Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.207 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Hogere winst oliedienstverlener Halliburton

Gepubliceerd op 22 apr 2019 om 13:36 | Views: 832

Halliburton Company 18:20
31,40 +0,27 (+0,87%)

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Oliedienstverlener Halliburton heeft zijn winst in het eerste kwartaal stevig opgevoerd vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam maandag naar voren uit een handelsbericht.

Het resultaat bedroeg 152 miljoen dollar, tegen 47 miljoen dollar een jaar eerder. De Texaanse onderneming profiteerde onder meer van de gestegen olieprijzen. In dezelfde periode vorig jaar zette het bedrijf bovendien nog een fikse afschrijving in de boeken op de waarde van zijn investeringen in Venezuela.

De omzet van Halliburton bedroeg ruim 5,7 miljard dollar. Dat is nagenoeg gelijk aan de opbrengsten in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Halliburton moest het afgelopen kwartaal vooral hebben van zijn activiteiten in het buitenland, waar de omzet sterk toenam. Op de thuismarkt was sprake van tegenwind. Toch is topman Jeff Miller hoopvol over de prijsontwikkeling in de Amerikaanse oliesector. ,,Wij geloven dat het ergste in de verslechtering van de prijzen nu achter ons ligt'', stelde hij. ,,Voor de volgende paar kwartalen zie ik de vraag naar onze diensten bescheiden vooruitgaan.''
voda
0
Kimberly-Clark voelt sterke dollar

Gepubliceerd op 22 apr 2019 om 14:22 | Views: 559

EUR/USD 18:36
1,13 +0,00 (+0,15%)

Kimberly-Clark Corporation 18:21
130,48 +6,93 (+5,61%)

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark had afgelopen kwartaal last van de relatief sterke dollar. Daardoor kwam omzet lager uit dan een jaar eerder. Maar gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten gingen de verkopen juist omhoog.

De producent van onder meer Huggies en Kleenex zette een omzet van 4,6 miljard dollar in de boeken, 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Op eigen kracht was evenwel sprake van een plus van 3 procent.

Het nettoresultaat bedroeg 466 miljoen dollar, waar een jaar terug mede door de impact van fikse herstructureringslast slechts 93 miljoen dollar aan winst overbleef. Kimberly-Clark kondigde begin vorig jaar een wereldwijde reorganisatie aan om winstgevender te worden, waarbij duizenden banen verloren gingen.

Topman Mike Hsu vindt de huidige prestaties bemoedigend. Hij merkt op dat zijn bedrijf via hogere prijzen de tegenwind op het vlak van grondstofprijzen en wisselkoersen toch voor een groot deel heeft kunnen compenseren. Ook zijn er al veel kostenbesparingen doorgevoerd en is er via dividend en het inkopen van het aandelen veel geld aan de aandeelhouders uitgekeerd, aldus Hsu die verder vasthoudt aan eerder gestelde financiële doelen.
voda
0
Nieuwe topman voor Kraft Heinz

Gepubliceerd op 22 apr 2019 om 15:56 | Views: 579

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz krijgt per 1 juli een nieuwe bestuursvoorzitter. Dan wordt het stokje overgenomen van topman Bernardo Hees door Miguel Patricio.

Hees staat al zes jaar aan het roer van Kraft Heinz, dat begin 2017 nog een mislukte poging deed om de Brits-Nederlandse branchegenoot Unilever over te nemen. Sindsdien heeft Kraft Heinz het lastig met een fors gedaalde beurskoers, grote afschrijvingen en moeite met het verhogen van zijn verkoop.

De 52-jarige Patricio is afkomstig van bierbrouwer AB InBev, waar hij jarenlang marketingdirecteur is geweest.
voda
0
Verkoop bestaande woningen VS gedaald

Gepubliceerd op 22 apr 2019 om 16:11 | Views: 621

WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart met 4,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

De verkoop kwam uit op 5,21 miljoen huizen op jaarbasis, tegen een herziene 5,48 miljoen een maand eerder. Economen voorspelden in doorsnee een afname van 3,8 procent tot 5,30 miljoen woningen. In februari was nog sprake van een herziene verkooptoename met 11,2 procent.
voda
0
Weinig beweging op afwachtend Wall Street

Gepubliceerd op 22 apr 2019 om 22:14 | Views: 1.820

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag geen grote koersbewegingen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde en keken vooral uit naar de cijferdrukte later deze week, met resultaten van onder meer Facebook, Amazon, Microsoft, Tesla en ExxonMobil.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 26.511,05 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 2907,97 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,2 procent omhoog tot 8015,26 punten.

Vliegtuigbouwer Boeing (min 1,3 procent) wist de aandacht op zich gericht. Met de productie van de 787 Dreamliner bij een fabriek in North Charleston is mogelijk veel mis. The New York Times schreef over problemen met productie maar ook met het toezicht, die een potentieel risico vormen voor de veiligheid. Boeing komt woensdag met cijfers.

Verkopen op eigen kracht omhoog

Oliedienstverlener Halliburton gaf een kijkje in de boeken. De onderneming wist haar winst in het eerste kwartaal stevig op te voeren, maar eindigde toch licht in het rood. Ook de fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark kwam met cijfers. De maker van onder meer Huggies en Kleenex had afgelopen kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten, maar op eigen kracht gingen de verkopen wel omhoog. Kimberly-Clark sprong 5,4 procent omhoog.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz daalde 0,2 procent in waarde. Topman Bernardo Hees wordt vanaf 1 juli vervangen door Miguel Patricio. Hees staat al zes jaar aan het roer van Kraft Heinz, dat begin 2017 nog een mislukte poging deed om Unilever over te nemen.

Spanningen rond Iran

Intussen lopen de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran duidelijk op, waardoor de olieprijzen in de lift zaten. De Amerikaanse regering wil bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran maar die afspraken lopen begin mei af. Iran dreigt nu met het sluiten van de Straat van Hormuz.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 2,7 procent tot 65,70 dollar en Brentolie werd 3 procent duurder op 71,15 dollar per vat. De euro was 1,1259 dollar waard, tegen 1,1240 dollar in Europa op donderdag.
voda
0
Futures bewegen richting licht lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een licht lagere opening van Wall Street. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Maandag bleef Wall Street vanwege een gebrek aan impulsen ook al dicht bij huis, al sloot de Nasdaq wel op zijn hoogste niveau in zes maanden, terwijl de markt zich opmaakte voor een reeks bedrijfs- en macro-publicaties later in de week. Beleggers richtten tevens hun vizier op de stijgende olieprijs, nadat Washington zei de vrijstelling aan een aantal landen om ruwe olie te importeren uit Iran te beëindigen.

Een ander punt van focus is het nieuws dat voormalig presidentskandidaat Herman Cain heeft bedankt voor het bestuur van de Federal Reserve. Hij zei daar in de eerste plaats vanaf te zien vanwege het salaris en niet vanwege de oppositie in de senaat tegen zijn benoeming. Cain's besluit betekent een tegenslag voor de inspanningen van president Trump om een politieke bondgenoot in het bestuur van de centrale bank te krijgen.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat de dollar vrijdag op z'n hoogste niveau in bijna twee jaar noteerde, vanwege verdeelde macro-data uit de eurozone, maar ook vanwege robuuste Amerikaanse indicatoren. "Het aantal Amerikaanse steunaanvragen daalde tot het laagste niveau in meer dan een decennium, terwijl de detailhandelsverkopen in maart op maandbasis met 1,6 procent stegen. De Amerikaanse economie doet het goed en de vraag naar de greenback blijft waarschijnlijk groot", zei Madden.

De euro/dollar noteerde op 1,1253. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1244 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1255 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten de nieuwe woningverkopen van maart op de agenda.

Olie noteerde dinsdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak, na het nieuws dat het concern de voormalige PR-chef van Bill Gates heeft ingehuurd in een poging de public-relations-crisis, waarmee de social media gigant zich recent ziet geconfronteerd, het hoofd te kunnen bieden.

Grote investeerders tonen een hernieuwde interesse in aandelen van grote technologiebedrijven, zoals Facebook, Amazon, Netflix en Google, ofwel FANG-aandelen. Het vooruitzicht van lage rentetarieven en de aanhoudende groei van de Amerikaanse economie drijft investeerders terug naar de meest winstgevende sector van de 'bull' markt van de afgelopen jaren.

Onder andere Coca-Cola, Harley Davidson, Lockheed Martin, Procter & Gamble, Twitter en Verizon Communications publiceren voorbeurs kwartaalresultaten.

Snap, Texas Instruments en eBay komen onder andere nabeurs met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.907,97 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 26.511,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.015,27 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Hasbro presteert in eerste kwartaal boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Hasbro heeft in het eerste kwartaal van 2019 het beduidend beter gedaan dan voorzien qua winstgevendheid, terwijl ook de lichte omzetstijging een duidelijke meevaller was. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de speelgoedfabrikant uit het Amerikaanse Pawtucket.

Het bedrijf wist een aangepaste winst per aandeel te realiseren van 0,21 dollar, na het verlies per aandeel van 0,90 dollar over de eerste drie maanden van 2018. De verwachting lag op een verlies per aandeel van 0,11 dollar.

In het eerste kwartaal van vorig jaar had het bedrijf nog te maken met het faillissement van de winkelketen Toys"R"Us in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast kampte de fabrikant toen ook met te veel voorraden in Europa.

De omzet van de maker van onder meer Nerf, My Little Pony en Monopoly steeg van ruim 718 miljoen dollar naar 732,5 miljoen dollar. De consensus lag vooraf op 662,9 miljoen euro.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Hasbro dinsdag 3,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Harley-Davidson boekt lagere winst

(ABM FN-Dow Jones) Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal een lagere winst en omzet geboekt. Dit maakte de Amerikaanse producent van motorfietsen dinsdag bekend.

In het eerste kwartaal verscheepte het concern wereldwijd 49.151 motorfietsen, in vergelijking met 51.086 stuks een jaar eerder.

Het concern boekte in het eerste kwartaal een operationeel inkomen van 167,1 miljoen dollar, in vergelijking met 236,4 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 127,9 miljoen dollar, tegenover 174,8 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,98 dollar, in vergelijking met 1,24 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet daalde van 1,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2018 naar 1,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,82 dollar per aandeel op een omzet van 1,2 miljard dollar.

Outlook

Voor het hele boekjaar rekent Harley-Davidson op 217.000 tot 222.000 leveringen, terwijl voor het tweede kwartaal 65.500 tot 70.500 verschepingen worden verwacht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Procter & Gamble overtreft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar meer winst behaald dan analisten hadden voorzien. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen.

De aangepaste winst per aandeel kwam over het afgelopen kwartaal uit op 1,06 dollar, een stijging op jaarbasis met zes procent. Analisten die vooraf waren gepolst door FactSet gingen uit van een aangepaste winst per aandeel van 1,03 dollar.

Er werd afgelopen kwartaal een omzet behaald van 16.462 miljoen dollar, een procent meer dan de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. De autonome groei bedroeg vijf procent.

De operationele winst steeg ook met één procent, naar 3.229 miljoen dollar.

Netto verdiende Procter & Gamble 2.745 miljoen dollar, een stijging van 9 procent op jaarbasis.

Outlook

Procter & Gamble verwacht voor het lopende boekjaar niet langer een autonome omzetgroei van twee tot vier procent, maar een "solide" vier procent.

De totale omzet zal vermoedelijk vlak tot een procent hoger uitvallen. Dat was eerder nog een daling van één procent tot een stijging van één procent. P&G rekent op een negatief wisselkoerseffect van 3 tot 4 procentpunt en een "bescheiden" positief effect van overnames en desinvesteringen.

De verwachting op de aangepaste winst per aandeel voor het gehele boekjaar bleef staan op 4,22 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ook United Technologies verslaat verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) United Technologies heeft in het eerste kwartaal van 2019 met zijn aangepaste winst per aandeel de verwachtingen overtroffen. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de de Amerikaanse technische toeleverancier van onder meer Pratt & Whitney-motoren en klimaatbeheersings- en beveiligingssystemen.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,91 dollar tegen een verwachting van 1,71 dollar per aandeel. De nettowinst was 1,56 dollar per aandeel en werd gedrukt door een versnelde afschrijving van voorraden bij Rockwell Collins.

De omzet van het bedrijf uit Farmington steeg van 15.242 miljoen dollar naar 18.365 miljoen dollar over het eerste kwartaal van 2019. De verwachting hiervoor lag op 18.000 miljoen dollar.

Outlook

United Technologies stelde dinsdag de outlook voor het gehele boekjaar opwaarts bij. Aanvankelijk werd uitgegaan van een aangepaste winst per aandeel van 7,70 dollar tot 8,00 dollar, maar de ondergrens werd verhoogd naar 7,80 dollar, terwijl de bovengrens bleef staan.

De omzet komt naar verwachting nog altijd uit tussen 75,5 miljard dollar en 77,0 miljard dollar. De consensus ligt hier op 76,6 miljard dollar.

Het aandeel United Technologies noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coca-Cola handhaaft verwachtingen na eerste kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola heeft zijn verwachtingen voor het jaar 2019 gehandhaafd na een 'solide' eerste kwartaal, waarin de winst per aandeel licht steeg en de omzet harder dan normaal groeide omdat bottelaars zich indekten tegen Brexit. Dat maakte de frisdrankproducent dinsdag bekend.

"Onze gedisciplineerde groeistrategieën blijven sterke onderliggende prestaties leveren", stelde CEO James Quincey.

De vergelijkbare winst per aandeel uit voortgezette activiteiten steeg met 2 procent tot 0,48 dollar, ondanks negatieve wisselkoerseffecten. Analisten rekenden vooraf op een winst per aandeel van 0,46 dollar.

De nettowinst per aandeel was 0,38 dollar.

De netto-omzet steeg met 5 procent tot 8,0 miljard dollar. De autonome groei bedroeg 6 procent. Daarvan was ongeveer een derde te danken aan het feit dat bottelaars extra voorraden opbouwden om eventuele marktverstoringen door Brexit beter aan te kunnen.

De operationele marge verbeterde van 23,7 procent een jaar eerder tot 29,1 procent.

Outlook

Het bedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor de winst per aandeel en de omzet voor het jaar 2019. Voor het tweede kwartaal voorziet het bedrijf een meewind van overnames en desinvesteringen van 6 procent, terwijl de wisselkoersen voor 4 tot 5 procent tegenwind zullen zorgen als ze dit kwartaal op het huidige niveau blijven.

In heel 2019 zal Coca-Cola vermoedelijk 4 procent autonome groei realiseren, wat een winst per aandeel oplevert die 1 procent hoger of lager zal liggen dan de 2,08 dollar in 2018.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Veel beter dan verwachte cijfers Twitter

(ABM FN-Dow Jones) Twitter heeft in het eerste kwartaal van 2019 veel beter dan verwacht gepresteerd en zag het aantal gebruikers ook weer stijgen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaanse microblogdienst.

Het aantal actieve maandelijkse gebruikers liep op naar 330 miljoen. Dat waren het er 9 miljoen minder dan in het voorgaande kwartaal, maar wel 6 miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Twitter zag het aantal actieve maandelijkse gebruikers vorig jaar gedurende enkele kwartalen afnemen mede als gevolg van maatregelen om het aantal zogenoemde fake accounts terug te dringen. Maar ook striktere privacyregels en productaanpassingen drukten het aantal gebruikers.

In het eerste kwartaal behaalde Twitter een omzet van 787 miljoen dollar, een stijging van 18 procent op jaarbasis. Aan deze omzet droegen advertenties 679 miljoen dollar bij.

De kosten liepen echter ook met 18 procent op, naar 693 miljoen dollar, waardoor er operationeel een winst restte van 94 miljoen dollar en netto een winst van 191 miljoen dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst uit op 0,37 dollar.

Voor het eerste kwartaal mikte Twitter vooraf op een operationele winst van 5 miljoen tot 35 miljoen dollar met een omzet tussen de 715 en 775 miljoen dollar.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal mikt Twitter op een operationele winst van 35 miljoen tot 70 miljoen dollar met een omzet tussen de 770 en 830 miljoen dollar.

Daarbij denkt Twitter dit jaar 550 miljoen tot 600 miljoen dollar te zullen investeren en zullen de operationele kosten met ongeveer 20 procent stijgen.

Beleggers reageerden positief op de kwartaalresultaten. Het aandeel Twitter werd in de elektronische handel voorbeurs 7,9 procent hoger gezet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Iets meer omzet voor Sherwin-Williams

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 13:38 | Views: 104

CLEVELAND (AFN) - De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams heeft de omzet in het eerste kwartaal licht opgekrikt. Volgens topman John Morikis was sprake van progressie op het vlak van prijzen, maar viel het verkochte volume tegen door moeilijke marktomstandigheden en een latere start van het professionele verfseizoen in Noord-Amerika.

Sherwin sloot de eerste drie maanden van het jaar af met een omzet van ruim 4 miljard dollar. Dat is 1,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De branchegenoot van AkzoNobel boekte daarnaast minder winst, maar dat kwam vooral door eenmalige kosten voor overnames en pensioenafspraken. Onder de streep bleef ruim 245 miljoen dollar over, waar een jaar eerder nog dik 250 miljoen dollar in de boeken ging.

Het bedrijf benadrukt dat de winst zonder de genoemde eenmalige kosten wel in de lift zat. De hiervoor gecorrigeerde winst per aandeel ging vooruit van 3,57 dollar naar 3,60 dollar. Sherwin houdt vast aan zijn eerder gestelde winstprognose voor heel 2019.
voda
0
Update: veel beter dan verwachte cijfers Twitter

(ABM FN-Dow Jones) Twitter heeft in het eerste kwartaal van 2019 veel beter dan verwacht gepresteerd en zag het aantal gebruikers ook weer stijgen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaanse microblogdienst.

Het aantal actieve maandelijkse gebruikers liep op naar 330 miljoen. Dat waren het er 9 miljoen minder dan in het voorgaande kwartaal, maar wel 6 miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Twitter zag het aantal actieve maandelijkse gebruikers vorig jaar gedurende enkele kwartalen afnemen mede als gevolg van maatregelen om het aantal zogenoemde fake accounts terug te dringen. Maar ook striktere privacyregels en productaanpassingen drukten het aantal gebruikers.

In het eerste kwartaal behaalde Twitter een omzet van 787 miljoen dollar, een stijging van 18 procent op jaarbasis. Aan deze omzet droegen advertenties 679 miljoen dollar bij.

De kosten liepen echter ook met 18 procent op, naar 693 miljoen dollar, waardoor er operationeel een winst restte van 94 miljoen dollar en netto een winst van 191 miljoen dollar, mede dankzij een belastingmeevaller. Per aandeel kwam de aangepaste winst uit op 0,37 dollar. Ruim meer dan 0,16 dollar vorig jaar en de consensus van FactSet van 0,15 dollar.

Voor het eerste kwartaal mikte Twitter vooraf op een operationele winst van 5 miljoen tot 35 miljoen dollar met een omzet tussen de 715 en 775 miljoen dollar.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal mikt Twitter op een operationele winst van 35 miljoen tot 70 miljoen dollar met een omzet tussen de 770 en 830 miljoen dollar.

Daarbij denkt Twitter dit jaar 550 miljoen tot 600 miljoen dollar te zullen investeren en zullen de operationele kosten met ongeveer 20 procent stijgen.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde ook op de cijfers van Twitter. Hij gaf een journalist van Fox Business gelijk in haar opmerking dat Trump het beste is wat Twitter is overkomen.

"Zo waar, maar ze behandelen me niet goed als Republikein. Erg discriminerend", aldus de president, die het dan ook geen wonder vindt dat het Congres een vinger in de pap wil bij Twitter. "En dat zou het ook", meent Trump.

Beleggers reageerden positief op de kwartaalresultaten. Het aandeel Twitter werd in de elektronische handel voorbeurs 8,0 procent hoger gezet.

Update: om reactie Trump toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Goede resultaten voor Verizon

(ABM FN) Verizon heeft in het eerste kwartaal van 2019 meer omzet en winst geboekt en werd positiever over de winstgroei voor heel dit jaar. Dit bleek dinsdag uit de cijfers die door het telecombedrijf werden gepubliceerd.

De nettowinst bedroeg 5,2 miljard dollar, ofwel een winst van 1,22 dollar per aandeel. Dit is 10,6 procent stijging vergeleken met 4,7 miljard dollar een jaar eerder. Toen bedroeg de winst per aandeel 1,11 dollar.

De EBITDA-marge bedroeg 38,1 procent, vergeleken met 36,4 procent een jaar eerder.

De kosten bleven stabiel op 24,4 miljard dollar.

De omzet steeg met 1,1 procent van 31,8 miljard dollar in het eerste kwartaal 2018 naar 32,1 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

In het eerste kwartaal van 2019 kreeg Verizon te maken met tegenwind als gevolg van een nieuwe methode om de boeken op te maken.

Outlook

Op basis van de sterke resultaten verhoogde Verizon de winstverwachting voor het gehele jaar. Het verwacht nu een lage ééncijferige procentuele groei van de aangepaste winst per aandeel. Dit is een stijging ten opzichte van de eerdere verwachtingen voor 2019, toen werd gemikt op een vlakke ontwikkeling.

Verizon rekent verder op een lage enkelcijferige omzetgroei.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street verwerkt veel kwartaalcijfers

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 14:45 | Views: 468

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een iets hogere opening. Beleggers op Wall Street krijgen een trits aan bedrijfscijfers te verwerken, waarbij socialmediabedrijf Twitter goed in de smaak lijkt te vallen. Ook grote namen als Coca-Cola, Procter & Gamble, Lockheed Martin en United Technologies openden de boeken.

Twitter trapte als eerste van de bekende socialmediabedrijven af met kwartaalcijfers. Het aantal dagelijkse gebruikers dat advertenties te zien krijgt, steeg harder dan kenners hadden voorzien. Daardoor vielen ook de opbrengsten hoger uit dan verwacht. Nabeurs komt Snap, maker van de app Snapchat, met cijfers en later deze week komt branchegenoot Facebook met resultaten.

Van de grote bedrijven kende Coca-Cola een goede start van het jaar, waarin de omzet en winst aandikten. Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble verhoogde zijn prognoses voor de autonome omzetgroei. Ook industrieconglomeraat United Technologies en telecombedrijf Verizon kijken positiever vooruit, net als defensieconcern Lockheed Martin.

Hasbro

Speelgoedmaker Hasbro verraste door het verlies van een jaar eerder om te buigen in winst en maakte voorbeurs een koerssprong. In voorgaande periodes kwakkelde het bedrijf als gevolg van het omvallen van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us. Ook verfmaker Sherwin-Williams, motorfietsenbouwer Harley-Davidson en witgoedfabrikant Whirlpool openden de boeken.

De olieprijzen bleven licht stijgen na het nieuws dat de Amerikaanse regering bepaalde olie-ontheffingen van de sancties met Iran niet wil verlengen, terwijl Teheran dreigt met sluiting van de Straat van Hormuz . Olie- en gasbedrijven ConocoPhillips, Chevron en ExxonMobil stonden voor het openen van de beurs op bescheiden winst.

Tesla

Ook Tesla kan op aandacht rekenen. Het bedrijf begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten, aldus topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De fabrikant van elektrische auto's onthulde een nieuwe microchip waarmee een auto zonder een bestuurder kan rijden.

Op macro-economisch gebied komen kort na aanvang nog gegevens over de verkoop van nieuwbouwwoningen in de VS.

Maandag sloten de aandelenbeurzen in New York met kleine winsten. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 26.511,05 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 2907,97 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,2 procent omhoog tot 8015,26 punten.
voda
0
Nucor overtreft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Nucor heeft in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst gerealiseerd. Dat maakte het Amerikaanse staalconcern dinsdag bekend.

De winst per aandeel bedroeg 502 miljoen dollar, of 1,63 dollar per aandeel tegen 354 miljoen dollar of 1,10 dollar per aandeel een jaar eerder. De verwachting was 1,50 dollar per aandeel.

"Ons gediversifieerde bedrijfsmodel helpt ons opnieuw om een aanzienlijke verbetering van de winst in het eerste kwartaal te realiseren op jaarbasis", stelde CEO John Ferriola.
Het bedrijf blijft werken aan groeiende winst en hogere marges, door nieuwe projecten te starten, maar kijkt ook naar overnames voor meer winstgevende groei. "We zullen gedisciplineerd en opportunistisch blijven."

De omzet was met 6,1 miljard dollar 10 procent hoger dan een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs per ton steeg met 13 procent op jaarbasis, maar was 4 procent lager dan in het vierde kwartaal van 2018.

Outlook

Voor het tweede kwartaal voorziet het bedrijf uit Charlotte in de staat North Carolina een vergelijkbaar resultaat als in het eerste, afgezien van een boekwinst van 34 miljoen dollar op een verkochte investering in het ruwe-grondstoffensegment.

Zwakkere marges voor plaatstaal zullen compenseren voor hogere marges voor ijzerstaven. De ruwe grondstoffen zullen het minder goed doen door margedruk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe woningverkopen VS gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in maart gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het ministerie van Handel.

De verkoop van eengezinswoningen nam vorige maand op maandbasis, aangepast voor seizoensinvloeden, met 4,5 procent toe tot een geannualiseerd aantal van 692.000 stuks. Er werd gerekend op 650.000 verkochte nieuwe eengezinswoningen.

In februari werden 662.000 nieuwe woningen verkocht.

Op jaarbasis stegen de nieuwe woningverkopen in maart 3,0 procent.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning bedroeg vorige maand 376.000 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Record in de maak op Wall Street

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 19:39 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst, geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin met hun resultaten positief te verrassen. De brede S&P 500 flirtte opzichtig met een nieuw record.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,6 procent hoger op 26.663 punten. De S&P 500 klom 0,9 procent, tot 2932 punten, waarmee het tussentijds hoger stond dan de hoogste slotstand ooit. Technologiebeurs Nasdaq won 1,2 procent tot 8114 punten.

Twitter trapte als eerste van de bekende socialmediabedrijven af met kwartaalcijfers. Het aantal dagelijkse gebruikers dat advertenties te zien krijgt, steeg harder dan kenners hadden voorzien. Daardoor vielen ook de opbrengsten hoger uit dan verwacht. Het aandeel Twitter sprong 16 procent omhoog.

Hasbro

Speelgoedproducent Hasbro (plus 15 procent) schreef tegen de verwachting in zwarte cijfers. Vooral de het succes van Transformers-film Bumblebee stuwden de verkopen van speelgoed van het bedrijf. Defensieconcern Lockheed Martin verhoogde zijn prognoses voor het hele jaar en werd beloond met een plus van 6,5 procent.

Frisdrankreus Coca-Cola kende naar eigen zeggen een sterke start van het jaar. Onder meer het opbouwen van voorraad in het Verenigd Koninkrijk gaf de drankjesfabrikant een zetje in de rug. Dat gebeurde met het oog op een mogelijke harde brexit. Het aandeel won 1,6 procent.

Euro

Industrieconglomeraat United Technologies won 2,4 procent na het verhogen van de prognoses. Dat deed ook Verizon Communications. Toch verloor het telecombedrijf 2,2 procent, vooral omdat het concern abonnees verloor. Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble leverde 3,1 procent in na cijfers.

Ook verfmaker Sherwin-Williams (plus 1,9 procent), motorfietsenbouwer Harley-Davidson (vlak) en witgoedfabrikant Whirlpool (plus 1,3 procent) openden de boeken.

De euro was 1,1213 dollar waard, tegen 1,1210 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 66,20 dollar. Brent steeg 0,5 procent in prijs tot 74,38 dollar per vat.
voda
0
Bedrijfscijfers stuwen S&P 500 naar record

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 22:21 | Views: 1.377

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. De graadmeters op Wall Street werden geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin positief te verrassen. De brede S&P 500 sloot de sessie met een nieuw record.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,6 procent hoger op 26.656,39 punten. De S&P 500 klom 0,9 procent, tot 2933,68 punten. Dat betekende voor de brede graadmeter de hoogste slotstand ooit. Technologiebeurs Nasdaq won 1,3 procent tot 8120,82 punten.

Twitter trapte als eerste van de bekende socialmediabedrijven af met kwartaalcijfers. Het aantal dagelijkse gebruikers dat advertenties te zien krijgt, steeg harder dan kenners hadden voorzien. Daardoor vielen ook de opbrengsten hoger uit dan verwacht. Het aandeel Twitter sprong bijna 16 procent omhoog.

Hasbro

Speelgoedproducent Hasbro (plus 14 procent) schreef tegen de verwachting in zwarte cijfers. Vooral de het succes van Transformers-film Bumblebee stuwden de verkopen van speelgoed van het bedrijf. Defensieconcern Lockheed Martin verhoogde zijn prognoses voor het hele jaar en werd beloond met een plus van 5,7 procent.

Frisdrankreus Coca-Cola kende naar eigen zeggen een sterke start van het jaar. Onder meer het opbouwen van voorraad in het Verenigd Koninkrijk gaf de drankjesfabrikant een zetje in de rug. Dat gebeurde met het oog op een mogelijke harde brexit. Het aandeel won 1,7 procent.

Euro

Industrieconglomeraat United Technologies won 2,3 procent na het verhogen van de prognoses. Dat deed ook Verizon Communications. Toch verloor het telecombedrijf 2,1 procent, vooral omdat het concern minder abonnees telde. Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble leverde 2,7 procent in na cijfers.

Ook verfmaker Sherwin-Williams (plus 1,9 procent), motorfietsenbouwer Harley-Davidson (min 2 procent) en witgoedfabrikant Whirlpool (plus 0,4 procent) openden de boeken.

De euro was 1,1223 dollar waard, tegen 1,1210 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 66,31 dollar. Brent steeg 0,6 procent in prijs tot 74,50 dollar per vat.
25.207 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.741,20 -0,54%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.919,15 -0,35%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.398,89 +0,82%
 EUR/USD 1,0657 +0,13%
 WTI 82,78 +0,85%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront