Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Oh, oh wat is die Superstaat EU zo mooi!

181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
rationeel
0
quote:

strtbn schreef op 12 mei 2019 10:03:

Ik lees net dat de VVD (net als D66) in het clubje van Macron gaat meedraaien in de EU. Dat zegt weer genoeg over Rutte.
Rutte maakt Nederland tot de vazal van Macron.

Macron leidt een failliet land, waar de bezem doorheen moet, maar wat totaal niet lukt.

Wij hebben niets met dat soort landen Wij hebben er ook totaal niets mee te winnen, om ons om te vormen naar hun beeld.
rationeel
0
Natie Staten. Binnen de grenzen zijn we wie we zijn. Vriendelijkheid en handel in alle vrijheid met ALLE andere, in het volle besef van het anders zijn.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 12 mei 2019 10:23:

[...]
Rutte maakt Nederland tot de vazal van Macron.

Macron leidt een failliet land, waar de bezem doorheen moet, maar wat totaal niet lukt.

Wij hebben niets met dat soort landen Wij hebben er ook totaal niets mee te winnen, om ons om te vormen naar hun beeld.
Man, hou toch op met dit geouwehoer.....!!
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 mei 2019 10:49:

[...]
Man, hou toch op met dit geouwehoer.....!!
We zijn hier om te discussieren met elkaar.
Als je daar geen zin in hebt, heb je hier niets te zoeken.

Bij voorkeur bedienen wij ons van de Nederlandse taal.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 12 mei 2019 10:55:

Echte Ridders zijn hoffelijk:)
Het kunnen ook moordenaars zijn.......
dutchman2020
0
Beste de Zwarte Ridder je hebt groot gelijk quote man hou toch op met dat geouwehoer uquote Dit forum dient alleen maar om te communiceren en commentarieren . Alles en alleen maar wat direct of indirect met AMG te maken heeft.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 mei 2019 10:57:

[...]
Het kunnen ook moordenaars zijn.......
Jij kan het weten;)
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 12 mei 2019 11:27:

[...]Jij kan het weten;)
Inderdaad:
Bijlage:
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 mei 2019 12:35:

[...]
Inderdaad:
Waar is het hoofd gebleven?
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 12 mei 2019 13:04:

[...]Waar is het hoofd gebleven?
Dat ligt bij mij in de diepvries.
Chiddix
0
quote:

strtbn schreef op 12 mei 2019 10:03:

Ik lees net dat de VVD (net als D66) in het clubje van Macron gaat meedraaien in de EU. Dat zegt weer genoeg over Rutte.
En het volk niet oproepen te gaan stemmen op 23 Mei anders worden de machtsverhoudingen verstoord in het EU parlement. Je zult weinig spotjes zien deze keer van VVD en D66.
jonas
0

Objectief komt na het doorgeprikte sprookje van EU heeft ons voor oorlog behoedt.

"Bewijzen valt er niks, maar 1 ding is zeker onze welvaart is sterk toegenomen.
Bewijzen valt er niks, maar 1 ding is zeker onze welvaart is sterk toegenomen.

In Nederland zijn er maar 2,4% arm tegen gemiddeld 6,2 in de Europese Unie.

In Oost-Europa is de armoe in 6 jaar met 50% gedaald; een beetje Nederlander die graag over de grens gaat zal daar heel blij mee zijn.

Zonder EU zou onze welvaart circa 25% minder zijn; leuk om af en toe wat tegen de EU te trappen, maar niemand wil zonder tenzij je geen verstand hebt.
In Nederland zijn er maar 2,4% arm tegen gemiddeld 6,2 in de Europese Unie.

In Oost-Europa is de armoe in 6 jaar met 50% gedaald; een beetje Nederlander die graag over de grens gaat zal daar heel blij mee zijn"

Even logisch consistent denken Objectief! Als er niets te bewijzen valt (regel 1) waarom zou dan regel 3/4/5) wel bewezen zijn? Hoe weet je wat de situatie zou zijn geweest zonder de EU?

Heb je weleens wat gelezen over de invloed van de EU op het wegtrekken van jongere hoogopgeleide jongeren die vanuit die landen wegtrekken? Is halve volksverhuizingen de prijs die betaald moet worden voor die geweldige EU.

Elke beetje econoom kent trouwens het zgn infantindustrie argument om achtergebleven landen in opbouwfase wat bescherming toe te staan. Welnu de EU kampt met landen in heel erg ongelijke ontwikkeling. Komt bij die landen verschillen ook sterk qua cultuur.

EU heeft bijvoorbeeld de Italianen mechanisme van devaluatie van hun Lire ontnomen en met de Euro zijn de zaken verergerd want daardoor ging er meer kapitaal naar slechte Italiaanse banken. Griekenland? Helemaal een drama. Kostte ons miljarden en de armoede is daar alleen maar toegenomen. Gewone medicijnen zijn voor veel mensen daar niet meer beschikbaar. God wat kunnen we toch trots zijn op die EU!

Groet, Jonas

jonas
0

Objectief kan zo te merken wel wat extra lessen in de economie gebruiken nota bene iets waarvan hij andere posters steeds verwijt er geen verstand van te hebben.

Welnu. Objectief er is het onderscheid tussen bedrijfskosten en maatschappelijke kosten. Dat laatste is een breed en moeilijk begrip, maar valt soms vrij direct aan te tonen in geldbedragen. Helaas mogen we van linkse partijen zoiets als kosten van door EU en Frau Merkel omarmde immigratie niet in beeld brengen, want te gevoelig.

Het plaatje is toch enigszins immigratie: voordelen bij de bedrijven en nadelen bij de belastingbetaler (meer bijstand, meer zorg, meer achterstanden in het onderwijs). Nu is het onderscheid natuurlijk minder scherp, want bedrijvenvoordeel valt ook weer indirect de burgers toe, maar je moet wel erg vreemd rekenen om immigratie zoals het nu gaat een voordeel te noemen.

Ander kulargument in het Eurofielen kamp is vaak: Nederland handelsland dus Nederland extra gebaat bij EU. Hoezo? Kan Nederland plots na Nexit niet meer handelen. Ik zie juist dan mogelijkheden om eens extra te gaan handelen met landen als Rusland tenslotte ook een land in Europa. Juist omdat we klein zijn, kunnen we hier en daar mooi doorheen fietsen.

Objectief wen maar eens aan de gedachten: EU IS NIET DE OPLOSSING, MAAR JUIST ZELF HET PROBLEEM! En EU DRIJFT LANDEN UITEEN EN VERPULVERT DIVERSITEIT EN IS UITERST EXCLUSIEF.

Groet, Jonas
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 mei 2019 13:49:

[...]
Dat ligt bij mij in de diepvries.
Interessant. Als je de schedel vult met vloeistof, dan kun je meten of het misschien een Neanderthaler of zo is.
rationeel
0
Als je de juiste mensen importeert, dan is het een bijdrage aan de economie, nl als ze meer belasting opbrengen dan de gemiddelde belastingbetaler.
Dat doet de huidige immigrant dus niet. Integendeel daar moet...en waarschijnlijk generaties lang... heel veel geld bij.

Daar heeft de belastingbetaler niet voor gekozen.

Volgende probleem is het fanatieke Islam geloof.
Als je seculieren importeert speelt in ieder geval dit probleem niet.

Het allergrootst probleem is echter, dat Nederland vol is. We zouden net als in de vijftiger jaren, burgers moeten aanmoedigen om te emigreren.

jonas
1

Wat ook zo leuk is aan de EU.

1. Ever closer Union

2. Binnenkort weer wat vrij corrupte achterwaartse land er erbij.

3. Uiteraard een nieuwe commissaris die alleen maar belast is met uitbreiding van de geweldige EU.

4. Uiteraard grotere EU en nog dikkere salarissen in Brussel.

5. Genoeg arme werkers die wel onder het zingen van het EU-volkslied onze krijgsmacht willen vormen.

EU moet erin worden geramd bij die domme bevolkingen. Refenda onverantwoord te doen want volgens Pechtold en Rutte begrijpt die zulke complexe materie niet. Waarom we dan wel eens in de 4 jaar op ze mogen stemmen begrijp ik dan weer niet.

EU respect voor nationale identiteit? Wel vreemd dat ene Eurofiele handlanger Soros via een prinses hier anti Zwarte Piet demonstranten geld geeft.

Vreemd, heel vreemd. Jammer voor ze dat Jonas niet zijn ogen in zijn zak heeft zitten en gewoon de feiten even aanhaalt.

Groet, Jonas

hirshi
0
Forum voor Democratie wil bij de Europese fractie waar ook ChristenUnie en SGP in zitten.
rene l
0
Afgelopen zaterdagmorgen stuitte ik op mijn tocht naar de markt op 2 mannen van de beweging Volt.
Ze spraken mij aan en vroegen of de partij kende.
Het waren 2 mannen, de ene was iets ouder dan mij, de ander iets jonger.

Uiteraard zei ik met een lach op mijn gezicht, ik vind jullie partij een groot gevaar voor Nederland en ik stem straks gewoon voor de zekerheid weer op de partij van Geert.
Ze konden deze opmerking wel waarderen, ze vertelden tegen mij, tot op heden was er eigenlijk nog nauwelijks animo geweest van mensen om met hun in gesprek te gaan en ze wilden mijn verhaal ook wel eens horen.

Vertel eens zei ik, hoe staan jullie er in.
Beide mannen waren eigenlijk het huidige systeem spuug zat, ze voelden zich niet gehoord, Brussel was een log monster, en hun vonden dat het allemaal wel een heel stuk minder kon.

Ze vonden dat er minder regels moesten komen, wel moest het veto recht van alle landen ontnomen worden, met als doel dat bepaalde regels er wel doorgedrukt zouden worden in het belang van Europa.

Ik vroeg aan hun hoe ze dachten over een vast minimumloon in Europa.
Ze vonden het een goed idee, en ik vroeg aan hun hoe dit zou moeten werken en wat de gevolgen voor ons land zouden zijn.
Ze hadden er niet goed over nagedacht, ze schrokken wel een beetje van mijn vraag, ja, wij zouden op termijn dan ook minder gaan verdienen.

Het gesprek ging verder, ze merkten zelf ook wel dat het niet goed gaat bij ons en ik vroeg hebben jullie ook kinderen.
Ja zeiden ze, en hoe gaat het met hun op de arbeidsmarkt en hebben ze al een huis of zijn deze al vergeven aan de gelukszoekers.
Ze begonnen te morren, en ik vroeg, jullie willen er toch nog veel meer, en waar moet iederéén wonen.
Ze hadden niet echt een antwoord maar gaven toe dat het best wel een probleem aan het worden is.

Ik zei nog tegen hun, in het Gulden Tijdperk hadden we in Europa ook al een soort van samenwerking die volgens mij prima verliep, en toen liep het economisch toch ook lekker door.
Elk land had haar eigen munt en elk land was verantwoordelijk haar eigen huishoudboekje.
Ze waren het wel met me eens, de ene zei nog, vroeger hielden we gewoon geld over, tegenwoordig is alles aan het eind van de maand op en moeten we zelfs de eindjes aan elkaar knopen om alle lasten te betalen.

Ik ging verder, ze bedankten mij voor het open gesprek en we gaven elkaar de hand.
Zelf ben ik benieuwd of ze straks zelf nog op Volt aan stemmen.

181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
871,87  +5,36  +0,62%  15:51
 Germany40^ 18.070,30 +1,17%
 BEL 20 3.889,12 +0,67%
 Europe50^ 4.986,50 +1,01%
 US30^ 38.373,49 +0,32%
 Nasd100^ 17.360,58 +0,88%
 US500^ 5.038,46 +0,43%
 Japan225^ 37.711,21 -0,03%
 Gold spot 2.325,51 -0,07%
 EUR/USD 1,0690 +0,36%
 WTI 81,62 -0,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +35,26%
PROSUS +3,92%
BAM +3,73%
JUST EAT TAKE... +3,32%
Vastned +2,48%

Dalers

RANDSTAD NV -6,58%
Akzo Nobel -5,98%
NSI -4,12%
FASTNED -3,54%
AMG Critical ... -2,13%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront