Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Waterstof auto, redding van de autobranche?

320 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
voda
0
Bosch alliance with stack manufacturer Powercell

Bosch is entering the market for mobile fuel cells and paving the way for the breakthrough of this technology in trucks and cars. One crucial component here is the stack. As the core of the fuel cell, is converts hydrogen into electrical energy. To further improve and manufacture these stacks, Bosch has now formed an alliance with Powercell Sweden AB, the Swedish manufacturer of fuel-cell stacks. Under the agreement, the two partners will work jointly to make the polymer-electrolyte membrane fuel cell ready for production. Bosch will then manufacture this technology under license for the global automotive market. The stack will complement the Bosch portfolio of fuel-cell components, and is to be launched in 2022 at the latest.

Dr Stefan Hartung, member of the Bosch board of management and chairman of the Mobility Solutions business sector said that “In the fuel-cell domain, Bosch already has a strong hand, and the alliance with Powercell makes it even stronger. Commercializing technology is one of our strengths. We are now going to take on this task with determination and develop this market.”

Over the long term, the mobile fuel-cell business is potentially worth billions of euros for Bosch. It estimates that as much as 20 percent of all electric vehicles worldwide will be powered by fuel cells by 2030.

Mr Per Wassén, the Powercell CEO said that “With the combined weight of its clout and expertise, Bosch will provide our fuel-cell technology with the chance to gain a foothold in the automotive market. We couldn’t imagine a better partner than Bosch for this.”

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Grootste toeleverancier auto-industrie kiest voor waterstof

Bosch, de grootste toeleverancier van de auto-industrie, slaat accu's over en investeert op grote schaal in waterstof.

Erik Kouwenhoven 30-04-19, 20:00
70
6
Het Duitse megabedrijf heeft een samenwerkingsverband getekend met PowerCell Sweden en richt zich op de productie van ‘stacks’. Dat zijn de chemische delen van de brandstofcel waar waterstof en zuurstof worden omgezet in elektriciteit.

De voordelen zijn evident, aldus Bosch. Auto's die rijden op waterstof zijn lichter en het tanken duurt net zo lang als bij een auto die op benzine of diesel rijdt. De brandstofcel is lichter en goedkoper om te produceren en bovendien eenvoudiger te recyclen. Bosch ziet waterstof vooral als een oplossing voor vrachtverkeer en bedrijfswagens.

Het grootste probleem voor waterstof is nu nog de infrastructuur. Om het beschikbaar te maken, moeten tankstations veel geld investeren, maar de vraag is wie dat gaat doen wanneer er nog geen waterstofauto's zijn. Toyota en Hyundai zijn de enige merken die nu al mondjesmaat dergelijke auto's verkopen.

www.ad.nl/auto/grootste-toeleverancie...
voda
0
Ook dit grote Duitse automerk zet nu maximaal in op waterstof

Audi heeft weliswaar net de elektrische e-tron klaar, maar in de boardroom kijkt men al naar de volgende stap. Net als mega-toeleverancier Bosch gaat Audi plankgas geven met waterstof.

Erik Kouwenhoven 05-05-19, 06:00

Het lijkt erop dat autofabrikanten steeds vaker hun geld inzetten op waterstof. Het vluchtige goedje heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van accu-aandrijving bij elektrische auto’s. Inmiddels hebben merken als Mercedes-Benz, Toyota en Hyundai al een productierijpe auto in de aanbieding en binnenkort voegt ook Audi zich bij dat rijtje.

Volgens Audi-CEO Bram Schot blijft de ‘range anxiety’, oftewel de angst om te stranden zonder stroom, mensen zorgen baren. Audi is vorig jaar al een samenwerking aangegaan met Hyundai om de brandstofcel verder te ontwikkelen. Vorig jaar presenteerde Audi al de H-tron, een waterstofauto op basis van de zogenoemde h-tron Quattro concept uit 2016. De auto zou al in 2021 uit kunnen komen, als project met auto's die worden geleased aan geïnteresseerde klanten.

Lees ook
Grootste toeleverancier auto-industrie kiest voor waterstof
Lees meer
Test Hyundai Nexo: pionier met een missie
Lees meer

© Audi
Milieu nauwelijks belast
Auto’s die op waterstof rijden, zijn als het ware elektrische auto’s die de elektriciteit niet in zware batterijen meezeulen, maar zelf elektriciteit maken uit waterstof in een brandstofcel. Uit de uitlaat van die auto’s komt schoon water. Als de waterstof wordt gemaakt met groene stroom, wordt het milieu nauwelijks belast.

Een ander groot voordeel ten opzichte van de elektrische auto’s op batterijen is dat tanken even snel gaat als bij een benzineauto. Langdurig wachten bij een laadpaal tot je verder kunt is er dus niet bij. Ook is de actieradius veel groter dan bij elektrische auto’s op batterijen. Volgens deskundigen is op termijn een bereik van 1000 kilometer op één tank mogelijk. Dat is vergelijkbaar met een dieselauto.

© Audi
De kans is reëel dat de Audi h-tron gebruikmaakt van techniek uit de Hyundai Nexo, maar dan als waterstof-hybride met een oplaadbare accu om de actieradius nog te vergroten. Een echte serieproductie mogen we verwachten in de tweede helft van het komende decennium. Audi wil tegen 2025 tegelijk twaalf volledig elektrische modellen op de markt brengen.

Binnen de Volkswagen Group is Audi verantwoordelijk voor de ontwikkeling van brandstofceltechnologie. Audi werkt al twintig jaar aan een waterstofauto en presenteerde meerdere keren een conceptwagen. Inmiddels wordt de zesde generatie getest. Nu is de techniek ver genoeg om een model in productie te nemen.

www.ad.nl/auto/ook-dit-grote-duitse-a...
Bijlage:
haas
0
hoeveel laadpunten gaan er komen?
De huidige elektrische infrastructuur kan het nét aan. Maar zeker in de stad moet het aantal laadpunten dramatisch omhoog, willen we serieus een haalbare elektrische oplossing bieden.
Dat terwijl bij waterstof de huidige benzine pomp slechts waterstof i.p.v. benzine hoeft te leveren.
Op dit moment zijn er nog bijna geen waterstof pompen, maar er daar meer van aanleggen is aanzienlijk minder omvangrijk dan de helft van de bestaande parkeergelegenheid in de steden aanpakken om elektrisch laden mogelijk te maken.
Alice1
0
Er komt een doorbraak maar zeg mij of de Belgische markt klaar is met Electrisch belangen niet. En de investering voor een wagen is voor de gewone man maal 2. Keer zien naar de prijs van een elecrrische Q5. Uit goede bron werknemer aldaar ze geraken ze aan de straatstenen niet kwijt. Wat wil je zelf? Een auto die de helft minder kost. En weten dat de batterij geen eeuwige levensduur heeft. Aandeel zal zeker nog hoge toppen scheren!
nobahamas
0
Bij mobiliteit spreekt men bij het rendement op het gebruikte brandstofsysteem van "well to wheel"
Bij elektrisch rijden op directe stroom (accu) is het rendement 76% wtw
Bij elektrisch rijden op indirecte stroom gewonnen uit waterstof 37% wtw
Ofwel de brandstofkosten per km zijn dubbel zo duur bij het rijden op waterstof.
De auto is ook een stuk duurder door de kostbare brandstofcel.

Voor vrachtwagens en andere wagens bedoeld voor een grote actieradius / continu transport, kan ik me voorstellen dat waterstof wenselijk is.

Voor de grootste groep auto's is waterstof-mobiliteit niet de juiste keuze.
werkplaatsdegruyter.nl/2016_08_24/wp-...
jonas
0

Excusez moi Noba.

Dit klopt niet in de werkelijkheid: "Bij elektrisch rijden op directe stroom (accu) is het rendement 76% wtw"

Want welnee waar komt die elektriciteit vandaan en wat verstoken ze daar? Kan je zeggen in de toekomst zal het anders dan met steenkolen, biomassa, gas. Voorlopig hebben we daar nog niets aan en het is gewoon niet mogelijk met wind en zon.

Enige CO'2 vriendelijke optie is kernenergie, maar omdat GroenLinks blijkbaar de agenda van CDA, VVD, PvdA, D'66 uitmaakt, zal dat ook niet gebeuren.

Wel lachen laatst met dat de Stemwijzer die pas na nadere studie tot de conclusie kwam dat de antwoorden van de GroenLinksers en PvdA-ers 100% dezelfde waren op de gelanceerde nieuwe EU-versie.

Groet, Jonas
jonas
0

Erger me ook rot aan die klimaat gelovigen met hun Nederland loopt achter in de EU met die CO2-uitstootvermindering. Die baantjes geile slapzak Rutten huilt samen met dat Goldmansachs mannetje de zelfbenoemde nieuwe Napoleon Macron lekker mee, want laatste haalt meer dan de helft van zijn elektriciteit uit kernenergie.

Duits energie beleid is een grote miljarden verslindende chaos zonder zichtbaar resultaat, behalve dan dat de Duitsers zichzelf lekker zitten te verarmen

Kernenergie? Hier geen kennis aanwezig? Te duur? Ook al onzin. Als het zo duur is waarom kan Frankrijk er prima op draaien? Moet Nederland dan vol met kerncentrales?

Welnee dat kan je ook anders regelen door deelname aan gezamenlijk projecten in het buitenland. Afschaffing zgn schone autosubsidies geeft al 2 miljard, voeg er aan toe afschaffing windmolensubsidie en je kan zo 10 mld vrijmaken voor echte vooruitgang.

En natuurlijk direct terugdraaien van dat idiote ondoordachte "Van het gas af besluit".
Gas is juist hard nodig in de overgangsperiode en gas op biomassa is voor de echte waanzinnigen en subsidievreters.

Geen geitenwollensokkengedoe a la GroenLinks en nageleuter van D'66 Jetten, maar verstandig technologisch vooruit met FvD zal ik maar zeggen.

Groet, Jonas
Henk30
0
Japan en Toyota zetten volledig op brandstofcellen.
De brandstofceltechnologie gaat en wordt allereerst ingezet voor shuttles, bussen, sneltrams, metros, etc, inlusief dieseltreinenvervanging, op plaatsen waar geen stroom is, en voor vrachtwagens met vaste leverroutes en laadpunten, op hun eindstations, dus die vereisen onderweg geen infrastruktuur met waterstof tankstations.
Voor die toepassingen is de akku technology GEEN optie, want veel duurder. Of er is gewoon geen stroomnet. De celeinheiden zijn daarbij in afschrijving en gebruik, vooral ook dankzij de gewichtsbesparing nu al vaak goedkoper dan met zware mee te slepen akkus.
Nadat daardoor een markt ontstaan is, gaan vervolgens de celprijzen dalen en wordt dit ook voor kleinere wagens zo. Planning ca 2030.

Het gaat darbij ook om het energiebron tot wiel rendement.
Hat geciteerde lagere wtw rendement is alleen het tank/laadzuil tot wiel rendement.
Allereerst wordt dit hogere wtw verlies voor een groot deel gecompenseerd door de gewichtsdaling zonder akkus van het voertuig. Er is veel minder aandrijfvermogen nodig.
Verder gaat bij de omzetting van kolen/zon/wind naar stroomlaadzuil 60% of meer verloren. Slimme H2 of alternative syngas produktiemethoden hebben nu al een hoger proces rendement. Japan en China willen bijv in Marokka gaan investeren in (thermo/PV) Zonneparken. Desertec 2, maar dan zonder het verliesrijke onzekere en veel te dure stroomkabels, met syngas voor brandstofcellen autos en de lokale industrie en transport zonder dst daarvoor een duur stroomnet gebouwd moet worden.
Zou een reuzeboost voor hun economie zijn.
Tenslotte nog een punt: Er steekt per gebruiksjaar veel meer energie en dus CO2 in de produktie van akkus dan in de produktie van brandstofcellen.
jonas
0

Henk en dus....? Gaan we bijvoorbeeld een paar miljard onder non corruptievoorwaarden voor zeg 2 mld meedoen in Marokko. Veel effectiever dan al die onzinnige molensubsidies etc hier.

Paar miljard naar Thorium initiatieven en her en der, bomenaanplant, leuke technogische energiebesparings dingen hier, afspraken met China, India etc etc en terugdraaien anti gasbesluit en het zal veel meer opschieten zonder de bevolking op de kast te jagen en CO-2 ietsie verminderen.

Groet. Jonas

PS Bij Marokko ook onder voorwaarden dat ze hun geëxporteerde criminelen met dubbele nationaliteit gaan opnemen naar veroordeling hier en meewerken aan opsporingen die wij willen zoals aangaande huizenbezit van onze geliefde bijstanders uit Marokko
Henk30
0
Reaktie op dhr Jonas over de in de soep lopende energiepolitiek:
Het duitse probleem is een federaal stroomnetprobleem,met burger en bondslanden die dwars liggen,en de grote stroomverzorgers die de regering naar hun pijpen laat dansen.

Zo zijn lokale autonome stroomnetprojekten, burger stroomnetten, met afkoppelen van de grote stroomverzorgers, die dus een grote bedreiging zijn, met de steun van de regering, en door het dumpen met kolenstroom door EON,Vattenfall en regulatietruuks op grote schaal onmogelijk gemaakt.Ze moesten vaak opgeven.

In Nederland krijgen we in de Noordzee binnenkort het equivalent van 2 kerncentrales aan windcentrales erbij voor minder dan de helft van de prijs. 9 ct / Kwh inkl aanlanding en netinkoppeling van nieuwe kerncentrales. In de Oostzee is net ook zo'n groot windpark opgestart.

De Finnen doen niet mee en hebben nu dus hun nieuwe super kerncentrale van de Fransen aan het lopen. Als ik het goed heb is 3 Milliard door de Franse stroomverbruikes daarvoor betaald omdat de bouw dubbel zo duur werd als gepland. Als ik het goed heb komen ze op ongeveer 15 ct / Kwh - als niets verder mis gaat - zonder de kosten van het centrale verdeelnet erbij te rekenen.Ze hebben meren bij de vleet om windenergie tussendoor op te slaan - was veel goedkoper geweest - ook omdat veel stroom lokaal gebruikt kan worden en daarom veel lagere netkosten ontstaan.
Maar dan verdient de grote stroommonopolist mimder.

De ook door de Fransen te bouwen maar waarschijnlijk nooit in bedrijf komende engelse atoomcentrale is een geldvernietigingsprojekt.
Net zoals-inderdaad- de recente foute investering in kolencentrales in Nederland.

De Fransen zelf hebben geen enrgiepolitiek maar worden door de technokraten van de grote staatsstroombedrijf die een staat in de staat is geregeerd. Frankrijk is militair ook een atoommacht. Dit is er niet los van te zien. Ook daar vriezen ouwetjes op het platteland dood omdat ze de stroomrekening van hun lekke ongeisoleerde huisjes niet konden betalen.Fessenheim, valt uitelkaar, zou al drie keer gesloten worden, gebeurd gewoon niet.

De duitse investering in zonneergie is de facto door de chinesen gebruikt voor de opbouw van hun hun zonnergie-industrie. Tijd dat we dat geld terughalen door zelf weer het heft in handen te nemen.

De Thorium centrale overigens kwam er toen niet omdat dat kleine decentrale atoomcentrales en monopolieverlies betekende. En omdat de centrales er eigenlijk voor de plutonium en atoombommen waren.
En omdat decentrale centrales betekende, dat iedereen atoommacht werd, ook dus terrorististen in instabiele kleinstaten.
Heel fraai verfilmd in de recente Noorse Occupied serie (met de kwaadaardige Russen). Daar ging het dus ook over een ongewenste Thorium reaktor.

nobahamas
0
quote:

Henk30 schreef op 9 mei 2019 23:27:

rendement.

Tenslotte nog een punt: Er steekt per gebruiksjaar veel meer energie en dus CO2 in de produktie van akkus dan in de produktie van brandstofcellen.

Absoluut waar Henk30
JosTM
0
Nieuwe brandstofcel
In de studie presenteren onderzoekers een nieuw type brandstofcel. De brandstofcel is enorm zuinig en gaat minstens tien keer langer mee dan huidige brandstofcellen. En dit heeft grote voordelen. Het betekent namelijk dat deze veel meer potentie hebben om daadwerkelijk in het dagelijks leven gebruikt te gaan worden.

www.scientias.nl/onderzoekers-ontwikk...
mjmj
0
Volgens dit artikel gaat het maken van de batterijen gepaard met een hoge CO2 footprint:

www.zerohedge.com/news/2019-04-21/new...

Hoe betrouwbaar die info is weet ik niet...

When CO2 emissions linked to the production of batteries and the German energy mix - in which coal still plays an important role - are taken into consideration, electric vehicles emit 11% to 28% more than their diesel counterparts, according to the study, presented on Wednesday at the Ifo Institute in Munich.

Mining and processing the lithium, cobalt and manganese used for batteries consume a great deal of energy. A Tesla Model 3 battery, for example, represents between 11 and 15 tonnes of CO2. Given a lifetime of 10 years and an annual travel distance of 15,000 kilometres, this translates into 73 to 98 grams of CO2 per kilometre, scientists Christoph Buchal, Hans-Dieter Karl and Hans-Werner Sinn noted in their study.

The CO2 given off to produce the electricity that powers such vehicles also needs to be factored in, they say.

When all these factors are considered, each Tesla emits 156 to 180 grams of CO2 per kilometre, which is more than a comparable diesel vehicle produced by the German company Mercedes, for example.

The German researchers, therefore, take issue with the fact that European officials view electric vehicles as zero-emission ones. They note further that the EU target of 59 grams of CO2 per km by 2030 corresponds to a “technically unrealistic” consumption of 2.2 litres of diesel or 2.6 litres of gas per 100 kms.

These new limits pressure German and other European car manufacturers into switching massively to electric vehicles whereas, the researchers feel, it would have been preferable to opt for methane engines, “whose emissions are one-third less than those of diesel motors.”

Oscar Schneider
The Brussels Times
jonas
0

Moet het nu auto op waterstof of batterij? Duitse autofabrieken weten het niet eens zeker.

Met mijn enige boerenkoolverstand zou ik zo zeggen: we gaan gewoon de eerste 50 jaar op gas rijden. Dat is een mooie bedenktijd.

!. Die accu's vormen zelf in de toekomst een probleem.
2. Waterstof is toch een beetje kleine atoombombom in de auto.

In de tussentijd zetten we echt voluit in op kernfusie of -splitsing op thorium ofzo en planten bomen aan, gaan radicaal plastic in de zee ten lijf, pakken overbevolking aan etc etc. En dus..dus geen onnodige bangmakerij en vertrouwen in realistisch technologisch kunnen en blijheid. i.p.v. de wereld gaat ten onder gedoem gedoe van Rutten met zijn maatjes van GroenLinks en D'66 en CU.

Groet, Jonas
jonas
0

Overigens als die zelfsturende auto's er komen, hetgeen ik niet zo zie in binnen stedelijk gebied dan is het de vraag of veel voormalige autobestuurders/ eigenaren dan niet net zo lekker in het modernere openbaar vervoer zullen gaan zitten?

Vermoed dat over 50 jaar de wereld er behoorlijk anders uitziet en dat dit weinig te maken zal hebben met politiek correcte, rijke veganistische Groen Linkse types aan voor het volk onbetaalbare de Amsterdamse grachtengordel of de haven.

Of met een GroenLinks wethouder met dubbele achternaam uit de achterhoek van goede komaf die eens kneiterlinkse zgn echte Amsterdammer komt spelen. Zijn volgende avontuur is zeker zoiets als yogahealing in Italië en ach die auto natuurlijk een oude diesel ofzo.

Groet, Jonas
voda
0
Geely New Commercial Vehicle Group Unveils Hydrogen Fuel Cell and Pure Electric City Buses

Geely New Energy Commercial Vehicle Group’s subsidiary brand, Yuan Cheng, launched two new zero emission buses at a ceremony in Beijing, the F12 hydrogen fuel cell bus and C11 pure electric bus. The F12 is Geely’s first commercial vehicle which utilizes hydrogen fuel cell technology and after a 10-minute refueling can run over 500km. Hydrogen fuel cell only emits water and is considered a zero-emission technology. The C11 pure electric bus is made for a variety of operational scenarios such as city commuting, tourism, and public transportation. Along with a high passenger capacity, the two new models also have the advantages of being quiet and economical.

The new hydrogen powered F12 city bus was developed by GCV in response to China’s national new energy policy and as part of Geely’s continuing R&D into fuel cell technologies. Hydrogen fuel has several major advantages including diverse availability and environmental friendliness. Hydrogen fuel can be extracted from fossil fuels, generated as a by-product of chemical production, and from electrolysis. Hydrogen is the ultimate environmentally friendly fuel for vehicle as it emits no emissions and only produces water. In addition, hydrogen refueling is similar to gasoline or diesel, simplifying infrastructure building.

The F12 bus adopts world-class fuel cell stack technology. In real world operational tests, it had an energy consumption rate of 7.5kg of hydrogen per 100km. A full tank is enough for all-day operation. Through extreme environmental test such as extreme heat, cold, and high altitude, hydrogen fuel cell technology has been proven to be very adaptive.

In addition to its advantages of zero emissions and low energy consumption, the F12 also comes with attractive design, comfortable interior, and multiple smart functions. The model is available in both 12-meter and 10.5 meter long versions, providing a comfortable ride experience and bright interior. In terms of smart functionality, the F12 bus comes with real time remote monitoring, road condition warning, remote fault diagnostic, and other intelligent features to assist companies in scheduling and fleet management.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Op één waterstoftank van Groningen naar Parijs

BMW heeft samen met het Amerikaanse bedrijf Alaka’i Technologies een vliegende brandstofcel-taxi gebouwd. Dankzij de waterstof behoort een reis van Groningen naar Parijs straks tot de mogelijkheden - zonder tussenstop of bijvullen.

Erik Kouwenhoven 06-06-19, 05:00 Laatste update: 07:14

Na merken als Airbus, Audi, Uber, Mercedes-Benz en vele tientallen start-ups, stapt nu ook BMW in de vliegende, autonome taxi's. Het model met de naam Skai biedt plaats aan vijf passagiers, wordt aangedreven door zes elektromotoren en kan maximaal vier uur in de lucht blijven.

Lees ook
Vliegende Hollander steelt de show op autosalon Genève

Vijf zitplaatsen zijn er aan boord. © SKAI

Het voordeel is dat de Skai gebruik maakt van een brandstofcel, terwijl de concurrentie afhankelijk is van grote, zware accu's. Volgens het bedrijf bevatten de tanks tussen 200 en 400 liter waterstof, wat genoeg zou moeten zijn voor een afstand van 644 kilometer - wat theoretisch overeenkomt met een vlucht van Groningen naar Parijs. Binnen tien minuten kunnen de tanks overigens worden bijgevuld.

BMW denkt dat waterstof de toekomst heeft voor de vliegende taxi. © SKAI

De maximale snelheid is volgens BMW 190 km/u. Hoewel de vliegtaxi volledig autonoom kan opereren, moet er om veiligheidsredenen nog wel een piloot aanwezig zijn bij de eerste testvluchten. In geval van nood is er een grote parachute aan boord die het vliegtuig voorzichtig naar de grond laat zakken. Binnenkort worden de eerste testvluchten voltooid.

Met video, zie link
youtu.be/uhMP5237dGA

www.ad.nl/auto/op-een-waterstoftank-v...
Bijlage:
nobahamas
0
quote:

voda schreef op 6 juni 2019 21:27:

De Waarheid over Waterstof

www.youtube.com/watch?v=f7MzFfuNOtY
Perfecte uitleg Voda
Dan maar vrachtwagens op accu's en een elektrische bovenleiding op de snelweg voor het bijladen (Siemens)
320 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.575,90 -1,47%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.869,29 -1,36%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.382,11 +0,11%
 EUR/USD 1,0631 -0,12%
 WTI 83,67 +1,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront