, the ability of the press to make things up and scare us that our bananas are going to be straightened.

I quote Richard Littlejohn; he goes, "Oh, what a circus! The safety Nazis have forced fishermen to wear hairnets. You couldn't make it up!" Well, actually, oddly enough, Richard, you could and you did.

It was reported in the Times, the Daily Telegraph and, surprisingly, the Daily Mail, which is usually much more wise and thoughtful, erm . . . that circus tightrope walkers are going to have to wear hard hats during their act. Mr Archer, the Circus General Manager, added, "This is just another loony law from Brussels, and we're the only country stupid enough to pay any attention!" No, Mr Archer, you're the only country stupid enough to believe it.
bearishbull
0
Laat Amerika maar lekker dikke heffingen aan Europa geven. Laat Amerika Europa maar krenken. Dan beseft men in Europa eindelijk dat we machteloos zijn zonder unie. Dat de enige optie is om ja te knikken zonder een mening te geven. Dat we onze eigen rijkdommen inleveren om Amerika rijker en machtiger te maken.

Het is tijd dat Europa eens een eenheid wordt. Dat we onze rug recht kunnen houden tegen andere grootmachten. Dat wij als Europa kunnen groeien en kunnen concurreren.

Het is tijd dat we onze onvrede niet afreageren op Europa. Jezelf krenken worden we niet sterker van. We moeten onze onvrede investeren op andere grootmachten die europa klein houden en verdelen. We moeten als Europa eens 1 worden en samen groeien tot een wereld macht.
Chiddix
0
Trump wil o.a heffingen leggen op onze Goudse en Edammerkazen omdat de EU subsidies geeft aan Airbus. Trump heeft wel nagedacht. Hij kijkt ook wie nettobetaler is in de EU.
bearishbull
0
quote:

Chiddix schreef op 10 april 2019 12:22:

Trump wil o.a heffingen leggen op onze Goudse en Edammerkazen omdat de EU subsidies geeft aan Airbus. Trump heeft wel nagedacht. Hij kijkt ook wie nettobetaler is in de EU.
Hij maakt (onbedoeld?) een eenheid van europa. Go Trump :).
Chiddix
0
Nederland exporteert 18,5 miljoen kilo naar de VS. EU 135 miljoen. Volgens Airbus zijn de subsidies in lijn met de regels van het WTO. Daar denkt Trump anders over.
Het is allemaal nog af te wenden als aan de eisen van Trump wordt voldaan($11 miljard aan heffingen).
Vraag 1 kan ik al beantwoorden van opener draadje. Ik ga op 23 Mei naar de stembus.
JZ
0
quote:

aextracker schreef op 10 april 2019 08:41:

Op zoek naar de legitimatie

Raden van (vak)ministers en Raad van regeringsleiders.
"Brussel" als zodanig bepaalt niks; alles wordt afgetimmerd in een van de hierboven vermelde Raden. Als men wil janken, jank dan tegen de juiste personen. En die personen zitten in de hoofdsteden (nâh ja, op NL na dan; daar zitten ze in een suburb van Scheveningen).
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,64  -1,38  -0,16%  10:01
 Germany40^ 18.002,10 -0,48%
 BEL 20 3.860,31 -0,61%
 Europe50^ 4.971,89 -0,36%
 US30^ 38.349,50 -0,01%
 Nasd100^ 17.322,99 -1,15%
 US500^ 5.037,94 -0,68%
 Japan225^ 37.617,64 -1,00%
 Gold spot 2.325,75 +0,42%
 EUR/USD 1,0721 +0,22%
 WTI 83,03 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +4,74%
Flow Traders +4,05%
NX FILTRATION +2,62%
Fugro +2,09%
Akzo Nobel +0,80%

Dalers

ADYEN NV -13,80%
VIVORYON THER... -6,59%
WDP -4,77%
IMCD -2,61%
BESI -2,59%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront