Vastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Vastned geopend

2.227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
am1993
0
Dat draadje over verkopen van Vastned was weer een Hoax:).
Ging over Fastned:)
Koers van Vastned nu (ex.dividend) nu wel een beetje te ver doorgezakt, lijkt mij.
Mogelijk meer beleggers op het verkeerde been gezet.
Gezien hoge rendement blijft het een leuk aandeel.
Gelet op de forse onderwaardering en de besluiten op de ALV lijkt het me ook een leuke overnamekandidaat.
Iets voor van Herk of Unibail?
junkyard
0
Stopzetten van de aandeleninkoop kan de koers wat drukken. Dat er nog steeds geen huurder is gepresenteerd voor Rue de Rivoli helpt niet mee, leegstand van dit dure pand sinds januari zal het 2019 resultaat negatief beïnvloeden. Deze leegstand zal de bezetting einde Q1 verlagen. Positief is dat de rente zeer laag blijft, wat tot lagere financieringslasten moet leiden (als niet opnieuw te dure financiering wordt aangetrokken).

Niemand hier bij de AVA geweest, die wat extra informatie kan delen? Overigens begrijpelijk, een AVA is een suffe aangelegenheid met weinig nieuws, hier ga ik ook geen middag voor blokkeren. De CEO is zonder tegenstem voor 4 jaar herbenoemd, Vastned aandeelhouders zijn dus tevreden, ondanks het gebrek aan een duidelijke vervolgstrategie (en gebrek aan waarde creatie in 2018).

URW zal Vastned niet overnemen, mikt op ander type assets (winkelcentra i.p.v. losse winkelpanden in binnenstad) en is druk met verkopen / schuldreductie na de Westfield overname. Meer overnames zal op weerstand stuiten bij aandeelhouders (ivm overnamepremie). Waar van Herk mee bezig is, blijft een raadsel. Hij heeft als 'marktkenner' in ieder geval aardig misgegrepen door voor de grote daling ook posities op te bouwen in Eurocommercial en zelfs Wereldhave. Dat van Herk hierna de Vastned positie heeft verlaagd tot beneden de 25%, maakt de kans op een overnamebod op Vastned kleiner. Het inefficiënte minderheidsbelang Vastned Belgium, wat niet eenvoudig op te heffen is (alleen tegen hoge kosten), maakt Vastned wat minder aantrekkelijk als overnamekandidaat.
Marco19
0
Ik verwacht nog een daling gezien het feit dat de aandeleninkoop is gestopt en grootaandeelhouder Oyahon aan het afbouwen is. Die gooit wellicht nog een paar procent op de markt.

Maargoed de beurskoers is moeilijk te voorspellen.
Marco19
0
junkyard
1
Kwartaalcijfers Belgium zijn niet inspirerend, door negatieve herwaardering van 7,8 miljoen i.v.m. dalende markthuren en iets gedaalde bezetting:

www.vastned.be/nl/investor-relations/...

Treurig dat het 'core city' pand Veldstraat 81 in Gent al anderhalf jaar leegstaat, ondanks dat er na vertrek van de vorige huurder voor 0,3 miljoen is verbouwd, ter bevordering van de verhuurbaarheid. Bij de halfjaarcijfers 2018 werd nog gemeld dat Vastned Retail Belgium verwacht op korte termijn tot verhuring van dit pand te komen.

immo.korfine.be/detail/te-huur-winkel...

De volgende tekst in de 2019 outlook is in lijn met vorige uitingen, niet positief maar geeft een goed beeld van de onderliggende problematiek:

E-commerce blijft zich verder ontwikkelen en met de vestiging van een Europees logistiek centrum te Luik geeft het Chinese Alibaba aan de Europese markt serieus in het vizier te willen nemen. Ook Amazon heeft aangegeven dat ze zich gaan richten op het Nederlandstalige taalgebied. Verder zien we dat consumenten een steeds groter deel van hun beschikbaar budget besteden aan smartphones, multimedia, restaurantbezoeken en reizen. Dit alles zorgt ervoor dat de druk op de winkelketens toeneemt en gedurende het eerste kwartaal van 2019 heeft dit geleid tot het faillissement van ketens zoals CoolCat, Intertoys, New Look België, Sissy Boy en Tony Mertens Interieur. Door het openvallen en beschikbaar worden van een aantal panden, onder meer door bovenvermelde faillissementen, komen huurprijzen onder druk te staan en zijn deze momenteel stagnerend tot dalend. Ook als gevolg van de dalende marges bij retailers staan de huurprijzen onder druk. Door deze dalende marges, enerzijds als gevolg van een wijzigend bestedingspatroon van de consument, en anderzijds door de hoge investeringskosten in hun e-commerce platform, trachten retailers bij hun verhuurder huurverlagingen, tijdelijke huurkortingen of omzet gerelateerde huurprijzen te onderhandelen.

H&M is volgens mij druk bezig met heronderhandelingen bij verhuurders, met als doel huurprijzen te drukken inclusief omzet gerelateerde huur. Bij toenemend aandeel online omzet zal een fysieke winkel meer bijdragen aan merkbeleving, en minder aan omzet. Daarmee een handige zet van de retailer, maar minder positief voor de verhuurder. Mogelijk dat hiertoe H&M uit het pand aan Rue de Rivoli is vertrokken (Vastned wilde geen korting geven). Een fonds als Wereldhave gaat er wel in mee, is meer afhankelijk van H&M voor de aantrekkelijkheid van haar winkelcentra, en heeft onlangs een grote package deal getekend met H&M, waarna huren per saldo zullen dalen.
Marco19
0
Dank voor je input Junkyard. Idd geen positieve ondertoon. Ook zorgwekkend
dat een dergelijk object ca 1,5 jaar leegstaat. Ben ook erg benieuwd naar de verhuurstatus van Rue de Rivoli...tikt aardig door..
junkyard
0
Dank, inderdaad te hopen dat er vandaag (einde dag) in de Q1 update meer te melden is over voortgang verhuring Rue de Rivoli. Afwachten in de hoop dat de ideale huurder uiteindelijk langskomt lijkt mij niet altijd de juiste strategie. De Franse organisatie zit ruim in het jasje (teveel FTE), en management wordt breed betaald voor een steeds kleinere portefeuille in beheer, hoog tijd om waarde te tonen.

Overigens ook benieuwd of Vastned de in april afgeloste convertible lang heeft geherfinancierd (tegen gunstige tarieven) en of er afgelopen maanden meer panden zijn verkocht naast het pand in Heerlen. In NL nog genoeg losse panden in kleine steden die voor verkoop in aanmerking komen, zoals:

www.fundainbusiness.nl/winkel/goes/ob...
voda
0
Vastned heeft last van gele hesjes

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vastned Retail
31,25 0,05 0,16 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft nog geen huurder gevonden voor een pand in Parijs, mede door de protesten die daar nog steeds plaatsvinden, maar het bedrijf rekent nog steeds op een direct resultaat van 2,00 euro tot 2,10 euro per aandeel dit jaar. Dat maakte het vastgoedfonds dinsdagavond bekend.

De bezettingsgraad van Vastned daalde van 98,6 procent eind vorig jaar naar 94,2 procent, vooral doordat het pand aan de Rue de Rivoli in Parijs leeg kwam te staan. Volgens Vastned is de straat in een transitiefase door bouwwerkzaamheden en huurderswisselingen. Bovendien zijn winkeliers terughoudend met het openen van nieuwe winkels in Parijs door de protesten die daar plaatsvinden door de zogeheten 'gele hesjes'.

Vastned verwacht dat deze situatie tijdelijk zal zijn en rekent erop een goede huurder te vinden voor het pand in Parijs.

Verder meldde Vastned dat het in het eerste kwartaal voor 1,4 miljoen euro aan nieuwe huurcontracten afsloot.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
junkyard
0
Resultaten in lijn met verwachting, zo meldt Vastned. De bezetting is wel met 4,4% gedaald, vanwege het leegstaande pand aan Rue de Rivoli waarop helaas nog steeds geen zicht op verhuring is. Dit lijkt mij toch niet in lijn met verwachting, of Vastned legt de lat voor zichzelf wel erg laag.

Twee aankopen in Amsterdam voor in totaal 10,8 miljoen en een pand in Boxmeer verkocht voor 0,4 miljoen. De LTV zal door deze aankopen (per saldo > 10 miljoen) + afboekingen Belgium + aandeleninkoop + slotdividend uitkering dus aardig zijn gestegen, waarschijnlijk ruim boven de 40%. Dit lijkt mij geen verstandige zet, aangezien verdere afboekingen in portefeuilledelen waarschijnlijk lijken. Ik had meer verkopen verwacht (vooral mindere panden in NL), aangezien het moment om te verkopen nu prima lijkt.

Aankopen in Amsterdam lijken redelijk, in lijn met de Food & Beverage strategie en tegen betere prijzen dan in Le Marais of Barcelona. Hopelijk blijft de CEO hier even weg (Le Marais is wel zijn favoriete winkelgebied), eerst maar eens het nabij gelegen pand aan Rue de Rivoli verhuren en waarde tonen naar aandeelhouders door meer panden te verkopen tegen nette prijzen.

Herfinanciering convertible bond blijft wat onduidelijk. De convertible had een omvang van 110 miljoen, en de obligatielening die in januari 2019 (tegen te hoge kosten) in de markt is geplaatst heeft een omvang van 50 miljoen en diende mede voor herfinanciering van een andere lening.

Dit kwartaalbericht kan geen positieve impuls geven, melden dat het 'business as usual' is maar ondertussen een strategisch pand niet kunnen verhuren.
am1993
0
@Junkyard. Tja. Ik kan me helemaal vinden in jouw analyses en meningen. Niet echt best met het nog niet verhuurde pand in Parijs. En management mag best een tandje bij zetten en wat Fte lozen, nu de voet op de rem staat. Van management dat per persoon € 1 miljoen of meer verdiend mag wel iets beters verwacht worden. Anderzijds is de prognose van € 2 tot € 2,10 nog steeds van kracht. Dus hebben we het nog steeds over 6-7% rendement. Buiten de werkelijke waarde van de panden in de binnensteden op top-locaties. Ze zijn ook niet vies van een overname, dus ook dat moet een keer wat opleveren. Hou mijn aandelen vast, want het verschil tussen huidige aandelenkoers en de werkelijke waarde is nu circa 50%. Daar moet toch een keer een liefhebber op toehappen, ook al is het tegen een koers van pakweg € 40. Heb ik met Crucell destijds ook zien gebeuren.
Marco19
0
Enigszins teleurstellende update. Ik blijf het een risico vinden die grote winkelobjecten / single tenant.
Eerste het object inSpanje 8 maanden leegstand en nu het object in Parijs.
Kan weleens voor koersdruk gaan zorgen komende weken...
Stephan010
0
Mooie cijfers alleen zal wel weer miereneuxxxij zijn en alleen focussen op leegstaande dure pand in Parijs.
Gooddividend
0
Ik vind de cijfers niet zo mooi. Ik verwacht toch morgen dat we rond of onder de 30 Euro gaan.
[verwijderd]
0
"Vastned dreigt zijn aangekondigde dividend van 2,05 euro niet te kunnen bolwerken als er niet tijdig een geschikte huurder wordt gevonden voor een groot Parijs winkelpand. Dat maken analisten van ING op uit het kwartaalbericht van het winkelvastgoedfonds.

Vastned zag onlangs H&M vertrekken als huurder van het Parijse pand, gelegen aan de chique Rue de Rivoli. Volgens marktvorsers was het contract met de modeketen goed voor 3,5 tot 4 procent van de totale huurwaarde van Vastned. Leegstand neemt dus een flinke hap uit de resultaten. Als er nog snel een nieuwe huurder gevonden wordt die dezelfde huur wil betalen, verwacht ING geen verlaging van het dividend

Al met al bestaat de portefeuille van Vastned uit goede A-locaties, maar komen de huren en bezettingsgraad volgens ING verder onder druk te staan. In dat opzicht is het deel uit de kasstroom dat als dividend wordt uitbetaald in de nabije toekomst mogelijk te groot, aldus de marktvorsers.

ING hanteert een hold-advies bij een koersdoel van 30 euro."

Beleggers zijn ook niet bepaald tevreden getuige de koersval van 3,5% op dit moment.
Een koers van € 30 is niet ver weg meer.
junkyard
0
Daling is begrijpelijk, gegeven het negatieve bericht, maar lijkt wat overdreven. Enige echte nieuws was dat Rue de Rivoli nog niet is verhuurd (maar deze kans was vooraf al groot). Daling is ongeveer 2% hoger dan overige vastgoedfondsen. Deze 2% (0,60 per aandeel) betekent ruim 10 miljoen aan beurswaarde verdamping. De leegstand aan Rue de Rivoli zal een huurderving van ongeveer 3 miljoen per jaar betekenen. Dat het pand dit kwartaal nog niet is verhuurd, betekent niet dat het meer dan 3 jaar zal duren voordat een huurder is gevonden.

De daling lijkt meer ingegeven door een gebrek aan vertrouwen dat Vastned management / vastgoed lange termijn waarde voor aandeelhouders kan genereren, waarvoor de leegstand en moeizame verhuring van Rue de Rivoli (en eerder Calle Serrano) een indicatie is. De core city asset strategie lijkt in ieder geval wat uitgewerkt.
Lk-33
0
quote:

junkyard schreef op 8 mei 2019 12:19:

Daling is begrijpelijk, gegeven het negatieve bericht, maar lijkt wat overdreven. Enige echte nieuws was dat Rue de Rivoli nog niet is verhuurd (maar deze kans was vooraf al groot). Daling is ongeveer 2% hoger dan overige vastgoedfondsen. Deze 2% (0,60 per aandeel) betekent ruim 10 miljoen aan beurswaarde verdamping. De leegstand aan Rue de Rivoli zal een huurderving van ongeveer 3 miljoen per jaar betekenen. Dat het pand dit kwartaal nog niet is verhuurd, betekent niet dat het meer dan 3 jaar zal duren voordat een huurder is gevonden.

De daling lijkt meer ingegeven door een gebrek aan vertrouwen dat Vastned management / vastgoed lange termijn waarde voor aandeelhouders kan genereren, waarvoor de leegstand en moeizame verhuring van Rue de Rivoli (en eerder Calle Serrano) een indicatie is. De core city asset strategie lijkt in ieder geval wat uitgewerkt.
Het lijkt me te vroeg om de conclusie te trekken dat de strategie is uitgewerkt. Ik vind het eerder getuigen van visie dat je niet zomaar met de één of ander in zee gaat. Het aanbod van dit soort panden is nog steeds schaars.

Een jaar wat minder dividend maar straks wel een goed verhuurd pand lijkt me OK. Beter dan nu concessies te doen waar je elk jaar last van krijgt.
Zilverduit
0
quote:

Lk-33 schreef op 8 mei 2019 14:23:

[...]
Het lijkt me te vroeg om de conclusie te trekken dat de strategie is uitgewerkt. Ik vind het eerder getuigen van visie dat je niet zomaar met de één of ander in zee gaat. Het aanbod van dit soort panden is nog steeds schaars.

Een jaar wat minder dividend maar straks wel een goed verhuurd pand lijkt me OK. Beter dan nu concessies te doen waar je elk jaar last van krijgt.
De vraag is natuurlijk of het leegstaan van het pand komt door de visie of door een gebrek aan inzet of onrealistische verwachtingen. Ik deel je mening wel dat je een jaar minder dividend hebt, omdat je dan betere huurders krijgt prima is. Het probleem is echter dat de communicatie m.b.t. het dividend niet als dusdanig is vormgegeven. Een daling in het dividend zal veel reuring veroorzaken denk ik.
2.227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 13:12
Koers 22,150
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 22,150
Laag 21,900
Volume 4.483
Volume gemiddeld 9.839
Volume gisteren 7.236

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront