Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Tweede Kwartaal

679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

lokeend schreef op 9 mei 2019 14:43:

[...]

Volgens mij een gemiste kans als je ze nu al hebt ze komen nog in de aanbieding !
Morgen met korting!
En waarom heb je dan toch een plukje gekocht?
lokeend
0
quote:

Brabanttrade schreef op 9 mei 2019 17:45:

[...]

En waarom heb je dan toch een plukje gekocht?
Omdat ik iedere dag plukjes koop, morgen grotere plukjes met nog meer korting!!
Vandaag meerdere plukjes gekocht op 9,42 op 9,30 en op 9,28
succes allemaal!!
salud
0
@Brabanttrade: Geen cijfers morgen ... alleen het lul praatje van de directeur.
Cijfers zijn niet meer verplicht in Q1 en Q3 ... dus dat plezier gunnen ze de aandeelhouders dan ook niet.
[verwijderd]
0
quote:

salud schreef op 9 mei 2019 18:15:

@Brabanttrade: Geen cijfers morgen ... alleen het lul praatje van de directeur.
Cijfers zijn niet meer verplicht in Q1 en Q3 ... dus dat plezier gunnen ze de aandeelhouders dan ook niet.
Dus ook geen nieuwsbericht / persbericht voorbeurs ?
In de agenda staat namelijk wel q1 cijfers
tradersonly
0
@t Brabanttrade: om een idee te krijgen: Deze is van VORIG jaar.

www.heijmans.nl/nl/nieuws/trading-upd...

CEO van VolkerWessels heeft eens aangegeven dat hij liever af wil van Q1 updates omdat men name in de bouw door seizoensgebonden effecten cq wijzigend momentum gedurende het jaar dergelijke cijfers niet bijster representatief zijn.
Afijn we gaan het zien. Ik verwacht zelf weinig verrassingen. Uitlatingen over marges doet Heijmans doorgaans niet in dergelijke updates. Als de boel in lijn is met vorig jaar dan geeft dat zicht op 15 miljoen winst H1. Wat heel netjes zou zijn. 30 miljoen over 19 is mijn persoonlijke verwachting. Met al dan niet een mee - tegenvaller of 'gesloten beurs schikking' inzake Tennet als factor van invloed.
wel dra
0
Op één na staan alle koopadviezen van banken ruim, zeer ruim boven de €13. Daar zijn we dit jaar niet eens in de buurt geweest. Sterker nog: daar staan we heel ver vanaf. Die boevenbanken.
DNFTT
1
quote:

wel dra schreef op 9 mei 2019 20:58:

Op één na staan alle koopadviezen van banken ruim, zeer ruim boven de €13. Daar zijn we dit jaar niet eens in de buurt geweest. Sterker nog: daar staan we heel ver vanaf. Die boevenbanken.
Is een koersdoel nog een doel als het eenmaal is bereikt?
lokeend
0
quote:

Japio_ schreef op 9 mei 2019 21:29:

[...]

Is een koersdoel nog een doel als het eenmaal is bereikt?
Kepler Cheuvreux zit het dichtste bij met koersdoel en houden advies van 9.80 de meeste zitten er flink naast!!
[verwijderd]
0
quote:

lokeend schreef op 9 mei 2019 23:08:

De koersdoelen zullen spoedig naar beneden worden bijgesteld
Ga alsjeblieft ergens anders onrust zaaien. Mooie shortpositie zeker?
[verwijderd]
0
Heijmans trading update: ontwikkeling eerste kwartaal conform verwachting

Kernpunten • Omzet eerste kwartaal vergelijkbaar met vorig jaar; • Prestaties bedrijfsstromen conform verwachting; • Aantal verkochte woningen met 479 tot en met april op niveau; • Orderportefeuille blijft op goed niveau; • Outlook voor 2019 herbevestigd.

Ton Hillen, voorzitter raad van bestuur/CEO Heijmans: “Onze bedrijfsonderdelen presteren volgens verwachting in het eerste kwartaal van 2019. De performance van de vastgoed activiteiten ligt op koers. De woningbouw- en utilitaire activiteiten weten kansen in de markt gericht te benutten. Ook Infra presteert volgens verwachting. We blijven bij Infra selectief in ons aannamebeleid gezien de marktomstandigheden in dit segment. Onze marktposities en de ontwikkeling van onze activiteiten leiden tot een performance die op vergelijkbaar niveau ligt als in het eerste kwartaal van 2018. We herbevestigen onze outlook voor 2019.”

Vastgoed Vastgoed ontwikkelt zich in lijn met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aantal verkochte woningen tot en met april van dit jaar komt uit op 479 (zelfde periode 2018: 455). Van deze woningen zijn er 387 verkocht aan particulieren (2018: 391). Daarmee is de woningverkoop aan particulieren vergelijkbaar met het eerste kwartaal van 2018. In de afgelopen periode werd door Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (waarin Heijmans namens het ontwikkelconsortium met Provast en Syntrus Achmea toetrad) met de gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord een overeenkomst gesloten, waarin afspraken over de gebiedsontwikkeling tussen de drie partijen zijn vastgelegd. De stichting is opgericht om de grondexploitatie en uitgifte van kavels voor fase 1 van Feyenoord City ter hand te nemen. Het consortium heeft de ontwikkelrechten voor 1.700 woningen en 42.000 m2 commercieel vastgoed. Daarnaast startte op Katendrecht in Rotterdam de woningverkoop bij het project Havenkwartier. Het project omvat 200 woningen voor uiteenlopende doelgroepen en kenmerkt zich door een grote keuzevrijheid voor kopers.

Bouw & Techniek Bouw & Techniek ontwikkelt zich positief, waarbij alle onderdelen groei laten zien. De Services activiteiten leveren een prima bijdrage aan de resultaten met een goede performance op langjarige contracten alsook de verwerving van nieuwe opdrachten. De aanhoudende belangstelling voor conceptwoningen resulteerde in de oplevering van 318 conceptwoningen in het eerste kwartaal (1e kwartaal 2018: 140 conceptwoningen). Door Centrum Veilig Wonen, dat zich inzet voor het bouwkundig versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied in Groningen, is Heijmans geselecteerd om 67 aardbevingsbestendige woningen te realiseren in Loppersum.



Datum 10 mei 2019 Pagina 2 van 2

Met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft Heijmans het contract getekend voor de renovatie van onder meer de beddentorens, verpleegafdelingen en werkplekken. Deze opdracht heeft een omvang van circa € 70 miljoen euro.

Infra Infra blijft zich richten op voorspelbaarheid van projecten en houdt verscherpte focus op kerncompetenties en risicobeheersing. Hoewel de marktomstandigheden uitdagend blijven, presteren de infra activiteiten volgens verwachting. In de afgelopen periode heeft Heijmans een aanvullende opdracht gekregen van Rijkswaterstaat op de A1 Apeldoorn – Azelo voor de weggedeelten tussen Deventer – Deventer Oost en Rijssen – Azelo. Ook werd gestart met het ontwerp en de realisatie van het project N629 Oosterhout – Dongen (inclusief aansluiting op de A27). Het werk aan de Wilhelminasluis in Zaandam werd hervat en de derde kolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein werd officieel geopend. Onlangs rondde Heijmans het groot onderhoud aan de start- en landingsbaan Zwanenburg op Schiphol succesvol af. Deze baanrenovatie is in zeer korte tijd, zes weken in totaal, gerealiseerd.

Outlook Heijmans herbevestigt de eerder afgegeven outlook voor 2019. Naar verwachting komt de omzet per jaareinde op een niveau uit dat vergelijkbaar is met 2018. Daarbij zal een daling bij Infra, als gevolg van een selectief aannamebeleid, gecompenseerd worden door groei van de andere bedrijfsactiviteiten. Vanwege de fasering van projecten ligt bij Vastgoed het activiteitenniveau in het tweede halfjaar naar verwachting op een hoger niveau dan in het eerste halfjaar. Uitgaande van gelijkblijvende marktomstandigheden verwachten wij een verdere verbetering van het overall resultaat in 2019.

Over Heijmans Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.
[verwijderd]
0
Q1 volgens verwachting. Verdere verbetering van overall resultaat 2019. Koersdoelen blijven dus gehandhaafd en de koers kan daarmee omhoog :)
buf
0
quote:

Brabanttrade schreef op 10 mei 2019 07:46:

Q1 volgens verwachting. Verdere verbetering van overall resultaat 2019. Koersdoelen blijven dus gehandhaafd en de koers kan daarmee omhoog :)
Als Heijmans dit waar gaat maken, komen ze in 2019 boven een nettowinst van 20 miljoen euro.
Gerard_ecb
0
quote:

buf schreef op 10 mei 2019 08:13:

[...]

Als Heijmans dit waar gaat maken, komen ze in 2019 boven een nettowinst van 20 miljoen euro.
Dat zal vnl afhangen van het Tennet dossier

Winst 2018 was reeds > 20 miljoen en daarin is een voorziening van 10 miljoen opgenomen voor het Tennet dossier. Anders was de winst circa 1,75 p.a.

Tennet wordt in het gelijkgesteld en Heijmans is schade plichtig dan weten we het niet ik weet niet wat ze dan moeten betalen. De winst zal dalen als de boete groter dan circa 25 miljoen is. Namelijk de 10 miljoen die al in voorziening zit en 5 miljoen extra winst dit jaar tov vorig jaar en dus nog eens 10 miljoen extra naar die hadden ze in 2018 ook genomen. Dan zal de winst dit jaar gelijk zijn aan de winst van vorig jaar. Ca 1 wpa. Grotere boete flinke impact. En kunnen ze dit gemakkelijk hebben ivm convenanten, ik denk het wel.

Tennet wordt gemiddeld en de boete wordt 10 miljoen dan zal de winst flink toenemen. De uitspraak is immers meer dan vorig jaar en daar was die 10 miljoen in opgenomen. Dan kom je ws oo een tussen 1,40 en 1,75 p.a.

Heijmans krijgt gelijk en Tennet had het contract niet mogen opzeggen. Dan komt die 10 miljoen ook nog eens terug en dan gaat de winst naar groter dan 2€ p.a.

Verder miet je rekening houden met het laatste restje oud zeer waar wel omzet in zit maar geen winst. Dit geeft nog altijd marge druk. Zodra die allemaal afgerond zijn dan krijgen we een goed beeld bij de marge generatie van de huidige projecten en die is behoorlijk verwacht ik. Bam rekent met 2-4% en haalt dit niet, ik denk dat Heijmans deze marges nu wel haalt.

Succes
Lankforst
0
Prima eerste kwartaal.
Kijk met vetrouwen uit naar de rest van het jaar.
Hopelijk snel duidelijkheid in de zaak tennet, dan kunnen we ook van een mooie plus gaan genieten.

Fijne dag :)
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

Lankforst schreef op 10 mei 2019 11:24:

Prima eerste kwartaal.
Kijk met vetrouwen uit naar de rest van het jaar.
Hopelijk snel duidelijkheid in de zaak tennet, dan kunnen we ook van een mooie plus gaan genieten.

Fijne dag :)
Zal i.d.d. tijd worden ;-) Volker + 4,5% Bam + 5,5% en Heihut + 1 % pfff
Er wordt flink voorgesorteerd voor de arbitragezaak, of heet dat georkestreerd ;-)
Krisna
0
[verwijderd]
0
Koersverloop slaat helemaal nergens op. Waarschijnlijk maandag zelfde verhaal als BAM. Eerst flink koersverlies, volgende dag herstel
Lankforst
0
Ja dit is totaal niet markt conform.
Prima nieuws gehad en een daling?.. terwijl de hele bouw sector op +5% staat.

Zie het maar als een ideaal bijkoop moment.

In mijn ogen is 10 euro meer dan verandwoord nu, helaas ziet de beurs het nu anders.

679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 14:49
Koers 17,080
Verschil +0,200 (+1,18%)
Hoog 17,080
Laag 16,780
Volume 31.414
Volume gemiddeld 116.158
Volume gisteren 46.706

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront