Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
marique
0
Het zou een interessant onderzoeksprojectje kunnen zijn om van een aandelen als AMG na te gaan of er een aantoonbaar verband is tussen
- toename of afname van shortposities/-percentage,
- dalende of stijgende koers;
- stijgend of dalend handelsvolume.
- toe- of afnemende volatiliteit.

marique
0
quote:

ffff schreef op 28 mei 2019 12:24:

[...]

Leuk Marique

Dan heb je ze goedkoper dan ik ze bijgekocht heb: 31,35 Euro.
En verder een nieuwe aankooporder Aalberts op de crash-koers van 29,65 E ingelegd.....
En zo rommelen we maar verder.

Aperam was dus veel te vroeg ingestapt, ( had je natuurlijk al begrepen ) maar zoals je weet zijn we achteraf allemaal de beste beleggers. Verder nog bijkooporders voor SAP en Philips uitstaan...…...pfffff
Peter,
Volgens "Sell in May .... " is de zomer niet bepaald een periode van flinke koersstijging.
Als belegger kun je denken dat je dan maar aan de kant moet blijven, omdat kopen op korte termijn weinig goeds voorspelt.
Maar ... je kan ook veronderstellen dat de zomer juist een prima tijd is om posities in te nemen omdat de koersen a.h.w. pas op de plaats maken.

Vraag:
Hanteer jij voor je diporders een vast koersdalingspercentage of is het meer iets van gevoelsmatig je orders onder de huidige koers plaatsen?

ffff
0
Marique,

Je moet mij maar eens bezig zien..... ! Uren ben ik er druk mee. Het is eerst beslissen waar ik liquiditeiten in wil stoppen. Dus naar mijn portefeuille kijken en waar ik vind dat er plukken bij kunnen. Dat is al een heel gezoek.

Dan als ik eenmaal een aandeel uitgepikt heb, nogmaals de postings van Hans/Voda en mijn eigen ordners inkijken om opneiuw een beeld te krijgen hoe de situatie er zeg maar vandaag voorstaat.

Dan heel goed naar de grafiek kijken. Ik geloof dus totaal niet in TA, maar ik weet natuurlijk wel dat heel veel andere mensen op de beurs WEL naar TA kijken en ik kijk daar dus toch naar. Vergelijk het met: Ik ben niet gelovig, maar leef in een christelijk land en houd daar rekening mee. Zo dus ook op de beurs.

En dan je belangrijkste vraag: Waar zet ik de diporder? Dat is in de praktijk een combinatie van pakweg 7, 8 procent er nog eens extra af of bij robuuste aandelen als Aalberts, Ahold, Unilever, Royal Dutch, SAP, Merck KGaA, Siemens pakweg 4 procent eraf. Wel degelijk een scheut buikgevoel, want puur wetenschappelijk zit daar niks bij.

Die hele procedure kost mij dus uren als ik pakweg 6 of 7 orders plaats, maar dat is dan dus gedaan na er goed over gelezen en nagedacht te hebben.

En zoals je recent kon lezen was ik weer eens veel te royaal voor Aperam, maar gebeuren er ook leuke zaken: NU VANMORGEN: Ik had een diporder voor Arcelor Mittal staan van 13,40. In mijn ogen echt heel laag. Maar zie die rampberichten vanmorgen. Koers opent op 13,16 Euro en krijg ik ze dus aangesmeerd. Maar inmiddels blijkt dat toch paniekverkopen te zijn geweest , dan wel puur automatische verkoopprogramma's zoals er zoveel van die programma's op de beurs werkzaam zijn.

Tegenwoordig post ik niet meer zoveel over mijn doen en laten vanwege... ach je weet wel!

Tenslotte Marique: Speciaal voor jou: Ik heb weer wat meegemaakt en de krant De Tijd gehaald!! Zoals je weet ben ik al tientallen jaren aandeelhouder van Bank DegroofPetercam en die hebben een sluwe streek uitgehaald. Oude trouwe aandeelhouders mogen niet meer meedoen met het zogenaamde liquidatievenster, een speciaal jaarlijks georganiseerd evenement waarbij je aandelen DegroofPetercam kunt kopen en verkopen. Ze hebben ons UITGESLOTEN, ofwel ze willen de handen vrij hebben en niets met ons te maken hebben. Uiteraard pik ik dat niet en dat haalde De Tijd. Wordt vervolgd. Ik zal je op de hoogte houden.

Peter
agapim
0
quote:

ffff schreef op 29 mei 2019 12:09:

Marique,

............ Ze hebben ons UITGESLOTEN, ofwel ze willen de handen vrij hebben en niets met ons te maken hebben. Uiteraard pik ik dat niet en dat haalde De Tijd. Wordt vervolgd. Ik zal je op de hoogte houden.

Peter
Nu begrijp je misschien een beetje de opstelling van ABP-gepensioneerden die een ONVOORWAARDELIJK WAARDEVAST PENSIOEN hebben opgebouwd, in ieder geval tot aan december 1995.

Wordt door de overheid weggelogen en is met terugwerkende kracht volledig afgeschaft.

.
ONN
0
quote:

ffff schreef op 29 mei 2019 12:09:

Tegenwoordig post ik niet meer zoveel over mijn doen en laten vanwege... ach je weet wel!
Nou, je doet toch anders weer aardig je best :))) Hilarische posting wederom (Voda checken, ordners inkijken, grafiekjes bestuderen en dat kost dan uren, lol).

Dippen weer in Aalberts ? Net als vorig jaar zeker op 39.50 ? Oh nee, toch niet. Die gingen toen helemaal niet (zie Fortis gedupeerden).

Maar, al met al toch weer lekker bezig hier doc :)
ffff
1
Kom je weer niet verder dan je gebruikelijke klierpostings ONN...…
Vertel ik hier openhartig en spontaan hoe ik werk, urenlang zelfs, kom jij weer met je geklier, met je negatieve postings.

Is John op vakantie kom je bij mijn postings etteren. Zowel in de KK als de leeghoofdige postings bij Arend Jan op de voorpagina. Waardevolle postings van het kaliber.....Oeffff. Wat een etterbult ben jij toch.

Peter
ONN
2
Punt is dat ik maar heel weinig kan met je postings. Eigenlijk helemaal niks. Ja, aantonen dat je maar wat roeptoetert.

Maar blijkbaar zijn er nog steeds (naïeve) posters die graag met je in conclaaf gaan. Ach ja...
Leefloon
0
De shortposities in aandelen kunnen geschrapt worden, want die zijn gelukkig onbekend. Bovendien wordt bij long-short gemakshalve vaak de long vergeten. Volume kan bijna geen voorspellende waarde hebben, want dan zou je al eerder door een "opvallend" volume een door dat volume veroorzaakte daling krijgen. Bovendien is het voorbeeld AMG wellicht een iets te klein beursfonds, zodat één partij of gebeurtenisje al snel het dagvolume kan domineren.

Een indicator voor verondersteld winstgevende bedrijven is het achterblijven of het voorlopen op het eigen beurssegment. Bijvoorbeeld de AMX-index. Doe je dat wekelijks voor alle Euronext-noteringen, en maak je daar een geschaalde grafiek van o.b.v. de mate van achterblijven, dan geeft de blauwe lijn weer dat er al tijdenlang een bovengemiddeld neerwaarts potentieel is.

In werkelijkheid kan AMG dan een interessant aandeel zijn om (zeer) kort te bekijken. Bloem of afgrond. Dan zie je echter vrij snel dat ook andere metaalaandelen ver achterblijven, en op jaarbasis concurreren met de koersdalingen van krimpende postbedrijven en banken.

Uit een sectorale vergelijking kan dit ook blijken, maar die verschilt bij de metalen nogal. Van ruwe mijnbouw tot en met individuele chemische elementen.

Beursbreed staat AMG laag, zie de blauwe lijn. Een forse underperformance. Maar dat geldt voor meerdere metaalwaarden (ArcelorMittal, Bekaert, Eramet, Umicore, ...) waar je een nettowinst zou kunnen verwachten. AMG staat dus niet zomaar zielig en onterecht laag, en zou dan hooguit nog een favoriet binnen slecht presterende metaalaandelen kunnen zijn. De weg naar beneden was in elk geval geen verrassing, want die weg verloopt bij meerdere metaalaandelen ook al wat langer naar beneden.

Als al deze aandelen weer kunnen stijgen, dan zal daarvoor een zinnige reden moeten zijn, die niet exclusief is voor AMG. Voor het kiezen van een favoriet binnen de metalen kan de grootste koersdaling een ingang zijn, maar ook iets anders. Bijvoorbeeld een sanering van een schuld of zo, met een meevallend aantal uit te geven nieuwe aandelen.

Hoe dan ook werd de koersontwikkeling van metaalaandelen recent door iets anders gedomineerd dan volume, of wat dan ook. De val van een aandeel kan maanden of jaren duren, zie de postbedrijven. Een concrete aanleiding zorgt dan hooguit voor een valversnelling, zoals bij Econocom (plaatsing converteerbare obligatie, i.e. het begin van het kopen van een dubbele EBITDA met geleend geld, en zonder dat de stijging en groei van 100% per aandeel is).

Klappers omhoog zijn wel "vaak" te vinden in de hoek waar de klappen vielen, maar dan moet er wel een reden zijn waarmee je onderscheid maakt tussen bloem en afgrond. Een redding, een ingetrokken idioot groeiplan, een echt overdreven underperformance, te grote vrees, ...

De blauwe lijn geeft geen koersdoel weer. In werkelijk is het een positie op een lijst, waarbij het aandeel met de grootste underperformance "onderaan" op #1 staat, Dat aandeel zal nu Greenyard zijn, met een grote koersdaling op jaarbasis en een redding in aantocht. Qua koers kan dat aandelen daarom een groeiaandeel worden, na (!) het beoordelen van het nieuws over de redding. Dat nieuws kan zeer gunstig zijn, maar ook zwaar tegenvallen.
Bijlage:
Leefloon
0
quote:

marique schreef op 29 mei 2019 11:51:

Volgens "Sell in May .... " is de zomer niet bepaald een periode van flinke koersstijging.
Als belegger kun je denken dat je dan maar aan de kant moet blijven, omdat kopen op korte termijn weinig goeds voorspelt.
Maar ... je kan ook veronderstellen dat de zomer juist een prima tijd is om posities in te nemen omdat de koersen a.h.w. pas op de plaats maken.
Dat bekijken heeft gemiddeld (!) pas zin in de "but remenber to come back in ...-maand. Dit jaar speelt de aanloop naar mei ook een rol, waaronder dat kneuzen al overdreven zijn gestockpickt en zelfs de prettig gestegen markt makkelijk verslaan. Dat verkleint de kans op een tussentijdse campingrally aanzienlijk, zowel beursbreed als binnen "ongewaardeerde" aandelen. Kneuzen op de beurs waren YTD fors gestegen, tot in may althans. Neerwaartse "correcties" zijn al begonnen.
nobahamas
0
quote:

Leefloon schreef op 29 mei 2019 12:55:

De shortposities in aandelen kunnen geschrapt worden, want die zijn gelukkig onbekend. Bovendien wordt bij long-short gemakshalve vaak de long vergeten. Volume kan bijna geen voorspellende waarde hebben, want dan zou je al eerder door een "opvallend" volume een door dat volume veroorzaakte daling krijgen. Bovendien is het voorbeeld AMG wellicht een iets te klein beursfonds, zodat één partij of gebeurtenisje al snel het dagvolume kan domineren.

Een indicator voor verondersteld winstgevende bedrijven is het achterblijven of het voorlopen op het eigen beurssegment. Bijvoorbeeld de AMX-index. Doe je dat wekelijks voor alle Euronext-noteringen, en maak je daar een geschaalde grafiek van o.b.v. de mate van achterblijven, dan geeft de blauwe lijn weer dat er al tijdenlang een bovengemiddeld neerwaarts potentieel is.

In werkelijkheid kan AMG dan een interessant aandeel zijn om (zeer) kort te bekijken. Bloem of afgrond. Dan zie je echter vrij snel dat ook andere metaalaandelen ver achterblijven, en op jaarbasis concurreren met de koersdalingen van krimpende postbedrijven en banken.

Uit een sectorale vergelijking kan dit ook blijken, maar die verschilt bij de metalen nogal. Van ruwe mijnbouw tot en met individuele chemische elementen.

Beursbreed staat AMG laag, zie de blauwe lijn. Een forse underperformance. Maar dat geldt voor meerdere metaalwaarden (ArcelorMittal, Bekaert, Eramet, Umicore, ...) waar je een nettowinst zou kunnen verwachten. AMG staat dus niet zomaar zielig en onterecht laag, en zou dan hooguit nog een favoriet binnen slecht presterende metaalaandelen kunnen zijn. De weg naar beneden was in elk geval geen verrassing, want die weg verloopt bij meerdere metaalaandelen ook al wat langer naar beneden.

Als al deze aandelen weer kunnen stijgen, dan zal daarvoor een zinnige reden moeten zijn, die niet exclusief is voor AMG. Voor het kiezen van een favoriet binnen de metalen kan de grootste koersdaling een ingang zijn, maar ook iets anders. Bijvoorbeeld een sanering van een schuld of zo, met een meevallend aantal uit te geven nieuwe aandelen.

Hoe dan ook werd de koersontwikkeling van metaalaandelen recent door iets anders gedomineerd dan volume, of wat dan ook. De val van een aandeel kan maanden of jaren duren, zie de postbedrijven. Een concrete aanleiding zorgt dan hooguit voor een valversnelling, zoals bij Econocom (plaatsing converteerbare obligatie, i.e. het begin van het kopen van een dubbele EBITDA met geleend geld, en zonder dat de stijging en groei van 100% per aandeel is).

Klappers omhoog zijn wel "vaak" te vinden in de hoek waar de klappen vielen, maar dan moet er wel een reden zijn waarmee je onderscheid maakt tussen bloem en afgrond. Een redding, een ingetrokken idioot groeiplan, een echt overdreven underperformance, te grote vrees, ...

De blauwe lijn geeft geen koersdoel weer. In werkelijk is het een positie op een lijst, waarbij het aandeel met de grootste underperformance "onderaan" op #1 staat, Dat aandeel zal nu Greenyard zijn, met een grote koersdaling op jaarbasis en een redding in aantocht. Qua koers kan dat aandelen daarom een groeiaandeel worden, na (!) het beoordelen van het nieuws over de redding. Dat nieuws kan zeer gunstig zijn, maar ook zwaar tegenvallen.
Mooi commentaar.
Toch lijken de omstandigheden voor AMG te wijzigen.
*/FerroVanadium prijs bereikt het dieptepunt.
*/Het aanbod van de "te lenen" aandelen droogt op, en de fee( rente) hierop stijgt.
iborrowdesk.com/report/AMG.LN
ONN
2
quote:

ffff schreef op 28 mei 2019 12:24:

En verder een nieuwe aankooporder Aalberts op de crash-koers van 29,65 E ingelegd.....
En zo rommelen we maar verder.
Rommelen is het juiste woord inderdaad. Hier de times & sales van vanmorgen. Er lag dus blijkbaar geen diporder op de crashkoers van 29,65...

Ben benieuwd hoe je je hier weer uit gaat lullen :)))
Bijlage:
ffff
1
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
ONN
2
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Bijlage:
ONN
0
En wie of wat zijn nou toch elke keer die LEP-lammeren ? Daar wil je maar geen antwoord op geven. Tsss...pffff….
marique
0
quote:

ONN schreef op 31 mei 2019 15:28:

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Tussen 12.35 u - 13.11 u zijn er 8135 stuks Aalberts verhandeld op de koers 29,38 t/m 29,40
(bron: euronext intraday quotes)
www.euronext.com/nl/products/equities...

marique
2
En verder stel ik het op prijs als deze draad verschoond blijft van het over elkaars schutting gooien van vuilnis.

DurianCS
0
quote:

marique schreef op 31 mei 2019 18:11:

En verder stel ik het op prijs als deze draad verschoond blijft van het over elkaars schutting gooien van vuilnis.
JZ
1
quote:

marique schreef op 31 mei 2019 18:09:

[...]
Tussen 12.35 u - 13.11 u zijn er 8135 stuks Aalberts verhandeld op de koers 29,38 t/m 29,40
(bron: euronext intraday quotes)
www.euronext.com/nl/products/equities...

Doorgaans sta je bekend bij menigeen dat je je mathematics goed beheerst. Als je nu datum en tijdgroepen erbij betrekt, kom je wellicht tot de conclusie dat je f4 moet terechtwijzen.

Vind je vast jammer.
marique
1
quote:

JZ schreef op 31 mei 2019 19:01:

[...]
Doorgaans sta je bekend bij menigeen dat je je mathematics goed beheerst. Als je nu datum en tijdgroepen erbij betrekt, kom je wellicht tot de conclusie dat je f4 moet terechtwijzen.

Vind je vast jammer.

JZ,

Ik zie dat tussen 12.35 u en 13.11 u de koers niet hoger dan € 29,40 en niet lager dan € 29,38 is geweest. Het totale handelsvolume in deze periode is 8.135 stuks. Wat zie of doe ik fout?

Ik weet niet wat ik wel/niet jammer zou moeten vinden in wel/niet terechtwijzen van f4.

Overigens heb ik de verwijderde posting van ONN niet gelezen, die van ffff wél. Verbaast me niks dat die verwijderd is en ik geef de moderator gelijk vanwege het grove en ongepaste taalgebruik.
Wat ONN schreef weet ik niet, maar gelet op zijn bijlage met beperkte quotelijst, vermoed ik dat hij wilde aantonen dat voor ffff geen order van 3000 aandelen kan zijn uitgevoerd op € 29,40 of lager.
Als het om iets anders gaat, laat het me dan maar weten.
4.943 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront