Beleggingsfondsen « Terug naar discussie overzicht

Mountainshield fund

1.921 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 93 94 95 96 97 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

ramptoerist schreef op 26 mei 2019 10:48:

[...]
De allerbeste grap blijft toch nog steeds het boek van Schaaij met de titel 'de wolf jaagt op uw geld'.

Welk hoofdstuk gaat over Brand funding, dgb & inverko?
Inderdaad, dat kan zo het woordenboek in als definitie van "Gotspe".

Net zoals Selwyn die nu op de Mountainshield-site zegt dat ze DGB recent als zgn. "onondekte parel" gevonden hebben, terwijl het belang van MS in DGB voortkomt uit een beursklucht van een tijd terug, waarbij Selwyn de participanten van Mountaintshield voor 800k benadeeld heeft door de obligatie-conversie van VNC (later DGB natuurlijk) en Geert lachend dat geld in zijn zak heeft kunnen steken.
ramptoerist
0
Interessant is natuurlijk ook dat ik toch het vermoeden heb dat de potentiële klantjes van harry & de harige adverteerders 'm zit in de 65 + doelgroep.
Met dito goed gevuld pensioen. Daar zijn de protestante wolven gek op.
Marty.mcFly
0
De doelgroep van Harry Mens, en ook Selwyn en Geertje Schaaij, zijn witte oude mensen met een dikke portemonnee. Kijk maar naar het publiek van Harry, alleen maar witte oude mensen. Het kijkerspubliek zal niet veel anders zijn. Die mensen kijken hier niet op het iex forum.
DeZwarteRidder
1
Beste heer/mevrouw belegger,

De verharding van beide partijen in het handelsconflict drukte de afgelopen week zwaar op de internationale beurzen. Hoe langer de ruzie duurt, hoe schadelijker het is voor de wereldwijde economie.

De Chinezen hebben bovendien ook nog eens te maken met een bank die omvallen staat. Afgelopen vrijdag nam de Chinese overheid deze Baoshang bank over. Het heeft hoe dan ook nadelige consequenties voor alle andere financiële instellingen in het land.

Aandelennieuws
Eén van de grote verliezers, mede dankzij die handelsoorlog, op Beursplein 5 is ArcelorMittal. De staalgigant moet de productie in Europa verder verlagen.

Het conflict tussen de VS en China zorgt er voor dat Amerika veel minder staal importeert vanuit China. De Chinezen dumpen vervolgens hun overschot op de Europese markt.

Het is rood wat de boventoon voert op de beurzen. De AEX-index en de AMX zijn de positieve trend helemaal kwijt. De hele chipsector gaat omlaag (ASML, ASMI en Besi). Kunstmestproducten OCI wordt afgestraft voor de slechte kwartaalcijfers. Analisten zien evenwel een goede balans en een sterke kaspositie. Bovendien gaan ze nog altijd uit van een overname van de methanoltak van OCI door het Saoedische Sabic.

Er zijn nog wel aandelen die het goed doen in deze week. Zo profiteert Flow Traders duidelijk van de hogere volatiliteit op de financiële markten. Biotech bedrijf Kiadis danst al enige tijd op en neer. Maar vandaag houdt het bedrijf een bijzonder algemene aandeelhoudersvergadering. Volgens de laatste berichten keuren de aandeelhouders de overname van CytoSen Therapeutics goed.

Nieuws uit onze portefeuille
Het aandeel CROX is fors gedaald. De maker van de bekende plastic schoenen-met-gaten zag zijn beurswaarde in 1 maand tijd $10 zakken. Het MountainShield Capital Fund zat echter short in het aandeel, wat betekent dat wij een schitterend rendement haalden uit het koersverloop.

Als participant in ons beleggingsfonds profiteert u natuurlijk direct mee van onze Long-Short-strategie!

Nog slechts een aantal plaatsen beschikbaar.
Graag brengen we u op de hoogte van de seminars van het Welgesteld Biotechnologie Fonds. Onze belegging in dit fonds doet het al sinds de oprichting voorbeeldig en is hiermee een van onze best renderende participaties.

Op dit moment zijn er nog maar enkele plekken beschikbaar voor ons laatste seminar uit de reeks op 26 september aanstaande in Oosterbeek.

afz Bergschild.
DeZwarteRidder
0
Het volgende BIG THING op de aandelenmarkten

Beste belegger,

De laatste jaren zijn verschillende soorten technologieën in rap tempo populair geworden, al was het soms maar voor een korte tijd vanwege een te grote hype.

Voor ons als beleggers maakt dit niet zoveel uit zolang we dit maar op tijd opmerken. Bij Marktgevoel wordt continu gezocht naar nieuwe events om op in te spelen.

Het is niet voor niets dat we tijdens ons kortingsactie veel abonnees zien kiezen voor het groeibriljanten rapport! Hier tippen we de beste groeiaandelen van de komende maanden.

The next ´Big Thing´

Virtual reality wordt gezien als de technologie waar niemand omheen kan en dus is er ook rendement te behalen.

Sinds Facebook het bedrijf Oculus Rift voor $2 miljard kocht, zijn er steeds meer grote spelers bijgekomen die zich willen gaan mengen in deze markt.

Zo zei Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, dat virtual reality de beste kandidaat is voor een nieuw computing platform.

Volg BIG TECH

Veel technologiebedrijven lijken achter deze visie te staan. Naast Facebook zijn onder andere Google, Amazon en NVIDIA bezig om virtual reality op de markt te brengen en maken gamebedrijven als Activision Blizzard al plannen om games te ontwikkelen voor dit platform.

Dit zorgt ervoor dat overal op het internet enorme bedragen te vinden zijn als het gaat om wat de virtual reality markt in de nabije toekomst waard moet zijn.

Goldman Sachs verwacht dat er in 2025 zo’n $80 miljard zal omgaan in Virtual Reality land. Wie hier vroeg bij is zit dus direct op de eerste rij.

Als het er te goed uitziet om waar te zijn, is het dat in de meeste gevallen helaas ook. Virtual Reality blijft, maar pas op voor een te grote hype.

Beleggers moeten erg kritisch blijven en niet zomaar de opmerkingen van analisten beschouwen als de waarheid.

In het verleden is vaker gebleken dat de potentie van nieuwe markten al snel, veel te hoog wordt ingeschat.

Het kaf van het koren scheiden

Wij bij Marktgevoel scheiden het kaf van het koren en leggen u middels ons groeibriljanten rapport iedere maand tweetal aandelen voor die van deze trend en soortgelijke trends kunnen profiteren.

Wel even een waarschuwing vooraf (voor als u denkt zelf aan de slag te gaan!): Als het er te goed uitziet om waar te zijn, is het dat in de meeste gevallen helaas ook. Virtual Reality blijft, maar pas op voor een te grote hype.

Beleggers moeten erg kritisch blijven en niet zomaar de opmerkingen van analisten beschouwen als de waarheid. In het verleden is vaker gebleken dat de potentie van nieuwe markten al snel, veel te hoog wordt ingeschat.

Neem bijvoorbeeld 3D printen. Deze sector had zulke hoge verwachtingen opgeroepen dat aandelen die actief waren in deze markt, binnen enkele jaren hun koersen met een extreme snelheid zagen toenemen.

Uiteindelijk bleek dat men veel te optimistisch was en kort daarna zakten deze koersen weer net zo hard in elkaar.

Dit is een goed voorbeeld van de beurswijsheid van Warren Buffet:

“Be greedy when others are fearfull and be fearfull when others are greedy”.

Wees daarom altijd extra voorzichtig als de markt zo optimistisch is.

Overigens wordt virtual reality al tientallen jaren benoemd als “The next big thing” terwijl pas recent, echt grote stappen vooruit worden gezet.

Het is dus niet alleen belangrijk om contrair en kritisch te zijn als het sentiment negatief is, maar ook juist als deze positief is.

Het allerbelangrijkste is echter vooral om de juiste aandelen te selecteren. En daar helpen wij u als abonee bij met onze rapporten!

Een groot verschil met 3D printen is dat grote spelers als Alphabet’s Google en Facebook al volop bezig zijn om virtual reality verder te ontwikkelen.

Deze drie partijen vergroten de belangstelling voor virtual reality door middel van toevoegingen als 360-graden video’s. Dit was met eerdere trends niet zo.

Partijen als Amazon en Netflix zijn bovendien bezig om een platform te ontwikkelen wat als toevoeging dient voor de content die zij bieden.

Amazon wil de concurrentie daarbij verslaan door direct in te zetten op 3D. Doordat meerdere partijen hun eigen platform ontwikkelen ligt een platform-oorlog voor de hand.

ramptoerist
0
Probleem van dit soort folders is dat het geschreven is voor de gepensioneerde doelgroep. Bang, angst, ritjes missen, borrelpraat. heel veel borrelpraat, en natuurlijk voor aan tafel bij harrie.
De indruk wekken van letterlijk alle markten verstand te hebben. Doet t goed in huize avondrood.
Kwast
0
"Beleggers moeten erg kritisch blijven en niet zomaar de opmerkingen van analisten beschouwen als de waarheid."
Waarschuwt hij de lezer nou tegen opmerkingen van zichzelf? Of is ie geen analist maar alleen maar een beursgoeroe?
A3aan
0
Het is een persoon/onderneming waar ik nooit mijn geld aan toevertrouwd. Het zijn op...….. Vul zelf maar verder in.
[verwijderd]
0
Als die tips echt zo goud zouden zijn, zouden ze zelf met geleend geld erin gaan zitten en na een aantal jaar verhuizen naar de Bahama's. Het feit dat ze hun adviezen moeten gaan uitventen zegt dan ook al genoeg.
Marktgevoel vind ik nog geen oplichting en Beursgenoten ook niet, want je weet tenminste wat je krijgt: Een advies over een aandeel, aan jou om te bepalen wat je ermee doet. Geert en Selwyn zelf vind ik daarentegen wel oplichters, want die gaan aan de haal met omstreden beursconstructies, waar de Jan-met-de-pet belegger steeds het nakijken heeft en zij gaan er vervolgens vandoor met grote sommen geld. Uiteraard nèt binnen de grenzen van de wet, of althans, het deel wat het daglicht ziet. Alumexx werd in de beurshuls Phelix geschoven, een maand voordat strengere regelgeving van kracht werd en wie weet hoe ze aan de achterkant de koers van Phelix 55% hebben laten stijgen, vlàk voordat de uitgestelde prestatievergoeding werd uitgekeerd, want dat is dus het deel dat het daglicht niet ziet.
ramptoerist
0
En Schaaij/ron van veldhoven met Vivenda>inverko , en hetzelfde duo met roto smeets>DGB.
[verwijderd]
2
Beste mede-forummers, ik ben de Antaurus-fans een excuses verschuldigd.... Ik suggereerde dat Antaurus qua kosten gelijk of boven Mountainshield zou zitten. Niets blijkt minder waar. Mijn oog viel eens op de essentiële beleggersinformatie van Mountainshield. Voor 2018 waren de lopende kosten (volgens de site) 2,5%, wat al veel is. De essentiële beleggersinformatie (nogmaals, goddank for wetgeving) laat zien dat ze in 2019 een whopping 3,79% ongezien weg gaan roven van hun participanten onder de noemer "lopende kosten"! Zelfs als ze geen rendement maken! Daar bovenop komt nog eens die 20% prestatievergoeding als ze eens rendement zouden gaan maken! Plus de transactiekosten, die brengt dit zeer actief-handelende roversfonds nog eens apart in rekening.
Zal wel komen, doordat het fondsvermogen in 2018 flink gedaald is en de vaste kosten door minder fondsvermogen gedragen moet worden. Niet dat ze dan bescheidenheid tonen en hun eigen vaste kosten omlaag brengen.....
Als je alles doorrekent, rekening houdend met dat ze de lopende kosten iedere maand afromen, dan moet je ongeveer 11% rendement maken om de helft van je rendement zelf te kunnen houden (transactiekosten niet meegerekend), daar ònder pikt Mountainshield het meeste in. Maar dat moet geen enkel probleem zijn met hun fantastische long-short strategie. *kuch*

Ze doen een beetje haasje-over met Welberoofd zo lijkt het, want die berekende in 2018 kosten die weer hoger waren dan Mountainshield en nu is Mountainshield weer de absolute koning van de kosten.
Dus Antaurus-fans, sorry, Mountainshield is op dit moment bij verre het meest schaamteloze oplichtersfonds dat de hoogste kosten berekent en de participanten daarmee zelfs de kleinste kans op een positief rendement ontneemt.
Positief is dat we zo de topic-titel zo nog in ere kunnen houden. :)

P.S. Iedereen die nu nog steeds participeert.... uitstappen, want het beroven wordt alleen maar erger, zo blijkt.
P.S.2: Ik vind Antaurus nog steeds een slechte deal, alleen Mountainshield heeft ze nu ruim overtroffen met kosten... en slecht rendement, maar dat wisten we al.
Kwast
0
Dat dit allemaal maar kan met al die toezichthouders tegenwoordig.
En ik mag van de toezichthouders, als goed Engels sprekende man, geen Amerikaanse ETF's meer kopen omdat ze de prospectussen niet in het Nederlands beschikbaar hebben.
Nou ja, mag me niet druk maken van de dokter maar dit soort berovingen toelaten is te gek voor woorden.
Goed geschreven trouwens Daamen!
ramptoerist
0
quote:

Cosy schreef op 6 juni 2019 10:42:

Dat dit allemaal maar kan met al die toezichthouders tegenwoordig.
Wat betreft de kosten mag alles, zolang je het maar ergens vermeld.
Dan is het aan de 'belegger' om daarin mee te gaan?

In dit specifieke geval waren en zijn er wat meer alarm(lucht)bellen.
Kwast
0
Gisteren toch weer even naar het vakantiehuisjesprogramma van Mens & dochter gekeken.
Mevrouw Hafkamp was er. Zegt geen gekke dingen, raadt voornamelijk aan om te spreiden over asset-classes. Niks mis mee, mijns inziens.
Maar wat mij opvalt is dat ze in al die jaren nog nooit iets heeft losgelaten over het rendement dat zij voor haar klanten behaalt.
Dit in tegenstelling tot de andere beursgoeroes die het programma frequenteren.

Ben toch wel benieuwd. Iemand hier op het forum die bij haar zit en daar iets over kan zeggen?
[verwijderd]
0
Dit is gewoon de modus operandi van Martine Hafkamp. Iedere week wat feitjes benoemen die ze heeft opgedaan in haar dagelijkse werk, doorspekt met wat open-deur adviezen (diversificatie, eigen koers varen...). Alles om aan het babyboom+ kijkerspubliek te laten zien hoe bekwaam ze wel niet is en om het vooral niet te hoeven hebben over waar het om gaat: Rendement en kosten. Aangezien de kosten bij Fintessa echt fors zijn zal het uiteindelijke rendement òf laag zijn òf heel volatiel, want om nog iets over te houden na de kosten zullen er flinke risico's genomen moeten worden.

Over rendement gesproken: Mountainshield wacht weer lekker lang met publiceren en DGB en Alumexx zijn de afgelopen maand bijna 8% gedaald, dus gecombineerd met de zelfs nog hogere kosten dit jaar belooft het weer een dieprode maand te worden voor de participanten.
objectief
0
quote:

F Daamen schreef op 10 juni 2019 11:22:

Dit is gewoon de modus operandi van Martine Hafkamp. Iedere week wat feitjes benoemen die ze heeft opgedaan in haar dagelijkse werk, doorspekt met wat open-deur adviezen (diversificatie, eigen koers varen...). Alles om aan het babyboom+ kijkerspubliek te laten zien hoe bekwaam ze wel niet is en om het vooral niet te hoeven hebben over waar het om gaat: Rendement en kosten. Aangezien de kosten bij Fintessa echt fors zijn zal het uiteindelijke rendement òf laag zijn òf heel volatiel, want om nog iets over te houden na de kosten zullen er flinke risico's genomen moeten worden.

Heb je ook aantoonbare bewijzen van de "lage/voltatiele" Fintessa rendementen of zijn het enkel beschuldigingen uit de duim gezogen?
Je moet wel de daad bij de woord voegen, als je zulke negatieve uitspraken doet ten koste van een bedrijf.
(Overigens ze doen als met open vizier, dus ieder kan wel of niet instappen)
DeZwarteRidder
0
quote:

Cosy schreef op 10 juni 2019 09:44:

Gisteren toch weer even naar het vakantiehuisjesprogramma van Mens & dochter gekeken.
Mevrouw Hafkamp was er. Zegt geen gekke dingen, raadt voornamelijk aan om te spreiden over asset-classes. Niks mis mee, mijns inziens.
Maar wat mij opvalt is dat ze in al die jaren nog nooit iets heeft losgelaten over het rendement dat zij voor haar klanten behaalt.
Dit in tegenstelling tot de andere beursgoeroes die het programma frequenteren.
Ben toch wel benieuwd. Iemand hier op het forum die bij haar zit en daar iets over kan zeggen?
Martine heeft niet voor niks een rij trofees op de schoorsteenmantel staan; ik weet zeker dat ze het goed doet.
A3aan
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 juni 2019 11:57:

[...]
Martine heeft niet voor niks een rij trofees op de schoorsteenmantel staan; ik weet zeker dat ze het goed doet.
Ze weet het mooi te vertellen. Maar of het wat oplevert heb ik nog nooit bij Harry gehoord. Inderdaad, de enige die nooit winst/verliescijfers noemt. Haar stopzin is altijd: "Dat doe ik graag voor mijn klanten".
[verwijderd]
0
@objectief: Dit is gewoon logische gevolgtrekking. De kosten zijn zo rond de 2,4%. Dat is gewoon echt fors. Een deel daarvan gaat naar Harry (te weten zo een 3,5 ton per jaar, dit stond in Quote). Harry trakteert Martine en anderen dan ook eens per jaar op een vakantie in Saint Tropez (wederom, bron: Quote). Wie denk je dat dat allemaal linksom of rechtom betaalt? Precies, de participanten, want het gaat uiteindelijk van hun rendement af. Als iemand privé goed boert en op vakantie gaat, prima, maar dit is gewoon elkaar veel andermans geld toestoppen.
Maar oke, laten we aannemen dat men bij Fintessa de heilige graal van vermogensbeheer gevonden heeft en de "gravy train" voorlop voort stoomt bij deze vermogensbeheerder en het geld tegen de plinten op klotst. Iedereen rijk. Waarom publiceren ze dan geen rendementen? Ja, er is maatwerk, maar de portefeuilles zullen vast wel globaal in te delen zijn in categoriën. Pluk er anders een paar goede cases uit die als uithangbord kunnen dienen. Maar nee, rendementen blijven een obscuur fenomeen bij Fintessa. Gecombineerd levert dit een verdacht plaatje op en daarom spreek ik een vermoeden uit over het rendement, want ik doe nergens een definitieve uitspraak over het rendement. Maargoed, prove me wrong, als de rendementen echt zo goed zijn bij Fintessa dan laat ik me graag corrigeren
DeZwarteRidder
0
quote:

F Daamen schreef op 10 juni 2019 12:10:

@objectief: Dit is gewoon logische gevolgtrekking. De kosten zijn zo rond de 2,4%. Dat is gewoon echt fors. Een deel daarvan gaat naar Harry (te weten zo een 3,5 ton per jaar, dit stond in Quote). Harry trakteert Martine en anderen dan ook eens per jaar op een vakantie in Saint Tropez (wederom, bron: Quote). Wie denk je dat dat allemaal linksom of rechtom betaalt? Precies, de participanten, want het gaat uiteindelijk van hun rendement af. Als iemand privé goed boert en op vakantie gaat, prima, maar dit is gewoon elkaar veel andermans geld toestoppen.
Maar oke, laten we aannemen dat men bij Fintessa de heilige graal van vermogensbeheer gevonden heeft en de "gravy train" voorlop voort stoomt bij deze vermogensbeheerder en het geld tegen de plinten op klotst. Iedereen rijk. Waarom publiceren ze dan geen rendementen? Ja, er is maatwerk, maar de portefeuilles zullen vast wel globaal in te delen zijn zijn categoriën. Pluk er anders een paar goede cases uit die als uithangbord kunnen dienen. Maar nee, rendementen blijven een obscuur fenomeen bij Fintessa. Gecombineerd levert dit een verdacht plaatje op en daarom spreek ik een vermoeden uit over het rendement, want ik doe nergens een definitieve uitspraak over het rendement. Maargoed, prove me wrong, als de rendementen echt zo goed zijn bij Fintessa dan laat ik me graag corrigeren.
Hoe kom je aan die 2,4%...??
1.921 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 93 94 95 96 97 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,57  -8,50  -0,96%  15:03
 Germany40^ 17.836,30 -1,06%
 BEL 20 3.789,31 -1,67%
 Europe50^ 4.931,74 -1,06%
 US30^ 37.951,70 +0,67%
 Nasd100^ 17.722,92 +0,17%
 US500^ 5.070,74 +0,20%
 Japan225^ 38.551,12 -0,38%
 Gold spot 2.374,35 -0,37%
 EUR/USD 1,0638 +0,12%
 WTI 84,54 -0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,67%
FASTNED +2,07%
B&S Group SA +2,06%
DSM FIRMENICH AG +1,49%
Arcadis +1,44%

Dalers

ArcelorMittal -6,43%
Aperam -5,85%
SBM Offshore -3,90%
Pharming -3,19%
Van Lanschot ... -2,63%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront