Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 17 juni 2019 13:08:

[...]

De enige ie hier niet tevreden lijkt, maar in tegendeel zeer gefrustreerd dat ben jij. Altijd tegendraads.
Bedankt voor het compliment, want jij als FvD aanhanger (honderden berichten over de scherts figuur Baudet) die op alles tegen is wat er in Nederland gebeurt; bevestigt mijn goede mening.
rationeel
0
Aan het werk:)

ECR Group constitutive meeting

On Wednesday the ECR will hold its constitutive meeting where members are set to decide on the Group's new Co-Chairs, Bureau and who will be our candidate for President of the European Parliament. ECR Group members will also take decisions on pending applications for Group membership.

When: Wednesday @ 15:00
rationeel
0
European Council

At this week's summit, taking place on Thursday and Friday, European leaders hope to make further headway on appointments for the EU's top jobs.

ECR Group MEP and Spitzenkandidat Jan Zahradil will be attending the summit and available for interview and comment.

When: Thursday and Friday
rationeel
0
Jan Zahradil
?
Geverifieerd account

@ZahradilJan
Volgen @ZahradilJan volgen

If @ManfredWeber believes he’s the only candidate for @EU_Commission president, I say to him: No, you’re not. And I also say it must be @EUCouncil choice first, not that of #EP. Further @Europarl_EN grip for power should be stopped. They’ve got already enough.

twitter.com/ZahradilJan/status/113330...
rationeel
0
De Vrije Sint

@De5december
44 min.44 minuten geleden

BTW, energie, zorg, lokale lasten omhoog, en nu de "voedsel- en energietransitie".

Het volgende @vvd-programma heet "mensen in hun koopkracht zetten" ?

Ik heb vast aandelen gele-hesjesfabrikanten gekocht!

#kringlooplandbouw #schouten #klimaatakkoord @minrpes

DeZwarteRidder
0
Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurder geworden
17 juni 2019 07:25 Laatste update: 2 uur geleden

De prijzen van voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd met 14,5 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag op basis van een nieuwe analyse van de consumentenprijsindex. Afgelopen mei was nagenoeg de grootste prijsstijging in tien jaar tijd te zien.

Groente en fruit werden in de afgelopen tien jaar een vijfde duurder en zijn daarmee de grootste stijgers. Voor zuivel moeten consumenten 16 procent meer neertellen, terwijl de prijs van brood en granen met 11 procent steeg.

Overige voedingsmiddelen, waartoe onder andere snoepgoed, sauzen en kruiden gerekend worden, werden 4,9 procent duurder.

Niet alleen de kosten voor etenswaren zijn gestegen, alles is duurder geworden. Gemiddeld gingen de consumentenprijzen in tien jaar tijd met 16 procent omhoog.
In mei één van grootste prijsstijgingen van afgelopen tien jaar

De prijzen voor voedsel stegen zelden zo hard als afgelopen mei: eten was 3,8 procent duurder dan een jaar geleden. Dat is nagenoeg de grootste prijsstijging van de afgelopen tien jaar.

Vooral de prijzen voor vlees en vis zijn gestegen. Die stegen met bijna 5 procent ten opzichte van een jaar ervoor. Fruit werd juist iets goedkoper. Eten buiten de deur of een maaltijd thuis laten bezorgen, kostte gemiddeld 4 procent meer.

De verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent in januari heeft de prijzen van voedingsmiddelen opgedreven.

Huishoudens besteden gemiddeld ruim 10 procent van hun consumptie-uitgaven aan voedsel. Bijna een kwart gaat naar vlees en vis, ruim 22 procent naar groente en fruit.
DeZwarteRidder
0
Minister: ‘Eten is te goedkoop’

Eten is zó laaggeprijsd dat het milieu te zwaar wordt belast, voedsel wordt verspild en boeren te weinig verdienen. Consumenten en supermarkten moeten daarom de portemonnee trekken voor een metamorfose van de Nederlandse landbouw.
Peter Winterman 17 jun. 2019 Laatste update: 12:06

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zegt dat in een interview met deze krant. Vandaag presenteert Schouten haar plan om de agrarische sector in Nederland om te vormen naar een ‘kringlooplandbouw’. De overheid gaat jaarlijks honderden miljoenen euro’s investeren in die omslag.

,,De laatste decennia was het adagium dat we voldoende voedsel moesten produceren om alle monden te voeden’’, zegt Schouten. ,,Mijn nieuwe adagium is dat we voedsel produceren met een zo klein mogelijke belasting voor de leefomgeving. Dus met zo min mogelijk nadelen voor natuur, milieu en klimaat.’’

‘Ongelofelijk goedkoop’

Het gevolg is dat consumenten waarschijnlijk meer gaan betalen voor duurzaam geproduceerde producten. Schouten: ,,In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden.’’

Volgens de minister ligt de rekening daarvan bij de boer wiens inkomen vaak erg laag is. Ook zijn de natuur en het milieu de dupe, omdat die zwaarder worden belast. ,,De ironie is dat consumenten meer voedsel zijn gaan verspillen, juist omdat het zo goedkoop is’’, zegt Schouten. ,,Ik kan niet uitsluiten dat de consument meer gaat betalen. Dat is de prijs voor voedsel dat meer in balans met de omgeving wordt geproduceerd. Daarvan profiteert uiteindelijk iedereen.’’

Supermarkten

Ook van supermarkten verwacht de minister een bijdrage. Nog dit jaar wil ze afspraken maken over een eerlijkere prijs voor boeren en tuinders. ,,Nu ligt het risico te veel bij de boer. Als aan voedsel hogere eisen worden gesteld, onder meer voor dierenwelzijn, is het terecht dat daar een hogere vergoeding tegenover staat.’’

Hoewel ons voedsel in vergelijking met andere Europese landen niet duur is, zijn de prijzen in een jaar tijd overigens wel met 3,8 procent gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Schouten wil het boeren makkelijker maken om samen op te trekken in onderhandelingen met supermarktconcerns. Ook komt er een geschillencommissie waar boeren terechtkunnen met klachten over eisen van afnemers. Daarvoor stuurt de minister binnenkort een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer.
rene l
2
quote:

ffff schreef op 17 juni 2019 10:30:

De wereld heeft veel kanten, veel gezichten. Maar ik zie toch veel uitgesproken luxe, waarbij ik mij afvraag of ze het zelf wel beseffen.

Peter

Dat ben ik volledig met je eens Peter.

Ik zie het ook bij ons in het te grote dorp.
Zelf wonen wij in min of meer een achterstandswijk, lekker toch, ik ben er nota bene geboren, er is gewoon veel veranderd.

Bij ons zie je ook grote verschillen, onze wijk is oud, en je ziet een mengelmoes van huizen, van vrijstaand tot sociale huurflats, en met de origine van de bewoners is het tegenwoordig niet veel anders gesteld.

Ik zie het ook, restaurants boeren momenteel goed, wel zie je dat er voornamelijk mensen op leeftijd komen.
En ik hoor het ook, vele ouderen die hun koopwoning netjes afgelost hebben nemen gek genoeg weer een hypotheek.
Ze zeggen het zelf, de rente is heel laag en laten we het er maar van nemen zolang we gezond zijn.

Wel signaleer ik dat het in het centrum steeds leger aan het worden is, winkels staan leeg, en ik kan je zeggen, er gaan er dit jaar nog de nodige op de fles.
Maar ja, ik ben een koopjesjager, de uitverkoop gaat binnenkort van start, en dan sla ik weer toe.

En inderdaad wat je zelf ook al aangeeft, modale verdieners die buiten alle subsidies vallen hebben het niet breed meer, of het vroeger beter was zal ik niet zeggen, er is veel veranderd, maar heel wat mensen hebben het gewoon een stuk slechter dan vroeger.
De steuntrekkers lachen zich de ballen uit de broek, meestal hebben deze types ook een flinke kinderschare en ze profiteren van alles.
En kijk daarnaast een naar alle beroepswerkelozen die al vele jaren terug afgekeurd zijn, ze zijn nooit hergekeurd, ze mankeren niets aan hun handen, en ze zitten 's morgens vroeg al in de kroeg.

Er zijn nu al mensen die de huisarts mijden, ze zijn gewoon bang voor de gevolgen als ze naar het ziekenhuis toe moeten en gewoon niet meer in staat zijn om hun eigen risico op te hoesten.
Absurd, vroeger hadden we het ziekenfondssysteem, helaas lopen de kosten gigantisch uit de klauwen door het bedachte systeem van zorgverzekeraars die gigantisch veel geld opslokken.

En het is net als bij de voedselbank, het is absurd als ik er langs fiets, er staat een indrukwekkend wagenpark, de mensen zijn goed gekleed en meestal ook net nog langs de kapper geweest.

Ons dorp is overigens nog faillieter dan de Grieken, dit jaar weer een tekort van vele tientallen miljoenen, te korten aan zorg voor ouderen, de jeugdhulp, brandweer, eigenlijk aan alles.
En wat doe je dan, dan haal je nog meer gelukszoekers binnen en je geeft ze als eerste een gratis huis waar onze jongeren inmiddels al meer dan 10 jaar op wachten.

Het ambtenarenhol wordt ook verbouwd, kosten nog moeite worden bespaard, dik 25 miljoen wordt er door het putje gespoeld en de kosten lopen steeds verder uit de klauwen, pure geldverspilling.
En nu wil ook nog zo'n clown een warmtesysteem onder het marktplein aanleggen voor als het in de winter eens een keer zou kunnen gaan sneeuwen.

Tja, de prijs van onze woning staat inmiddels volgens de WOZ aanslag ook weer boven de vorige piek van 2006, wat heb je er eigenlijk aan.

Alles wordt duurder totdat het onbetaalbaar wordt en dan komt de volgende crisis automatisch weer om de hoek kijken.
Zo is het altijd gegaan, en het zal deze keer ook niet anders zijn.

En ik zeg maar zo Peter, voor mij is het heel simpel, als je niet meer uitgeeft dan je verdient heb je nooit geen probleem.
Ik ga maar weer eens een stukje fietsen, ik mag van geluk spreken, ik woon eigenlijk in één van de mooiste gebieden van ons ooit zo mooie land.
Dit jaar heb ik er al dik 3300 km. opzitten, genieten van alles wat ik om mij heen zie.

En wat mij betreft mag de beurs ook wel een flinke oplawaaier naar boven krijgen.
Ik ben namelijk het type dat nooit short zal gaan, het zit niet in mijn genen, ik ben er namelijk veel te positief voor ingesteld.



rationeel
0
Als ik dat zo lees is er wel een heel erg grote afstand tussen de boven slaven die een dubbele werkweek maken en heel veel verantwoordelijkheden hebben: Vliegtuig in vliegtuig uit, en in de weinige vrije tijd een week in een dure cursus tussen de mede boven slaven uit de wereld volgen. Niet zomaar maar ook weer minstens 12 uur intensief. Wel uiteraard in een vijfsterren hotel slapen, maar als je zo moe bent en nog jong slaap je ook wel lekker op de grond:)

Zij mogen, voorover ze tot de Nederlandse slaven behoren, het wel met heel erg zwaar werken verdiende loon voor het grootste deel afdragen aan de hangmatters ea.

Wie kan zoiets nu redelijk vinden?

Blijkbaar de VVD van 4444;)
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 juni 2019 13:55:

Minister: ‘Eten is te goedkoop’

‘Ongelofelijk goedkoop’

Het gevolg is dat consumenten waarschijnlijk meer gaan betalen voor duurzaam geproduceerde producten. Schouten: ,,In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden.’’

En dat heet hoogopgeleid en is minister.
Zal ze zelf nu echt niet door hebben hoe dom ze hier is?
rationeel
0
Voedsel? Wel een heel breed begrip.
De een eet kip van een paar euro en de ander kip van meer dan 10 euro.

IK heb wel eens diners beschreven die goedkoop en tegelijkertijd heel gezond zijn. Maar de meeste mensen, hoe minder ze te besteden hebben, als ik ze zo bekijk, geven juist veel uit aan eten, drinken en roken;)
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 17 juni 2019 16:40:

[...]

En dat heet hoogopgeleid en is minister.
Zal ze zelf nu echt niet door hebben hoe dom ze hier is?
Ze redeneert vanuit de belangen van de agrarisch sector.
Zit in het bloed van deze boerendochter.
Electorale prietpraat dus.

Hoogopgeleid en laagontwikkeld gaat hier goed samen.
Zoals we wel vaker zien.
Na de missers van Rutte kan dit er ook nog wel bij.
rationeel
0
Het als geëmancipeerd bekend staande Noorwegen heeft voor het eerst in veertig jaar aan zijn abortuswetgeving gesleuteld. Voortaan moeten Noorse vrouwen die zwanger zijn van een meerling altijd eerst langs een zogeheten abortuscommissie als ze toestemming willen krijgen voor het weghalen van één van de foetussen.

Oslo

De vorige week donderdag aangenomen wetsaanpassing geldt in Noorwegen als een omstreden politiek compromis. De belangrijkste politieke partijen in de rechts-conservatieve regering van premier Erna Solberg waren aanvankelijk namelijk geen voorstander van een dergelijke wetswijziging. Het abortusrecht geldt voor de meeste politici in Noorwegen als een gegeven.

Daar is echter verandering in gekomen nadat Kristelig Folkeparti eind vorig jaar haar gedoogsteun voor de minderheidsregering van Solberg dreigde in te trekken. De kleine, christelijke partij kreeg vervolgens van Solberg een worst voorgehouden in de vorm van regeringsdeelname en een mogelijke aanpassing van het abortusrecht. Solberg toonde zich in de onderhandelingen bereid de zogeheten paragraaf 2c in de Noorse abortuswet aan te passen. De paragraaf regelt onder meer abortussen bij ernstige ziektes of afwijkingen bij de foetus en is in de Noorse media een eigen leven gaan leiden als de downsyndroom-paragraaf.

Vrouwenorganisaties in Noorwegen kwamen in actie en onder hun aansporing gingen duizenden Noren afgelopen november de straat op om te protesteren. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Solberg haar meest omstreden voorstel rond de bewuste paragraaf heeft moeten intrekken en er ‘alleen’ iets aangepast is in de abortuswet rond de abortusaanvragen bij meerlingen.

Het belangrijkste verschil is dat vrouwen die zwanger zijn van een tweeling of drieling in sommige abortussituaties met meer regels te maken krijgen. Als ze alle foetussen willen laten verwijderen, dan kan dat voor week 12 nog steeds zonder beperkingen. Het nieuwe is dat een zwangere vrouw voortaan nooit zonder toestemming vooraf slechts één van de foetussen mag laten weghalen. Ze moet in dat geval al voor week 12 bij de zogeheten abortuscommissie in het ziekenhuis langs. Daarna is een abortus eveneens mogelijk tot ongeveer week 21, maar volgt er altijd eerst een ‘abortusinterview’ bij een abortuscommissie in het ziekenhuis.

Door de vrouwen met meerlingen al in die eerste periode naar zo’n abortuscommissie te sturen zouden ze minder snel ‘zomaar’ een kind ‘wegselecteren’ als een tweeling hen niet uitkomt.

‘Het gaat ons om het principe’, zegt Cathrine Linn Kristiansen van de Noorse vrouwenorganisatie Kvinnofronten in een reactie. ‘Vrouwen moeten zelf kunnen bepalen of en hoeveel kinderen ze willen.’ Kristelig Folkeparti viert de wetswijziging als overwinning. Een bezorgde Kristiansen: ‘Noorwegen beleeft de Scandinavische variant op de abortusinperkingen in Alabama.’ <

www.nd.nl/
rationeel
0
Er stond laatst een geschiedenis van een zevenling op inernet. 2 waren mislukt, maar allemaal nu volwassen.

Prijskaartje?
izdp
0
quote:

hirshi schreef op 17 juni 2019 16:55:

[...]

Ze redeneert vanuit de belangen van de agrarisch sector.
Zit in het bloed van deze boerendochter.
Electorale prietpraat dus.

Hoogopgeleid en laagontwikkeld gaat hier goed samen.
Zoals we wel vaker zien.
Na de missers van Rutte kan dit er ook nog wel bij.
Ja, prima om dat belang hoog in het vaandel te hebben.
Maar dat belang verkwansel je toch onmiddellijk met zo'n oerdomme vergelijking?
rationeel
0
Column Gert-Jan Segers: Hoe vinden we een been om ons aan>>> vast te klampen>>>????

www.nd.nl/nieuws/columns/column-gert-...

>>>>

ChristenUnie-parlementariër Van ­Dalen heeft eerder deze maand van de ECR afscheid genomen, na de komst van Forum voor Democratie. Zijn woordvoerder wilde zaterdag geen commentaar geven op de ontwikkelingen in de richting van een nieuwe Europese fractie. ‘Wij bevestigen of ontkennen momenteel nog even niets. Alles staat nog open en er is veel onduidelijkheid.’

Afgelopen week congresseerde de ECR in Napels over de koers voor de komende vijf jaar in het Europarlement. Van Dalen was daar niet aanwezig, maar zijn partner in de Europese ChristenUnie-SGP-combinatie, de SGP’er Bert-Jan Ruissen, wel.

Volgens Ruissen betekent dit niet dat de breuk tussen hem en Van Dalen definitief is. ‘De SGP is lid van de ECR, dus dan is het niet vreemd wanneer ik op ECR-bijeenkomsten aanwezig ben. De bedoeling is nog steeds dat Van Dalen en ik vanaf 2 juli in het nieuwe parlement een gezamenlijk onderkomen hebben gevonden.’

Of Ruissen woensdag aanwezig is bij de ECR-vergadering waar de samenstelling van de nieuwe fractie wordt vastgesteld, is onduidelijk. ‘Daarover heb ik nog geen beslissing genomen.’ <

Die CU;) dacht dat er in de keuze tussen FVD:) en CU voor CU gekozen zou worden;)

Het is daar eventjes iets anders gesteld dan in het kartel ...weg met de democratie... Nederland.

Zelfoverschatting. Je staande kunnen houden omdat de zeteltjes ...even...gebruikt kunnen worden, en principes dan maar eventjes aan de kant gezet worden tov de robuste overtuiging van FVD:) met zijn top bestuurder door de wol gewassen DERK JAN EPPINK:)
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 17 juni 2019 17:18:

[...]

Ja, prima om dat belang hoog in het vaandel te hebben.
Maar dat belang verkwansel je toch onmiddellijk met zo'n oerdomme vergelijking?
Dat is zo. ze is een beetje de weg kwijt.
Maar ik heb een zwak voor haar. Was als kind veelvuldig in een gemengd boerenbedrijf aanwezig en weet alles van haar roots en ambities om op te komen voor de sector.

Daarnaast ontvangt mijn jonge vrouw nog steeds aanrechtsubsidie dat bakfiets-Femke haar wilde afnemen en dat heeft zij uitsluitend aan deze mevrouw Schouten te danken.

Ook nog een punt. Ik heb met haar te doen omdat zij het verbod op pulsvisserij niet kon stoppen.

Dus ze mag wel een foutje maken wat mij betreft.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.322,02 -0,22%
 EUR/USD 1,0703 +0,48%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront