TIE « Terug naar discussie overzicht

PERSBERICHTEN

1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
aextracker
0
Marcello,

Leuk bericht.
Stel me inmiddels bij dergelijke wervende "hosanna teksten" altijd de vraag welke substantie en bijdrage deze innovatie aan de Saas omzet via het FLOW platform gaat vertegenwoordigen.
Voorts; meer omzet bij bestaande klanten (cross selling) i.p.v. dat het ECHT nieuwe klanten aan boord gaat brengen.

De lente-bok springt dansend in de zon; it feels released :).

Tracker
ramptoerist
0
'tegengas',…..om van te smullen , …... "hunkering naar erkenning"...…

Ommezwaai Tie Kinetix kost nog geld

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 08:26 | Views: 0

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

TIE Kinetix 14 mei
7,40 0,00 (0,00%)

BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar minder omzet behaald. Ook viel het nettoverlies van het softwarebedrijf hoger uit. Dat kwam omdat Tie in de periode van zes maanden alle aandacht verplaatste naar zijn geïntegreerde FLOW-softwaresysteem, waarvoor de orders toenamen.

De omzet kwam uit op 7,7 miljoen euro tegen 8,8 miljoen euro een jaar eerder. Het nettoverlies liep verder op naar 537.000 euro. Dat was in de eerste zes maanden van het vorige boekjaar nog 238.000 euro negatief.

Het aantal nieuwe opdrachten voor de FLOW-software bedroeg 6,5 miljoen euro. Een jaar eerder kwam nog voor 4,8 miljoen euro aan orders binnen. Die stijging was te danken aan meer vraag uit Nederland. Ook kwamen er meer klanten binnen via reclames bij Google. Verder slaagde Tie erin meer leveranciers aan overheden, waar het bedrijf een sterke positie heeft, aan zijn platform te binden.
Dinald
0
De cijfers van eerste halfjaar bevestigen angstige vermoedens, dat opnieuw een grote investering bij TIE is verbrand. "DACH", de Duitse investering heeft een bak geld gekost en is qua head count gehalveerd.

Personnel
The total number of FTE of the Company by country is:

FTE by country 31 March 19 31 March18
NL 45 47
US 28 30
DACH 18 28
France 10 11
Total 101 116

De resultaten in Duitsland zorgen er voor dat de op zich positieve marge ontwikkeling in NL en de redelijk stabiele resultaten in de USA (Waar SAAS wél groeit, itt NL waar het enorm terugvalt) niet leiden tot betere resultaten.
TIE'is er niet beter op geworden.

Bijlage:
aextracker
0
Ach ja, wat moet je er van zeggen als de CEO in dit stadium meldt...."after 3 year turnaround", ......en vergeet dat hij al 8 jaar turnaround achter de rug heeft en 4 acquisities tesamen met o.b.v. foutjes miljoenen investeerde en meerdere jareb met verleis toch vrolijk bonussen opstreek...… Jan Sundelin heeft er begrijpelijkerwijs plezier, doch anders dan deze oneliners zien we weinig effect waar een aandeelhouder iets mee kan.

Zo ook blijft de uitbouw van aangekondigde groei van salespower middels Fte's uit op weg naar de 3 jaars omzethockeystick ingaand boekjaar 2020. Fte's die de sales\omzetgroei moeten aanjagen op het platform.... het is dan ook nog geen boekjaar 2020, dus al met al heeft het MT nog 1 jaar voor het kan vaststellen wat het plan waard is.

Bij grotos succes in H-2 qua omzetgroei, wordt TIE de eerste "self inventedd automated market automation based gropwing Enterprise"……....….

en dan deze ......
Realizing that we have to take the company through a revenue dip due to discontinued businesses, we are pleased with our increased order intake. On top of increased order intake we now have a sales funnel that is some 65% higher than in the same period in 2018. These are signals that our revenue will increase in the second half of 2019.

Zoals al meerdere keren gemeld is de referentie aan een salesfunnel zonder "conversionrate ratio" \ book to bill referentie, te weinig zeggend om iets van te kunnen vinden. 2018 was namelijk al een abominabel slecht omzetjaar en TIE stabiliseert niet, doch daalt sneller in omzet dan volgens 3 jaars plan beoogd wat in 2018 werd gedeeld.

Ook in boekjaar 2019, zal TIE KI(NETIX niet weten te groeien. De RvC zal zijn handen vol hebben aan het uitbroeden van een effectieve oplossing die de aandeelhouders vertrouwen en uitzicht biedt op versnellende verbetering.

Rest er de optie van "verkopen aan de hoogste bieder", die de technologie wel weet te verzilveren in winstgevende omzetgroei.

Deze optie lijkt mij niet ver weg van de verlossing van het lijden van de CFO & CEO.
Het heeft er o.b.v. de feiten schijn van dat beide heren in competenties op relevante deelterreinen tekort schieten om deze beursnotering binnen gestekde plankaders tot interessante wasdom te laten komen.

De vraag is niet langer wanneer, maar hoe de RvC ingrijpt op verzoek van enkele grote aandeelhouders om verdere schade te beperken onder hun geinvesteerd vermogen.

Ruwe schatting; 6 - 12 maanden en TIE is van de beurs.

Overigens is de afslanking van de DACH organisatie het gevolg van de gewijzigde strategie en produktmix (exit hosting aktiviteiten etc). Daarmee wordt de vraag of er in 2019 impairments gaan plaatsvinden legitiem. De Google business kwam overigens ook mee met deze acquisitie...… dat dan weer wel als pluspuntje naar de inhoud van het persbericht en de terechte kritische noot van dinald.

Tie', will tell !

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 15 mei 2019 20:37:

Overigens is de afslanking van de DACH organisatie het gevolg van de gewijzigde strategie en produktmix (exit hosting aktiviteiten etc). Daarmee wordt de vraag of er in 2019 impairments gaan plaatsvinden legitiem.

Tracker
Ahum, die impairment heeft reeds plaatsgevonden. Goodwill DACH nul komma nul......

Wederom wijzigt de manier van rapporteren. Ach, ik bouw mijn modelletje wel weer een keer om.
Het helpt natuurlijk allemaal niet om de cijfers te doorgronden. Best is het natuurlijk niet, maar mogelijk toch hier en daar wat (te) snelle conclusies.........
aextracker
0
Tja Marcello,

Eigenlijk vind ik TIE de laatste jaren de moeite niet meer waard om er energie in te stoppen, om het te volgen, laat staan iets van verwachting te houden. Jaar op jaar is het "uitstel en uitleg" van niet uitgekomen verwachtingen of "gevalletjes van pech".
Waarde TFT is via 't stortbakkie zo goed als waardeloos verdampt.

Of sec. het Google account voor TIE de miljoenen waard waren om te investeren in TFT, valt inmiddels te betwijfelen. wat vind jij er als financial van ?

De som der delen qua terugval in omzet en groei vanuit acquisitie, komt angstvallig dicht bij de omzet van TIE, voor de acquisitie van TFT.

Het feit, dat er zo goed als structureel tussentijds geen communicatie vanuit het MT meer naar any stakeholder plaatsvindt, heeft er alle schijn van dat de CEO & CFO liever zwijgen, daar er weinig goeds te melden valt. Zelfs het verliezen van grote klanten als afgelopen jaar komt als "donderslag bij heldere hemel" en wordt uitgelegd als "omvorming license \ hosting naar SaaS. Doch ook saas valt nu met een volwaardig platform met killer apps terug in omzet...…

Dus verandert de CFO de rapportage, gooit een volgend rookgordijntje op en werkt rustig door naar het einde jaar bericht om de volgende bonus a 50 K op te strijken......

Ten aanzien van het handelen van beide bestuurders stel ik je de vraag hoe jij de kritische zelfreflectie en competenties van de bestuurders inmiddels classificeert";
a.) i.r.t. de turnaround procedure waarin TIE KINETIX zich sinds 2008 o.l.v. Jan Sundelin en later Michiel Wolfswinkel bevindt en
b.) op hun vakgebied.

Ook bij een slecht bericht\prestatie behoor je iets meer te zeggen over de outlook 2020 - 2021.
Het persbericht komt niet verder dan dat het Google Enterprise team (1 , incl. de marketing manager.....?) goed werk verricht en er "gezien de beperkte middelen, zonder aanvullende financiering" lastig groei te vinden is. Tevens lees ik "personeels retentie druk". En ja als je als bedrijf als een no - name door het leven wandelt, is het weing verleidelijk er te gaan werken, danwel te blijven bij toenemende verliezen en uitblijvende groei \ perspectief op winstgevende (bonusdragende) groei.

Mijn verwachting stel ik bij; Ook in deze Forrester wave groeimarkt gaat TIE voor de zoveelste keer het "momentum in de markt" missen en niet de explosieve groei realiseren die het zo graag vindt. Je hoeft geen ICT - strateeg te zijn om die conclusie te trekken na het lezen van het persbericht. Het is de 3e of 4e keer dat dit TIE overkomt o.b.v. de acquisities die TIE pleegde in het kader van turn de bizz around.

De eerstvolgende financieringsconstructie om te investeren in sales & marketing aktivatie ligt wsl. al klaar. In die zin is het aardig om te begrijpen , waarom 1 aandeelhouder recent een deel van zijn warrants verzilverde. Wat ziet hij als "belanghebbende" (Objective Lune is ook klant), wat niemand anders verwacht.....

Ik vrees met grote vreze, dat ook deze RvC het niet aandurft om de leiders een ultimatum te stellen en daar tevens financiele consequenties aan te verbinden i.r.t. prestatie. Bijv. geen netto winst of omzetgroei is geen bonus.

Het is Oh zo jammer, dat de bestuurders zelf geen vertrouwen tonen \ uitstralen door zich te melden met nieuws, danwel door hun bonussen van de afgelopen jaren om te zetten in aandelen aankoop.
Veel minder vertrouwen in je beursgenoteerde toko kan je bijna niet uitstralen. Helaas ze stralen niet uit wat je van een beursgenoteerd innovatief softwaretechie zou verwachten. Waar is de ambitie en de overtuigingskracht ?

Toch jammer en sneu, dat niemand ingrijpt en adequaat handelt om de broodnodige verandering tot verbetering in gang te zetten die de waarde van de onderneming doet groeien en het vertrouwen in de markt helpt te herstellen.

Dat laatste werd als 1 van de hoofdprio's van de RvC benoemd tijdens de aanstelling en de AvA. Blijkbaar is de klus nog lastiger, dan men zich o.b.v. de intro gesprekken heeft kunnen indenken.

Wat denk je, gaat "TIE de draai" redden en maken of wordt het een exit via de zijdeur ?

Tracker
Dinald
0
Het is merkwaardig dat de USA club jarenlang stevig op eigen benen staat (en steeds ook belasting betaalt in de USA vanwege de resultaten) terwijl vanuit NL de middelen voortdurend verbrand zijn in Europa met diverse overnames. Tsja. Gelukkig zijn er op de beurs meer aandelen waar je je op kunt richten. TIE is saai geworden, een grijze muis, wat betreft de berichten: "kost nog geld" is een repeterende quote. Zelfs het forum raakt er aan gewend. Desinteresse heeft hier de emotionele betrokkenheid vervangen. Dat is jammer, want de RVC bestaat na de omwenteling uit échte persoonlijkheden. Wellicht gebeurt op de achtergrond meer dan blijkt uit de officiële communicatie.
aextracker
0
De keuze is reuze op de beurs en TIE zit daar niet tussen zo blijkt uit de handelsteneur in het aandeel.
TIE is niet saai, TIE is feitelijk "nietszeggend" op de beurs en lijdt onder permanente bloedarmoede (financieringskracht) om energiek op te veren.

De RvC bevat inmiddels inderdaad persoonlijkheden met een belangrijke expertise c.q. kennisveld vanuit een relevante competentie en bewezen ervaring.
Helemaal mee eens Dinald ! Was het duidelijk merkbaar in de AvA stijl en setting naar jouw mening ?

Doch, wanneer de RvC de TIE bestuurders "aan het kennis & competentie infuus van de RvC" moet leggen om de richting en snelheid te vinden waarlangs het business model \ FLOW zich moet gaan bewijzen, acht ik het werkelijke probleem ook geadresseerd, waarom TIE niet uit haar turnaround komt.
-> De technologische oplossing is vooruitstrevend en sterk, doch de commerciele operationalisering van de strategie is onder de maat, net als de ruitme die vanuit cash flow wordt gegenereerd om groei(versnelling) te financieren. Al 10 jaar een issue, gedragen door grote aandeelhoduers die hun belang niet wensen te zien verwateren.

Aanvullende financiering blijft nodig om het volwaardige FLOW platform, voorzien van zgn. "killer-apps" haar kracht te laten tonen vanuit een gerichte aggressieve commerciele strategie.
Dat lukt na 3 jaar FLOW blijkens H-1 2019 niet.
Na 15 maanden zoektocht, is benodigde en beloofde uitbouw van 10 Fte's in marketing & sales niet zichtbaar, het tegendeel is een feit. Het aantal Fte's in sales & marketing daalt !

In deze markt van overspannen vraag naar ICT-érs, zal onder deze uitgangspunten de keuze van competent ervaren commercieel talent niet als eerste op TIE vallen.
Een bijkomend probleem, wanneer je jezelf een bestaan als grijze muis bezorgd en daar tevens niet de groei en uitstraling tegenover zet die je vanuit de strategie beloofde; een hoogwaardige innovatieve technologie hub met global connections zoals met Google.

Idd jammer, dat de daadkracht en financiering ontbreekt om het TIE te keren en daarmee logisch dat het forum deze teleurstelling uitademt. Het is een reflectie van wat TIE naar buiten brengt en presteert.
In beide gevallen, minder dan beoogd en gepland, daarmee teleurstellend. De belegger \ investeerder zie geen tekenen aan de wand die een kentering in gang lijken te zetten.

Een overvolle salesfunnel blijkt daarbij al jarenlang geen reden voor succesvolle turnaround naar Saas. Het ontbreken van een "sterke trackrecord qua conversion-rate" blijft de uitdaging. Saas omzet blijft achter op plan.

Uit het persbericht lees ik af dat behouden van een kernbestand aan personeel om de toko overend te houden ook een aandachtspunt blijkt te worden.

Quote persbericht tesamen met enkele vragen;
- In the first half year of 2019 order intake increased with 36% compared to 2018
- we now have a sales funnel that is some 65% higher than in the same period in 2018
- TIE has captured a strong position in the e-invoicing to government market and is on-boarding ten thousands of – mostly retail - government suppliers, onto its e-invoicing platform
- these retail suppliers can also easily exchange documents
- > hoe maakt TIE van het woordje "can"-> "will" -> wat is daartoe nodig ?
- Google-Adwords-for-Channel business is still modest and below plan with new customers still weary to sign up
- > wat weerhoudt klanten en maakt hen "waery" ?
- > commercieel\marketing technisch vraagstuk of fundamenteel issue to tackle ?
- > cost of service & effects ?
- Without additional investment capital realizing meaningful growth will continue to be a challenge.” ….. en dus ?
- However, caution should be taken as there are limits as to minimum staff levels required to safeguard product maintenance, customer support and sufficiently skilled project staff.

Einde quote persbericht en vragen\kanttekeningen.

"A hell of a job"..... voor de RvC to tackle and curve the sentiment ! Sometimes a change starts with the change in mind(set) at the top.

Beschouw je de RvC als de "new mind" , dan is dat een positieve slotconclusie.

Tracker
Dinald
1
Tracker, op de AvA kon ik niet aanwezig zijn. De gepresenteerde cijfers en de ontwikkeling vallen tegen, zacht gezegd. Wellicht kunnen we elkaar op een volgende AvA ff de hand schudden, tracker. Als nieuwbakken pensionado ben ik wel blij dat mijn pensioen niet belegd is in deze club.
aextracker
0
Dan heb je een goed debuut van de nieuwe RvC \ Vz. gemist.
Nu je tijd hbt, kan je dan de AvA alvast inplannen :).
Voorwaarde is dan wel, dat ze niet voortijdig van de beurs zijn gehaald tegen een premie.
Je pesioen moet je mijns inziens nooit van beleggingen afhankelijk maken. Too much risk !
Geniet van je vrije tijd en laat eens weten wat je zoal van de ontwikkelingen bij TIE vindt n.a.v. je voorgaande AvA bezoeken.

Tracker
marcello106
0
TIE Kinetix erkend in Gartner 2019 Market Guide voor Partner Relationship Management (PRM) Applications
28 mei 2019 -
Breukelen, Nederland om 8 uur CEST

Bedrijf genoemd als leverancier die zowel volledig end-tot-end management functionaliteiten als Partner Ecosysteem platform levert

TIE Kinetix is erkend in Gartner’s Market Guide for Partner Relationship Management Applications in mei 2019 als een aanbieder die zowel End-to-End Partner Management Capabilities als Partner Ecosystem Platforms levert. Wij geloven dat de erkenning in het rapport TIE Kinetix’s leidende positie in de PRM markt demonstreert, waarbij volledige partner management oplossingen worden geleverd die volledig integreren met de bestaande IT infrastructuur. Hiermee worden alle facetten van het in- en verkoopproces door het indirecte verkoopkanaal en supply chain gefaciliteerd op basis van geautomatiseerde data uitwisseling tussen organisaties en partners.

De markt voor PRM applicaties is enorm veranderd in de afgelopen 10 jaar en blijft zich doorontwikkelen. Volgens Gartner, “is de focus van PRM applicaties zich gaan richten op de geavanceerde partnerervaring, partner engagement, het partner ecosysteem en real-time intelligente data.”

Met FLOW Partner Automation biedt TIE Kinetix de meest uitgebreide partner management oplossing. Daarnaast biedt FLOW de mogelijkheid om een partner ecosysteem op te zetten die volledig kan worden geïntegreerd met de bestaande IT-omgeving, om met minimale inspanning een geautomatiseerde data-uitwisseling tussen organisaties en partners te faciliteren. Met 32 jaar ervaring in systeemintegratie, biedt TIE Kinetix een totaaloplossing zonder afhankelijk te hoeven zijn van externe leveranciers voor de integratie van systemen en/of processen.

Platform technologieën, zoals FLOW Partner Automation, maken het eenvoudiger om data en documenten uit te wisselen met verkooppartners en bieden een gecontroleerde, automatische uitwisseling van de data- en documentenstroom. Deze partnerplatformen hebben de potentie om huidige standaarden en methodiek compleet ter veranderen. In de dynamische wereld waar we ons in bevinden, kunnen bedrijven niet overleven zonder samenwerkingen met partners. Bedrijven werken samen met partners om te slagen als succesvol indirect verkoopkanaal.

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix: “Wij zijn trots dat wij zijn opgenomen in Gartner’s 2019 Market Guide voor Partner Relationship Management Applications. Daarnaast geloven wij dat dit report ons erkend voor onze visie met het FLOW Partner Automation platform om PRM functionaliteiten te combineren met een partner ecosysteem platform dat naadloos integreert met de bestaande systemen en infrastructuur van onze klanten. Wij zien onze evaluatie, als slechts één van de twee partners die de combinatie van End-to-End Partner Management Capabilities en Partner Ecosystem Platforms aanbieden, als een teken dat onze continue focus en capaciteiten op het digitaliseren van de volledige partner journey. Ook zijn wij trots op het feit dat TIE Kinetix al 32 jaar ervaring heeft met complexe integratie processen tussen CRM, ERP, marketing automation, digitale commerce en analytics tools. Hiermee tonen wij nog steeds onze kwaliteit en waarde die wij toevoegen in de markt.”

Gartner, Inc., Market Guide for Partner Relationship Management Applications, Ilona Hansen, 8 mei 2019

Disclaimer

Gartner ondersteunt geen enkele leverancier, product of dienst benoemd in hun onderzoek. Gartner adviseert technologiegebruikers niet om alleen de leveranciers met de beste beoordeling of omschrijving te selecteren. Onderzoek van Gartner bestaat uit meningen van Gartner's onderzoeksorganisatie en moet niet worden opgevat als verklaring van feiten. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over TIE Kinetix

TIE Kinetix hervormt de digitale handelsketen door het aanbieden van “Total Integrated E-Commerce” oplossingen. Deze oplossingen maximaliseren de omzet kansen door het minimaliseren van de energie en middelen die nodig zijn in het proces van online marketing, verkoop, levering en optimalisatie.

Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren constant van innovatieve, bewezen, hoogstaande technologieën, die worden ondersteund door 32 jaar ervaring en prestigieuze onderscheidingen. TIE Kinetix verzorgt de technologie, zodat onze klanten en partners zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten.

TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf met kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Australië.

Voor meer informatie:

TIE Kinetix N.V.
Patrick van Boom
De Corridor 5d
3621 ZA Breukelen
Netherlands

T: +31-88-369-8000
E: info@TIEKinetix.com
W: www.TIEKinetix.com
Follow TIE Kinetix on Twitter: twitter.com/TIEKinetix
Follow TIE Kinetix on LinkedIn: www.linkedin.com/company/TIE-Kinetix
Follow TIE Kinetix on Facebook: www.facebook.com/TIEKinetix

EINDE PERSBERICHT
aextracker
0
Teken van (h)erkenning nr. ….. in de afgelopen 12 jaar door een bekende research company geprezen o.b.v. ontwikkeling en technologisch vernuft beschikbaar in de markt, de vraag is wel segment van de markt de technologie nog bediend en welk aandeel TIE hiervan gaat pakken !

De kernvraag resteert waarom het zo lang duurt dat al het verwerkte en samengebalde vernunft in het FLOW platform en leidend tot een massief partner gedreven eco-systeem, onvoldoende door klanten wordt gevonden als "end to end" oplossing en massaal omarmd.

Een perfect idee niet kunnen vercommercialiseren wegens gebrek aan middelen en tekort aan voldoende competente (commerciele executie) medewerkers, lijkt mij al jaren het antwoord.

Representatief in het persbericht is de stijl; In de quote van de CEO zitten(kleine) taalkundige fouten....."Wij zien onze evaluatie, als slechts één van de twee partners die de combinatie van End-to-End Partner Management Capabilities en Partner Ecosystem Platforms aanbieden, als een teken dat onze continue focus en capaciteiten op het digitaliseren van de volledige partner journey………… "?
De zin is niet afgemaakt.
Bovendien bevatten de laatste regels een ongelukkige woordselectie "Hiermee tonen wij nog steeds onze kwaliteit en waarde die wij toevoegen in de markt.” ….. alsof TIE tegen de eigen verwachting in "nog"erkend wordt en op zoek is naar erkenning.

De daling is # Fte's in H-1 binnen sales (i.t.t. de geplande stijging) en de verwijzingen naar "aandacht voor bewaken van niveau personeelsbestand om going concern business lines operationeel te houden" in een recent bericht boezemt niet bepaald vertrouwen in dat het dal is gezien van de turnaround.
Geen kengetallen waar een belegger iets mee kan of op kan waarderen. Dus waarom investeren ?

Ik wens de RvC veel sterkte in het creeren van adequate oplossingen m.b.t. de 3 prioriteiten die het 1 jaar geleden bij aanstelling aankondigde.
Voor nu blijft het resultaat YoY achter op de door CEO & CFO gedurende vele jaren en meer recent (B)Ava uitgesproken planmatige verwachtingen voor 2018 & 2019 in het bijzonder, toen de strategie werd aangescherpt met heldere targets.

Sinds 32 jaar is TIE KINETIX aktief bezig en sinds 2006, alweer 13 jaar in een turnaround onder deze leiding.
De vergelijking met een belgische regerings formatie komt bij mij op ; Schier onoplosbaar omdat het probleem te diep in de genen van de cultuur en het bedrijf verankerd zit (d.w.z. incl. de houding van stakeholders). Men wil ogenschijnlijk graag, maar het lukt maar niet om een beleid te vormen met duurzaam groeiend bedrijfsresultaat.
De vraag beklijft waar het grootste deel van TIE's probleem huist ?

Benieuwd wie er durft te reageren en een mening heeft die je op merites kunt beoordelen.

Succes ermee, o.b.v. de Ebitda zullen de bonussen naar de CFO & CEO wederom hun weg weer vinden naar CFO & CEO. Voor dat bedrag kan TIE 1 jaar lang een uitstekende extra Enterprise sales account manager uit de markt trekken.

Wat helpt, is wanneer je bedrijf uitstraling heeft en positieve bekendheid geniet o.b.v. prestaties waarmee een imago ontstaat van "veelbelovende tech-based groeier waar je als milennial of Gen-Z-er graag wil werken.

Waarschijnlijk zit ik op de verkeerde mediakanalen, doch veel informatie, signalen over het feit dat TIE bestaat kom ik helaas niet (meer) tegen. Zelfs Google master Marcello lijkt het te beperken tot het "hoogst noodzakelijke copy pasten van eigen berichtjes" van TIE :).

Hoogst wsl. ontbreken bij TIE actueel wederom de middelen om op dat vlak potten te kunnen breken. De hoeveelheid "web-based flyers" alleen "will not do the trick".
It takes sufficient means and competent people to create and achieve bold developments. That applies in high tech as well to commercial teams and sales execution.

Op naar de salesfunnel en het einde van het boekjaar 2019, naar data en inzicht waar je wat mee kan. Het eind van het boekjaar is slechts 1 kwartaal verwijderd om de doelen van jaar 2 in het 5 jaars strategisch plan te bereiken. De doelen lijken verder weg dan na jaar 1 van het 5 jaars plan.

Een basis voor de RvC om kritisch met elkaar van gedachten te wisselen waar de kern van het probleem zit en hoe deze op te lossen. Ik zie een forse creatieve , financiele prikkel \ lifelibe als behoefte aankomen bij TIE. In dat geval benieuwd, wie van de groot aandeelhouders deze keer wel achter verdere verwatering gaat staan en onder welke voorwaarden.

Kom er maar in :).

Tracker
Kwiirk
0
Tracker,

je rept over de stijl van het persbericht. Ik heb de engelse versie, daarin ontbreken de door jou gesignaleerde stijlfouten. Kennelijk zit het in de onzorgvuldige vertaling en te snelle publicatie.
Ik ben benieuwd wat de voorlopige conclusies van Marcello zijn als hij zijn cijfers van business lines rapportage heeft overgezet naar landenrapportages.
marcello106
0
quote:

Kwiirk schreef op 28 mei 2019 21:51:

Tracker,

je rept over de stijl van het persbericht. Ik heb de engelse versie, daarin ontbreken de door jou gesignaleerde stijlfouten. Kennelijk zit het in de onzorgvuldige vertaling en te snelle publicatie.
Ik ben benieuwd wat de voorlopige conclusies van Marcello zijn als hij zijn cijfers van business lines rapportage heeft overgezet naar landenrapportages.
Kwiirk,

Van te snelle publicatie kan geen sprake zijn, als Gartner dit begin mei publiceert. Bovendien stond het bericht (in twee talen) al een tijdje klaar......
Als in de jaarrekening dezelfde indeling was gebruikt als in de halfjaarrapportage had ik het verloop van drie halve jaren op een rijtje kunnen zetten. Dat is helaas niet het geval waardoor de landenrapportage over de laatste anderhalf jaar wat gekunsteld is. Een voorzichtige conclusie die ik wel kan trekken is de constatering dat de omzetbodem daadwerkelijk is bereikt en dat TIE vanaf hier aan groei kan werken. Ik zie dat overigens niet in een tempo zoals eerder aangegeven door TIE.
Hoe beoordeel jij de omzetting naar landenrapportage? De gedachte achter de businesslines was immers dat het makkelijker zou zijn om een waardering aan TIE te hangen.

Marcello
Kwiirk
0
Marcello,

Ik zie bij Tie en het bestuur o.a. de volgende kenmerken:
- geen prognoses afgeven;
- benadrukken negatieve effecten van bepaalde omzet afbouwen,tekort aan financiële middelen;
- kleuren van de vergadering van aandeelhouders door altijd maar weer met positieve marktrapporten te komen die voor een klein bedrijf als TIE niet van belang zijn;
- TIE als een partner presenteren voor wereldwijd opererende bedrijven, terwijl het vier kleine bedrijfjes zijn die de moeilijke taak hebben die wereldwijd opererende bedrijven als klant te krijgen en te houden.
- benadrukken en investeren dat TIE technische voorop loopt.

De laatste twee kenmerken maken dat TIE en bestuur in de ogen van buitenstaanders vrijwel voor een onmogelijke taak staan.

De eerste twee kenmerken zijn uitingen van vrees de vingers te branden, het derde kenmerk de zorg van het bestuur de sfeer op de AVA vooral prettig te houden.

Alle kenmerken tezamen werken geruststellend:
nl. geruststellend, want aan een onmogelijk taak kan je niet voldoen, op prognoses die er niet zijn kun je niet aangesproken worden en bij voorbaat benadrukken dat de omzet tijdelijk daalt tempert de verwachtingen van de aandeelhouders en dat zorgt ook voor rust.

Ik denk dat de rapportage via business lines meer onrust veroorzaakt dan via landen. Business lines en landen is een matrixorganisatie. Valt het resultaat tegen dan zal de discussie zijn ligt dat aan de business linemanager of aan de locale organisatie.
Het lijkt mij dat rapportage via de locale vestigingen de duidelijkheid en de verantwoordelijkheid voor het resultaat vergroot. De directeur van de locale vestiging is verantwoordelijk, klaar.
Wat moet er nu anders?
Naar mijn idee is onder de vorige RvC het productenpakket vereenvoudigd. Nu moet die wat overdreven afkeer en het moeilijk kunnen verdragen van onrust en onzekerheid er nog uit. Daarvoor is het nodig dat de RvC deze kenmerken onderkent. Daarna kan gekeken worden wat de RvC daar zelf aan kan doen of dat een externe specialist daarvoor moet worden aangetrokken.
Overigens ik verwacht dat de RvB uitstekend functioneert bij een gebrek aan financiële middelen, dat de resultaten langzamerhand beter zullen worden, in ieder geval die van Nederland en USA. Hoe de nieuwe directeuren van Frankrijk en Duitsland presteren moet afgewacht worden.



aextracker
0
kwiirk, marcello,

De kenmerken leggen naar mijn mening helder bloot, dat er bij TIE MT een structureel gebrek is aan voldoende adequaat lerend vermogen, accuratesse en doordachte daadkracht.
De financiele gevolgen en beloningsafspraken worden bedekt door een rookgordijn van onvoorwaardelijke steun aan de leiding (CEO & CFO). Heerst er angst om de grip op steun en control kwijt te raken c.q. de control en zeggenschap te moeten delen met andere 'kritischer krachtenvelden" ?

Het warme nest van onvoorwaardelijke steun overstijgt al jaren het zakelijk financieel belang wat een beursgenoteerd bedrijf drijft om aan de beurs genoteerd te staan -> verkrijgen van toegang tot financiele middelen om te kunnen groeien en bijdragen aan het imago om grote klanten te kunnen boeien en binden.
Vinden jullie op deze beide thema's voor een beursnotering het zittend management adequaat, tijdig en competent handelend ?

Het struikelen van de vorige RvC onder de druk om een groeiversnelling mogelijk te maken door extra financiering te propageren is daartoe alleszeggend geweest. De firma Blikkenburg bleek achteraf een kritischer, ambitieuzere visie dan de investeerders van het eerste uur en het MT.
De gevolgen zijn duidelijk. De uitbouw van het FLOW platform loopt sinds de start vertragingen op. I.r.t. de begin 2018 ontvouwde FLOW meerjarenplanning (2022) loopt het MT na 2 jaar fors achter.
De investering in TFT (DG, A & O & Google partnership) is afgeschreven en rendeert niet conform plan (bijdragend aan winstgevende groei) als ten tijde van de acquisitie aangekondigd.

Naar mijn mening is het verre van geruststellend t.a.v. de verwachtingswaarde c.q. enterprise value van TIE, dat een bestuurlijke sfeer bljift bestaan die "bescherming & comfort biedt" aan management, welke geen prognoses uitspreekt en tegenvallers structureel aan "externe factoren" wijdt.

Wat zouden de bonusgerelateerde doelstellingen 2019 voor de CEO & CFO zijn ?
Iets gezien waar het om draait dit jaar en waar een investeerder iets aan kan ophangen?

Het potentieel wat TIE's technologisch platform bevat, gaat mede t.g.v. de rust en vrede die er heerst i.c.m. het gebrek aan kritische reflectie wederom garant staan, voor het missen van de volgende Forrester & Gartner forecasted Wave verbonden aan technologische voortuitgang en ontwikkeling.

Net als bij Demand generation, Analytics & optimisation en andere technologie waves die TIE de afgelopen 10 jaar niet uitnutte, zal mijns inziens zonder stevige evaluatie van de prestatie van de top i.r.t. de gestelde en bekende doelstellingen 2019, TIE opnieuw door "jan en alleman" voorbijgestreefd worden.
Benieuwd naar jullie gedachten en cijfermatige signalen op deze reflectie!

De jaarcijfers, een sales conversie KPI (bijv. een book to bill ratio) i.c.m. de ontwikkeling van een groeiende salesfunnel kan een duiding bevatten of er sprake gaat zijn van omzetgroei i.p.v. daling waar het MT nu op zit. helaas is de door TIE bestuur gepropageerde "transparantie" de laatste jaren verminderd.

De killerapp's die vanuit het FLOW platform hun tanden in het ecosystem zetten, vertonen geen scherpe randjes.
Wat mag je voor het eind van het boekjaar van het TIE MT verwachten heren Tie volgers, om aan dit boekjaar en de prestatie een positieve kwalificatie te kunnen verbinden ?

M.a.w., wanneer vinden jullie dat de beide heren naar behoren hebben gepresteerd ?
Persoonlijk heb ik weinig vertrouwen meer in de realiteitszin en haalbaarheid van de gestelde doelen (2020 & 2022) o.l.v. het bestaande MT.
De beide besturuders hebben hun eigen trackrecord tegen zich zien keren. Daarvoor heb ik dit fonds lang genoeg getracked :).

Een andere kijk op de zaken maakt het forum levendig, dus schroom niet voor de discussie !

Tracker
DeZwarteRidder
0
Het is een groot wonder dat Tracker kritiek levert op het bestuur van Tie; volgens mij heeft Tracker een persoonlijk vete met Tie.
marcello106
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 mei 2019 20:04:

Het is een groot wonder dat Tracker kritiek levert op het bestuur van Tie; volgens mij heeft Tracker een persoonlijk vete met Tie.
DZR, stalken is niet toegestaan op dit forum. Stop daar s.v.p. mee.
DeZwarteRidder
0
quote:

marcello106 schreef op 30 mei 2019 20:13:

[...]DZR, stalken is niet toegestaan op dit forum. Stop daar s.v.p. mee.
Bijlage:
Kwiirk
0
Tracker,

bezig zijn met wat als een goed resultaat voor het 2e halfjaar aangemerkt wordt is zonde van de energie. Als dat resultaat gehaald wordt is daarmee het handelen van de leiding adequaat, tijdig en competent?
Mijn antwoord is nee. Het bestuur is niet incompetent. Er zit slechts een gevoeligheid voor onzekerheid in het bestuur, organisatie waar nog te weinig aan wordt gedaan. Wordt die onzekerheid voor bestuur en organisatie hanteerbaar dan kan het bestuur een prognose afgeven en achteraf verantwoording afleggen en komt TIE in een voor een beursgenoteerd fonds een normale situatie.
1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:22
Koers 1,450
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 2.981
Volume gisteren 3.726

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront