Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa 2018

444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
JdeFL
1
Warranten… Veel gezien in de gouden jaren '80. Goed instrument bij groeiaandelen. Of Agfa daarbij hoort, … Soit, uit die grote 'buit' van de opbrengst van de verzilvering van een deel van de kroonjuwelen kan wel een dividendje of kapitaalsvermindering af. Dat laatste zou wat r.v. sparen. maar helaas, ook sigaren uit de eigen doos.
Mijn buikgevoel zegt dat ze eerder à la econocom gaan, dan dat er iets aan te verdienen valt.
Zullen zien.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 16 mei 2019 10:43:

Mijn buikgevoel zegt dat ze eerder à la econocom gaan, dan dat er iets aan te verdienen valt.
De "free allocation" (de couponwaarde gaat wel van de koers af) van warrants betrof nadrukkelijk een Frans voorbeeld, dus bijna allemaal zo goed als waardeloze warrants. Bijna KKO. O nee, dat is tegenwoordig ook Frans. Helemaal KKO. Als je een warrant ziet, dan weet je bijna zeker (kans 39 op 48) dat het een structureel verliesgevend bedrijf betreft. Bij een "free allocation" van bonusaandelen is die kans overigens kleiner.

Bij Afga vind ik een Hamon, inclusief koersval maar nog zonder KV, een gepaster scenario. Inclusief de kroonjuwelen wordt er te weinig verdiend om zelfs maar in de buurt te komen van het deugdelijk oplossen van het grootste probleem. Mede omdat de groei, net zoals bij Econcom, niet iets is om over te gaan juichen. Het probleem is zo groot, dat het een afsplitsing van Health Care in de weg zal staan. Brengt een verkoop van Health Care genoeg op om het probleem afdoende om te lossen, dan blijft er m.i. ook weinig over om iets mee te verdienen.

Afga lijkt mij een duur aandeel. Morgen "kan" het 10% stijgen, hoor. Prima; dan vind ik het aandeel na morgen nóg duurder. Gewaardeerd alsof het een beurslieveling is. De resultaten zijn in elk geval niet het fundament onder de koersstijging van +20,51% op jaarbasis. Alleen "kopen" onder dwang. Door de gekende donkere wolk, en door de gekende houdbare bijna-status quo.

Met een oninteressante hedge zou je hooguit kunnen stellen long BEL 20, short Afga. Met opties een hele constructie gaan bouwen "kan ook", maar dat wordt door de lage koers een beetje centenwerk. Ook "houden" vind ik bij Afga niet interessant, omdat ik Health Care niet zomaar volwaardig zie vertrekken zonder de schuldenberg mee te hoeven nemen. Of de Duitsers zouden voor een positieve verrassing moeten gaan zorgen, maar ook dat zie ik niet zomaar gebeuren. Afga lijkt ook voor hen niet de beste LT-belegging te worden.

Mijn gemankeerde glazen bol vindt de waardering van Afga nu ongeveer vergelijkbaar met die van Binck, maar voor Binck heeft een overnemer wél serieuze belangstelling.

Moet je onder dwang aandelen Afga "kopen", vraag dan of ermee gehandeld mag worden. Daar is misschien nog het meeste voor te zeggen, alhoewel er zo'n 186 geschiktere Euronext-noteringen zullen zijn om in te gaan handelen. YTD is de gemiddelde intraday koersuitslag van Afga maar 2,34%, en zijn er 393 volatielere noteringen te vinden.

De "kwaliteit" van de eerdere "promotie" van dit aandeel hier spreekt eigenlijk boekdelen. De ongefundeerde koerswinst is mooi, maar dat is op de beurs dan ook zo'n beetje het enige dat de aandeelhouders toevallig is overkomen, en maakt het aandeel nog onaantrekkelijker voor nieuwe kopers met een interesse in een zinnige, positieve rendementsverwachting.
JdeFL
1
Agfa-Gevaert heeft Klaus Röhrig benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf.

Een activist? Voorzitter? Veel gekker moet het niet worden. Ze hebben hem gewoon ingekapseld. Postje gegeven. Vasthouden die stoel....
Vraag is natuurlijk of dat 'activist' van hemzelf kwam, of dat de pers dat gewoon verzonnen heeft.
DeZwarteRidder
1
quote:

Leefloon schreef op 18 mei 2019 12:39:

De A van AOC is een aanwijzing/aanleiding...
En de O is eigenlijk een nul..........
CGCDLR
0
Op de langere termijn zijn we allemaal dood.Hoelang gaan ze dit spelletje,bij Agfa, nog volhouden?Het is vanaf het bod van Compuvision(5,40€!),dat ze bezig zijn met een "strategische oefening" en dit, in het belang van iedereen (bedrijf, aandeelhouders, personeel, gepensioneerden).Nu 3jaar later heeft de olifant een muis gebaard.Ze gaan een deeltje verkopen (max 500 milj €!).Met dit geld gaan ze de groei terug aanzwengelen,de aandeelhouders een dividend gunnen,de pensioenlasten (1 Miljard €) rechttrekken en de verlieslatende business stutten!Weet je wat? De schulden stijgen terug met een sneltreinvaart,dit is het enige concrete na al die jaren. Reinaudo & De Wilde hadden de boel beter aan de Duitsers gelaten maar ja,hun zakken waren toen nog niet vol genoeg en besloten ze om het zaakje te rekken en rekken en rekken en.......
JdeFL
1
Op zich is dit ook een andere constructie dan de inbev-azië beursgang. Ze verkopen gewoon een deel haelth. Omdat het versmolten is met andere onderdelen (euh? Achteraf pas gezien dat het niet te splitsen viel? Een zinloze operatie?). Daardoor heb je voor het deel dat niet verkocht wordt geen zichtbare waarde hebt later. Inbev brengt een stukje naar de beurs, en dan kan je in principe gaan tellen wat het overblijvende deel in inbev waard is. Bij Agfa verdwijnt gewoon een stuk.

Dit is toch een compleet ander verhaal dan anderhalf jaar geleden aangekondigd werd. 'Waarde' naar boven brengen. Een platte verkoop van wat kan, en de vraag blijft open welke waarde het niet verkochte stuk heeft.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 20 mei 2019 09:43:

Omdat het versmolten is met andere onderdelen (euh?
Een gezamenlijke pensioenregeling kan, ook na kansarme onderhandelingen over het roven van het tafelzilver, de belangrijkste verbindende of versmolten factor blijven.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 mei 2019 09:43:

Op zich is dit ook een andere constructie dan de inbev-azië beursgang.

Dit is toch een compleet ander verhaal dan anderhalf jaar geleden aangekondigd werd. 'Waarde' naar boven brengen. Een platte verkoop van wat kan
Een verschil kan zijn dat bij AB InBev de verkoopopbrengst naar de oplossing van het probleem, de (te) langzaam afgegraven imposante schuldenberg, zal gaan, terwijl bij Afga anders dat probleem een beetje zou worden genegeerd en de opbrengst naar aandeelhouders zou moeten gaan. Alsof Nyrstar PP verkoopt, de verkoopopbrengst daarvan als buitengewoon dividend wordt uitgekeerd, en de schuldeisers van Nyrstar het nakijken hebben. Zo werkt het niet; zie ook de flauwe koersreactie op het echte nieuws.

Niets doen is soms beter dan geforceerd "iets" doen. Mogelijk ook bij Afga. Tenzij AB InBev eigenlijk van Azië afwil, kun je je ook daar afvragen of een relatief kleine (onderhandse) KV niet meer waarde naar boven brengt dan aandelen die je later misschien terug moet overnemen.

Een succesvollere verkoop van het tafelzilver kan te zien zijn bij realestate.bpost2.be/index_verkoop.php, alhoewel je je daar kunt afvragen of die verkoopopbrengst optimaal wordt gebruikt/herverdeeld door bpost zelf. Straks is daar het tafelzilver misschien weg, en het geld ook.
JdeFL
0
De daadkracht van de nieuwe voorzitter straalt waarschijnlijk af op de beurskoers. Hij zit goed, zijn zeteltje annex vergoedingen bevallen hem wel. Nog effe en men verlangt terug naar het tijdperk De Wilde...
JdeFL
1
Agfa-Gevaert heeft een gelijkaardig consistent trackrecord. Net als Recticel is het een van de weinige beursgenoteerde bedrijven die regelmatig onder de boekwaarde noteren. Dat is uitzonderlijk. In zo'n scenario gaan beleggers ervan uit dat het management geen meerwaarde creëert door voort te doen en kan de onderneming dus beter meteen vereffend worden. Agfa-CEO Christian Reinaudo probeert het bedrijf uit Mortsel op te breken. In oktober beloofde hij in een interview niet over een nacht ijs te gaan. 'Onze pensioenerfenis kost ons jaarlijks 80 à 85 miljoen euro cashflow (...) En dus moeten we erover waken dat het overblijvende Agfa voldoende ruimte heeft om te blijven investeren.'
Die pensioenschulden - die vier tot vijf keer de brutobedrijfswinst belopen - zijn de erfenis van een glorierijk verleden. Reinaudo heeft nu besloten het kroonjuweel, de IT-afdeling die softwareoplossingen biedt voor ziekenhuizen, te koop te zetten. Maar de systemen voor medische beelden blijven in Mortsel. Behalve dan weer in de DACH-regio, zoals Duitstalig Europa courant afgekort wordt. Daar zijn die beelden te innig verweven met de IT-systemen van ziekenhuizen om de twee uit elkaar te halen.
Blijft de hamvraag of wat uiteindelijk van Agfa resteert voldoende is om én het verleden te torsen en het resterende Agfa-personeel een toekomst te geven. We hebben onze twijfels. Want de presentatie over het eerste kwartaal die Agfa online zette, leert dat de grafische tak ('Offset Systems') - de grootste bank van het restant - in een verontrustend tempo blijft krimpen: min 7 procent. Die krimp oefent grote druk uit lager op de resultatenrekening: brutowinst min 18 procent, brutobedrijfswinst min 90 procent en een rood bedrijfsresultaat. KBC Securities-analist Guy Sips raamt dat 'Agfa Newco' in 2020 en 2021 een bedrijfsmarge van rond 6 procent kan halen. Wat niet veel marge geeft voor een bedrijf met de erfenis van Agfa-Gevaert, als je het ons vraagt.
Daarom dat Degroof Petercam-analist Stefaan Genoe waarschuwt dat de opbrengst van de verkoop van IT, die hij op zo'n 430 miljoen euro raamt, best niet te enthousiast uitgekeerd wordt. 'Wij denken niet dat Agfa in een positie zit om een groot deel van de opbrengst uit te keren, gelet op de zwakke rendabiliteit van Offset Solutions en de krimpende inkomsten bij andere activiteiten. Groei-investeringen en de pensioenlast geleidelijk verminderen zijn cruciaal voor het overleven van Agfa.'
De aandeelhouders - de Duitse activisten van AOC die met Klaus Röhrig de nieuwe voorzitter mogen leveren op kop - rekenen zich dus in het belang van de 'overblijvenden' niet te snel rijk. Jazeker, in Agfa zit potentieel meer waarde dan het huidige geheel suggereert. Maar die waarde eruit lichten zonder brokken te maken zal de betere mikado blijken. (Tijd.be 24/5). En op 25/5 iets van Kaaiman.

Ging op zoek of er iets gebeurd was. -2%, gewoon schommelen, vermoed ik. Toch dat nog tegengekomen in de Tijd, een paar kritische noten.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 28 mei 2019 16:30:

Maar die waarde eruit lichten zonder brokken te maken zal de betere mikado blijken. (Tijd.be 24/5)

Ging op zoek of er iets gebeurd was. -2%, gewoon schommelen, vermoed ik. Toch dat nog tegengekomen in de Tijd, een paar kritische noten.
Inderdaad; tot vandaag was de gemiddelde YTD intraday koersuitslag 2,34%.

Je kunt je afvragen of je tijdens het oplossen van de betere mikado wel aandeelhouder zou moeten willen zijn. Niet alleen vanwege de tijdsduur en te verwachten weerstand vanuit andere stakeholders, maar ook omdat een geforceerde oplossing riskant kan zijn. Bijvoorbeeld door te doen alsof er netto genoeg tafelzilver achterblijft voor gepensioneerden, maar in werkelijkheid niet. De bad bank op een good bank laten lijken.
JdeFL
1
Denk dat het een soort Nyrstar-Arcelor e.a effect is (die gingen in het verleden wel eens *5 en meer), bij Agfa is dat een Ablynx, Tigenix e.a. effect. Als er een bod komt gaan ze omhoog. Bij Tubize is dat wachten op Godot gebleken. Hier ook? Bijna zeker.
JdeFL
1
Denk al een hele tijd dat Agfa, qua beurskoers, Econocom achterna gaat. Richting 3 dus. Kleine verassing begin juni toen econocom omhoog schoot, maar momenteel valt alles terug in de oude plooi. Boeiend (?) aandeel Agfa, om de maand eens kijken, gebeurt zo goed als niks. Je verliest er ook geen fortuin of zo, natuurlijk. Een mager pluspunt, maar wel eentje om mee te tellen in het huidige beursklimaat. Als ze nu nog een half percentje dividend zouden gegeven hebben.....

De nieuwe voorzitter vindt het blijkbaar allemaal goed. Niet slecht voor een activist. Wat dat ook moge wezen in zijn geval.
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 25 juni 2019 12:59:

Denk al een hele tijd dat Agfa, qua beurskoers, Econocom achterna gaat. Richting 3 dus. Kleine verassing begin juni toen econocom omhoog schoot, maar momenteel valt alles terug in de oude plooi. Boeiend (?) aandeel Agfa, om de maand eens kijken, gebeurt zo goed als niks. Je verliest er ook geen fortuin of zo, natuurlijk. Een mager pluspunt, maar wel eentje om mee te tellen in het huidige beursklimaat. Als ze nu nog een half percentje dividend zouden gegeven hebben.....

De nieuwe voorzitter vindt het blijkbaar allemaal goed. Niet slecht voor een activist. Wat dat ook moge wezen in zijn geval.
in a while, crocodile.... see you later, alligator :

activeownership.lu/de/imgs/press/1905...
analyse_A3CD
1
Die halen we nog wel, als het zo door gaat!
Het kan zelfs binnen een week, men heeft er niet zoveel fiducie meer in zo te zien!
Of zou de China connectie hier misschien ook mee spelen?;-)
lexisnexis
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 27 juni 2019 22:01:

Die halen we nog wel, als het zo door gaat!
Het kan zelfs binnen een week, men heeft er niet zoveel fiducie meer in zo te zien!
Of zou de China connectie hier misschien ook mee spelen?;-)
de koers van het agfa aandeel zal stijgen als een donderslag bij heldere hemel en dat kan morgen al gebeuren.Met de huidige hittegolf is een donderslag niet uit te sluiten.
DeZwarteRidder
1
quote:

lexisnexis schreef op 2 juli 2019 11:41:

[...]
de koers van het agfa aandeel zal stijgen als een donderslag bij heldere hemel en dat kan morgen al gebeuren.Met de huidige hittegolf is een donderslag niet uit te sluiten.
Ik denk dat Agfa al z'n bezittingen gaat verkopen om de pensioenen te kunnen betalen.

Agfa blijft dan achter als enige pensioenfonds ter wereld met een beursnotering.
444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 1,138
Verschil -0,034 (-2,90%)
Hoog 1,172
Laag 1,138
Volume 195.810
Volume gemiddeld 333.766
Volume gisteren 131.219

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront