Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wat ik ffff wil(de) zeggen............

333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
ffff
1
Binnenpretje: ELF Premium-artikelen op de voorpagina. Ik denk dat ik dat nog nooit gezien heb, maar kan mij uiteraard vergissen.

Het is wel de verstandige, goed gekozen strategie van IEX. Dat zeker en geef dat grif toe. Wel jammer dat de kwaliteit van de KK van IEX voor wat betreft beleggingsonderwerpen zo hard is aangepakt en vooral zo enorm is gedaald.
De beleggingsonderwerpen in de KK zijn nog maar een schim van pakweg 7 jaar, 10 jaar geleden.

Wie over beleggingen wilt lezen, die leest maar "Premium" en betaalt ervoor!

Goed gezien, IEX en tja wel een beetje jammer van de aanpak van IEX in de KK....

Peter
josti5
1
Je hebt een en ander weer 'ouderwets' fraai verwoord, Peter!
Panta rhei, zullen we maar zeggen, en is méér op de wereld, dan IEX...
ffff
4
Fredje,

Wat ben jij toch echt dom! Maar werkelijk dom ! Adviezen zijn werkelijk van heel, heel weinig waarde als je decennia lang goed de beurzen, de bedrijven, de markten volgt.

Suffie, suffie toch: Adviezen is een verdienmodel, dat je iedereen moet gunnen die , die dienstverlening levert, maar je hebt gelukkig ook mensen zoals ffff die al heel snel in de smiezen hadden dat ze het beter zelf konden aanpakken en Multi, Multi, Multi miljonair werden.

Dacht je nu werkelijk Fredje, dat als IEX iets aanbeveelt, dat ik daar dan een paar ton in investeer?

Ik zal het je veel duidelijker zeggen: Aan het werk van Hans/ Voda, dus gratis heb ik meer dan genoeg, naast uiteraard mijn eigen archieven, mijn eigen Pensioenfonds, mijn eigen Stichtingen, mijn eigen Maatschappen ( in het verleden) en mijn eigen vennootschappen.

Tja suffie, OOIT kon je hier beleggingspostings van groot gehalte lezen maar IEX heeft heel vakkundig de lust daartoe de nek omgedraaid. begrijpelijk als je zelf die adviezen wilt geven.

Maar een sufferd zoals jij snapte niet wat er gaande was.

Peter
josti5
0
De beste rendementen gedurende de afgelopen 20 jaar heb ik dank zij de initiatieven en analyses van forumgenoten kunnen behalen.
En ja, natuurlijk moet je ook zelf onderzoek doen als je een tip of een analyse leest, én door schade en schande wijs worden!
Want ook onder forumgenoten zit er kaf tussen het koren.
Maar over all is het rendement vet positief: gaandeweg leer je je pappenheimers wel kennen.
Dat is totaal anders met letterlijk AL het aan 'specialisten' toevertrouwde geld: van faillisement tot en met pure oplichting tot en met uiterst beroerde 'rendementen' en alles, dat daar tussen zit: 100% bagger.

@Peter: natuurlijk sluit ik mij bij Hans aan :-)

hirshi
0
Het wemelt van de gratis adviezen. Vaak zijn ze tegenstrijdig.

Soms waardevol en soms niet. De markten hebben hun eigen dynamiek. Het toekomstig verloop is tamelijk onvoorspelbaar.

Op dit forum heb ik vaak kennis genomen van aandelen die mij onbekend waren.
Vooral van noba waardevolle informatie verkregen.

Maar ook Hans/voda verdient een compliment.
ONN
0
Hilarisch, de bende van... :)))

@Voda, jij ook de beste rendementen en Multi, Multi geworden hier ?
voda
1
quote:

ONN schreef op 26 april 2019 15:01:

Hilarisch, de bende van... :)))

@Voda, jij ook de beste rendementen en Multi, Multi geworden hier ?
Nee, verliezen. Het enige multi, zijn mijn botbreuken. :-(
ONN
0
LOL (no offence). Wel weer zo eerlijk van je.

Toch maar 's op de koffie gaan bij f4. Hoe doet ie dat toch hè ? :)))
ONN
1
Aan de andere kant; de dokter is vaak te lang te verliefd op een aandeel. Hier een posting uit 2011. Schrijnend maar niet verkeerd om in het weekend eens over na te denken. Plussen en minnen zal ie zeggen...jaja, zo lust ik er nog wel een paar (Multi, Multi)… Wil(de) ik toch ffff zeggen.

quote:

ffff schreef op 8 maart 2011 19:31:

Imtech vandaag erbij. Soms heb je ze eerder dan je dacht....
Imtech zit via Internatio Müller, (zijn voorloper) waar het zijn naam aan te danken heeft, ( Intern. Müller Techniek) al bijna dertig jaar in portefeuille. Prima investering geweest.

Als je nu alleen vanmorgen op diverse financiële websites leest waarmee Imtech bezig is......… Gelukkig zijn er ook van die bedrijven waarin je met een gerust hart een stukje van je vermogen kunt investeren.
In mijn ogen zijn ze echt heel goed bezig. Surf maar eens wat rond. En als NIET-TA-believer: Zoals alle aandelen veren we weer op na de schrikaanval van vorige week.... Wat een weertje vandaag!

ONN
0
Goed idee voda, doe het dan ook een keer! :)))

Prettig weekend. Ciao! (enne, knip- en plak ze)
ffff
1
ONN,

Ik zal het je duidelijk zeggen: 20 procent verlies alleen al deze week met Umicore…. Dat was enkel en alleen al deze week een verlies van meer dan 1 miljoen Euro in Umicore….

Misschien ook te lang verliefd geweest op Umicore…??

Maar zojuist, nou ja zojuist, zeg maar rustig de afgelopen 4 lange uren nog eens mijn aankooplijstje opgemaakt voor de komende maanden en dan worden alle aandelen uit mijn portefeuille zorgvuldig bekeken. De dividenden lopen binnen...Meer dan 1 miljoen komende twee maanden...

Tja die minnen.... Het wil maar niet vooruitgaan.

Maar dan de plussen, ONN. Daar kan jij wat van opsteken: Unilever 52,80 Vorig jaar rond de 42,50 en daarvan meer dan dertigduizend aandelen alleen al in 2018 bijgekocht....

ASML 183,80 De gemiddelde aankoopprijs van mijn aandelen zijn 34,55 Euro momenteel
Airbus.... Ook dat draadje goed bekeken ONN: Koers nu 121,40 Euro Ik geef in de KK draad aan dat ik ze koop rond de 25 Euro.
L Óréal Vandaag 240 Euro. Als je oude L 'Oréal draadje van pakweg tien jaar geleden erbij sleept. De tijd dat we nog prachtige BELEGGINGSPOSTINGS in de KK plaatsten ... Toen kreeg je ze nog onder de 90 Euro..
Retail Estates….. Volgens MIJ en volgens de Nederlandse vereniging van Beleggersbelangen een van de mooiste aandelen van de afgelopen 10 jaar. NEEN, Peter: ZIJ vonden het het mooiste aandeel. Prachtige draad ooit daarover, pakweg tien jaar geleden. En zie die koers.

Ahold Delhaize: De overgrote meerderheid van de Nederlandse beleggers heeft daar verlies mee gemaakt. Ik kocht ze voor boven de 30 Euro dik twinitg jaar geleden, maar ook voor rond de 2,50, rond de 4,50 rond de 7,80 Euro.

Arcelor Mittal: Iedereen maar mekkeren over het staal..... Maar bij mij staan ze na dertig jaar met zware winst in de boekhouding

Aperam? Maar die is toch afgesplitst van ArcelorMittal in een vorig leven? Ook alweer met dikke winst.

Tja maar Nyrstar dan? Tja, dat is net als Imtech..... Als je belegt heb je plussen maar ook minnen ….. Ook al snap jij dat maar niet.

Verliefd? Of de markten een beetje doorhebben? Wel een beetje hoor, want ik maakte dus deze week weer een uitschuiver van meer dan 1 miljoen Euro, enkel en alleen met Umicore.

[...]
[Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

Peter
rationeel
1
Europees Hof legt bom onder Nederland als fiscale vrijhaven

Het Europees Hof van Justitie heeft een dreun uitgedeeld aan niet-Europese investeerders die via tussenschakels in Nederland en Luxemburg in Europese bedrijven zitten. Het Hof draagt Europese belastingdiensten op een eind te maken aan de belastingvoordelen die deze investeerders tot nu toe genieten. De Europese rechter rekent zo af met Nederland als fiscaal doorstroomland.

'Dit is absoluut een zware klap', zegt partner Paul Sleurink van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek over de uitspraak die het Hof in Luxemburg op 26 februari deed maar die niet eerder in de publiciteit is gekomen. 'De uitspraak is ingeslagen als een bom', aldus hoogleraar internationaal belastingrecht Jan van de Streek. 'Mensen zijn bang voor de gevolgen.'
Belastingparadijzen
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel deelde donderdag in de Kamer mee dat zijn ministerie het arrest van het Europees Hof bestudeert.
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel deelde donderdag in de Kamer mee dat zijn ministerie het arrest van het Europees Hof bestudeert.Foto: Dijkstra

De uitspraak van het Hof raakt een belangrijk deel van de ongeveer 15.000 brievenbusfirma's die Nederland telt en daarmee ook de dienstverleners die deze firma's beheren en adviseren. De grootste financiële klap dreigt voor niet-Europese investeerders — vaak private equity — die via bijzondere financiële instellingen in Europese bedrijven zitten. Deze bfi's bevinden zich vooral in Nederland en Luxemburg. De private equity-fondsen zijn in belastingparadijzen zoals de Britse Maagdeneilanden en de Kaaimaneilanden gevestigd.

In een zaak van de Deense fiscus tegen een Deens bedrijf dat eigendom is van private equity, heeft het Europees Hof een streep gezet door belastingvoordelen die niet-Europese investeerders hebben door Nederlandse en Luxemburgse tussenschakels te gebruiken. Die voordelen vloeien voort uit Europese fiscale richtlijnen waarin staat dat bedrijven binnen de Europese Unie zijn vrijgesteld van bronbelasting op dividenden, rente en royalty's.
Misbruik vrijstellingen

De vrijstellingen gelden echter niet langer als dividend of rente aan Europese brievenbusfirma's wordt betaald om linea recta belastingvrij buiten de EU terecht te komen, heeft het Hof beslist in het voordeel van de Deense fiscus. Die hield bronbelasting in op een dividenduitkering van het Deense bedrijf aan een tussengeschakelde vennootschap in Luxemburg.

De Europese rechters gaan zelfs een stap verder. Zij dragen Europese belastingdiensten op na te gaan of er misbruik wordt gemaakt van de vrijstellingen.
Blindelings doorsluizen

Hierbij legt het Hof de lat een stuk hoger dan Nederland, zegt Van de Streek. Een bedrijf dat in Nederland actief is, hoeft volgens de Nederlandse regels geen dividendbelasting in te houden bij een uitkering aan een tussenschakel in Luxemburg als die 24 maanden een kantoor huurt en een één ton loonkosten heeft. Het Hof eist onder meer dat een ontvangend bedrijf dividend, rente of royalty niet blindelings doorsluist naar de uiteindelijke eigenaar maar daar echt zelf over kan beschikken. Brievenbusfirma's kunnen dat niet.

Volgens Van de Streek moet Nederland met name alle belastingrulings waarbij Ierse en Luxemburgse brievenbusvennootschappen zijn betrokken, tegen het licht houden.
Terug naar tekentafel

Op de Amsterdamse Zuidas komen vele telefoontjes binnen van vooral Amerikaanse investeerders die willen weten óf en zo ja hoe ze hun Europese activiteiten moeten herstructureren, zegt Sleurink. ‘Private equity moet terug naar de tekentafel. Daar is iedereen mee bezig. Ik zie nog geen “safe harbors”.’

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft in de Tweede Kamer gezegd dat zijn ministerie het arrest van het Hof nog bestudeert. De gevolgen ervan wil hij verwerken in belastingwetgeving die op Prinsjesdag naar de Kamer gaat, antwoordde hij op een vraag van de Partij van de Dieren.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 26 april 2019 16:30:

Europees Hof legt bom onder Nederland als fiscale vrijhaven

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft in de Tweede Kamer gezegd dat zijn ministerie het arrest van het Hof nog bestudeert. De gevolgen ervan wil hij verwerken in belastingwetgeving die op Prinsjesdag naar de Kamer gaat, antwoordde hij op een vraag van de Partij van de Dieren.
Die bommetjes worden al decennia gelegd, maar de belastingadviseurs zitten niet stil en vinden steeds nieuwe mogelijkheden om de belastingheffing te ontwijken.

En belastingambtenaren worden met premie weggezonden, dus door die onderbezetting kunnen die ook niks bereiken.
ffff
2
De affaire Bos Taurus zal ik nooit vergeten, Moderator....en derhalve komen bepaalde mensen er bij mij nooit in.
marique
2
quote:

ONN schreef op 26 april 2019 16:01:

(...)
Hier een posting uit 2011.
(...)
Paar dagen terug kwam ik al zappend even langs de film "The Good, the Bad and the Ugly".
Terugkerend grapje tussen "Good" en "Ugly" is de opmerking: "Er zijn mensen met ... en mensen zonder ...".

In lijn daarmee: "Er zijn KK-bezoekers met ... en KK-bezoekers zonder ...".

josti5
0
Goh, zelfs de onkreukbare Marique vindt het te dol worden...

@Peter: ook jij wordt met grote argusogen gevolgd, zo te zien...
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 26 april 2019 18:21:

Goh, zelfs de onkreukbare Marique vindt het te dol worden...

@Peter: ook jij wordt met grote argusogen gevolgd, zo te zien...
Ja, Josti5 en 4f zijn zeer ervaren beleggers, dus volgen is logisch.

De beroemde Josti methode (Just One Share there is) heeft 4f waarschijnlijk ook recent toegepast op Umicore via een short positie.
333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront