Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Beursblik: verkoopgolf Facebook en Google overdreven

(ABM FN-Dow Jones) De verkoopgolf waarin Facebook en Alphabet, het moederbedrijf van Google, maandag terecht kwamen, is overdreven. Dit vindt analist John Blackledge van Cowen & Co.

"Een overreactie", noemde de analist het. Vooralsnog gaat het om mediaberichtgeving en moet nog maar worden afgewacht wat er in de praktijk van komt.

Blackledge denkt dat de VS nu met het lastig dilemma zitten. Willen zij gratis diensten gaan reguleren, of niet.

Maandag daalde Facebook 7,5 procent en Alphabet 6,1 procent. Dinsdag kort na opening daalt Facebook nog eens 0,8 procent en wint het moederbedrijf van Google 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse fabrieksorders dalen

(ABM FN) Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken zijn in april gedaald na een stijging in maart. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De fabrieksorders daalden met 0,8 procent, na een herziene toename met 1,3 procent in maart. Economen rekenden voor april op een afname van 1,1 procent.

Exclusief transportmiddelen stegen de orders met 0,3 procent en exclusief defensiemiddelen was sprake van een daling van 0,9 procent.

De orders voor duurzame goederen namen met 2,1 procent af.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Powell ziet Fed handelsperikelen nauwlettend volgen

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Jerome Powell zegt dat de Federal Reserve de gevolgen van de handelsconflicten op de economische vooruitzichten goed in de gaten houdt. Dit bleek uit een speech die de centraal bankier dinsdag gaf.

Powell verzekerde zijn toehoorders dat de beleidsmakers van de Fed "passend" beleid zullen voeren om de economische groei te ondersteunen.

"We weten niet hoe of wanneer de kwesties opgelost zullen zijn. We houden de gevolgen voor de Amerikaanse economie nauwlettend in de gaten en, zoals altijd, zullen we passend reageren om de groei te ondersteunen, met een sterke arbeidsmarkt en een inflatie dicht bij de 2 procent als doelstelling", zei Powell.

De markt schatte voor de speech de kans op twee renteverlagingen dit jaar in op 80 procent en er is zelfs ook kans op een derde verlaging. "Dit lijkt me wat extreem", oordeelde marktanalist Craig Erlam van Oanda eerder vandaag.

De speech van Powell zal de markt echter sterken in zijn verwachtingen voor een renteverlaging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed gereed voor oplaaiende handelsoorlog

Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 17:11 | Views: 234

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De koepel van centrale banken in de Verenigde Staten staat gereed om waar nodig in te grijpen als de handelsstrijd met China de Amerikaanse economie raakt. Dat zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in een toespraak. Hij beloofde de economische ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Powell benadrukte dat onbekend is of en wanneer problemen tussen de VS en China de wereld uit worden geholpen. "We volgen nauwlettend de consequenties van deze ontwikkelingen voor de vooruitzichten van de Amerikaanse economie", zo zei hij.

Powell sprak tijdens een Fed-conferentie die deel uitmaakt van een jaar durende evaluatie van de wijze waarop de centrale bank haar monetaire beleidsdoelstellingen uitvoert en communiceert. Het centralebankhoofd beloofde dat de Fed "passend" zal handelen om de groei te ondersteunen geholpen door een sterke arbeidsmarkt en een inflatie in de buurt van de doelstelling van circa 2 procent.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen.

Wall Street lijkt daarmee de opwaartse trend van dinsdag vast te houden, nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve de deur verder lijkt te hebben opengezet voor een renteverlaging.

Powell zei dinsdag tijdens een speech over monetair beleid dat de centrale bank de economische vooruitzichten in de gaten houdt, met het oog op escalerende spanningen in internationale handelsbetrekkingen en andere factoren. De Fed zal "passende stappen nemen" om de economische groei vast te houden, zei Powell.

"Powell gaf de markten wat ze wilden horen en het resultaat was een spectaculaire rally, omdat beleggers hun inzet, waarbij wordt uitgegaan van een renteverlaging voor het eind van het jaar, verhoogden", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. "De toespraak van Powell volgde na soortgelijke opmerkingen van andere Fed-bankiers eerder deze week. "Dit is meestal een teken dat de Fed beleggers wil voorbereiden op een verschuiving in het beleid", voegde hij toe.

Op het handelsvlak werd bekend dat Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van financiën, tijdens een G20-bijeenkomst voor ministers van financiën en centraal bankiers komend weekeinde in het Japanse Fukuoka Yi Gang, de Chinese voorzitter van de People's Bank of China zal ontmoeten. Het is de eerste ontmoeting tussen tussen de twee prominente onderhandelaren sinds de gesprekken tussen Washington en Beijing vorige maand tot stilstand kwamen. Eind van de maand vindt een G20-top plaats in Japan en mogelijk ontmoeten dan de presidenten Donald Trump en Xi Jinping elkaar.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport, na de openingsbel gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector, het wekelijkse olievoorradenrapport en vanavond het Beige Book van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,1274. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1263 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1251 op de borden.

De olieprijs noteerde woensdag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 1,5 procent hoger, na het nieuws dat ontwikkelaars de techreus hebben aangeklaagd voor de kosten die het bedrijf in rekening brengt voor het verkopen van apps in de App Store. De ontwikkelaars vinden dat Apple met zijn App Store een monopolie heeft waardoor zij wel verplicht zijn met Apple in zee te gaan.

Campbell Soup publiceert vandaag kwartaalcijfers en noteerde in de elektronische handel voorbeurs in aanloop naar de publicatie 0,7 procent lager.

Carnival Cruises noteerde voorbeurs 1,2 procent hoger. Het concern heeft een boete gekregen van 20 miljoen dollar voor het dumpen van plastic en voedselafval.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 2,1 procent hoger op 2.803,27 punten. De Dow Jones index eindigde 2,1 procent in het groen op 25.332,18 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,7 procent tot 7.527,12 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Campbell Soup verhoogt winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Campbell Soup heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en verhoogt de winstverwachting. Dit bleek woensdag uit de derde kwartaalcijfers van het lopende boekjaar van de Amerikaanse producent van soepen en sauzen.

CEO Mark Clouse wees erop dat Campbell Soup voor het derde kwartaal op rij conform de verwachting of zelfs beter dan verwacht presteerde. Verder ziet de topman de winsttrends verbeteren, zei hij in een toelichting.

De nettowinst kwam uit op 84 miljoen dollar. In de derde kwartaal een jaar eerder was er nog een verlies van 393 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,56 dollar en daarmee boven de FactSet-consensus van 0,47 dollar.

De omzet steeg op jaarbasis van 1.878 miljoen tot 2.178 miljoen dollar. Dat was licht onder de verwachting van 2.365 miljoen dollar, maar nog wel altijd een stijging van 16 procent. Autonoom was er overigens sprake van een nulgroei.

Outlook

Campbell Soup verhoogde de winstverwachting woensdag en rekent op een aangepaste winst per aandeel van 2,50 tot 2,55 dollar. Dat was een bandbreedte van 2,45 tot 2,53 dollar.

De omzetverwachting ging juist omlaag. De opbrengsten worden nu ingeschat binnen een bandbreedte van 9.075 miljoen tot 9.125 miljoen dollar. Eerder ging Campbell uit van een omzet van 9.975 miljoen tot 10.100 miljoen dollar. In de nieuwe raming is het gedesinvesteerde Campbell Fresh buiten beschouwing gelaten. In het boekjaar 2018 lag de omzet op 8.685 miljoen dollar, maar exclusie Campbell Fresh was dit 7.735 miljoen dollar.

Het aandeel stond woensdag in de voorbeurshandel bijna 4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Werkgelegenheid private sector VS groeit licht

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector is in mei gestegen, maar veel minder dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Het aantal nieuwe banen kwam uit op 27.000. De markt rekende op een groei van 173.000 banen.

De aanvankelijk gerapporteerde banengroei van 275.000 in april werd bijgesteld naar 271.000, hetgeen flink meer was dan de 158.000 in maart.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

Wall Street lijkt daarmee de opwaartse trend van dinsdag vast te houden, nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve de deur verder openzette voor een renteverlaging.

Powell zei dinsdag tijdens een toespraak over monetair beleid dat de centrale bank de economische vooruitzichten in de gaten houdt, met het oog op escalerende spanningen in internationale handelsbetrekkingen en andere factoren. De Fed zal "passende stappen nemen" om de economische groei vast te houden, zei Powell.

"Powell gaf de markten wat ze wilden horen en het resultaat was een spectaculaire rally, omdat beleggers hun inzet, waarbij wordt uitgegaan van een renteverlaging voor het eind van het jaar, verhoogden", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. "De toespraak van Powell volgde na soortgelijke opmerkingen van andere Fed-bankiers eerder deze week. "Dit is meestal een teken dat de Fed beleggers wil voorbereiden op een verschuiving in het beleid", voegde hij toe.

Tweede punt van focus was het maandelijkse banenrapport van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing in aanloop naar de publicatie van het officiële banenrapport aanstaande vrijdag. Uit de data bleek dat het aantal banen in de VS in mei in de private sector is gestegen, maar veel minder dan verwacht. Het aantal nieuwe banen kwam uit op 27.000. De markt rekende op een groei van 173.000 banen. De data zijn volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank koren op de molen van de duiven binnen de Fed.

Op handelsvlak werd bekend dat Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van financiën, tijdens een G20-bijeenkomst voor ministers van financiën en centraal bankiers komend weekeinde in het Japanse Fukuoka Yi Gang, de Chinese voorzitter van de People's Bank of China zal ontmoeten. Het is de eerste ontmoeting tussen tussen de twee prominente onderhandelaren sinds de gesprekken tussen Washington en Beijing vorige maand tot stilstand kwamen. Eind van de maand vindt een G20-top plaats in Japan en mogelijk ontmoeten dan de presidenten Donald Trump en Xi Jinping elkaar.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,5 procent. De marktindex steeg van 411,5 naar 417,8.

Na de openingsbel volgen een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector, het wekelijkse olievoorradenrapport en vanavond het Beige Book van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde richting de opening op 1,1295. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1263 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1251 op de borden.

De olieprijs noteerde woensdag tot circa 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 2,0 procent hoger, na het nieuws dat ontwikkelaars de techreus hebben aangeklaagd voor de kosten die het bedrijf in rekening brengt voor het verkopen van apps in de App Store. De ontwikkelaars vinden dat Apple met zijn App Store een monopolie heeft waardoor zij wel verplicht zijn met Apple in zee te gaan.

Campbell Soup behaalde het afgelopen kwartaal een nettowinst van 84 miljoen dollar, ofwel 0,28 dollar per aandeel, op een omzet van 2,18 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,56 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,47 dollar per aandeel. Het aandeel steeg voorbeurs 3,3 procent.

Carnival Cruises noteerde voorbeurs 0,6 procent hoger. Het concern heeft een boete gekregen van 20 miljoen dollar voor het dumpen van plastic en voedselafval.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 2,1 procent hoger op 2.803,27 punten. De Dow Jones index eindigde 2,1 procent in het groen op 25.332,18 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,7 procent tot 7.527,12 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: banengroei Amerikaanse private sector valt flink tegen

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector valt flink tegen en is koren op de molen van de dovish ingestelde beleidsmakers van de Federal Reserve. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Marey wees er woensdag wel op dat het cijfer van woensdag geen betrouwbare indicatie geeft voor het grote banenrapport van de Verenigde Staten dat vrijdag over mei verschijnt. "Er zit in het cijfer van vandaag bijvoorbeeld ook een aantal vertrouwensindicatoren verwerkt en we hebben de verschillende inkoopdata in de VS de afgelopen tijd toch onder druk zien komen te staan", aldus Marey woensdag.

Marey plaatst de groei van 27.000 tegen de achtergrond van 271.000 banen die er in april bijkwamen en sluit niet uit dat veel bedrijven hun personeelsbeleid hebben aangepast nu China en de Verenigde Staten nog altijd geen handelsakkoord op tafel hebben kunnen krijgen.

De terugval in mei kan voor de monetair beleidsmakers in de Verenigde Staten een nieuw argument zijn om het rentebeleid aan te passen, aldus de marktanalist woensdag.

Er werd over mei een groei van 27.000 banen vermeld, terwijl er een groei van 173.000 banen was voorzien.

De euro noteerde woensdag 0,4 procent hoger op 1,1300 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
App-ontwikkelaars klagen Apple aan

(ABM FN-Dow Jones) Ontwikkelaars hebben Apple aangeklaagd voor de kosten die de techreus in rekening brengt voor het verkopen van apps in de App Store. Dit meldde The Wall Street Journal.

De ontwikkelaars vinden tevens dat Apple met zijn App Store een monopolie heeft waardoor zij wel verplicht zijn met Apple in zee te gaan.

De claim, die dinsdag in Californië werd ingediend, stelt dat Apple al bijna 11 jaar een commissie van 30 procent in rekening brengt voor de verkoop van apps en producten. Apple zou tevens de verkoopprijzen inperken.

"Apple maakt schaamteloos misbruik van zijn macht ten koste van ontwikkelaar, die gedwongen zijn om het enige beschikbare platform te gebruiken om hun iOS-apps te verkopen", zei Steve Berman, de advocaat van de ontwikkelaars en partner bij advocatenkantoor Hagens Bergen.

Een woordvoerder van Apple zei dat het bedrijf geen commentaar levert op lopende rechtszaken.

In een interview met CBS zei CEO Tim Cook dat Apple geen monopolist is. Hij zei zich meer zorgen te maken over de verspreiding van nepnieuws dan over de mogelijkheid dat China wraak neemt tegen het bedrijf vanwege het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

Cook verdedigt zijn bedrijf op een moment waarop het Amerikaanse ministerie van justitie voorbereidingen treft voor een onderzoek naar de techreus vanwege mogelijke mededingingsproblemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2019 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse plan om aanvoer zeldzame metalen veilig te stellen - media

(ABM FN) De Verenigde Staten onthulden dinsdag een plan om de aanvoer van strategische mineralen, waaronder zeldzame aardmetalen, veilig te stellen. Dit schreef persbureau AFP woensdagochtend.

Volgens de krant zei Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Handel, dat "deze kritieke mineralen vaak worden genegeerd, maar zonder hen zou het moderne leven onmogelijk zijn". Volgens Ross zal de federale regering "ongekende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de Verenigde Staten niet van deze essentiële materialen worden afgesneden.”

Deze mineralen zijn bijvoorbeeld essentieel voor alle elektronische apparatuur en China heeft gedreigd de toegang ertoe te beperken na de intensivering van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.

In het actieplan worden volgens AFP 35 strategische elementen geïdentificeerd, waaronder uranium, titanium en verschillende zeldzame aardmetalen, waarvoor de Verenigde Staten bijzonder afhankelijk zijn van het buitenland.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Renteverlaging Fed voorbarig

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe buigt zich over de vraag of de Federal Reserve de rente dit jaar echt gaat verlagen en wat betekent dit voor de dollar. Hordijk aan het woord.

www.youtube.com/watch?v=V4l2Ztj9kLI

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mnuchin ontmoet voorzitter Chinese centrale bank bij G20-top - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zal tijdens de G20-top in Japan later deze maand een ontmoeting hebben met Yi Gang, de voorzitter van de People's Bank of China. Dit meldde persbureau Reuters.

Het zal de eerste ontmoeting zijn tussen de twee sinds de onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de VS en China afgelopen maand tot stilstand kwamen.

Mnuchin zal nog negen andere bilaterale ontmoetingen hebben, schreef Reuters, onder meer met de ministers van financiën van Japan en Duitsland, en met voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse dienstensector groeit nog nauwelijks in mei - Markit

(ABM FN) De activiteit van de Amerikaanse dienstensector is in mei nog maar licht gegroeid. Dit maakte onderzoeksbureau Markit Economics woensdag bekend.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 53,0 in april naar 50,9 in mei. Dit is het laagste niveau sinds maart 2016.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Amerikaanse dienstensector groeit harder - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Amerikaanse dienstensector is in mei onverwacht harder toegenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex steeg van 55,5 in april naar 56,9 in mei. Geraadpleegde economen rekenden juist op een daling tot 55,0.

Eerder op de middag bleek uit de inkoopmanagersindex van Markit juist dat de dienstensector in de VS in mei veel minder hard is gegroeid. De index zoals Markit die meet, daalde van 53,0 in april tot 50,9 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei van de sector, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat de sector krimpt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Google in beroep tegen advertentieboete EU

Gepubliceerd op 5 jun 2019 om 10:29 | Views: 751

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Techbedrijf Google heeft beroep aangetekend tegen een boete van 1,5 miljard euro van de Europese Commissie omdat het bij zijn advertentiedienst AdSense misbruik maakte van zijn sterke marktpositie. Die boete kreeg de zoekgigant in maart opgelegd.

Eerder had Google van de Europese Commissie ook miljardenboetes gekregen voor machtsmisbruik bij mobiel besturingssysteem Android en een zaak rond Google Shopping. Ook in die gevallen is Google tegen de boete in beroep gegaan.
voda
0
'Handelsoorlog kost honderden miljarden'

Gepubliceerd op 5 jun 2019 om 16:12 | Views: 169

WASHINGTON (AFN) - Hoe langer de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China voortduurt, hoe groter de schade. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kunnen alle al ingevoerde importheffingen en de recent aangekondigde extra tarieven de wereldeconomie volgend jaar 0,5 procentpunt aan groei kosten. Dat komt neer op zo'n 455 miljard dollar oftewel meer dan de omvang van de economie van Zuid-Afrika.

IMF-topvrouw Christine Lagarde zegt dat de VS en China zichzelf in de voet schieten. De schade is immers makkelijk te verhelpen door alle opgelegde handelsbarrières weer te schrappen. Ook de sancties die de VS onlangs aan Mexico oplegden vindt ze zorgelijk.

In aanloop naar de G20-top in Japan roept Lagarde de economische grootmachten op de handelsgeschillen bij te leggen en tevens stappen te zetten met het moderniseren van het internationale handelssysteem, om te zorgen dat een handelsoorlog zoals nu niet nog eens kan uitbreken. In de ogen van de IMF-topvrouw zijn bijvoorbeeld de regels bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over subsidies en intellectuele eigendomsrechten aan vernieuwing toe.
voda
0
China geeft boete aan Ford

(ABM FN-Dow Jones) China heeft de Chinese joint venture van de Amerikaanse autofabrikant Ford een boete gegeven van 163 miljoen yuan, omgerekend bijna 24 miljoen dollar, voor ongeoorloofde prijsafspraken. Dat maakte de toezichthouder woensdag bekend.

De joint venture van Ford en Changan Automobile zou al sinds 2013 illegale overeenkomsten gebruiken voor minimumprijzen voor auto's van de dealers van het bedrijf in Chongqing.

De boete komt overeen met 4 procent van de omzet in Chongqing afgelopen jaar.

De straf komt op het moment dat de spanningen over het handelsbeleid tussen China en de Verenigde Staten aan het escaleren zijn. Beide landen richten zich tegen bedrijven uit het andere kamp.

China heeft gezegd dat het een zwarte lijst gaat opstellen van buitenlandse bedrijven die de belangen van Chinese bedrijven schaden. De VS hebben al zo'n lijst, waarop bijvoorbeeld Huawei prominent aanwezig is, en overwegen die uit te breiden.

De boete laat in elk geval zien dat China kan terugslaan in de handelsoorlog. De Chinese automarkt is erg belangrijk voor buitenlandse autofabrikanten. Ford verkoopt er zo'n 1,3 miljoen auto's per jaar, via de joint venture met Chongquin Changdan Automobile. General Motors verkoopt zelfs zo’n 3,6 miljoen auto's per jaar in China.

Ford heeft gezegd de boete te respecteren en belooft zijn leven te beteren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoopt op deal met Mexico

Gepubliceerd op 5 jun 2019 om 19:40 | Views: 156

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers op Wall Street reageerden op hoopgevende geluiden dat de Verenigde Staten en Mexico deze week alsnog een deal sluiten, waardoor de schadelijke economische sancties voor Mexico volgende week niet in werking hoeven te treden.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 25.499 punten. De S&P 500 steeg 0,6 procent naar 2821 punten, terwijl technologiegraadmeter Nasdaq er 0,5 procent bijkreeg op 7564 punten.

Handelsadviseur van het Witte Huis Peter Navarro liet weten dat de onderhandelingen met Mexico nog kans van slagen hebben. Dan zou Mexico wel aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Een daarvan is het voorkomen dat asielzoekers zomaar de VS binnengaan. De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador is ook hoopvol dat de twee landen er nog samen uitkomen.

Federal Reserve

Het sentiment op Wall Street bleef tevens steun ondervinden van president Jerome Powell van de Federal Reserve, die eerder aangaf open te staan voor eventuele renteverlagingen. Wel werden er zeer tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt gepubliceerd.

Ford Motor ging 1,4 procent omlaag. Een Chinees dochterbedrijf van het autoconcern heeft een miljoenenboete gekregen wegens misbruik van zijn marktpositie. Het aanpakken van Ford wordt door velen gezien als een nieuwe waarschuwing van China aan de VS. Eerder liet Peking al weten pakketvervoerder FedEx te onderzoeken.

Campbell Soup

Verder kwam levensmiddelenproducent Campbell Soup met resultaten, net als softwarebedrijf Salesforce. Allebei kregen ze de handen van beleggers op elkaar. Hun aandelen noteerden respectievelijk dik 9 procent en een kleine 4 procent in de plus.

Beleggers leken ook het geloof in Uber weer wat terug te vinden. Voor het eerst sinds de rampzalige beursgang kwam de koers boven de introductiekoers van 45 dollar uit. Uber noteerde dik 6 procent hoger.

De olieprijzen gingen verder omlaag na nieuwe cijfers over de olievoorraden. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,1 procent minder op 51,80 dollar. Brentolie daalde 1,8 procent in prijs tot 60,84 dollar per vat. De euro was 1,1235 dollar waard tegenover 1,1245 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront