bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.763 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 535 536 537 538 539 » | Laatste
JdeFL
0
quote:

christo schreef op 8 juni 2019 08:27:

..., men moet niet blijven zagen over de achteruitgang van de brievenpost, Bpost hervormt zich en wordt alsmaar sterker in de sectoren waar er groei te vinden is
Die groeisectoren trekken dan helaas weer veel nieuwe spelers aan.
En waar zie jij extra rendabel groei? Groei wel, maar 't brengt weinig op.
En, vraag ik me af, of de achteruitgang van de traditionele brievenpost niet nog veel groter is dan gedacht. Verstuur zelf nogal wat pakjes, maar meer en meer in een enveloppe met 2 of 3 postzegels op. Als dat in 'brievenpost' inbegrepen is, dan boert de traditionele brievenpost nog sneller achteruit dan gedacht.
Ach heb er nog wat bijgekocht. Wie weet, een verkoop van 'Bank van de post' of een ander onderdeel, en iedereen schrijft het geheel tijdelijk weer wat meer waarde toe.. Maar een groot herstel verwacht ik echt niet meer.
Leefloon
1
Ook maar ff hier melden: een aandeel bpost is nu niet "goedkoop", maar in het model van analisten kan onvoldoende zijn verwerkt dat bpost een overgewaardeerd handelaarsaandeel is. Die overwaardering kan onvoldoende in een "koersdoel" zitten, ondanks de reality check van een laag koersdoel. De volgende week sluit ik een corrigerend "technisch" herstelletje of trendbreukje ook daarom niet uit bij de postbedrijven. Verleden week CTT -2,16%, PostNL -4,37%, bpost -12,41% (AMX +2,48%, BEL Mid +0,48%).

Deze week zowaar een ouderwetse ansichtkaart gekocht, maar zonder postzegel erbij. Ik vrees dat in brievenbuspost de postzegelpakjes zijn ingegrepen die door een brievenbus passen, en die (ook qua betaalde portokosten) niet expliciet als pakje zijn aangeboden. Een brievenbuspakje van €6,90 kan operationeel misschien wel aan een postbode worden meegegeven, maar ik verwacht dat een "bovengemiddeld grote brief" met 2 postzegels niet de duurdere pakketstroom ingaat.

Overigens accepteert Sandd in Nederland niet door de brievenpost passende post als post, waar dat via PostNL verplicht een pakje wordt. De zwaar onderbetaalde bezorger van Sandd moet het dan maar uitzoeken met die zooi. Proppen. Aanbellen. Later helemaal speciaal naar dat adres om het nogmaals te proberen. Officieel "retour afzender", maar in werkelijkheid is er druk om toch maar aan te bellen. Neemt PostNL Sandd over, dure uitstel van executie, dan zitten daar in de postomzet pakjes. Niet veel pakjes, maar toch.
[verwijderd]
0
Ik ben gisteren voor de eerste keer ingestapt aan € 7.74 . Direct een groot pakket. Logisch als het meest pessimistische koersdoel €8.5 is. Dan lijkt mij het advies : kopen. Met 10% ben ik al tevreden.
Ik vermoed evenwel dat bpost nu een tijdje zal blijven hangen tussen € 7 en € 8. Op €6.7 koop ik opnieuw bij. En dan nog eens als ze €5.7 zouden halen. De aandelen hebben een
boekhoudkundige waarde van €3. De terreinen en gebouwen zijn ondergewaardeerd. Volgens mij is het aandeel daarom zeker € 6 waard. Dan krijgen ze van mij nog € 1 per aandeel omdat ze winstgevend zijn. Dan zit ik al aan € 7 en heb ik nog geen rekening gehouden met de waarde van het ganse netwerk, van de geoliede machine die draait en waar er nog zoveel verbeteringen mogelijk zijn. Tegen deze koers zie ik het wel zitten.
Leefloon
0
quote:

Chef B schreef op 8 juni 2019 22:59:

Ik ben gisteren voor de eerste keer ingestapt aan € 7.74 . Logisch als het meest pessimistische koersdoel €8.5 is. Dan lijkt mij het advies : kopen. Met 10% ben ik al tevreden.
Ik vermoed evenwel dat bpost nu een tijdje zal blijven hangen tussen € 7 en € 8. Op €6.7 koop ik opnieuw bij. En dan nog eens als ze €5.7 zouden halen.
Detail: dus onlogisch, want het laagste trailing koersdoel is €7,50 (dat lijkt mij niet alleen "houden" in plaats van "kopen", maar is dat ook). Het aandeel is niet duur, en het staat je vrij om op langere termijn tevreden te zijn met een benedengemiddeld rendement. De kans op een bijkoop lijkt mij echter klein. Die op de tweede bijkoop nihil. Des te lager de koers, des te meer de pakjes uiteindelijk het fundament onder een bodem vormen. Het aandeel is ook verre van goedkoop, fundamenteel komt het niet in de buurt van "kopen" uit, maar enige overwaardering is een min of meer constante factor bij handelaarsaandelen met een lage koers, dus daarin zal op kortere termijn het meeste herstelpotentieel zitten na een relatief overdreven daling. PostNL volgde deze week de daling van bpost bijvoorbeeld maar gedeeltelijk, en met zulke te hoge oude koersdoelen waren verlagingen al te verwachten. De koersdaling van bpost laat zelfs zien dat die €8,50 iets té optimistisch was, want dat koersdoel werd op dezelfde dag reeds bereikt en onderschreden. Op jouw aankoopniveau zit er echter al veel leed in de koers, en het fundament ligt niet op €0,00. Wel zal op kortere termijn het rendement vooral van handelswinstjes na oplevingen moeten komen, want "houden" is niet aantrekkelijk. De markt verwacht bij buy & hold nog steeds een laag tot negatief koersrendement, en negeert de opgebouwde Radial-schuld teveel. FWIW verwacht ik de komende week al een technische correctie, na het ietwat overdreven verlies. Wéér een koersdaling die het "mooie" dividend overstijgt. Soit.
Slnc
0
quote:

Brievenbus schreef op 22 mei 2019 16:46:

Als je WEL geld hebt koop je de aandelen gewoon....
Gaat na deze Sell in May schud actie gewoon weer verder richting 12.
jij zal het wel weten :')
JdeFL
1
Mijn tradingtabelletje zegt dat je telkens moet wachten tot de 7 en drie kwart zone alvorens in te stappen. Als je ziet van waar ze kwamen is dat a. toch erg laag, en b. nog altijd niet gebeterd. In januari instappen, en dan in juni pas weer. Al de rest is zowat verlieslatend geweest. Heb er van 18 (véél te vroeg), 15, 13, 10 en 7.75 en 8.5. Zelfs dat laatste was te optimistisch (na een herstel tot 10.5).
Leefloon
0
Opleving; niet herstel. FWIW. Als 10,50 van deze tekstuele TA een terugkeer naar een normaal zou zijn, dan kan 8,50 immers niet te optimistisch zijn.
JdeFL
0
10.5 zou ik niet direct 'een normaal' noemen. Zo'n patatten door koersdoel/ratingverlagingen hebben de neiging om zich te herhalen. Het gaat nu puffend hoger, zou vrijdag in de buurt van 8.6 moeten zitten om mijn optieposities zonder kleerscheurtjes af te sluiten. Wordt weer centjes tellen.... Beter call's schrijven boven de 9, vermoed ik.
Leefloon
1
Doorrollen, met een combinatie-order dus zonder 2x de spread over te steken, zou eventueel ook kunnen. Niet fantastisch, als ik mijn "enthousiasme" over bpost even wegstop, en meer spielerei om er groen uit te komen. Let na juni wel op wanneer de halfjaarcijfers komen, niet tegenvallend of matig. Dan wil je misschien geen positie hebben.
Montaplus
0
weet iemand hoe je de code op de belastingsbrief invult voor het deels terug te krijgen van de reeds betaalde roerende voorheffing van dividenden
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 17 juni 2019 10:51:

Doorrollen, met ...
Neen, liefst niet. Centjes tellen, daar ging het wel heen. 1,5cent per aandeel winst. Pfoeh, bijna op de valreep. Zag er toch effe niet zo goed uit.
Montaplus
0
@ Ginodostende : dien je dan het bedrag van € 192 in te vullen (=€ 640 x 30%) bij code 1437 titularis

* wat kan er ingevuld worden bij code 2437 ( partner)??
alvast bedankt

[verwijderd]
0
@montaplus
Ik heb bij 1437 ,640 EURO ingevuld ( heb vorig jaar meer dividenden verkregen maar is fiskaal beperkt tot 640 EURO)
Bij 2437 hetzelfde maar ik meen dat het verkregen dividend op naam partner moet staan
Leefloon
1
Verstandig, na koopjeuk. Relatief laag rendement, relatief hoog risico. "Hoog" dividend, volgens de markt een verhoogd risico op een laag of negatief koersrendement. Dat laatste past niet optimaal bij short puts, en niet bij een aandeel dat meerdere keren per jaar ex-dividend kan noteren. Lichte tegenwind, exclusief Radial. Toch goed gebruik gemaakt van het eerste klapje, toen €8 bij bpost nog niet de nieuwe €9 was.

In een deel van deze periode vond ik long UCB, short Sanofi (hedge) bijv. zinniger, na een prettig herstel van Sanofi. Relatief hoog rendement, relatief laag risico.

Een voordeeltje van bpost is wel dat, exclusief Radial-rampen (verlies, schuld), de bodem ruim boven de €0 ligt. Door de Belgische pakjes. Maar dan kun je met doorrollen evengoed maandenlang op dood geld zitten.
Steffen
0
Volgens mij is het correct wat Montaplus zei.
192 bij 1437.
Zo moest ik het toch doen.
JdeFL
0
Serieuze capriolen hier, stevig herstel toch, maar nu quasi grotendeels terug weggeveegd. Allé, de helft toch terug weg.
[verwijderd]
0
Ik snap niks meer van het verloop van Bpost! ik dacht echt dat ze de koers van 9.5- a 10 gingen vasthouden
Rider
0
We gaan geduld moeten hebben. Eerst moet Radial goed functioneren.. Ondertussen dividend rapen.
[verwijderd]
0
We hebben weinig keuze zou ik zeggen ! Zit er in ieder geval toch in voor de "long"
10.763 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 535 536 537 538 539 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 3,750
Verschil +0,015 (+0,40%)
Hoog 3,825
Laag 3,740
Volume 285.704
Volume gemiddeld 234.041
Volume gisteren 486.460

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront