PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL mei 2019

5.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Hansbeleg schreef op 20 mei 2019 15:11:

Eentje uit de oude doos (27-feb-2017), had ik maar iets meer vertrouwen gehad in wat ik toen zag gebeuren dan geloof in deze firma van list en bedrog.
Nu meer dan 2 jaar later en heel veel ellende verder.

Van: Hans
Verzonden: maandag 27 februari 2017 17:42
Aan: Verhagen, Herna
Onderwerp: RE: nu een maand later

Geachte Herna Verhagen en MT,

Zoals ik eerder heb aangegeven zou ik na de jaarcijfers nog even iets van mij laten horen.

Ik kan mijn ogen vandaag bijna niet geloven, wat een drama weer. PostNL is er weer in geslaagd om het aandeel na publicatie van de cijfers sterk te laten dalen, nu met ongeveer 8%.
Dit ondanks de toezegging van een klein dividend. Dan kun je je afvragen wat er zou zijn gebeurd zonder deze toezegging.

Weer is het MT niet in staat gebleken om hun vertrouwen over te brengen op de aandeelhouder.
Zelfs tijdens de presentatie daalde het aandeel gestaag verder. Kennelijk wordt de visie van het MT niet gedeeld.
In deze visie ligt een bevredigend rendement altijd ergens in de toekomst, maar dan moeten er tussentijds geen tegenvallers opduiken en daar is weinig geloof meer in.
Dat heb ik zelf eigenlijk ook niet meer, ik zie alleen maar een toenemende concurrentie die de prijzen onder druk gaat zetten en een toenemende regelgeving rondom de UPD.

Waar Bpost in staat was een waarde van €5.75 te ontsluiten, zet de PostNL presentatie het aandeel vandaag terug op € 4.07, dat is ongeveer 40% lager.
Was toch samen gegaan met Bpost dan was er misschien zelfs wel 1 groot BeNeLux bedrijf ontstaan met alle schaalvoordelen van dien. Nu moet PostNL fel concurreren met Bpost, waarbij het maar de vraag is of PostNL dit gaat winnen. Ik denk dat beide bedrijven hier veel marge gaan verliezen. Bpost zal zich vast niet neerleggen bij een suprematie van PostNL op hun thuismarkt.

Daarnaast is er dan nog de onbegrijpelijke strategie in Duitsland op de brievenmarkt. Een segment dat alleen maar zal afnemen in de toekomst, waarbij je moet concurreren met de grote broer Deutsche Post. Waarom doen jullie dat, geloven jullie daar nu zelf in?

Begint het dit MT nu niet eens te dagen dat er amper nog vertrouwen in hen is, terecht of onterecht, dat doet er niet eens meer toe.
Het is kennelijk weg. Ik hoop dat het MT zijn conclusies gaat trekken en er ruimte komt voor een nieuw MT.
Een MT dat wel bereid is om ook na te denken over samenwerking of overname en dit niet meteen angstvallig afwijst zonder overleg met haar aandeelhouders.
Een MT dat wel het vertrouwen van de belegger krijgt.

Mij hebben jullie vandaag in ieder geval weer geen dienst bewezen.
Het beloofde dividend heb ik vandaag al bijna 3x ingeleverd.
Ik was beter af geweest zonder deze presentatie c.q. visie op de toekomst.

Vandaag waren jullie veruit het slechts presterende bedrijf in de postsector.
Hoe krijgen jullie dat toch telkens voor elkaar?
Hans


Het antwoord was toen

Van: Cartens, Sabine Namens Verhagen, Herna
Verzonden: dinsdag 28 februari 2017 13:45
Aan: 'hans..
Onderwerp: FW: nu een maand later

Geachte heer .....,

Dank voor uw bericht.

Gisteren hebben we toegelicht hoe wij de transformatie van ons bedrijf van een traditioneel postbedrijf naar een logistiek e-commerce bedrijf versneld aan het uitrollen zijn en hoe daarmee lange termijn stakeholderswaarde wordt gecreëerd. Wij verwachten dat deze snellere transformatie resulteert in betere resultaten voor 2020 en hebben onze ambitie dan ook met €25m verhoogd naar tussen de €310 en €380 miljoen. Daarnaast maken onze verwachte toekomstige resultaten progressief dividend mogelijk.

Zoals wij de afgelopen jaren hebben laten zien, maken wij onze beloften waar, met over 2016 een resultaat aan de bovenkant van onze verwachtingen, een geconsolideerd vermogen dat bijna positief is, een netto cash positie, een pensioenverplichting waarvan de rentegevoeligheid aanzienlijk, ons postbedrijf continue aangepast aan de dalende postvolumes, inclusief een verbetering van onze marge en inmiddels zo’n €479 miljoen aan kosten bespaard, een state-of-the-art pakkettennetwerk waarmee we continue nieuwe en innovatieve diensten kunnen aanbieden die het onze klanten en de eindontvanger mogelijk maakt optimaal te profiteren van de groei in e-commerce.Om een paar voorbeelden te noemen.

Ik herken mij dan ook niet in uw conclusie dat er geen vertrouwen zou zijn in onze strategie. Ook wil nogmaals benadrukken dat wij waardecreatie voor onze aandeelhouders als onze belangrijkste prioriteit beschouwen.

Tenslotte wil ik herhalen, zoals we ook in onze brief van 7 december hebben aangegeven, dat wij niet principieel tegen een overname van PostNL zijn.
Wij zijn ons terdege bewust van onze fiduciaire verplichtingen en van het belang van alle stakeholders van PostNL, niet in het minst die van de aandeelhouders. Dit blijkt ook uit onze bereidheid eerder dit jaar om met bpost in gesprek te gaan. Wij zijn echter begin december tot de conclusie gekomen dat we er niet van overtuigd zijn dat een combinatie van bpost en PostNL succesvol zal zijn, noch dat een transactie uiteindelijk gerealiseerd kan worden.

Met vriendelijke groet,
Herna Verhagen

misschien deze mail met haar antwoord nog is naar haar mailen, is gewoon liegen en bedriegen
[verwijderd]
0
quote:

Beursspeculant schreef op 20 mei 2019 15:25:

Een groen slot zit er zeker niet in vandaag?
Oh jawel hoor. Er zullen vast zonder redenen nog hele grote aankopen gedaan worden zodat we in de + eindigen...
Go Go Go !
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 20 mei 2019 11:47:

Iemand zin in deze constructie? Stond in het IEX magazine.

ISIN NL0013110695

Nu kopen op 1,83 euro. Komt de koers niet onder de 1,60 in de periode tm 20 september 2019, dan ontvangt u 2,88 euro per 20 september. Komt de koers er wel onder.....tsja, dan kunt u fluiten naar uw centen.

Dit product is op 27 november 2018 door de Commerzbank in de markt gezet.

...

Voor een premie van 1,68 heb je tegenwoordig al een perpetuele call met recht op een eventueel uit te keren dividend. Schijnt dat deze calloptie uniek en enig in zijn soort is. Ook redelijk wat handel in de laatste tijd :-)

Hansbeleg
0
quote:

painter75 schreef op 20 mei 2019 15:21:

[...]
misschien deze mail met haar antwoord nog is naar haar mailen, is gewoon liegen en bedriegen
Ja net al gedaan als een reminder wat ze allemaal "beloofd" hebben. Ipv van een gesuggereerde koers van bijv rond de 5, staan we nu op 1.68. Na ongelofelijk geklungel en maximaal ontmoedigen van de belegger.
[verwijderd]
0
Nou, bij PostNL is de bodem van de gifbeker nog ff niet in zicht,....Het gaat maar door en waar stopt 't? Ik zou er geen gooi naar durven doen,...Good luck to the long players,....
Saibee
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 20 mei 2019 11:47:

Iemand zin in deze constructie? Stond in het IEX magazine.

ISIN NL0013110695

Nu kopen op 1,83 euro. Komt de koers niet onder de 1,60 in de periode tm 20 september 2019, dan ontvangt u 2,88 euro per 20 september. Komt de koers er wel onder.....tsja, dan kunt u fluiten naar uw centen.
Wat ook een beetje verraderlijk is dat als het interimdividend in augustus (0.08 eur) doorgaat, dan zit je (op de huidige koers) gelijk al op de grenswaarde.

Verder betaal je niet alleen een premie van ongeveer 0.11 euro maar mis je ook op zeker het interimdividend.
Jopie1962
0
quote:

Beursspeculant schreef op 20 mei 2019 15:25:

Een groen slot zit er zeker niet in vandaag?
Jawel, alleen niet voor Postnl.
[verwijderd]
0
Ik geloof niet in een overname van PostNL als geheel. Maar een strategisch belang van bijvoorbeeld AMAZON op termijn sluit ik zeker niet uit. De samenwerking is er al in NL.
Door een strategisch belang te nemen kan er druk uitgevoerd worden op het management om de pakket tak te verzelfstandigen. Als dat gebeurt is het een hapklare brok met vele distributiecentra die absoluut interessant zijn voor meerdere partijen.
Go Go Go !
0
CTT + 1,19 %
Poste Italiane + 1,04 %
Bpost -/- 0,39 %
Österreichische Post -/- 0,94 %
Deutsche Post -/- 1,54 %
Royal Mail -/- 2,39 %

LostNL -/- 3,38 %

Lector
2
Het probleem is dat PostNL met geen enkel positief nieuws kan komen. Cijfers vallen tegen, postvolumes dalen nog harder dan de koers, marges bij pakketten staan steeds meer onder druk, De overname van Sandd is nog niet goedgekeurd en de ACM kan nog moeilijk gaan doen, buitenlandse hoofdpijn dossiers kunnen (nog) niet gesloten worden en het dividend is de komende jaren uit zicht.

Dit geeft shorters de ideale gelegenheid om het aandeel helemaal de moeder te shorten en dat doen ze dan ook.
ODracing
0
dan gooi je er maar een keer wat fake-nieuws uit...om eens te zien wat er met een koers gebeurt
aandeelofoptie
0
quote:

Hansbeleg schreef op 20 mei 2019 15:37:

[...]

Ja net al gedaan als een reminder wat ze allemaal "beloofd" hebben. Ipv van een gesuggereerde koers van bijv rond de 5, staan we nu op 1.68. Na ongelofelijk geklungel en maximaal ontmoedigen van de belegger.
Is gewoon een ordinaire lieger en bedrieger, dat is ook de reden dat de roadshow op één grote fiasco uitloopt

Go Go Go !
0
quote:

ODracing schreef op 20 mei 2019 16:22:

dan gooi je er maar een keer wat fake-nieuws uit...om eens te zien wat er met een koers gebeurt

Ik heb liever dat ze haar mond houdt, want telkens als ze ‘m open trekt komt er al genoeg onzin uit en giert de koers vervolgens naar beneden.

Ten aanzien van fake nieuws ... PNL heeft de laatste jaren niet anders gedaan dan fake nieuws naar buiten brengen. “We denken dat, we werken aan, we streven naar ... et cetera”

Die dame vertrekt uiteindelijk zonder verantwoording af te leggen.

[verwijderd]
0
Nou er zijn wel degelijk koerstriggers te bedenken:

Herna stapt op.
Jan stapt op.
Pim stapt op.

Ze stappen allemaal op. (heeft mijn voorkeur)

Melding strategisch belang door bijvoorbeeld Amazon.

Sandd is failliet.

Er komt toch een megaclaim tegen ACM.

ODracing
0
Wat ik nou wel eens afvraag. Zou er nooit eens een x iemand uit haar privé omgeving haar de waarheid vertellen of gewoon recht in haar gezicht uitlachen op een verjaardag of een feestje ofzo..... Het prutsertje van de klas. Zo van je wijst een bod af € 5,75 omdat op eigen kracht... welke kracht bedoelde je toen....het is een beetje de Tele2 reclame. zo van :Van 140 miljoen euro op de bank, naar 1 euro in de bank
arme pensionado
0
zou het niet beter zijn als sandd -post nl overneemt,alleen de posttak dan,ik ben er met gemak schijtziek van,als klein beleggertje al bijna 1000 euries weg....
[verwijderd]
0
quote:

DeepSpaceHorizon schreef op 20 mei 2019 15:45:

Ik geloof niet in een overname van PostNL als geheel. Maar een strategisch belang van bijvoorbeeld AMAZON op termijn sluit ik zeker niet uit. De samenwerking is er al in NL.
Door een strategisch belang te nemen kan er druk uitgevoerd worden op het management om de pakket tak te verzelfstandigen. Als dat gebeurt is het een hapklare brok met vele distributiecentra die absoluut interessant zijn voor meerdere partijen.
Ik denk dat niemand geïnteresseerd is in de brievenpost waar je dan ook een belang in krijgt. Terwijl postnl bezig is met verder samenvoegen brieven en pakketten zou een splitsing veel, veeel, veeeel meer waarde opleveren voor ons omdat je dan wel strategische partijen aantrekt. Voor ons... dus ain't gonna happen!
[verwijderd]
0
quote:

Beursspeculant schreef op 20 mei 2019 16:46:

[...]

Ik denk dat niemand geïnteresseerd is in de brievenpost waar je dan ook een belang in krijgt. Terwijl postnl bezig is met verder samenvoegen brieven en pakketten zou een splitsing veel, veeel, veeeel meer waarde opleveren voor ons omdat je dan wel strategische partijen aantrekt. Voor ons... dus ain't gonna happen!
Voor ons... dus ain't gonna happen!

Nee natuurlijk niet Herna heeft nog nooit iets voor haar aandeelhouders gedaan, ja... koers van 5,75 naar nu 1,68 gebracht...
5.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ... 267 268 269 270 271 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:39
Koers 1,260
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,286
Laag 1,254
Volume 1.631.754
Volume gemiddeld 2.208.161
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront