AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG April 2019

2.065 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 100 101 102 103 104 » | Laatste
silverwheaton
0
quote:

PJ schreef op 28 april 2019 08:45:

Ik denk dat alleen een overname of iets dergelijks de koers weer gezond kunen maken.
In ieder geval voor stabielere koersen
En ik weet zeker dat alleen geduld soelaas biedt. Koop een flinke portie AMG, vergeet je aankoop, en blik over acht jaar met een niets verbergende glimlach terug op jouw return. Succes gegarandeerd! :)
drooglegging1920
0
AMG is zelf zo hopeloos om de 'topcijfers' uit te brengen op een dag dat de beurs gesloten is ..gezien de afgelopen kwartalen en koersverloop ….ach ja er is wat voor te zeggen allemaal
geldmaker
1
quote:

drooglegging1920 schreef op 28 april 2019 11:13:

AMG is zelf zo hopeloos om de 'topcijfers' uit te brengen op een dag dat de beurs gesloten is ..gezien de afgelopen kwartalen en koersverloop ….ach ja er is wat voor te zeggen allemaal
Ja heel ongelukkig dat kan woensdag wat voor en tegens geven op het forum. Tijd dat ze echt meer door pro's laten adviseren. Nu donderdag ochtend D Day..
geldmaker
0
Wat zou het fijn zijn vandaag of morgen ineens een fore cast van VIPER ONE te lezen .
Denk dat hij in stilte meeleest moet er van ca 5/7 euro al inzitten maar is afgehaakt ( van posten) toen de shortdiscussie loskwam ( dit overigens terecht)..
Denk niet dat hij is uitgestapt denk dat ik na66mens veel forumleden deze wens mag uitspreken..
drooglegging1920
0
Aandeel AMG kan profiteren van toenemende vraag naar Lithium en Vanadium

Het aandeel AMG geniet een ongekende populariteit op het Damrak.

Het metaalbedrijf heeft een notering op de AMX en staat bekend om zijn enorme koersuitslagen.
Nadat de koers van het aandeel AMG met 50% daalde, wordt het eens tijd om dieper in dit bedrijf te duiken.

De onderwerpen die worden besproken in het artikel over het aandeel AMG
-Wat doet AMG?
-De financiële cijfers van het aandeel AMG
-Technische analyse van het aandeel AMG
-aandeel AMG kopen bij LYNX.

Vraag naar Lithium en Vanadium neemt toe

We denken echter dat deze metalen op langere termijn verder zullen stijgen door de toenemende wereldwijde maatregelen om de uitstoot van CO2 te reduceren en efficiënter om te gaan met energie. Deze maatregelen hebben nu al geleid tot een innovatiegolf in de autosector. De auto-industrie wordt door overheden en internationale besluitvormers gestimuleerd om de uitstoot terug te dringen. Overheden stimuleren de aankoop van de elektrische auto’s al jaren en worden dan ook steeds strenger qua regelgeving. Noorwegen zal in 2025 zelfs het eerste land ter wereld worden waar een totaalverbod komt op de verkoop van benzine- en dieselauto’s.

Lithium
Hoewel AMG niet alleen op lithium gericht is, maar nog meer verschillende metaalproducten produceert, is de stijging van de lithiumprijs wel van grote invloed geweest op de stijging van het aandeel AMG. Deze groeimarkt wordt dan ook steeds belangrijker voor het Nederlandse bedrijf. Ze investeerden € 100 miljoen in de uitbreiding van de bestaande lithiummijn in Brazilië. Door de uitbreiding kunnen ze de lithiumproductie verdubbelen en zullen de fabrieken de komende 20 jaar over voldoende grondstoffen beschikken

Vanadium
Een speciale tak van AMG dat gelegen is in het Amerikaanse Cambrigde richt zich op vanadium. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit het produceren van ferrovanadium en de daarmee verbonden ijzerlegeringen die gebruikt worden als katalysator in raffinaderijen. Met de groeiende noodzaak tot een circulaire economie biedt AMG Vanadium alvast een mogelijkheid aan. Door het implementeren van hun state-of-the-art technologie en reeds bewezen expertise zorgen ze voor een permanente en kostenefficiënte oplossing.

Automotive sector biedt enorm potentieel voor aandeel AMG
Regelgeving en klimaatverandering zal ongetwijfeld leiden tot een groeiende vraag naar elektrische voertuigen. Nu zijn wereldwijd ruim 1 miljard auto’s nog afhankelijk van benzine, maar in de toekomst draait het alleen nog maar om batterijen. Bijna elk grote autobouwer investeert daarom momenteel in de ‘auto van de toekomst’. Volkswagen maakte eerder dit jaar bekend in de komende 4 jaar € 44 miljard te investeren in elektrische voertuigen. Binnen 10 jaar willen ze 70 verschillende elektrische modellen hebben. Alles over Volkswagen leest u in het artikel: Volkswagen zet vol in op elektrisch rijden

Daimler heeft zojuist een order geplaatst van € 20 miljard voor batterijen in elektrische voertuigen General Motors en Ford ondergaan allebei een enorme herstructurering om de concurrentie bij te houden. Volgens General Motors zijn deze investeringen die gepaard gaan met banenverlies noodzakelijk omdat het meer wil investeren in elektrische en autonome auto’s

Naar schatting zal de vraag naar lithium hierdoor elk jaar stijgen met 10 % à 14 %. Al die voertuigen gebruiken straks batterijen die lithium of vanadium bevatten. De potentiële markt is enorm, we staan vandaag de dag nog steeds aan het begin van deze grote transformatie. Op dit moment zijn slechts circa 2% van de auto’s op de weg plug-in elektrische auto’s. De batterijen worden daarnaast ook gebruikt in andere dagelijkse producten zoals smartphones en laptops.

De financiële cijfers van het aandeel AMG
AMG is de leider in geavanceerde technologieën die CO2-uitsoot aanpakken. In 2018 steeg de EBITDA met 73% ten opzichte van 2017 door de verbeterde winstgevendheid binnen de takken AMG Materials en AMG Engineering. AMG heeft 2018 netto schuldenvrij afgesloten en met een nette vrije kasstroom van € 20,7 miljoen.

Bovendien kondigde AMG onlangs de start aan van zijn aandeleninkoop programma. AMG is voornemens om voor maximaal 3 miljoen eigen aandelen (maximaal € 100 miljoen) in te kopen om aandeelhouders te belonen en voor toekomstige compensatieprogramma’s voor werknemers van het bedrijf. Het programma loopt tot 9 oktober 2019 en zal waarschijnlijk de aandelenkoers de komende maanden ondersteunen. De aandeleninkoop van metalenspecialist AMG is positief nieuws en een teken van vertrouwen in de fundamenten van de onderneming, op een moment dat er enige tegenwind is.

In 2018 boekte AMG een omzet van €1,31 miljard en een winst van €98,6 miljoen. Voor 2019 wordt ondanks de gedaalde prijzen gerekend op een omzet van €1,34 miljard, een groei van 2,3% dus. Hiermee zal AMG een winst boeken van €106,5 miljoen. De verwachte K/W verhouding van 2019 voor het aandeel AMG komt hierdoor uit op ‘slechts’ 9,3. De metalen zijn nu echter flink gedaald, een eventueel herstel zal dus snel leiden tot betere resultaten bij AMG. De vooruitzichten voor de vraag naar CO2-reducerende materialen zijn goed en op langere termijn zal dit dus moeten resulteren in hogere winsten voor AMG. Het metaalbedrijf behoort overigens tot de de producenten met de laagste kostprijs voor de meeste metalen die het produceert.

Technische analyse van het aandeel AMG
De koers van het aandeel AMG is circa 50% gedaald sinds de top vorig jaar. De dalende trend is nog intact, maar de afgelopen maanden bewoog de koers min of meer zijwaarts. Hierdoor zien we een neutrale bandbreedte met steun op circa €26,00 en weerstand rond de €36,00. Een doorbraak boven de meeste recente topjes kunnen een herstel naar de €36 inluiden. Een doorbraak daarboven zal leiden tot langere en duurzamere koersstijgingen. Een daling onder de steun bij €26 zal echter leiden tot meer verkoopdruk.

DeBlauweRidder
0
Ik las van de week op dit forum dat wanneer aandeelhouders hun aandelen hoog in de verkoop zetten dat de shorters de aandelen dan niet kunnen lenen. Ben benieuwd hoe dit in zijn werking gaat.
DeBlauweRidder
0
quote:

Koekenbakker schreef op 28 april 2019 16:53:

Ik las van de week op dit forum dat wanneer aandeelhouders hun aandelen hoog in de verkoop zetten dat de shorters de aandelen dan niet kunnen lenen. Ben benieuwd hoe dit in zijn werking gaat.
Wat kunnen vinden : Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat uw short positie geliquideerd moet worden zodra de uitlenende partij ervoor kiest om haar aandelen te verkopen.

deontwaaktetrader.info/betertraden/sh...
kweetje
0
Misschien hier al geplaatst www.beurswijzer.com/r/t/1/id/10118995...

AMG: uit­kij­ken naar nieu­we doel­stel­lin­gen
19 april 2019

AMG no­teert 45% onder het re­cord­ni­veau van vorig jaar. De koers ver­re­kent veel ne­ga­tief nieuws (cor­rec­tie va­na­di­um­prijs, la­ge­re li­thi­um­prij­zen). Het in­koop­plan werkt koers­on­der­steu­nend. For­mu­leert AMG op 1 mei po­si­tie­ve doel­stel­lin­gen, dan mag ge­zien de grote short­po­si­tie een ster­ke koers­op­le­ving ver­wacht wor­den. AMG is koop­waar­dig, maar houd re­ke­ning met het hoger dan ge­mid­del­de ri­si­co.?Be­perk de po­si­ties

....Zij verwachten een sterke opwaartse beweging. Zij denken komende dagen lagere koers en een neerwaartse druk door short, waar ze dan op het laagste punt er even uit stappen waardoor de koers fors stijgt om dan er weer in te stappen en short te gaan. Laatste keren ging koers de dag zelf up om dan in te zakken. Maar de koers was voor de cijfers steeds gestegen nu is hij nog gezakt...Ik twijfel om bij limiet van 26 uit te breiden en een verkoop limiet in te zetten bij 31. Misschien geen goed idee. Wat is de beste strategie....
Derwing
0
quote:

Koekenbakker schreef op 28 april 2019 16:53:

Ik las van de week op dit forum dat wanneer aandeelhouders hun aandelen hoog in de verkoop zetten dat de shorters de aandelen dan niet kunnen lenen. Ben benieuwd hoe dit in zijn werking gaat.
Die paar % aandelen die door particulieren worden gehouden gaan het verschil niet maken. Doe geen moeite.

Woensdag komen de cijfers. Ik verwacht dat de winst nog steeds vrij hoog zal zijn. Wel verwacht ik een opmerking komen over de dalende Vanadium prijzen, en daardoor een waarschuwing voor de cijfers van het volgende kwartaal. Juist die mogelijk slechtere outlook is waar de shorters nu op inspelen. Mensen zijn op zoek naar aandelen die groeien, als de winst weer gaat afnemen rennen de mensen vaak zo snel mogelijk van een aandeel weg. De vraag is of dit al niet is ingeprijst. Ik blijf erbij dat er door sentiment betere koopkansen gaan komen. Wel denk ik dat voor de LT AMG een goede koop is en de koers over 10 jaar > 60-70 staat.

Outperformers
0
quote:

Koekenbakker schreef op 28 april 2019 17:03:

[...]

Wat kunnen vinden : Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat uw short positie geliquideerd moet worden zodra de uitlenende partij ervoor kiest om haar aandelen te verkopen.

deontwaaktetrader.info/betertraden/sh...

En zoals al eerder aangegeven is het met de komende dividenduitkering mi verstandig om te kiezen voor cash dividend ipv stock. voor de uitkering van stockdividend worden nl weer nieuwe aandelen uitgegeven. Als je aandelen wil kun je beter voor cash kiezen en van die opbrengst aandelen op de beurs kopen (reeds uitgegeven aandelen; totaal uitstaand veranderd dan niet).
DeBlauweRidder
0
quote:

Outperformers schreef op 28 april 2019 17:40:

[...]
En zoals al eerder aangegeven is het met de komende dividenduitkering mi verstandig om te kiezen voor cash dividend ipv stock. voor de uitkering van stockdividend worden nl weer nieuwe aandelen uitgegeven. Als je aandelen wil kun je beter voor cash kiezen en van die opbrengst aandelen op de beurs kopen (reeds uitgegeven aandelen; totaal uitstaand veranderd dan niet).
Als ik het goed heb is de dividend uitkering op 3 mei
dutchman2020
0
Beste Koekenbakker. de huidige situatie is lange termijn 1 tot 2 jaar, niet 10 jaar
DeBlauweRidder
0
quote:

Big Elephant schreef op 28 april 2019 18:44:

Beste Koekenbakker. de huidige situatie is lange termijn 1 tot 2 jaar, niet 10 jaar
Het was Derwing die zei 10 jaar :)
Outperformers
0
quote:

Koekenbakker schreef op 28 april 2019 18:23:

[...]

Als ik het goed heb is de dividend uitkering op 3 mei
Klopt. Weet niet tot wanneer je je keuze kunt maken na ex-datum. Betaalbaarstelling is al op 8 mei dus termijn om te kiezen zal kort zijn.
GrindNshiP
0
quote:

Outperformers schreef op 28 april 2019 19:53:

[...]
Klopt. Weet niet tot wanneer je je keuze kunt maken na ex-datum. Betaalbaarstelling is al op 8 mei dus termijn om te kiezen zal kort zijn.
Je kunt geen keuze maken, is cash dividend. Als je wel ergens een DRIP optie hebt oid, worden deze aandelen uit de markt gekocht door je broker. Er zullen dus geen aandelen extra in de markt worden gezet.
2.065 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 100 101 102 103 104 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 23,280
Verschil -0,240 (-1,02%)
Hoog 23,520
Laag 22,960
Volume 117.898
Volume gemiddeld 244.187
Volume gisteren 146.992

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront