Aalberts « Terug naar discussie overzicht

Aalberts 2019

134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Trx7
0
[verwijderd]
0
Nou ik heb mijn calls omgezet in aandelen, ook al zal de koers waarschijnlijk verder stijgen. Maar ik had meer dan 100% winst, en bij zoveel winst heb ik me zelf voorgeschreven winst te nemen. En mijn aandelen kunnen nog van een mooie verdere stijging meeprofiteren, terwijl het risico in vergelijking tot mijn calls flink verminderd is. Eens gaat het sentiment, ook t.o.v. Aalberts omslaan.
[verwijderd]
0
Vandaag is al een stukje van het uit te keren dividend ingelopen. Verstevigt de positieve verwachtingen over de koers.
JORVO
0
Ik ben vandaag ingestapt. Technisch gezien is de vorige weerstand doorbroken en is het vrij tot 37 euro. Succes iedereen.
Tartessos
0
Aalberts gaat goed omhoog.
Ben vandaag ook ingestapt.
Verwacht een stijging richting de 37 euro.
Tartessos
0
Aalberts heeft vaag de 35 euro bereikt . Heel goed.

Hoogste koers afgelopen 52 weken is 43 euro.
Vooruitzichten zijn goed. Degelijk management.
37 eurobmoet toch wel haalbaar zijn binnen een maand.
voda
0
Aalberts doet overname in VS

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts Industries neemt het Amerikaanse bedrijf Precision Plating Company (PPC) over.
Dat maakte het bedrijf woensdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te geven.

PPC, afkomstig uit Chicago, is gespecialiseerd in beplating, met name reel-to-reel plating en barrel & rack plating. Het bedrijf bouwt zijn eigen machinerie om de efficiëntie van deze processen continu te verbeteren. De klanten zijn onder andere actief in de auto-industrie en vliegtuigbouw.

PPC heeft een jaaromzet van circa 36 miljoen dollar en telt 150 voltijdbanen.

Aalberts wil de PPC laten samenwerken met het in 2018 overgenomen Franse bedrijf PEM, dat een vergelijkbare technologie toepast.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Aalberts blijft hierdoor groeien; een prima waardeaandeel. Ik blijf hierin zitten tot Sint Juttemis. Dividend opstrijken en de koers door de jaren heen zien stijgen. Daarvoor beleg ik in dit aandeel.
Tartessos
0
sambaron
0
Me too. Heb alleen nog wel spijt dat ik eind vorig jaar niet wat extra stukken heb ingeslagen....
[verwijderd]
0
Mooi, dan zitten we in het zelfde schuitje; en laat het maar varen. Een fijn beursloos weekend allen.
M M
1
Als ik kijk in het register substantiele deelnemingen van de AFM, en in selecteer op Aalberts, dan zie ik dat Blackrock tussen 17 april en 2 mei, zeg maar in 2 weken tijd, 9 maal van positie wisselt. Telkens op en neer, per saldo geen wijziging. Weet iemand wat daarvan het nut is voor Blackrock? Zelfde gebeurt trouwen bij KPN, maar dan door Norges bank en Blackrock samen.
sambaron
0
Topman Aalberts: groeikansen genoeg
Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 09:39 |
Aalberts (11:55)

UTRECHT (AFN) - Industrie- en technologieconcern Aalberts kan de komende jaren verder in omvang groeien, want er liggen kansen genoeg voor de onderneming. ,,We kunnen makkelijk naar 3 tot 4 miljard omzet, want er valt genoeg te winnen. Maar altijd in gedisciplineerde vorm'', zegt topman Wim Pelsma van Aalberts in een interview met het ANP vanuit het hoofdkantoor in Utrecht.

Vorig jaar was de omzet van het AEX-fonds bijna 2,8 miljard euro, waarmee Aalberts zijn gestage groei een vervolg gaf. Pelsma benadrukt dat omzet op zich geen doel is voor het bedrijf, maar juist om winstgevende groei te realiseren en sterker te worden in leidende posities in nichemarkten. ,,We willen autonoom groeien in de niche technologieën die we gekozen hebben. We werken continue aan onze posities.'' Het bedrijf, actief met onder meer leidingsystemen en oppervlaktebehandeling, heeft een doelstelling uitgesproken voor onder meer een gemiddelde autonome groei van minstens 3 procent.

Aanvullende overnames zijn ook onderdeel van de strategie van Aalberts. Zo werden vorig jaar meerdere kleinere acquisities gedaan en onlangs werd in Noord-Amerika nog een nieuwe aankoop aangekondigd. Volgens Pelsma kloppen bedrijven vaak aan bij Aalberts voor een overname omdat ze eigen kracht missen voor verdere expansie. ,,Wij brengen die bedrijven met onze kennis, ervaring en investeringskracht naar de volgende fase. In combinatie met onze focus op continue operationele verbeteringen worden we steeds sterker.''

Bij het optimaliseren van de portfolio behoren ook geregeld desinvesteringen. Vorig jaar stootte Aalberts activiteiten met 97 miljoen euro aan omzet af. ,,Ik heb geen moeite met het laten gaan van omzet. Door betere inzet van cash worden het bedrijf en marktposities sterker. We gaan heel pragmatisch te werk als het gaat om verandering van de portefeuille. Je moet constant blijven kijken of de posities van onze business teams sterk genoeg zijn.''

Aalberts nam enkele maanden terug zijn intrek in het nieuwe hoofdkantoor naast Utrecht Centraal, vanuit de voormalige hoofdlocatie in Langbroek. Daarnaast schrapte het concern de term Industries uit zijn formele bedrijfsnaam. ,,Het merk en de naam is nu Aalberts, steeds meer business teams gebruiken het Aalberts-merk. Hierdoor wordt het eenduidiger en eenvoudiger voor klanten'', stelt Pelsma die in 2012 de functie van bestuursvoorzitter overnam van oprichter Jan Aalberts. Pelsma is al sinds 1999 in dienst bij het in 1975 opgerichte bedrijf.

Tot de externe risico's voor Aalberts wijst Pelsma op politieke ontwikkelingen, zoals brexit en wereldwijde handelsspanningen. ,,Politiek heb je niet onder controle. Je moet gewoon zorgen dat je alert kan reageren.''

Om in de top te blijven ziet Pelsma vooral innovatie en vernieuwing als drijvende kracht voor de onderneming. ,,Innovatie is heel belangrijk voor ons, want zonder overleef je niet. Onze klanten zijn veeleisend, je moet je eigen innovatiebeleid hebben.'' Ook kennis en kunde van werknemers zijn van groot belang voor Aalberts, verklaart de topman. ,,Kennis is meer dan ooit belangrijk. Het kan een valkuil zijn als je niet de juiste mensen aanneemt en werknemers niet de tijd geeft om te ontwikkelen. Het lukt ons goed om geschikte mensen aan te trekken, maar je moet er wel voor vechten.''
Rick0.0
0
Vanmiddag op 31.05 een plukje callopties juli 31 euro gekocht. Het beurssentiment lijkt weer op te klaren en Aalberts is gewoon een prima aandeel. Ik zie dit de komende maand wel weer richting de +-34 euro bewegen.
[verwijderd]
1
[quote alias=Rick0.0 id=11598532 date=201905151658]
Vanmiddag op 31.05 een plukje callopties juli 31 euro gekocht. Het beurssentiment lijkt weer op te klaren en Aalberts is gewoon een prima aandeel. Ik zie dit de komende maand wel weer richting de +-34 euro bewegen.
[/quote
ik vrees dat je het verkeerd gezien hebt; kwestie van dagen en de koers komt weer onder de 30.00 ipv richting de 34 bewegen. Riskante calls die je gekocht hebt; expiratie veel te dichtbij.
Pety
0
Ik begrijp dat Aalberts mee daalt op het Trumpsentiment.
Maar het begint nu toch wel de spuigaten uit te lopen, bijna elke dag in de top dalers.
Is er nog meer aan de hand?
edwin111
0
Alle mooie beloftes ten spijt: voorlopig daalt Aalberts alleen maar. Inmiddels ruim onder de 30 weer. Ik neem aan dat iedereen aan het kopen is nu?
134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 44,020
Verschil -0,640 (-1,43%)
Hoog 44,440
Laag 43,580
Volume 104.612
Volume gemiddeld 156.499
Volume gisteren 95.914

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront