Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
rationeel
0
JOOST:)

Klimaat wordt gebruikt om welvaart te herverdelen. Niet van kapitaalkrachtigen, die profiteren er juist van door groene beleggingen te doen, gesteund door subsidies, maar van gewone burgers in het westen. Dat China mag doorvervuilen tot 2030 is daar tekenend voor. Het betekent dat China in de komende 11 jaar de welvaartsachterstand met het westen kan inhalen. Hun middenklasse wordt opgebouwd terwijl die van ons mag afkavelen. Klimaatbeleid is >>>welvaartstransitie.>>>

Het een teken aan de wand dat klimaatsceptici worden geweerd. Alleen pro-klimaat geluid wordt toegestaan. Een teken dat het gepoliticeerd is en geen wetenschap meer.

Wetend hoe lang politici er over doen om tot een consensus te komen, is het bereiken van een klimaatakkoord van Parijs een mijlpaal ja, maar ook iets waar men krampachtig aan vast houdt.. ook wanneer er te grote concessies zijn gedaan of verkeerde voorstellingen zijn gemaakt. Men wil een moeilijk tot stand gekomen verdrag niet loslaten.

Daarnaast leidt het af van>>> milieuvervuiling.>>>

Het is onduidelijk of mensen genoeg invloed kunnen uitoefenen om klimaatverandering af te remmen en daardoor een onverstandige investering. Aangezien de investering massief is, is het risico van deze investering zeer hoog.

Veel beter is om je niet door aangepraatte angst te laten leiden. Neem klimaatverandering als een gegeven en bereid je er op voor. Het gebeurt hoe dan ook.
rationeel
1

P Rotsvast:

Juist.

Het onbewezen "klimaat"-alarmisme wordt aangegrepen en opgelegd, om :
- kapitaal her te verdelen; van "rijke" naar "arme" landen [ intentie-verklaring "parijs" ]
- er aan te verdienen door producenten [ "klimaat"-plan ].
rationeel
1
Ron Coolen:

Apart dit stuk . Omdat de aarde sinds 2000 niet meer opwarmt sterker nog de temperatuur daalt en dat gaat behoorlijk snel inmiddels is de opwarming gemeten vanaf 1850 0.78 graden
De grootste gletsjer op Groenland jakobshaven Groeit sinds 2013 met 20 mtr per jaar . Er is nog een andere cyclus van de zon die is elke 400 jaar en dat komt exact overheen met de koude periodes op aarde . Ook de invloed van de standen van de planeten hebben invloed . Lees kosmisch klimaat van henrik svenson lees de boeken van Salomon kronenberg .Lees klimaatgek.nl . Het ijs op Antarctica groeit . De noordpool had al volgens de bekende charlantans in 2012 zomers ijsvrij moeten zijn zo ook de kilemandjaro . Diverse wetenschappers voorspellen al jaren een koude periode. En het lijkt erop dat deze gelijk krijgen . En dat is gezien de grote bevolking op aarde een veel grotere ramp dan opwarming . En nee ik heb geen of weinig bronvermelding met een beetje moeite kun je dit zo vinden op het internet . Beter is om een serieus panel samen te stellen met echte klimaat wetenschappers en geologen uit alle hoeken die dit eens echt gaan onderzoeken . Want zo als het nu gaat is het niks.
rationeel
0
En daar kan Elsevier het mee doen.

Het is er sinds de reorganisatie die niet beter op geworden.

De naamsverandering doet niet veel goeds;)
Chiddix
2
In Gelderland heeft het volk nog steeds niet in de gaten wat de precieze reden is van de provincie om bomen te rooien langs rijkswegen. Men vertelt het volk dat het om veiligheidsredenen gaat maar dat is niet de werkelijke oorzaak.
Op veel plaatsen waar al bomen gerooid zijn zie je nu bergen houtsnippers liggen.
Veel volk tast in het duister wat het kabinet met die houtsnippers gaat doen.
rationeel
1
quote:

Kees2 schreef op 31 mei 2019 17:51:

Nieuwe Jensen aflevering 3 over klimaatwet:

youtu.be/IKt0lS-WjZ8

Moyaatje87:

Robert: de Javaanse neushoorn en blauwe ara zijn uitgestorven. Niet door de klimaatverandering maar door het omhakken van bomen voor palmolie plantages om meer VEGA bs te maken. Kijk daar eens naar want al die schuldaanpraters hebben meer schuld en minder recht van spreken dan ze zelf durven te bezien
rationeel
1
Red Mustang 1976:

In de bewoonde stukken rond de pool cirkel heeft men zelfs overlast door teveel ijsberen. Laten we maar alvast gele hesjes gaan bestellen.
rationeel
1

arnaud moos

@Yoahhh Lesgeven begint met objectiviteit. De feiten vertellen en geen ideologische lading en ander sentimenteel gewauwel. Klimaat werd altijd behandeld bij het vak Aardrijkskunde; data en observatie om het natuurkundige verschijnsel klimaat te verklaren.
rationeel
2
ronald engels:)

Man-made CO2 Global Warming is bedrog, onze planeet is sinds 8.000 jaar in een longterm global cooling modus met dalende zee en oceanen niveaus longterm. Dit conform de Milankovitch Cycles, zonne-activiteit, kosmische straling, aard en zonne magnetisme, enzv. Zeker weten het CO2 klimaat verhaal is bedrog.
rationeel
2
Klimaatmeisje Greta gaat een heel jaar spijbelen

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg gaat na deze zomer een jaar lang niet naar school. De 16-jarige activiste wil zich concentreren op haar strijd voor het klimaat.

Greta Thunberg is de inspiratiebron voor duizenden jongeren wereldwijd om in de afgelopen maanden te spijbelen en klimaatmarsen te organiseren. Thunberg wil in september deelnemen aan de klimaattop van de Verenigde Naties in New York, en in december aan de wereldklimaatconferentie in Santiago.

advertentie
Zorgen om haar schoolcarrière maakt ze zich niet, zo klinkt het. Ze zal gewoon een jaar later eindexamen doen.

Uit overtuiging vliegt Thunberg niet. Daarom is haar familie aan het kijken naar alternatieve manieren om de oceaan over te steken. Wellicht gaat ze reizen per schip.

Gekte kent geen grenzen;)
rationeel
2
BBQ reunie:

Hoe is het mogelijk dat meerdere deskundigen gelijke zaken, stellingen, hetzelfde concluderen maar dit niet uitgebreid in de politiek wordt verkondigd of gedeeld.
En waarom geen nationaal debat een avond TV uitzending over klimaat alwaar de belangrijkste zaken worden toegelicht. Dat zal waanzinnige TV en reacties losmaken daar de meeste mensen geen idee hebben hoe men wordt beduveld door de politiek.

Velen weten dat de politiek wel eens beetje liegt of veel zelfs maar dat men op dergelijk grote schaal het volk belazerd is vrijwel niet bekend.
rationeel
1
bart a

De Verenigde Naties hebben een marxistisch politieke agenda met als doel een nieuwe wereldorde . Alle welvaart te verdelen over de exploderende wereldbevolking. Het nationale beleid vervangen door internationaal beleid. De huidige geschiedenis herschrijven vanuit het perspectief van de slachtoffers.
Er zijn 4 speerpunten. 1- Bestrijding racisme , raciale discriminatie, xenofobie, aanverwante mechanisme. Het racisme zou zijn ontstaan in de slavernij en koloniale tijd. Alle verschillen zijn te verklaren door dit racisme en door dit racisme alleen. Er worden excuses en reparatie betalingen geëist voor dit historisch onrecht ( het pan-Afrikaanse gedachtegoed). 2- Bevordering migratie verondersteld wordt dat dit de diversiteit vergroot en de economie positief beïnvloed. 3 Klimaat politiek/problematiek Het vervuilende westen zal hiervoor verantwoordelijk worden gehouden ,en anders zal de aarde vergaan de El Gore secte . 4 Het ontwikkelen van onderwijs ter>>> indoctrinatie >>>van de komende generaties. Alle andere visies moeten worden bestreden.
We zien diverse activistengroeperingen oa. Grauwe eeuw of het verfoeien van de vaderlandse geschiedenis. SOS het bestrijden van negatieve stereotyperingen van Afrikanen en Aziaten en hun nazaten. Kick out zwarte piet het bestrijden van "black face" of zwarte piet.
Vele pan-Afrikaanse politici en pseudo-wetenschappers zoals emiritus prof. Wekker, Sylvana Simons etc. etc. met termen als" etnisch profileren" "geïnstitutionaliseerd racisme" "White privileges ", "Whitness" etc. die je alleen kunt begrijpen als je veronderstelt dat alle witten racisten zijn.
De klimaatmarsen van de geïndoctrineerde kinderen misbruikt voor deze politieke agenda van de VN. etc etc.
rationeel
1
Merijn van Schaik

Op zich vind ik de exacte oorzaak van klimaatverandering niet het belangrijkste. Wel denk ik dat als we in, zeg, 300 jaar een (over-) groot deel van miljoenen jaren aan gefossilleerd bos (Kolen, gas, olie) opstoken er ergens een balans scheef gaat.
Maar, zoals ik al aangaf, de exacte oorzaak is niet het belangrijkste omdat het ons als mensheid niet ontslaat van onze verantwoordelijkheid : Zuiniger zijn met de aarde op het gebied van, met name, milieuvervuiling. Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor toekomstige generaties. Ellende is dat economische modellen gebaseerd op groei en meer, meer, meer....
Osho
1
quote:

rationeel schreef op 2 juni 2019 17:26:

BBQ reunie:

Hoe is het mogelijk dat meerdere deskundigen gelijke zaken, stellingen, hetzelfde concluderen maar dit niet uitgebreid in de politiek wordt verkondigd of gedeeld.
En waarom geen nationaal debat een avond TV uitzending over klimaat alwaar de belangrijkste zaken worden toegelicht. Dat zal waanzinnige TV en reacties losmaken daar de meeste mensen geen idee hebben hoe men wordt beduveld door de politiek.

Velen weten dat de politiek wel eens beetje liegt of veel zelfs maar dat men op dergelijk grote schaal het volk belazerd is vrijwel niet bekend.
Dit zou geweldig zijn. Als vanouds (met van Dam meen ik toetertijd).

Maatschappelijke vraagstukken veel meer inhoudelijk belichten in plaats van de praatprogramma's met visieloze BN'ers (ietwat generaliserend maar you het the point) die elkaar het hoofd boven water houden.

Debat (dialoog) opnieuw een waardevol onderdeel maken van TV en dus de maatschappij.
rationeel
1
quote:

Osho schreef op 2 juni 2019 20:41:

[...]

Dit zou geweldig zijn. Als vanouds (met van Dam meen ik toetertijd).

Maatschappelijke vraagstukken veel meer inhoudelijk belichten in plaats van de praatprogramma's met visieloze BN'ers (ietwat generaliserend maar you het the point) die elkaar het hoofd boven water houden.

Debat (dialoog) opnieuw een waardevol onderdeel maken van TV en dus de maatschappij.
Ze willen helemaal niet dat de burger een zelfstandig oordeel vormt.
We moeten geloven wat zij ons voorschotelen:(
Osho
0
quote:

rationeel schreef op 2 juni 2019 21:22:

[...]

Ze willen helemaal niet dat de burger een zelfstandig oordeel vormt.
We moeten geloven wat zij ons voorschotelen:(
Eeuwig zonde deze realiteit. Hoe kun je mensen stimuleren toch verdiepende gesprekken met elkaar te laten voeren over dergelijke onderwerpen.

Misschien via het internet zelfstandig een kanaal opzetten waarop complexe maatschappelijke discussies worden gevoerd (YouTube)
nobahamas
0
Ik denk dat wij de gemiddelde Nederlander te hoog inschatten.
Dat wij er teveel van uit gaan dat de gemiddelde Nederlander de moeite wil nemen zich echt te verdiepen in een onderwerp als energieverbruik reduceren, en/of overstappen naar minder belastende energiebronnen voor onze aarde.

Een nationaal debat waarbij een grote groep Nederlandse wetenschappers aan het woord komt en ook ondernemers in deze sector, zal voor de massa geen helderheid bieden.
En wel omdat er geen kant en klare oplossingen zijn die door een grote groep gesteund wordt.

Bij zo’n discussie zal wel duidelijk worden dat de richting van de huidige politiek ons leidt naar een onzekere toekomst zonder een enkele garantie...
En juist daarom wil de politiek ook niet meewerken aan een nationaal debat.

Het is wachten op nieuwe ontwikkelingen in technologie, zoals energieopslag voor maanden, en dat met een hoog rendement.
Tot dan blijft de weg naar een echt transitie een onzekere weg, een weg geplaveid met beloftes en onzekerheid over de richting...
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.890,10 -1,10%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.937,41 -1,05%
 US30^ 37.888,27 -1,21%
 Nasd100^ 17.288,38 -1,35%
 US500^ 5.016,95 -1,09%
 Japan225^ 37.440,14 -1,47%
 Gold spot 2.329,54 +0,58%
 EUR/USD 1,0719 +0,20%
 WTI 82,48 -0,51%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront