Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Situatie in Italië veel slechter dan gedacht

46 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 13 augustus 2011 14:24:

[...]

Dus al het slechte nieuws is gelogen.

laat gewoon dingen zien , waar het beter
gaat , zelfde als ik doe met het slechte
nieuws
zeg niet dat het gelogen is maar als er een positief berichtje word verteld duiken jullie er met ze alle op als een stel hongerige leeuwen om al het negatieve ervan uit te lichten. Zal er wel bij horen als je 100% short zit.
ffff
0
quote:

Vlokkenfeest schreef op 13 augustus 2011 15:05:

[...]
Ben blij dat ik weer eens watvan je hand lees Beursplein 5. Jammer is wel dat het weer een tendentieus stuk is waar een noknow erg depressief van kan worden. Het is allemaal niet zo erg zoals het artikel schetst, in sommige gevallen is het nog erger maar levert de keerzijde voordelen op.

Want beste Importitaliaan/Exporthollander, het is natuurlijk onzin om een kwalificatie te geven aan het feit dat er nu eenmaal veel corruptie en machtsmisbruik is in Italie. Het heeft niet bepaald een negatieve invloed op economische groei. Daarnaast komt corruptie in Italie aan de oppervlakte, in Nederland daarentegen niet maar is die er ongetwijfeld net zoveel.

En dan die salarissen, in het zuiden en delen van het midden geldt die 900 zeker, echter zeker niet in het noorden. In Anagni kost een espresso en een brioche 1 euro 50, in het noorden 2,10. Zo kost de trein in Lazio 5 cent per km, in het noorden 9 cent. Het is dus een loze opmerking die geen enkele waarde heeft.

Ach, en dan die jeugdwerkloosheid. Weet je waarom die wellicht joog is? Omdat Italie de hele wereld de kans geeft om onder het minimum te werken. Pakistanen, Indianen, Noordafrikanen, Latinoamerikanen enz enz, krijgen de gelegehheid om zes jaar met tijdelijke verblijfsvergunningen het meest smerige en onderbetaalde werk te doen wat er maar voor handen is. Als ze tevens zes jaar uit handen blijven vn justitie ligt een definitieve verblijfsvergunning voor het grijpen. Op sociaal gebied ligt Italie dus hier ver voor op NL, ook al zijn de verdiensten niet bepaald hoog. Hoog genoeg echter voor hen die er een definitief leven in Europa voor over hebben.

En dan die trein....controle is er echt wel, alleen op zondag vaak niet. Ben zojuist met de trein van Anzio naar Roma Termini gereden en mijn kaartje is gewoon gecontroleerd. Natuurlijk wordt het ook weleens niet gecontroleerd. Maar is dus slecht of goed, of is er geen waarde aan te geven? Elke keer als een oassagier zwart rijdt houdt hij geld over voor andere zaken. Zaken wellicht ook die niet door de -economische nutteloze- overheid geexploiteerd worden. In Hasselt is het OV gratis, in Italie officieel niet echter bij een deel wel, so what?

En vervolgens komt transport ook nog voorbij. Negen cent per km kost de Italiaanse tol. Inderdaad niet goedkoop. Maar om dan maar meteen de concluderen dat daardoor transport duur is? Ben je mal, transport in Italie is goedkoper dan in NL. Het verschil zit hem vooral in loon. LBO banen zijn vaak vogelvrij, zo ook dus de chauffeur. Het is een onderbetaalde baggerbaan voor een toenemend aantal Europeanen. Een bedrijf als Stadler werkt met Bosnische chauffeurs die vier weken van huis ongeveer 1000 netto per maand verdienen. De rijtijden worden met voeten getreden en mocht er een bekeuring uit voortvloeien, betaalt het bedrijf de bekeuring en wordt de chauffeur ontslagen zonder zijn laatste salaris uit te betalen. Laatst kwam ik een Bosnier tegen en raakte met hem kort aan de praat. Een doodzonde overigens in NL. Je mag als Nederlander niet met oostbloktuig praten volgens de algemene opinie binnen het Nederlandse klompendragende chauffeurskorps. NMaar goed, raakte met hem aan de praat in Stuttgart in de avond om acht uur. De dag erop moest hij in Salerno lossen....

Maar goed, Italie kent met het bedrijf Koine een net zo verwerpelijke bedrijfsvoering, het compenseert de tol en het is dus onzin om te stellen dat de tol voor een duur transport zorgt.

Ach, en dan het dogma vwb belastingontduiking. Poeh BP5, wat een stouterds daro. Wist niet dat er in de wereld mensen belasting ontdoken. En dan ook nogeens in Italie. Wat een ellende toch allemaal.
ps Weet je waar Zwitserland rijk door is geworden? Weet je ook waar de jongste rechtszaak tussen CH en Duitsland over ging?

Tto slot: De italiaan gokt inderdaad erg veel. Als je het aan mij vraagt veel te veel. Krasse krasse krasse, en nog eens krasse. Op elke hoek van de straat voor miljoenen/miljarden. Treurig om te zien hoeveel mensen zo erg verlangen naar meer. Het positieve is dat er nog zo veel mensen in staat zijn om zo veel geld uit te geven aan deze booming industrie. Voorlopig zit het met de burger nog wel snor daar.

Groeten uit de Via Cavour onder de rook van het Colosseo en vlakbij Roma Termini.
Ik vind het een pracht tijdsbeeld, Jeroen. Gelukkig van iemand die volop in het gewone leven staat.
[verwijderd]
0
als veel italianen gokken is toch goed. Je betaalt immers belasting over gokken lijkt me.
46 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront