Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Tweede Kwartaal

679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 » | Laatste
Daexter
0
quote:

lokeend schreef op 6 juni 2019 00:25:

[...]

Misleiding ten top dit!! Buiten iedere realiteit! De gekte op de bouwmarkten is bizar momenteel er is schaarste van bouwvakkers! Deze doelstelling kan de overheid helemaal niet waarmaken!
De grote vraag is tegen welke prijs wil de politiek deze doelstelling bereiken?
Ondertussen worden alle nieuwe projecten duurder om maar te kunnen realiseren en om in behoefte te kunnen voorzien, nog niet zo lang geleden (2013) hingen de bouwvakkers van de honger hoog in de gordijnen , nu lijken ze de verliezen uit het korte verleden goed te willen maken door hun uur prijzen flink te verhogen en misbruik te maken van de schaarste nu!
De schaarste in het aanbod van bouwvakkers in de bouw is gecreeerd door de overheid ofwel de politici.
Eigenlijk word er gezegd of beloofd en wat ze maar voor 40% kunnen waarmaken met de doelstellingen
Gevolg is wel dat de prijzen van bouw projecten flink zijn gestegen, de rekening ligt bij de opdrachtgever en de consument dit lijkt mij evident!

De grote vraag is tegen welke prijs wil de politiek doelstellingen behalen? Bedoel de rente staat al extreem laag of kan het nog lager?
Kan ook heel goed zijn dat de doelstellingen worden aangepast na het bestuderen van de realiteit .
Ik vind het goed dat de bouwers het risico van prijsstijging bij de opdrachtgevers leggen zoals de ontwikkeling nu is.
Dus aannemen in de toekomst om risico’s te vermijden het risico bij de opdrachtgever leggen.
Zoek anders maar een andere bouwer en dat zullen de opdrachtgevers niet doen want dan zal het nog veel duurder uitpakken.
Kortom een nieuw verdienmodel voor de bouwers met zekerheid op winst!
Succes

Het is geen misleiding, maar ook niet realistisch inderdaad. De gemeenten hebben er alle belang bij dat die woningen gerealiseerd gaan worden. Er zijn inderdaad helaas te weinig bouwvakkers. maar als je heel eerlijk bent geef je daar de bankiers de schuld van en niet de overheid....met wie was de crises ook al weer begonnen?

Het was juist de overheid die de deeltijd ww invoerde in 2011 om juist de bouwvakkers ontslag te besparen. Dit heeft Heijmans destijds nog bijna de das omgedaan, ze mochten geen mensen ontslaan van de overheid, maar er was ook geen werk. De overheid wilde wel opdrachten verstrekken maar er was geen bank die daarvoor de financiering wilde regelen / garant wilde en of kon staan.

En nu zitten we inderdaad in een hele rare tijd met grote vraag naar huizen, weinig bouwvakkers, en grote vergrijzing en een wereldwijde handelsoorlog, die voor veel grondstoffen de prijzen zal opdrijven, waardoor de prijzen steeds verder oplopen, dit trekt meer en meer beleggers aan, waardoor piet prticulier geen huis meer kan kopen. Wanneer keert het tij / barst de bel?
salud
0
"Wanneer keert het tij / barst de bel?"

- Als Italië er de brui aan geeft, na GB.
Dan valt de EU als een kaartenhuis in elkaar met Rusland, China en niet te
vergeten Turkije als lachende derden zolang er nog wat te lachen valt.

Tot die tijd zou Heijmans nog wat geld kunnen verdienen als ze zich niet in megalomane wespennesten steken en doen waar ze goed in zijn.

--Deze analyse wordt geheel gratis aangeboden door--
Salud.
salud
0
@ Vorige post: Ik heb vanuit Spanje begrepen dat het reeds dagen noodweer is in NL. We hoeven ons dus geen zorgen meer te maken dat bouwmaterialen door de lage waterstand in de rivieren niet of nauwelijks aangevoerd kunnen worden.... Ik zeg koers Heijmans omhoog! :)
Daexter
0
quote:

salud schreef op 6 juni 2019 23:23:

@ Vorige post: Ik heb vanuit Spanje begrepen dat het reeds dagen noodweer is in NL. We hoeven ons dus geen zorgen meer te maken dat bouwmaterialen door de lage waterstand in de rivieren niet of nauwelijks aangevoerd kunnen worden.... Ik zeg koers Heijmans omhoog! :)
Haha ja das waar, maar als het ook hard waait en er meer bomen omvallen moeten er wellicht nog meer huizen gebouwd worden....dus nog groter beroep op die grondstoffen...

Italie treed nooit uit....dat kunnen ze niet...als zij uit zouden treden en dan ook volledig dus uit de muntunie dan zijn ze failliet, want de nieuwe munt devalueert enorm, maar de schuld staat in euro genoteerd. Dat is ook precies waar de populisten in Nederland steeds de plank misslaan. je kunt de euro misschien wel willen verlaten, maar het schuldpapier is in euro afgesproken, dus bij devaluatie van je nieuwe munt, neemt je schuld evenredig toe.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
[verwijderd]
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 5 juni 2019 20:57:

[...]Zijn wij het toch nog over 1 ding eens vanavond Salud: Analisten kunnen van mij ook de boom in!
En, we zitten allebei long in Heijmans...Zou bijna een band moeten scheppen...
salud
0
@tradersonly: "Dayhigh slot. Hopelijk volgende week weer eens boven de € 9,- "

-Mij verwondert het dat er bij BAM zo lauw gereageerd wordt op probleemprojecten en bijvoorbeeld de a.s. Brexit ... die gaan best wel leuk omhoog na die laatste klap van de sluizen in IJmuiden.
Zitten daar mensen die het leven wat zonniger inzien of ligt het gewoon aan het feit dat Heijmans als klein fonds wat makkelijker te manipuleren is en de prijs laag gehouden kan worden met een paar honderd stukjes waardoor ze de koers nog goedkoper kunnen "sturen" ?
( iedere dag 0,12 tor 0,14 cent omlaag of omhoog en zakkenvullen )
DNFTT
1
Jeroen, ik heb jouw post van 16.02 een nok gegeven en wil jou nogmaals vragen om voortaan tot 3 te tellen en je in die korte tijd af te vragen of het zinvol is om de knop 'plaats reactie' aan te klikken.
[verwijderd]
0
quote:

Japio_ schreef op 7 juni 2019 18:48:

Jeroen, ik heb jouw post van 16.02 een nok gegeven en wil jou nogmaals vragen om voortaan tot 3 te tellen en je in die korte tijd af te vragen of het zinvol is om de knop 'plaats reactie' aan te klikken.
Je doet maar Japio, het zal me jeuken kerel. Als jullie niet eens meer tegen een geintje kunnen, mij wel voor snotneus uitmaken mag wel zeker?

[verwijderd]
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 31 mei 2019 10:06:

Goedemorgen 'vrienden',

Voor wat het voor een ieder waard is, Jeroen koopt gefaseerd Heijmans stock rond deze niveaus. Bij Euro 8,- ligt een dubbele steunlijn maar daarnaast daalt Heijmans vandaag met een zeer geringe omzet. Mogelijk eind van de dag nog wat lager i.v.m. afsluiting mei maand en posities van professie.

Om reden dat ik nog putopties in bezit had, kon ik kiezen om de puts met winst te verkopen,of de puts aan te houden met long stock, want Jeroen gelooft zeker nog wel in Heijmans hoor.

Jeroen kan z'n eigen boontjes wel doppen hoor Japio, Salutio en lokeendio...Lekker laag gekocht en ik handel wel lekker door hoor,...
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
quote:

tradersonly schreef op 7 juni 2019 18:06:

Dayhigh slot. Hopelijk volgende week weer eens boven de € 9,-

U snapt 't helemaal!
salud
0
Heeft niet veel met Heijmans te maken maar toch ... :)

www.animaatjes.nl/cliparts/jan-jans/c...

Misschien een leuke kleurplaat van te maken voor het komende beursloze weekend.
Betreffende figuurtje houdt ons toch al veel bezig! :(
salud
0
www.nu.nl/werk/5868834/stress-en-werk...

Terwijl er een decennium geleden geen geld aan te verdienen viel, floreert de bouwsector momenteel als nooit tevoren. Hoe is de werkdruk nu in een sector die zo onderhevig is aan economische schommelingen?

De bouw was dé sector die van 2018 een goed economisch jaar maakte, blijkt uit het jaaroverzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van alle bedrijfstakken zorgde de bouwnijverheid met 7,3 procent voor de grootste toegevoegde waarde. Bovendien blijkt uit een andere berekening van het CBS dat er begin 2019 het hoogste aantal bouwbedrijven ooit geregistreerd stond: 182.000, bijna 8 procent meer ten opzichte van 2018.

Hoe anders was het beeld bijna een decennium geleden? "Van de economische crisis in 2008 had van alle sectoren de bouw uiteindelijk het meest last", vertelt Jan van der Doelen, deskundige in bouw en onroerend goed bij ING.

Hij houdt de sectoren al jaren in de gaten. "Er waren heel veel mensen actief in de bouw, maar veel van hen verloren hun baan. Nu de markt weer aantrekt, kun je die mensen niet automatisch weer terughalen."

Niet op tijd af? Dan kost het extra
En dat levert werkdruk op. "Er wordt van ons verwacht dat we een stuk sneller bouwen dan eerder", vertelt steigerbouwer Martijn (48), die liever niet met zijn achternaam genoemd wil worden.

“Inmiddels lijkt het credo: als je handen hebt, kan je in de bouw werken.”
Hans Crombeen, vakbond FNV
Hij werkt al dertig jaar in de sector. "De bieder heeft steeds meer zeggenschap: als hij zegt dat het op die datum af moet, dan moet je maar sneller werken als je denkt dat je het anders niet haalt."

Hans Crombeen van vakbond FNV Bouw beaamt dat. "Opdrachtgevers werken steeds meer met opleverboetes: wie iets niet op tijd af heeft, moet extra betalen. Bedrijven doen er alles aan om dat te voorkomen. Inmiddels lijkt het credo: als je handen hebt, kan je in de bouw werken."

Pizzabakkers en postbezorgers in de bouw
Dat merkt ook Martijn. "Als steigerbouwer en kraanmachinist moet je nog gecertificeerd zijn, maar als ik soms zie wat hier op de bouwplaats rondloopt, dan schrik je daarvan. Of je nou vroeger post bezorgde of pizza's bakte, als je nu in de bouw wil werken, dan kan dat. Levensgevaarlijke situaties krijg je daardoor."

Volgens ING-deskundige Van der Doelen zit het aantal mensen in de sector nog niet op het niveau van vóór de crisis. "Er zijn ook mensen die structureel verloren zijn gegaan: ze zijn met pensioen gegaan of hebben voor een andere baan gekozen." Volgens cijfers van ING produceert de bouw nu meer dan in het topjaar 2008, terwijl er niet hetzelfde aantal mensen is.

Verwacht wordt dat de druk voorlopig niet minder zal worden. Van der Doelen: "Er is een enorme vraag naar woningen in Nederland, we komen er momenteel zo'n 250.000 tekort. Bovendien moeten bestaande huizen verduurzaamd worden en dan zijn er nog andere categorieën waar gebouwd moet worden, zoals infra en kantoren."

Werkend leren om sneller steentje bij te dragen
Nu het aantal voor de hand liggende medewerkers op begint te raken, moet de sector volgens Crombeen verder kijken. "Het opleidingssysteem is nu zo ingericht dat mensen werkend leren, zodat ze sneller hun steentje kunnen bijdragen."

Maar willen mensen wel in een sector werken die de afgelopen jaren zo'n slecht visitekaartje af heeft gegeven?

"Het enige wat we nu kunnen zeggen is dat de voorspellingen er voor de komende acht jaar goed uitzien. Voor het komende jaar leiden we 8.000 mensen op, terwijl we er 106.000 nodig hebben om aan de groei te voldoen. Dat zijn mijns inziens overtuigende cijfers."

Meer dan alleen fysiek werk
Van der Doelen ziet vooral heil in het slimmer werken. "Als we meer gebruikmaken van technologie en gestandaardiseerd bouwen, kan de productie omhoog met de bestaande capaciteit."

“De flexibele schil van medewerkers voor de crisis bleek niet flexibel genoeg.”
Jan van der Doelen, ING
Voordeel is dat met de digitalisering en automatisering van de sector, ook ander personeel aangetrokken kan worden. Crombeen: "De bouw heeft een naam van enkel fysiek werk, maar we hebben nu ook andere dingen te bieden. Nu de bancaire wereld steeds meer geautomatiseerd wordt, kunnen wij hun medewerkers prima gebruiken als werkvoorbereider."

Zijn er lessen te trekken uit het afgelopen decennium? Nee, stelt Crombeen. "Dit is hoe de economie nou eenmaal werkt." Van der Doelen ziet wel een les, al is die niet per se positief. "De flexibele schil van medewerkers voor de crisis, mensen die je makkelijk kunt afstoten, bleek niet flexibel genoeg. Bouwbedrijven moeten flexibel blijven, om in de beweeglijke omgeving te kunnen blijven overleven."

[verwijderd]
0
quote:

salud schreef op 7 juni 2019 22:56:

www.nu.nl/werk/5868834/stress-en-werk...

Terwijl er een decennium geleden geen geld aan te verdienen viel, floreert de bouwsector momenteel als nooit tevoren. Hoe is de werkdruk nu in een sector die zo onderhevig is aan economische schommelingen?

De bouw was dé sector die van 2018 een goed economisch jaar maakte, blijkt uit het jaaroverzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van alle bedrijfstakken zorgde de bouwnijverheid met 7,3 procent voor de grootste toegevoegde waarde. Bovendien blijkt uit een andere berekening van het CBS dat er begin 2019 het hoogste aantal bouwbedrijven ooit geregistreerd stond: 182.000, bijna 8 procent meer ten opzichte van 2018.

Hoe anders was het beeld bijna een decennium geleden? "Van de economische crisis in 2008 had van alle sectoren de bouw uiteindelijk het meest last", vertelt Jan van der Doelen, deskundige in bouw en onroerend goed bij ING.

Hij houdt de sectoren al jaren in de gaten. "Er waren heel veel mensen actief in de bouw, maar veel van hen verloren hun baan. Nu de markt weer aantrekt, kun je die mensen niet automatisch weer terughalen."

Niet op tijd af? Dan kost het extra
En dat levert werkdruk op. "Er wordt van ons verwacht dat we een stuk sneller bouwen dan eerder", vertelt steigerbouwer Martijn (48), die liever niet met zijn achternaam genoemd wil worden.

“Inmiddels lijkt het credo: als je handen hebt, kan je in de bouw werken.”
Hans Crombeen, vakbond FNV
Hij werkt al dertig jaar in de sector. "De bieder heeft steeds meer zeggenschap: als hij zegt dat het op die datum af moet, dan moet je maar sneller werken als je denkt dat je het anders niet haalt."

Hans Crombeen van vakbond FNV Bouw beaamt dat. "Opdrachtgevers werken steeds meer met opleverboetes: wie iets niet op tijd af heeft, moet extra betalen. Bedrijven doen er alles aan om dat te voorkomen. Inmiddels lijkt het credo: als je handen hebt, kan je in de bouw werken."

Pizzabakkers en postbezorgers in de bouw
Dat merkt ook Martijn. "Als steigerbouwer en kraanmachinist moet je nog gecertificeerd zijn, maar als ik soms zie wat hier op de bouwplaats rondloopt, dan schrik je daarvan. Of je nou vroeger post bezorgde of pizza's bakte, als je nu in de bouw wil werken, dan kan dat. Levensgevaarlijke situaties krijg je daardoor."

Volgens ING-deskundige Van der Doelen zit het aantal mensen in de sector nog niet op het niveau van vóór de crisis. "Er zijn ook mensen die structureel verloren zijn gegaan: ze zijn met pensioen gegaan of hebben voor een andere baan gekozen." Volgens cijfers van ING produceert de bouw nu meer dan in het topjaar 2008, terwijl er niet hetzelfde aantal mensen is.

Verwacht wordt dat de druk voorlopig niet minder zal worden. Van der Doelen: "Er is een enorme vraag naar woningen in Nederland, we komen er momenteel zo'n 250.000 tekort. Bovendien moeten bestaande huizen verduurzaamd worden en dan zijn er nog andere categorieën waar gebouwd moet worden, zoals infra en kantoren."

Werkend leren om sneller steentje bij te dragen
Nu het aantal voor de hand liggende medewerkers op begint te raken, moet de sector volgens Crombeen verder kijken. "Het opleidingssysteem is nu zo ingericht dat mensen werkend leren, zodat ze sneller hun steentje kunnen bijdragen."

Maar willen mensen wel in een sector werken die de afgelopen jaren zo'n slecht visitekaartje af heeft gegeven?

"Het enige wat we nu kunnen zeggen is dat de voorspellingen er voor de komende acht jaar goed uitzien. Voor het komende jaar leiden we 8.000 mensen op, terwijl we er 106.000 nodig hebben om aan de groei te voldoen. Dat zijn mijns inziens overtuigende cijfers."

Meer dan alleen fysiek werk
Van der Doelen ziet vooral heil in het slimmer werken. "Als we meer gebruikmaken van technologie en gestandaardiseerd bouwen, kan de productie omhoog met de bestaande capaciteit."

“De flexibele schil van medewerkers voor de crisis bleek niet flexibel genoeg.”
Jan van der Doelen, ING
Voordeel is dat met de digitalisering en automatisering van de sector, ook ander personeel aangetrokken kan worden. Crombeen: "De bouw heeft een naam van enkel fysiek werk, maar we hebben nu ook andere dingen te bieden. Nu de bancaire wereld steeds meer geautomatiseerd wordt, kunnen wij hun medewerkers prima gebruiken als werkvoorbereider."

Zijn er lessen te trekken uit het afgelopen decennium? Nee, stelt Crombeen. "Dit is hoe de economie nou eenmaal werkt." Van der Doelen ziet wel een les, al is die niet per se positief. "De flexibele schil van medewerkers voor de crisis, mensen die je makkelijk kunt afstoten, bleek niet flexibel genoeg. Bouwbedrijven moeten flexibel blijven, om in de beweeglijke omgeving te kunnen blijven overleven."

Constructieve en waardevolle info im jeder gefal Salud, thx.
salud
1
Brokie Even
0
Men pluk 8,75eu begint al weer te renderen. De koers op MT is zo voorspelbaar dat het eigenlijk niet meer leuk is.
[verwijderd]
0
quote:

Broke Even schreef op 10 juni 2019 09:29:

Men pluk 8,75eu begint al weer te renderen. De koers is zo voorspelbaar dat het eigenlijk niet meer leuk is.
het nieuwe Nederlands "men pluk"
men pluk, zen pluk, hullie pluk etc
Maar eerlijk is eerlijk: toch weer een paar procent erbij.
[verwijderd]
0
quote:

Dongen schreef op 10 juni 2019 09:32:

[...]
het nieuwe Nederlands "men pluk"
men pluk, zen pluk, hullie pluk etc
Maar eerlijk is eerlijk: toch weer een paar procent erbij.
So ist das,....
679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 16,820
Verschil -0,380 (-2,21%)
Hoog 17,020
Laag 16,580
Volume 101.324
Volume gemiddeld 118.379
Volume gisteren 42.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront