Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

GT Advanced technologie

4.638 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 227 228 229 230 231 232 | Laatste
DeZwarteRidder
0
Uit bovenstaand stuk van Chuck blijkt (met zo veel woorden) dat GTAT een enorme scam was en vrijwel uitsluitend gebaseerd op de Mesa-fabriek. De 2,5 miljoen omzet per maand is bijna niets voor een bedrijf dat zich voordeed als 'technology-leader'. De omzet in machines voor zonnecellenfabricage is nihil of vrijwel nihil.
h980577.
0
Maar dan moet je opeens je vraagtekens gaan zetten bij cijfers voor het Mesa avontuur begon? Toen waren de omzetten in solar echt wel hoger....
Dus of dat klopte niet, of alle klanten zijn na het Apple debacle hard weggerend, ook bij de andere divisies.

Linksom of rechtsom, het is nu iig geen interessante belegging.
haas
0
haas
0
quote:

haas schreef op 24 februari 2015 18:43:

[...]

maandje verder..........
RBS zon : 2.39 euro
waarin opgenomen :Apollo Solar : 0.58
2.64
Apollo : 0.835 +0.150 (21.90%)
( wss dan toch "gouden" greep van RBS Zonteam ?)
markets.rbs.com/EN/Showpage.aspx?page...
DeZwarteRidder
1
ma 09 mrt 2015, 07:59 | 0
Gorilla glas voor smartphones.
door Eric Poelmann

Afgelopen vrijdag was ik een avondje uit met een oud collega. En hoewel we vier uur in een leuk restaurant in Antwerpen hebben zitten praten, lag toch altijd haar iPhone op tafel. Niet dat hij veel gebruikt werd, maar het viel mij wel op, dat het glas van de iPhone gebroken was.

Het is vaak hetzelfde verhaal. De iPhone gaat in een te ondiepe zak van een spijkerbroek en er hoeft maar weinig te gebeuren of hij valt eruit. Meestal overleeft de iPhone dat wel, maar soms komt hij ongelukkig op een hoek terecht en dan is het gebeurd. Glas gebroken.

Meestal valt het glas er niet uit en dan kun je hem nog gewoon gebruiken, maar het verdient toch aanbeveling dat glas te vervangen. Ik heb het weekend eens het verhaal zitten zoeken achter het glas van de iPhone. Dat glas heeft de naam Gorilla Glass en het is speciaal gemaakt voor smartphones. Het is dun, licht en extra sterk. En het werd mij duidelijk, dat niet alleen de iPhone met Gorilla Glass is uitgerust. Ook bijna alle andere merken als Samsung, LG, Motorola, Lenovo, HTC, Microsoft en de Chinese merken Xiaomi en Meizu hebben Gorilla Glass.
Resultaten in de lift

Dat glas wordt gemaakt door één enkele producent: Corning (NYSE: GLW). Dit bedrijf is een specialist in het ontwerpen van speciaal glas. Zo ontwierp de onderneming het glas dat Thomas Edison gebruikte voor zijn lamp. En in de vijftiger jaren ontwikkelde de onderneming het fiberglas, dat nu door telecommunicatie bedrijven wordt gebruikt. Ook was Corning het bedrijf dat bijvoorbeeld de ramen van de space shuttle produceerde, de glazen deksels van veel pannen en lenzen voor camera’s.

Corning is dus een heel innovatief bedrijf dat niet alleen allerlei toepassingen voor glas bedenkt maar dat glas ook produceert. En dat in grote aantallen. Niet alleen het glas voor de iPhone, maar ook voor TV’s en computerschermen. En wie mocht denken, dat het Gorilla Glass voor de smartphone wel over zijn hoogtepunt heen zou zijn heeft het mis. In het vierde kwartaal van 2014 zag Corning de omzet stijgen met 23% en de winst per aandeel steeg met 133%.

Het afgelopen jaar was trouwens één van de beste jaren uit de geschiedenis van de onderneming. Voor het eerst in de geschiedenis ging de omzet over de grens van $10 miljard, waarbij de winstmarge met 25,4% zelfs hoger uitviel dan die van Apple met 22,3%.
Toeleveranciers succesvoller
Dividendverhoging

Terug naar Corning, de producent van het Gorilla Glass. Deze producent van glas blijft zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden voor zijn product en heeft nu de auto sector in het vizier. Gorilla Glass moet in auto’s en als dat lukt, dan kan er veel meer geproduceerd worden dan voor de smartphone.

Er is een samenwerking met BMW, die heeft geleid tot Gorilla Glass in de BMW i8. Voordeel van het Gorilla Glass hier is, dat het lichter is dan normaal glas en bovendien het geluid wordt gedempt. Het is nog maar een kleine toepassing, maar het kan het begin zijn van een sterke groei van Corning. Het dividend is met 1,9% bescheiden, maar de 20% dividendverhoging laat zien, dat aandeelhouders meeprofiteren, als het goed gaat bij deze onderneming.

Want behalve meer dividend, heeft de onderneming ook onlangs tot een aandelen inkoop programma besloten van $1,5 miljard. Voor beleggers met een lange termijn visie is Corning een overweging waard.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/eric_poe...
haas
0
haas
0
quote:

haas schreef op 10 maart 2015 15:32:

rbs zon 2.90.
in port:
Apollo Solar Energy Technology Holdings Ltd. 41.25%
krs 0.84
maandje verder: RBS zon 3.30
Apollo Solar Energy Technology Holdings Ltd. 10.26%
Apollo 0.935
haas
0
samenstelling RBS zon:
Xinyi Solar Holdings Ltd 11.04 %
GCL-Poly Energy Holdings Ltd. 11.0 3%
Shunfeng Photovoltaic International Ltd 10.87 %
SunEdison Inc 10.04 %
Solarcity Corp 9.98 %
Canadian Solar Inc 9.70 %
SunPower Corp 9.51 %
Apollo Solar Energy Technology Holdings Ltd. 9.37 %
Trina Solar Ltd 9.2 %
First Solar Inc (NASDAQ) 9.22 %

PS:Het Chinese Shunfeng International Clean Energy, één van de aandelen die zijn opgenomen in RBS Zon, verwacht dit jaar de omzet en winst te verdubbelen
haas
0
quote:

haas schreef op 4 maart 2015 16:04:

[...]

2.64
Apollo : 0.835 +0.150 (21.90%)
( wss dan toch "gouden" greep van RBS Zonteam ?)
markets.rbs.com/EN/Showpage.aspx?page...
@mjmj: in bovenstaande link vindt u alle gegevens over RBS zon. Ook de isincode
DeZwarteRidder
0

Apple's Former Sapphire Partner GT Advanced Technologies Emerges From Bankruptcy

Friday March 18, 2016 8:01 AM PDT by Mitchel Broussard
After filing for bankruptcy in 2014, and subsequently dissolving its supplier partnership with Apple, GT Advanced Technologies today announced its return from Chapter 11 "as a newly reorganized company." A group of unnamed financial sponsors have invested $80 million to assist in GT's emergence back into the market.

"Our emergence from Chapter 11 marks the start of a new chapter for our company," said David Keck, GTAT's President and Chief Executive Officer. "Through this process, we have resolved the issues which led to our decision to seek bankruptcy court protection. With our strengthened financial flexibility, we will focus on our industry leading capabilities in the solar and sapphire markets."

Before its Chapter 11 filing, GT was Apple's Arizona-based partner in sapphire production on the iPhone. In the weeks after the filing, Chief Operating Officer of GT Advanced, Daniel Squiller, blamed its rocky partnership with Apple as the main reason behind its bankruptcy. In an officially filed affidavit, Squiller described Apple's unquestionable control over GT's sapphire production -- and a legal contract which favored Apple -- as the culprit behind the manufacturer's inability to meet Apple's production targets, and eventual bankruptcy.

After a few more reports in late 2014, centering around what Squiller claimed was Apple's brusque response to GT's indecision over signing a contract with the Cupertino company, not much else was heard regarding GT Advanced before today. On the Apple side of things, in 2015 the company confirmed plans to take over GT's former home in Mesa, Arizona to act as a "command center" for its global data network.

In an official statement, GT Advanced thanked its customers and employees during the long restructuring process and says it looks forward to the future. "We believe GTAT is well positioned for the future," Keck said. "And we are excited about our market opportunities."
DeZwarteRidder
0

Producent achter saffierfiasco Apple komt uit faillissement

Gepubliceerd: 18 maart 2016 16:24 Laatste update: 18 maart 2016 16:24

GT Advanced Technologies, de producent van saffierschermen die zorgde voor grote problemen in de productieketen van Apple, heeft zijn faillissement afgehandeld en een nieuwe investering van 80 miljoen dollar gekregen.

Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. GTAT gaat zich opnieuw richten op de saffierindustrie en het produceren van zonnepanelen.

In 2014 en 2015 bleek dat GTAT eigenlijk saffieronderdelen voor Apples iPhones zou gaan produceren, maar dat het bedrijf zijn beloftes niet kon nakomen. Het faillissement van het bedrijf gaf een inkijkje in de normaal juist erg gesloten productieketen van Apple.

Uit een reconstructie van de Wall Street Journal bleek onder meer dat Apple zijn iPhone 6 en 6 Plus had willen voorzien van een saffierscherm. Dat zou zeer krasbestendig zijn geweest.

GTAT wist de schermen echter niet te leveren, vanwege fouten in het productieproces. Daarbij werd veel geld verspild, waardoor het bedrijf failliet ging. De nieuwste iPhones van Apple hebben nog altijd geen saffierscherm, al hebben duurdere versies van de Apple Watch wel zo'n display.

Schuld

In november bereikten Apple en GTAT al een overeenkomst over de schuld van 439 miljoen dollar die de fabrikant nog had bij de iPhone-maker.

Met de nieuwe investering zegt David Keck, directeur van GTAT, de "industrieleidende mogelijkheden" van zijn bedrijf weer te willen inzetten. "Wij geloven dat GTAT er goed voor staat en zijn enthousiast over de kansen op de markt."

Door: NU.nl
KeesTom
0
Ja zwarte ridder. Had veel aandelen gtat, en vond het een prima bedrijf, totdat ze dus pech hadden met het maken van saffierglas voor de iphone 6 en 6 s......erg jammer....maar ik denk dat het een te grote opdracht was voor gtat, die daardoor onder druk, het helaas niet konden waar maken. Erg jammer....maar een CEO die dit eigelijk veel sneller had moeten vertellen, maar hoopte dat het toch nog zou lukken, én toen gtat maar bankrupty verklaarden. Was het wel gelukt, man was gtat een wereldbedrijf geworden, en waren alleen al door deze order naar minimaal 50 dollar gegaan....dus tja gewoon domme pech....
voda
0
PERSBERICHT: GT Advanced Technologies treft regeling met de SEC

HUDSON, N.H., May 07, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- GT Advanced Technologies
Inc., het moederbedrijf van GTAT Corporation (samen "het bedrijf"),
heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange
Commission ("SEC") in een onderzoek naar de gebeurtenissen die hebben
geleid tot de aanvraag van het faillissement door het bedrijf in 2014.
Het bedrijf is blij dat deze zaak nu is afgesloten, zodat het zich kan
concentreren op de lopende activiteiten.

Michèle Rayos, sinds november 2017 de Vice President en Chief
Financial Officer van het bedrijf, zei dat "het bedrijf van plan is zijn
activiteiten voort te zetten op de meest integere wijze en conform alle
toepasselijke wetten en regels, zoals de boekhoudnormen en de normen
voor financiële verslaggeving. Wij hebben interne controles
ingevoerd om zeker te zijn dat wij de beste praktijken op dit gebied
toepassen en wij blijven deze controles evalueren." Greg Knight, die in
september 2016 de President en Chief Executive Officer van het bedrijf
werd nadat het faillissement eerder dat jaar was ingetrokken, verklaarde
het volgende: "wij zijn blij dat het onderzoek achter ons ligt, zodat
wij ons volledig kunnen concentreren op de uitbreiding van de
beschikbaarheid en het gebruik van siliciumcarbide en saffier in
bestaande en nieuwe markten. Dankzij onze technische expertise in
kristalgroeitechnologie kunnen wij voor een grote doorbraak zorgen in de
sector van de geavanceerde materialen, en wij streven ernaar onze
producten voortdurend te verbeteren en nieuwe mogelijkheden te
onderzoeken. Wij geloven rotsvast dat wij een verschil zullen maken in
de markten waar wij actief zijn."

GT Advanced Technologies Inc. is een niet-beursgenoteerd bedrijf. Zijn
huidige aandeelhouders zijn private-equityfondsen en financiële
instellingen, waarvan de meeste voormalige schuldeisers in het
faillissement.

Over GTAT Corporation

GTAT Corporation is een gediversifieerd technologiebedrijf dat
geavanceerde materialen produceert en zijn innovatieve
kristalgroeitechnologie aan diverse markten over de hele wereld levert.
Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.gtat.com.

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: GT Advanced Technologies introduceert CrystX(TM) siliciumcarbide


150 mm bulk SiC-kristal voor snelgroeiende markten

HUDSON, N.H., July 31, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- GTAT Corporation,
handelsnaam GT Advanced Technologies (GTAT), introduceert het materiaal
CrystX(TM) siliciumcarbide (SiC) voor toepassingen in
vermogenselektronica, bijvoorbeeld elektrische voertuigen. De vraag naar
siliciumcarbide neemt snel toe vanwege de uitzonderlijke vermogens- en
temperatuurkarakteristieken van het materiaal, waardoor elektrische
voertuigen en andere industriële toepassingen efficiënter
kunnen werken bij kleinere afmetingen en lagere gewichten.

Met tientallen jaren ervaring in het kweken van kristallen produceert GT
Advanced Technologies CrystX siliciumcarbide in toenemende volumes voor
groeiende markten die behoefte hebben aan de technische voordelen die
het materiaal biedt. "Onze kennis op het gebied van het kweken van
kristallen geeft ons een geweldig platform om CrystX siliciumcarbide te
produceren met een agressieve focus op kostenverlaging in de toekomst,"
aldus Greg Knight, President en Chief Executive Officer van GTAT. "We
hebben nu de juiste schaal voor volumeproductie en kunnen meer en
sneller capaciteit toevoegen dan wie dan ook in de branche." Met SiC
kunnen elektrische voertuigen een aanzienlijk groter bereik halen omdat
het materiaal veel kleinere en lichtere modules en circuits mogelijk
maakt. Dit geldt ook voor andere industriële toepassingen waarbij
hoge vermogens en hoge temperaturen het gebruik van meer gebruikelijke
siliciummaterialen uitsluiten.

CrystX siliciumcarbide is verkrijgbaar bij GTAT in bulk-kristalvorm en
gereed voor het maken van wafers. CrystX siliciumcarbide is momenteel
leverbaar met een vormfactor van 150 mm diameter met een beoogde
bruikbare hoogte van 25 mm of meer. "De snelgroeiende markten voor
vermogenselektronica en elektrische voertuigen kunnen nu profiteren van
ons uitzonderlijk hoogwaardig CrystX siliciumcarbide, met de volumes en
kostenstructuren die de wereldwijde markt eist," concludeert Knight.

Over GTAT Corporation

GTAT Corporation is een gediversifieerd technologiebedrijf dat
geavanceerde materialen en innovatieve kweektechnologie voor kristallen
produceert voor zonne-energie, vermogenselektronica en opto-elektronica.
De technische innovaties van het bedrijf versnellen de groei van een
nieuwe generatie producten in deze gediversifieerde groep internationale
markten. Meer informatie over het bedrijf vindt u op
www.globenewswire.com/Tracker?data=DX...
www.gtat.com.

Contact

Chris Van Veen

www.globenewswire.com/Tracker?data=TV...
Chris.vanveen@gtat.com

+1.603.417.2230

Een foto bij deze aankondiging is beschikbaar op
www.globenewswire.com/Tracker?data=5k...
www.globenewswire.com/NewsRoom/Attach...


(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: GT Advanced Technologies en GlobalWafers tekenen meerjarige langetermijn leveringsovereenkomst voor siliciumcarbide


Wereldleider in siliciumwafers voegt siliciumcarbide toe

HUDSON, N.H. en HSINCHU, Taiwan, Aug. 08, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- GTAT
Corporation, d/b/a GT Advanced Technologies (GTAT) en GlobalWafers Co.,
Ltd. (GWC) hebben een langetermijnovereenkomst gesloten waarbij de
expertise van beide bedrijven wordt gecombineerd om een nieuwe
aanvoerbron te vormen voor siliciumcarbidewafers. GWC, dat al een van de
grootste producenten van halfgeleidewafers wereldwijd is, vergroot zijn
aanbod nu met 150mm siliciumcarbide, gemaakt van bulk
silicumcarbidekristal dat is geproduceerd door GTAT. Terwijl bij de
industrieën voor elektrische voertuigen (EV) en
vermogenselektronica een verschuiving plaatsvindt van silicium naar
siliciumcarbide, voegen GTAT en GWC hun respectieve capaciteiten samen
om de aanvoer te verhogen en kosten te verlagen van dit substraat waar
grote vraag naar is. Dit is een stoutmoedige en toekomstgerichte stap
die groeiende markten zoals EV zullen verwelkomen.

"De fundamentele voordelen van siliciumcarbide zijn bekend en er bestaat
grote vraag naar, maar het is een moeilijk materiaal om te produceren,"
zei Greg Knight, President en Chief Executive Officer van GTAT. Hij
vervolgde: "Vanwege onze kennis over kristalgroei en omdat we dit
complex proces kunnen beheersen, kunnen we de
siliciumcarbidewaferindustrie positief vormgeven en beïnvloeden
door de toeleveringsketen te diversifiëren, waardoor grotere
wafervolumes mogelijk zijn en kosten aanzienlijk worden verlaagd voor
dit hoogwaardige materiaal."

De overeenkomst met GWC betekent aanzienlijke vooruitgang voor beide
bedrijven. Voor GTAT markeert het de succesvolle voltooiing van een
achttien maanden durende transitie van het verkopen van machines naar
het leveren van geavanceerde materialen. GWC dat gebruik maakt van deze
inkomende toevoer van siliciumcarbidemateriaal van GTAT, kan nu jaren
van waferprocesontwikkeling toepassen en meteen een top-level SiC
waferleverancier worden ter aanvulling van zijn andere
substraatproducten. "De industrie voor vermogenselektronica heeft
leveringsovereenkomsten nodig zoals die welke we met GWC zijn aangegaan,
en we zijn zeer verheugd om het te verwezenlijken," concludeerde Knight.

Doris Hsu, Voorzitster en Chief Executive Officer van GWC, beschouwt
deze langetermijnovereenkomst met GTAT op dezelfde manier. "Het
samenvoegen van de respectieve technische pluspunten van onze bedrijven
zal ten gunste komen van sterk groeiende industrieën zoals EV,
omdat we de wereldwijde levering van siliciumcarbidewafers zullen
verhogen," merkte mevrouw Hsu op. "Het bundelen van onze vakkennis van
wafers met hoogwaardig siliciumcarbidekristal van GTAT zal belangrijke,
sterk groeiende industrieën zoals EV in staat stellen eerder en
tegen lagere kosten belangrijke mijlpalen voor toepassing te bereiken."

Over GTAT Corporation

GTAT Corporation, met hoofdkantoor in Hudson, N.H. USA, is een
gediversifieerde technologie-onderneming die geavanceerde materialen en
innovatieve technologie voor kristalgroei produceert voor de
zonne-energie-, vermogenselektronica- en opto-elektronische
industrieën. De technische innovaties van het bedrijf versnellen de
groei van een nieuwe generatie producten in heel dit gevarieerde net van
wereldwijde markten. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar
www.globenewswire.com/Tracker?data=Qq...
www.gtat.com.
4.638 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 227 228 229 230 231 232 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.739,90 -0,17%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.916,17 +0,04%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.383,21 +0,94%
 EUR/USD 1,0647 -0,22%
 WTI 82,18 -0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront