Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.243 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
voda
0
Video: Handelsbelemmeringen maken nog geen recessie

(ABM FN-Dow Jones) Volgens Grethe Schepers, Director of Research Multi Asset van Fidelity International, zijn handelsbelemmeringen niet genoeg om een bearmarkt uit te lokken. Er zijn volgens haar verschillende factoren die de economische groei wereldwijd genoeg ondersteunen om een recessie te kunnen voorkomen. Zij ziet echter ook risicofactoren. Schepers licht toe.

www.youtube.com/watch?v=9miZkrP2lFA

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VS stelt besluit over importheffingen op auto's uit

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn besluit over importheffingen op auto's met 180 dagen uitgesteld, zoals de markt ook verwachtte.

Volgens The Wall Street Journal blijven de onderhandelingen met Japan en Europa doorgaan.

"We hebben het rapport niet gezien en we weten niet wat er zal gaan gebeuren, zei EU-commissaris Cecilia Malmström eerder vandaag volgens persbureau Bloomberg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden circa een half uur voor de openingsbel tot 0,8 procent in het rood.

De onzekerheid rond de handelsbesprekingen en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten drukken vrijdag het sentiment, nadat de Amerikaanse aandelenmarkten zich donderdag nog gesteund zagen door sterke bedrijfsresultaten.

De handelsperikelen domineerden ook donderdag de nieuwsstroom, nadat de Amerikaanse president Donald Trump per decreet de noodsituatie afkondigde en het gebruik inperkte van apparatuur uit landen die als "buitenlandse tegenstanders" worden beschouwd. Het besluit volgde na de eerdere aankondiging dat Trump de invoering van importheffingen op onder meer Europese auto's met zes maanden wil uitstellen.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei donderdag dat Washington "waarschijnlijk" opnieuw in Beijing zal aanschuiven om de handelsbesprekingen voort te zetten. Beijing zei echter van niets te weten.

Wat de oplopende spanningen in het Midden-Oosten betreft zou Trump tegen ambtenaren hebben benadrukt dat hij niet wil dat de spanningen tussen de VS en Iran tot oorlog leiden. Washington heeft woensdag personeel opgeroepen Irak onmiddellijk te verlaten indien zij daar niet perse noodzakelijk zijn.

"Na aanvankelijke schommelingen blijken de aandelenmarkten relatief veerkrachtig tegen de dreiging van het Witte Huis", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group na opnieuw een hoger slot op Wall Street donderdagavond. De huidige niveau's op de aandelenmarkten betekenen volgens de analist dat het erop lijkt dat de markt van mening is dat er uiteindelijk een handelsdeal wordt gesloten tussen de twee economische grootmachten.

Trump heeft inmiddels zijn besluit over importheffingen op auto's met 180 dagen uitgesteld, zoals de markt ook verwachtte. Volgens The Wall Street Journal blijven de onderhandelingen met Japan en Europa doorgaan.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Een half uur na opening verschijnen voorlopige vertrouwensdata over mei en de leidende indicatoren van april.

De euro/dollar noteerde op 1,1173. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1180 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1172 op de borden.

De prijs voor een vat ruwe olie noteerde vrijdag tot 2,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,14 miljard dollar, ofwel 3,52 dollar per aandeel, op een omzet van 11,34 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst van 3,62 dollar per aandeel. Het concern stelde tevens zijn outlook voor het hele boekjaar neerwaarts bij. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 5,0 procent.

Maaltijdbezorger Deliveroo zei vrijdag dat Amazon.com het voortouw heeft genomen in een investeringsrond ter waarde van 575 miljoen dollar in het bedrijf. Amazon noteerde voorbeurs 1,0 procent lager.

Apple noteerde voorbeurs 1,8 procent lager, nadat Instinet het koersdoel voor de techreus verlaagde, vanwege zorgen over de handelsspanningen met China.

Hewlett Packard Enterprise neemt computerproducent Cray voor 1,3 miljard dollar over. Cray steeg voorbeurs 16,1 procent, terwijl Hewlett Packard 1,5 procent steeg.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 2.876,32 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 25.862,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,0 procent tot 7.898,05 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Handelsstrijd drukt sentiment Wall Street'

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 15:26 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijft op de voorgrond. Deze keer is Peking de zijde die de druk opvoert. Volgens een commentaar in Chinese staatsmedia zijn de Amerikanen niet oprecht geïnteresseerd in de handelsgesprekken, waardoor verder praten misschien niet zinvol is.

De VS bederven volgens de Chinese berichten de sfeer van de handelsgesprekken. Beleggers werden juist onlangs gerustgesteld door berichten dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op korte termijn naar Peking zou afreizen. De handelsperikelen zorgden voor een negatief analistenrapport over Apple. Het Amerikaanse uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen uit Japan en de EU geeft mogelijk steun aan de handel.

De stemming op de financiële markten staat verder onder druk vanwege de brexitperikelen. De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft de stekker getrokken uit de onderhandelingen om een compromis voor brexit te vinden. Hiermee is de kans dat de brexitdeal van premier Theresa May wel een meerderheid in het parlement haalt, aanzienlijk kleiner geworden.

Handelsoorlog

Op het bedrijfsfront, zette fabrikant van landbouwmachines Deere een lager dan verwachte kwartaalwinst in de boeken en is niet langer "voorzichtig optimistisch" over de toekomst. Een van de oorzaken is dat de boeren grote aankopen vaker uit lijken te stellen mede vanwege de handelsoorlog.

Beursnieuweling Pinterest daalde fors in de voorbeurshandel. Het bedrijf achter het digitale prikbord kwam voor het eerst sinds zijn debuut op Wall Street naar buiten met cijfers. Die waren veel slechter dan verwacht.

Chinese koffie

Er was ook overnamenieuws. HP Enterprises (HPE) slokt de bouwer van supercomputers Cray op voor een bedrag van 1,3 miljard dollar. Cray is momenteel verliesmakend maar sleepte onlangs een groot contract binnen met de Amerikaanse overheid.

Verder handelt Luckin Coffee, de Chinese branchegenoot van Starbucks, voor het eerst op Wall Street. Het bedrijf dat in 2017 is opgericht en inmiddels op meer dan twee duizend locaties koffie aanbiedt, verkoopt zo'n 33 miljoen aandelen. De prijs is 17 dollar per aandeel.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,8 procent hoger op 25.862,68 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2876,32 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1 procent tot 7898,05 punten.
voda
0
Leidende indicatoren VS stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in april verder gestegen. Dit bleek vrijdag uit een publicatie van The Conference Board.

De index steeg met 0,2 procent op maandbasis tot een indexstand van 112,1.

De verwachting van analisten was ook een stijging van 0,2 procent.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Consumentenvertrouwen VS stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in mei gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 97,2 in april naar 102,4 in mei.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg van 87,4 naar 96,0.

Over de huidige staat van de economie werden de ondervraagden licht positiever. Die deelindicator kwam uit op 112,4, na een stand van 112,3 in april.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lagere opening op Wall Street

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 16:07 | Views: 39

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen geopend. Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijft op de voorgrond spelen. Deze keer is Peking de zijde die de druk opvoert. Volgens een commentaar in Chinese staatsmedia zijn de Amerikanen niet oprecht geïnteresseerd in de handelsgesprekken, waardoor verder praten misschien niet zinvol is.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,6 procent lager op 25.705 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2857 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 7836 punten

De VS bederven volgens de Chinese berichten de sfeer van de handelsgesprekken. Beleggers werden onlangs juist gerustgesteld door berichten dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op korte termijn naar Peking zou afreizen voor verder overleg.

Aan het bedrijfsfront zette de fabrikant van landbouwmachines Deere een lager dan verwachte kwartaalwinst in de boeken. Het bedrijf is niet langer "voorzichtig optimistisch" over de toekomst. Een van de oorzaken is dat de boeren grote aankopen vaker uit lijken te stellen mede vanwege de handelsoorlog. Het aandeel Deere leverde daarop 3,8 procent aan waarde in.
voda
0
'VS schaffen staalheffing Canada en Mexico af'

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 17:47 | Views: 247

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten willen de heffingen op geïmporteerd staal en aluminium uit Canada en Mexico weer schrappen. Daarmee wil de Amerikaanse regering ratificatie van een handelsakkoord met de twee buurlanden vlot trekken, aldus ingewijden rond de zaak.

President Donald Trump legde Canada en Mexico bijna een jaar geleden een importheffing van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium op. Dat deed hij officieel om de nationale veiligheid te waarborgen. De heffingen zorgden echter voor wrevel vanuit de buurlanden en zorgden ervoor dat de toekomst van een nieuwe handelsdeal, die het vrijhandelsakkoord NAFTA moet vervangen, onduidelijk werd.

De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer heeft volksvertegenwoordigers al ingelicht over een ophanden zijnde deal. De datum voor het afschaffen van de importheffingen is nog niet vastgesteld.
voda
0
Wall Street schommelt tussen winst en verlies

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde vrijdag met nog zo'n twee uur handel te gaan verdeeld. De S&P 500 daalde 0,1 procent, de Dow Jones steeg juist 0,1 procent en de Nasdaq verloor 0,4 procent.

De Amerikaanse beurzen begonnen de laatste handelsdag van de week in mineur, nog altijd bezorgd over een escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Chinese staatsmedia meldden vrijdag dat Beijing geen weet heeft van een nieuwe ronde onderhandelingen met Amerika, terwijl Washington juist verklaarde dat men waarschijnlijk snel weer naar Beijing afreist om te praten over een handelsakkoord.

Nadat de VS vorige week hogere importtarieven zette op 200 miljard dollar op Chinese goederen en Beijing terugsloeg door 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen zwaarder te belasten, is de relatie tussen de twee landen flink bekoeld. Desondanks wisten de beurzen wel te stijgen, hopend dat er toch een deal komt.

Daar waar de VS druk op de ketel houdt bij China, lijken Europa en Japan voorlopig te worden ontzien. Het Witte Huis maakte vrijdag bekend dat importtarieven op auto's en auto-onderdelen met 180 dagen worden uitgesteld om de onderhandelingen meer kans van slagen te geven.

Dat nieuws was geen grote drijfveer voor de markten, want reeds ingeprijsd, volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De markt trok zich eerder iets op aan sterke macro-economische data, zag investeringsstrateeg William Delwiche van Baird.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, begin mei is gestegen tot het hoogste niveau in 15 jaar.

Verder stegen de leidende indicatoren in april voor de derde maand op rij. Onderzoeksbureau The Conference Board verwacht dat de economische groei aan het eind van het jaar uitkomt rond de 2 procent. In juli groeit de economie in de VS voor het elfde jaar op rij en daarmee zou het de langste cyclus in de geschiedenis van het land zijn.

De euro noteerde vrijdagavond licht lager op 1,1167 dollar. Olie werd iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co stelde teleur met de kwartaalcijfers, die onder verwachting waren. Ook de outlook werd verlaagd. Het aandeel verloor 6,4 procent aan waarde.

Maaltijdbezorger Deliveroo zei vrijdag dat Amazon.com het voortouw heeft genomen in een investeringsronde ter waarde van 575 miljoen dollar in het bedrijf. Amazon noteerde 0,5 procent lager.

Hewlett Packard Enterprise neemt computerproducent Cray voor 1,3 miljard dollar over. Cray zag de beurswaarde met zo'n 19 procent toenemen, terwijl Hewlett Packard 1,7 procent steeg.

Fastly, een dienst voor cloud computing, ging vrijdag naar de beurs in New York. Het aandeel, met een uitgifteprijs van 16,00 euro, steeg 51 procent tot 24,14 euro.

Het Chinese Luckin Coffee, dat vanaf vrijdag verhandelt aan de Nasdaq, steeg bijna 24 procent tot 21,02 euro. De uitgifteprijs lag op 17,00 dollar. Concurrent Starbucks steeg 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VS akkoord met Canada en Mexico over beeindigen importtarieven staal

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten, Mexico en Canada hebben een akkoord bereikt over het beëindigen van Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium, waarmee een grote horde is genomen voor een handelsdeal tussen de drie Noord-Amerikaanse landen die het oude NAFTA-akkoord moet vervangen.

De Amerikaanse president Donald Trump bevestigde de deal vrijdag. Details gaf het Witte Huis niet. Canada verklaarde dat een akkoord is gesloten voor het laten vervallen van de Amerikaanse importsancties en de Canadese tegenmaatregelen. Die worden binnen twee dagen opgeheven. Mexico zei dat men in samenspraak met de VS verdere details zal bekendmaken.

De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer onderhandelde de afgelopen tijd over het opheffen van de importsancties op staal en aluminium uit Amerika's buurlanden. De tarieven vormden een bedreiging voor de USMCA handelsdeal, die in de plaats komt voor het oude NAFTA-akkoord. Diverse Republikeinse beleidsmakers dreigden tegen de deal te stemmen wanneer de importtarieven niet zouden worden opgeheven. Trump sprak vrijdag de hoop uit dat het Congres nu snel groen licht geeft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street sluit turbulente week in het rood

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag na een grillig handelsverloop in het rood gesloten. De S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2.859,53 punten, de Dow Jones verloor op een slotstand van 25.764,00 punten 0,4 procent en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in de min op 7.816,28 punten

De Amerikaanse beurzen begonnen de laatste handelsdag van de week in mineur, nog altijd bezorgd over een escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Vervolgens veerden de aandelenmarkten in New York wat op dankzij sterke macro-economische data maar dat bleek niet voldoende voor een hoger slot.

Voor de tweede week op rij werd het sentiment bepaald door het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Dat leidde voor de grote indexen tot een verlies op weekbasis van gemiddeld een procent.

Chinese staatsmedia meldden vrijdag dat Beijing geen weet heeft van een nieuwe ronde onderhandelingen met Amerika, terwijl Washington juist verklaarde dat men waarschijnlijk snel weer naar Beijing afreist om te praten over een handelsakkoord.

Nadat de VS vorige week hogere importtarieven zette op 200 miljard dollar op Chinese goederen en Beijing terugsloeg door 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen zwaarder te belasten, is de relatie tussen de twee landen flink bekoeld.

"Het is een uitdaging gebleken om als belegger te bepalen in welke richting het gaat qua handelsconflict", aldus investeringsstrateeg Timothy Chubb van Girard. "Er heerst verwarring en dus blijven veel beleggers aan de zijlijn of passen ze hun portefeuille aan." Een duidelijke beweging omhoog of omlaag wordt niet gemaakt, aldus de marktvorser.

Daar waar de VS druk op de ketel houdt bij China, lijken Europa en Japan voorlopig de dans te ontspringen. Het Witte Huis maakte vrijdag bekend dat importtarieven op auto's en auto-onderdelen met 180 dagen worden uitgesteld om de onderhandelingen meer kans van slagen te geven.

Dat nieuws was geen grote drijfveer voor de markten, want reeds ingeprijsd, volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Beleggers werden ook niet enthousiast van het nieuws dat de VS, Mexico en Canada een akkoord hebben gesloten over het beëindigen van Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium, waarmee een grote horde is genomen voor een handelsdeal tussen de drie Noord-Amerikaanse landen die het oude NAFTA-akkoord moet vervangen.

De markt trok zich eerder op de dag kortstondig op aan sterke macro-economische data, zag investeringsstrateeg William Delwiche van Baird.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, begin mei is gestegen tot het hoogste niveau in 15 jaar.

Verder stegen de leidende indicatoren in april voor de derde maand op rij. Onderzoeksbureau The Conference Board verwacht dat de economische groei aan het eind van het jaar uitkomt rond de 2 procent. In juli groeit de economie in de VS voor het elfde jaar op rij en daarmee zou het de langste cyclus in de geschiedenis van het land zijn.

De euro noteerde vrijdagavond licht lager op 1,1161 dollar.

De olieprijs daalde licht na drie opeenvolgende sessies waarin sprake was van een stijging. Op een settlement van 62,76 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,2 procent minder waard ten opzichte van donderdag. Op weekbasis steeg de olieprijs bijna twee procent, waarbij geopolitieke spanningen tussen de VS en Iran enerzijds en de handelsoorlog met China anderzijds het sentiment bepaalden.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co stelde teleur met de kwartaalcijfers, die onder verwachting waren. Ook de outlook werd verlaagd. Het aandeel verloor 7,7 procent aan waarde.

Maaltijdbezorger Deliveroo zei vrijdag dat Amazon.com het voortouw heeft genomen in een investeringsronde ter waarde van 575 miljoen dollar in het bedrijf. Amazon sloot 2,1 procent lager.

Hewlett Packard Enterprise neemt computerproducent Cray voor 1,3 miljard dollar over. Cray zag de beurswaarde met 22,5 procent toenemen, terwijl Hewlett Packard 0,7 procent steeg.

Fastly, een dienst voor cloud computing, ging vrijdag naar de beurs in New York. Het aandeel, met een uitgifteprijs van 16,00 euro, steeg 48,6 procent tot 23,78 euro.

Het Chinese Luckin Coffee, dat vanaf vrijdag verhandelt aan de Nasdaq, steeg bijna 20 procent tot 20,38 euro. De uitgifteprijs lag op 17,00 dollar. Concurrent Starbucks eindigde vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Google doet Huawei in de ban - media

(ABM FN-Dow Jones) Google heeft besloten het Chinese Huawei te blokkeren, nadat de regering Trump met aangescherpte regels kwam. Dit melden diverse media.

Alleen de open-source versie van Android zal nog aan Huawei worden versterkt, aldus persbureau Reuters.

Dit betekent dat Huawei bijvoorbeeld geen beveiligingsupdates meer krijgt en dat toekomstige versies van Huawei smartphones voortaan bijvoorbeeld geen Youtube, Gmail en Google Play meer kunnen gebruiken.

Zondagavond laat meldde persbureau Bloomberg dat andere techbedrijven, zoals Qualcomm en Broadcom de levering van hard- en software aan Huawei hebben opgeschort.

Vanochtend meldde de Nikkei Asian Review op basis van bronnen dat het Duitse Infineon de levering aan Huawei heeft opgeschort. Onduidelijk is of en wanneer Infineon weer aan Huawei zal leveren.

Update: om Infineon toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op lagere start Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening van Wall Street tegemoet, nu de spanningen in de handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en China weer zijn opgelopen.

Het Chinese ministerie van handel noemde de nieuwste verhoging van importheffingen door de regering Trump "pesterig gedrag" en Chinese staatsmedia suggereerden dat de regering geen haast heeft om weer gesprekken te openen met de Verenigde Staten.

Futures op de S&P 500 index daalden 0,5 procent en de Nasdaq verloor 1,1 procent.

"De volatiliteit in de markt lijkt te zijn veroorzaakt door aankondigingen en interpretaties van wat er gebeurt in de handelsbesprekingen van de VS met zijn handelspartners, maar vooral China", stelde Jasper Lawler van Londen Capital Group.

De spanningen tussen de VS en China liepen de afgelopen weken weer op, nadat de VS China bestrafte voor terugkrabbelen tijdens de onderhandelingen, met een snelle verhoging van de importheffingen.

Grote Amerikaanse technologiebedrijven lijken ondertussen werk te maken van het verbod van het Witte Huis om zaken te doen met Huawei. Google, onderdeel van Alphabet, zou de Android-licentie van Huawei hebben ingetrokken. Hierdoor krijgen smartphones van de Chinese technologiereus geen updates meer van dit besturingssysteem. Nieuwe versies van de smartphones van Huawei buiten China kunnen de populaire apps YouTube en Gmail straks niet meer gebruiken en ook de toegang tot de Google Play-winkel is afgesneden.

Beleggers zijn te zeker van hun zaak, als ze verwachten dat er een snelle, gemakkelijke handelsdeal komt, zei Trevor Gurwich van American Century Investments. De discussies zijn erg ingewikkeld en gaan bijvoorbeeld ook over intellectuele eigendomsrechten.

Chinese aandelenmarkten verloren maandag 0,4 tot 0,8 procent.

De Japanse economie liet onverwachte groei zien maar de Nikkei ging toch onderuit met 0,9 procent. In de middag volgen vanuit de VS economische data van de Chicago Fed.

Olie werd iets duurder. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 62,89 dollar, terwijl Brent-olie 0,4 procent duurder werd op 72,50 dollar. De OPEC lijkt op weg naar een verlenging van de productie-afspraken.

De euro/dollar noteerde op 1,1156. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1152 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1161 op de borden. De dollar zal waarschijnlijk een veilige haven blijven deze week, omdat beleggers bang zullen zijn om euro's te kopen gezien de Europese verkiezingen deze week.

Bedrijfsnieuws

Ryanair, de grootste klant van Boeing in Europa voor de 737 MAX vliegtuigen die met problemen kampen, waarschuwde dat de winst dit jaar een deuk oploopt omdat deze vliegtuigen aan de grond worden gehouden voor de veiligheid. Vliegtuigbouwer Boeing verloor dan ook 1 procent in de handel voorbeurs.

Het Amerikaanse cijferseizoen zit er bijna weer op. Deze week komen retailers als Home Depot, Target en Best Buy nog met resultaten over het afgelopen kwartaal.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag na een grillig handelsverloop in het rood. De S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2.859,53 punten, de Dow Jones verloor op een slotstand van 25.764,00 punten 0,4 procent en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in de min op 7.816,28 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
US ports revenues insulated from US-China tariffs - Fitch

Fitch Ratings said that increased tariffs on bilateral US-China goods trade may result in decreased traffic at certain US ports. However, revenues are not likely to be similarly affected in the medium term given the landlord-based operating model at many of the more exposed west coast ports in which contractual minimums provide a floor for revenues should volume declines worsen. Imports, which make up the largest share of volumes at many of the ports with higher exposure to Chinese trade, have thus far been resilient to the imposition of tariffs, though the risks to volumes will rise if trade protectionism is prolonged.

On May 10 the US increased existing tariffs to 25% from 10% on $200 billion of imports from China and additional tariffs on almost all remaining imports are being contemplated. China’s corresponding increase of 20% or 25% on approximately USD 60 billion of US goods was announced on May 13. Volume data show some ports are feeling more of an effect than others, particularly when looking at US export volume as measured by loaded outbound 20 foot equivalent units. Of the larger west coast, east coast, and Gulf of Mexico ports, there is a levelling off or decline in loaded exports, other than Port of Houston, TX, since tariffs were put in place in January 2018. This trend worsened in second-half 2018 onward as additional tariffs went online in June and September.

The steepest declines occurred at Virginia Port Authority (VPA, commonwealth port fund AA+/Stable), City of Long Beach (Port of Long Beach, senior lien revenue bonds AA/Stable), Port of Oakland (Oakland, senior lien revenue bonds A+/Stable), and in recent months, Los Angeles Harbor Department (Port of LA, revenue bonds AA/Stable) and Port Authority of New York and New Jersey (PANYNJ, revenue bonds AA-/Stable). “Empties” are rising by double digits, partly due to a catch-up effect as shippers reposition containers back to Asia after the tariff-driven rush in fourth-quarter 2018 led to congestion for many west coast ports.

Due to offsetting features unique to each of these credit’s revenue profiles, port volume declines are unlikely to directly translate to revenue reductions or affect ratings. In the cases of both Port of Long Beach and the Port of LA, the ports’ long-term guaranteed contracts with most tenants provide a revenue floor, which helps to insulate port revenue from trade-related volume volatility. In the case of Oakland and PANYNJ, bondholders benefit from diversified revenue pledges from business divisions in addition to port operations, namely airport operations in Oakland, and airport, road, rail, ferry and real estate assets in the case of PANYNJ, serving to mitigate volatility in any one area. VPA’s rating is based on the Commonwealth of Virginia’s legislative appropriations from the general fund if needed and is not reliant on port volumes or revenues.

The US imported USD 450 billion of goods from China in 2018, the vast majority of which arrive through seaports. In contrast with exports, all Fitch-rated ports continue to see volume increases in loaded imports since tariffs were introduced in January 2018, although with stronger growth for east coast and Gulf ports. As US imports from China tend to be made up of higher value cargos than exports, and comprise roughly 70% of loaded cargo for the Port of LA, Long Beach, and PANYNJ, and 50%-60% for the other ports considered here, the revenue effect of a decline in export cargo will likely be muted. Any long-term imposition of higher tariffs would result in lower US consumer demand, which would reduce US imports and curb trade volumes beyond 2019.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Chicago Fed index suggereert groeivertraging VS

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in april gedaald en in negatief terrein beland. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index kwam uit op -0,45, wat een economische groei beneden de trend impliceert. In maart was er nog sprake van een groei boven het historisch gemiddelde, toen de index uitkwam op +0,05.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatief indexniveau duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een lagere opening, met lagere koersen voor technologiesector, nadat de spanning weer steeg in de handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en China.

Futures op de S&P 500 index daalden 0,8 procent en de Nasdaq-future daalde 1,5 procent.

"De volatiliteit in de markt lijkt te zijn veroorzaakt door aankondigingen en interpretaties van wat er gebeurt in de handelsbesprekingen van de VS met zijn handelspartners, maar vooral China", stelde Jasper Lawler van Londen Capital Group.

De spanningen tussen de VS en China liepen op, nadat de Amerikaanse regering China bestrafte voor terugkrabbelen tijdens de onderhandelingen, met een snelle verhoging van de importheffingen. Het Chinese ministerie van handel noemde dit "pesterig gedrag" en Chinese staatsmedia suggereerden dat de regering geen haast heeft om weer gesprekken te openen met de Verenigde Staten.

Grote Amerikaanse technologiebedrijven maken werk van het verbod van het Witte Huis om zaken te doen met de Chinese technologiereus Huawei. Google, onderdeel van Alphabet, zou de Android-licentie van Huawei hebben ingetrokken. Hierdoor krijgen smartphones van de Chinese fabrikant geen updates meer. Nieuwe versies van de telefoons kunnen de populaire apps YouTube en Gmail straks niet meer gebruiken en ook de toegang tot de Google Play-winkel is afgesneden.

Ook chipfabrikanten zoals Xilinx, Qualcomm en Broadcom zouden gestopt zijn met het verschepen van chips naar Huawei. "Dit escaleert het Amerikaans-Chinese conflict alleen nog maar verder", stelde Tom Essaye van de nieuwsbrief The Sevens Report. En de marktdalingen misschien ook.

Beleggers zijn te zeker van hun zaak, als ze verwachten dat er een snelle, gemakkelijke handelsdeal komt, concludeerde Trevor Gurwich van American Century Investments. De discussies zijn erg ingewikkeld en gaan bijvoorbeeld ook over intellectuele eigendomsrechten.

Chinese aandelenmarkten verloren maandag 0,4 tot 0,8 procent.

De Japanse economie liet onverwachte groei zien maar de Nikkei ging toch onderuit met 0,9 procent. In de middag volgen vanuit de VS economische data van de Chicago Fed.

Olie werd iets duurder. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 62,89 dollar, terwijl Brent-olie 0,4 procent duurder werd op 72,50 dollar. De OPEC lijkt op weg naar een verlenging van de productie-afspraken.

De euro/dollar noteerde op 1,1156. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1152 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1161 op de borden. De dollar zal waarschijnlijk een veilige haven blijven deze week, omdat beleggers bang zullen zijn om euro's te kopen gezien de Europese verkiezingen deze week.

Bedrijfsnieuws

Technologie-aandelen staan onder druk maandag, nu Google en andere Amerikaanse techbedrijven in het handelsconflict wordt getrokken door de oekaze van president Trump tegen Huawei.
Alphabet, moederbedrijf van Google, stond 1,6 procent lager in de elektronische handel voorbeurs. Xilinx, Qualcomm en Broadcom verloor allemaal ruim 4 procent.

Ryanair, de grootste klant van Boeing in Europa voor de 737 MAX vliegtuigen die met problemen kampen, waarschuwde dat de winst dit jaar een deuk oploopt omdat deze vliegtuigen aan de grond worden gehouden voor de veiligheid. Vliegtuigbouwer Boeing verloor dan ook 1 procent in de handel voorbeurs. In Londen leverde Ryanair 3 procent in.

Het Amerikaanse cijferseizoen zit er bijna weer op. Deze week komen retailers als Home Depot, Target en Best Buy nog met resultaten over het afgelopen kwartaal.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag na een grillig handelsverloop in het rood. De S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2.859,53 punten, de Dow Jones verloor op een slotstand van 25.764,00 punten 0,4 procent en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in de min op 7.816,28 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeel Sprint fors omhoog na positieve aanbeveling fusie T-Mobile US

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sprint Corp
$ 7,61 1,435 23,24 % NYSE
T-Mobile US Inc
$ 79,36 3,98 5,28 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van telecombedrijven Sprint en T-Mobile US zitten maandag flink in de lift, omdat de voorzitter van de Federal Communications Commission de aanbeveling doet om de voorgenomen fusie tussen de twee Amerikaanse telecombedrijven goed te keuren.

Aandelen Sprint werden 24 procent meer waard terwijl die van T-Mobile US ruim 4 procent stegen.

Voorzitter Ajit Pai van de FCC zei maandag dat de fusie in het publieke belang is. Ook hebben Sprint en T-Mobile US aanzienlijke concessies gedaan om groen licht te krijgen voor het samengaan.

De fusie werd in april 2018 aangekondigd. Door de fusie ontstaat een telecomgigant met een gecombineerde waarde van 146 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ACEA spreekt zich uit tegen Amerikaanse importheffingen op auto's

(ABM FN-Dow Jones) ACEA, de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie, betwist opnieuw dat de invoer van auto's en auto-onderdelen uit de Europese Unie een nationaal veiligheidsrisico zouden vormen voor de Verenigde Staten. Dit liet de brancheorganisatie maandag weten.

De importheffingen die de VS overwegen zijn volgens ACEA niet in lijn met met de regels van wereldhandelsorganisatie WTO.

"Eenzijdig opgelegde extra tarieven of quota zouden duidelijk de regels van de WTO schenden", zei secretaris-generaal Erik Jonnaert . "Ze zijn daarom niet acceptabel als een oplossing voor het huidige geschil", voegde hij toe.

De Amerikaanse president Donald Trump stelde vrijdag zijn besluit over importheffingen op auto's uit de Europese Unie en Japan met 180 dagen uit. Trump zei eerder de auto-import en de import van onderdelen te beschouwen als een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China: zullen vechten tegen pesten door VS

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 21:01 | Views: 2.184

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China kan terugslaan naar de Verenigde Staten nu dat land het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei op een zwarte lijst heeft geplaatst. Daar heeft de Chinese ambassadeur bij de Europese Unie voor gewaarschuwd. Zhang Ming noemde het gedrag van president Donald Trump "afpersing" en "pesten".

Volgens Zhang misbruiken de VS handelsregels om Huawei "op de knieën te krijgen". "Dit is verkeerd gedrag, dus komt er een noodzakelijk antwoord", liet Zhang weten. "De legitieme rechten en belangen van Chinese bedrijven worden geschaad. China zal dit niet zomaar over zijn kant laten gaan."

De maatregelen van de VS komen nu de onderhandelingen met China over een handelsakkoord lijken te zijn vastgelopen. Trump koos daarbij voor escalatie door de importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese producten te verhogen. Volgens Zhang was het niet de eerste keer dat de VS de "positieve ontwikkelingen" in de handelsgesprekken om zeep hielpen.
voda
0
'Weer privacyschandalen bij Facebook'

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 21:55 | Views: 1.307

MENLO PARK (AFN) - Socialmediabedrijf Facebook is opnieuw in opspraak geraakt door gelekte gegevens. Persoonlijke gegevens van miljoenen Instagram-influencers en bekendheden blijken door een Indiaas bedrijf te zijn verzameld, meldt de Amerikaanse techsite Techcrunch. Facebook heeft volgens nieuwssite The Intercept zelf allerlei data over zijn gebruikers aan bevriende telecomaanbieders gegeven.

Het Instagram-lek werd veroorzaakt door het bedrijf Chtrbox uit Mumbai dat de gegevens, waaronder e-mailadressen en telefoonnummers, verzamelde. Die bewaarde het bedrijf op een onbeveiligde server, waar een beveiligingsonderzoeker ze ontdekte. Nadat Techcrunch Chtrbox had benaderd, verdwenen de gegevens van de server.

In de zaak van de telecomaanbieders was het Facebook zelf dat de data verzamelde over onder meer de locaties waar gebruikers zich bevonden, hun interesses en groepen waar ze lid van waren. Die bood Facebook aan aan ongeveer honderd telecomaanbieders in zo'n vijftig landen in ruil voor speciale deals.
25.243 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.319,36 +0,14%
 EUR/USD 1,0707 +0,08%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront