ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
9,90 0,079 0,80 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het koersdoel voor ING verhoogd van 14,50 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank waarin de koersdoelen voor ABN AMRO en KBC juist werden verlaagd.

De analisten van Jefffries verlaagden de winstraming voor dit jaar, maar stelden die voor 2020 en 2021 juist opwaarts bij.

Jefferies is tot de conclusie gekomen dat de overgangsperiode bij ING langer zal duren dan gepland. "Tenminste nog zes maanden", menen de analisten, wijzend op de afronding van het akkoord met Banca di'Italia.

"De juridische kwesties hebben de dynamiek van de beleggingscasus voor ING gebroken, en hoewel de effecten van de strategie commercieel zichtbaar zijn, is dit niet het geval bij de winstontwikkeling", aldus de analisten.

Daarbij kwam het nieuws over de interesse van ING in het Duitse Commerzbank voor velen als een verrassing. "Externe groei is geen onderdeel van de strategie van ING", verklaarde analist Maxence Le Gouvello Du Timat.

Al deze onzekerheid is vandaag terug te zien in de koersvorming, meent hij. ING noteert tegen een korting van krap 18 procent ten opzichte van andere Europese banken. Dit vormt dan ook een goed instapmoment volgens Le Gouvello Du Timat.

Het aandeel ING Groep sloot vrijdag op 9,82 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Huppeldepepup
0
Berenberg positiever over ABN AMRO.
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van Berenberg hebben hun verkoopadvies op ABN AMRO omgezet in een hold-aanbeveling. Daarmee zijn er voor zover bekend geen analisten meer die adviseren aandelen ABN AMRO van de hand te doen.
Berenberg wijst er in een rapport op dat de vorige prognose was gebaseerd op een mindere omzetontwikkeling bij de bank. De kenners benadrukken dat de vooruitzichten bij de bank meer in lijn zijn gebracht met zijn eigen schattingen, waarbij meer rekening wordt gehouden met tegenwind, waar eerder sprake was van "overdreven positieve" marktverwachtingen.

Berenberg zou graag zien dat ABN werk maakt van kostenbesparingen. Verder wijzen ze er op dat ABN AMRO het qua renteopbrengsten beter doet dan veel Europese branchegenoten.
Favoriet
Voor de kenners van Berenberg blijft ING de favoriet, omdat die bank er operationeel sterker voor staat en ook beter in staat lijkt de kosten omlaag te krijgen. Berenberg hanteert mede om die reden een koopadvies op ING.
ABN AMRO sloot dinsdag op 18,99 euro. Het aandeel ING stond bij de slotbel op 10,07 euro.
voda
0
Nog steeds klantenstop ING in Italië

Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 12:36 | Views: 130

ING 12:27
10,11 +0,04 (+0,44%)

ROME (AFN) - ING mag in Italië nog altijd geen nieuwe klanten aannemen. De Nederlandse bank is nog altijd met de Italiaanse centrale bank in gesprek over maatregelen om witwassen via de bank tegen te gaan en zolang die gesprekken met de toezichthouder lopen is er een klantenstop.

Volgens een woordvoerder van ING zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden over de gesprekken met de Italiaanse centrale bank. Ook het justitiële onderzoek zou nog gaande zijn. "Zodra daar iets in verandert dan zullen we dat melden."

Half maart meldde de bank dat de toezichthouder ING op de vingers heeft getikt wegens tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. Er wordt gesproken over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Eerder kreeg ING in Nederland een flinke boete omdat niet genoeg was gedaan tegen witwassen.

ING heeft in Italië, waar het sinds 2001 actief is met zijn consumentenbank, circa 900 medewerkers. De omzet van het onderdeel kwam afgelopen jaar uit op 231 miljoen euro, bij een totaalomzet van ING van iets meer dan 18 miljard euro.
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,134 0,064 0,64 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor ING verlaagd van 15,00 naar 14,00 met een ongewijzigd koopadvies.

Volgens de analisten zijn er veel redenen om positief te zijn over ING, ondanks de moeilijke tijden voor de Europese bankensector. De markt maakt zich te veel zorgen over de kosteninflatie en de balansrisico's, aldus Berenberg.

De sterke punten van het beleid van ING, met name ten aanzien van de leverage en de aandeelhoudersbeloning, worden volgens Berenberg door de markt onvoldoende op waarde geschat.

Ondanks de koersdoelverlaging is er volgens de analisten nog altijd een koerspotentieel van 40 procent. Reden genoeg voor Berenberg om het koopadvies te handhaven.

Het aandeel ING sloot dinsdag 2,0 procent hoger op 10,07 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING investeert 2 miljoen in cleantechbedrijf Milgro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,078 -0,16 -1,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het duurzame beleggingsfonds van ING investeert 2 miljoen euro aan risicodragend kapitaal in Milgro, een Nederlands bedrijf dat andere bedrijven helpt om minder afval te produceren en meer te recyclen. Dit maakte de bank donderdag bekend.

Het Rotterdamse platform legt de contacten tussen afvalproducenten en bedrijven die dat afval kunnen verwerken of recyclen. Milgro levert daarvoor de benodigde data-infrastructuur en kennis.

De groeifinanciering is onderdeel van een breder financieringspakket, stelt ING.

Het duurzame fonds moet bijdragen aan de ambitie van ING om twee keer zo veel geld te steken in bedrijven en sectoren die helpen om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2 graden Celsius.

Het fonds van 100 miljoen euro werd in 2018 gelanceerd. Het is de derde investering, na de financiering van de maker van zonnepanelen Exasun en het recyclingbedrijf Black Bear.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amundi vergroot belang in ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,086 -0,152 -1,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een groter belang in ING Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 juni 2019.

Amundi meldde een kapitaalbelang van 3,10 procent met eenzelfde stemrecht. Dit belang wordt voor 0,86 procent rechtstreeks reëel gehouden en voor 2,24 procent middellijk reëel.

Op 6 juni dit jaar meldde Amundi nog een kapitaalbelang van 2,96 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Nederlandse Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
The Third Way...
0
Naar aanleiding v/s stresstests in de VS lijkt er zich daar een consensus te vormen dat hun banken overgekapitaliseerd zijn. Indien de 2de stresstest resultaten geen roet in het eten gooien is de verwachting dat de grootbanken rond de 100% v/d winst en meer gaan uitkeren.

Hier zijn we nog niet zover, om het eufemistisch uit te drukken. Voor veel v/d Noord-Europese banken geldt dat door de, door toezichthouders gecreeerde, onduidelijkheid rond B4 en AML het management een slag om de arm moet houden.

In NL geldt daarbovenop dat DNB meer dan het braafste jongetje in de klas speelt (met bv. ver boven de markt eisen) en de politiek en grachtengordel negatief tov. de sector staan. Men roept zelfs nog steeds dat banken te risicovol zijn en bankbeleggers te veel eisen. Die oxymoron zorgt voor waarderingen beneden boekwaarde.

Moeten we wachten op een vertrek? Van Sijbrand bij DNB of een grootbank (lees: werkgever) uit NL, voordat het klimaat gaat verbeteren...
voda
0
Bank mag betaalverkeer niet analyseren voor reclame, vindt privacywaakhond

Banken mogen het betaalverkeer van hun klanten niet zomaar analyseren en gebruiken om gepersonaliseerde aanbiedingen te doen.

Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) woensdag aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De privacywaakhond roept alle banken op om goed te kijken naar hun beleid rond direct marketing.

ING wil klanten aanbiedingen doen voor producten of diensten van de bank zelf.Foto: ING

De AP is in actie gekomen nadat in de afgelopen weken veel mensen hebben gebeld en gemaild om hun zorgen te uiten over de plannen van ING. Die bank heeft recent zijn 'privacy statement' gewijzigd en klanten daarover geïnformeerd. In de verklaring staat onder meer dat de bank van plan is betaalgegevens te gaan gebruiken voor direct-marketingaanbiedingen. Daarbij gaat het overigens uitsluitend om aanbiedingen voor producten of diensten van de bank zelf, niet van derden zoals de instelling vijf jaar geleden opperde.

Spelregels
Lees hier de brief van de AP:

Guidance voor uw leden over de verdere verwerking van transactiegegevens voor direct marketingdoeleinden

Voor de AP is de onrust reden om de NVB een brief te sturen. In deze brief staan de spelregels voor banken als zij de betaalgegevens voor andere doeleinden willen gebruiken dan oorspronkelijk de bedoeling was toen de klant een rekening opende. ‘Betaalgegevens geven zo’n beetje een compleet beeld van iemands leven', stelt AP-bestuurslid Katja Mur in een persbericht. 'Waaraan besteed je je geld, van welke verenigingen ben je lid, met wie ga je om, welke patronen zijn zichtbaar? Daarom vindt de AP het belangrijk de bankensector te wijzen op de privacyregels.’

In een reactie stelt woordvoerder Renske Piet van ING dat de bank de brief van de AP bestudeert en ook met de autoriteit in gesprek is. 'We waren nog niet gestart met het sturen van persoonlijke aanbiedingen voor relevante ING-producten en diensten op basis van transactiegegevens, en zullen dat voorlopig ook niet doen. Wel blijven klanten aanbiedingen ontvangen zoals ze die het afgelopen jaar ook al ontvingen.' Deze aanbiedingen ontvangen ze niet op basis van transactiegegevens, maar omdat ze klant zijn bij ING, aldus Piet.
Het plan van ING was dat iedere klant automatisch mee zou doen aan het nieuwe systeem. Klanten die niet van ING-aanbiedingen gediend zijn, zouden zich ervoor kunnen afmelden. De reclamedienst was dus bedoeld als opt-out en niet een opt-in.

Andere banken
De privacyautoriteit zegt aanwijzingen te hebben dat meer banken betaalgegevens van klanten verwerken voor reclamedoeleinden. Daarop reageert de NVB dat de Nederlandse banken graag in gesprek gaan met de AP over de mogelijkheden om betaaldata te gebruiken. 'De AP laat in haar brief weinig mogelijkheden om klanten op basis van betaaldata te wijzen op andere producten van de bank, ook niet als dat evident in het belang van de klant is.'

De NVB zegt een spanningsveld te ervaren tussen de eisen die voortvloeien uit privacywetgeving en de verantwoordelijkheid van de banken om hun klanten te behoeden voor financiële problemen of hen te wijzen op mogelijke voordelen. ING wil bijvoorbeeld de klant wijzen op de mogelijkheid een spaarrekening te openen als het ziet dat de klant voor het eerst kinderbijslag ontvangt.

Ook vraagt de bankenkoepel zich af hoe de visie van de AP zich verhoudt tot een toekomst waarin data voor veel bedrijven steeds belangrijker worden. Ten slotte vindt de NVB het vreemd dat het gebruik van betaaldata voor marketingdoeleinden door banken in het verleden door de voorganger van de AP wel werd toegestaan. 'De privacyregels zijn op dit punt niet veranderd. '

fd.nl/ondernemen/1307211/bank-mag-bet...
voda
0
Klacht tegen ING om financiering palmolie

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 07:05 | Views: 989

AMSTERDAM (AFN) - Milieudefensie dient een klacht in tegen ING bij het Nederlandse contactpunt van de OESO, de organisatie van ontwikkelde landen. Dat bevestigde de milieuorganisatie na berichtgeving door Het Financieele Dagblad (FD).

De klacht van Milieudefensie gaat over het financieren door ING van drie palmoliebedrijven: Socfin, Noble en Wilmar. De organisatie wil dat ING de banden met deze palmoliebedrijven verbreekt en zich terugtrekt uit de industriële palmoliesector. Milieudefensie wijst erop dat ING al lang op de hoogte wordt gesteld van de misstanden in de sector. "ING weet dus tot welke schadelijke gevolgen hun investeringen leiden en is willens en wetens blijven doorgaan met het financieren van deze palmoliebedrijven."

Met de OESO-klacht hoopt Milieudefensie de druk op ING op te voeren. Palmolie is een veelzijdige grondstof voor een reeks producten, van koekjes tot shampoo. "ING deelt de bezorgdheid over milieu- en sociale kwesties bij palmolieplantages", liet een woordvoerder aan het FD weten. "Wij gaan de dialoog aan met onze klanten, ook die uit de palmolieketen, om ze aan te zetten tot het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Deze visie - betrokkenheid in plaats van uitsluiting van palmolie - wordt ook gedeeld door organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en de IUCN. Als de dialoog niet leidt tot verbeteringen, kunnen we uiteindelijk besluiten om onze relatie te beëindigen", aldus de bank.
voda
0
Geen bankiersloon terug bij staatssteun

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 18:22 | Views: 351

ING 17:39
10,50 +0,09 (+0,86%)

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet ziet af van plannen om bestuurders in de financiële sector te verplichten een deel van hun vaste salaris terug te storten als hun bank staatssteun ontvangt. De maatregel strookt niet met Europese en nationale wetgeving en met rechtsprincipes als het recht van eigendom. Dat concludeert minister Wopke Hoekstra (Financiën) na advies van onder anderen de Raad van State.

Als een bank voor kapitaalsteun moet aankloppen bij de overheid, heeft dat wel gevolgen voor de salarissen van bestuurders vanaf dat moment. Bestaande Europese regels schrijven voor dat zolang staatssteun wordt verleend, bestuurders maximaal tien keer zoveel mogen verdienen als hun gemiddelde werknemer, en maximaal vijftien keer zoveel als het gemiddelde loon in het land waar de bank vandaan komt.

Hoekstra blijft vooralsnog wel bij zijn voornemen om een wettelijke verplichting in te voeren voor bankiers om aandelen die zij als vaste beloning ontvangen, minstens vijf jaar in hun bezit te houden. Daarnaast wil hij het moeilijker maken voor financiële instellingen om af te wijken van het bonusplafond dat geldt voor medewerkers die niet onder de cao vallen. De maximale bonus bedraagt nu 20 procent van het vaste salaris.

Beslissende stem

Banken krijgen verder te maken met een wettelijke verplichting om uit te leggen hoe de beloningen aan de top zich verhouden tot het belang van de onderneming voor de samenleving. Over bankierssalarissen was vorig jaar veel te doen, onder meer door een plan van ING om de vaste beloning voor topman Ralph Hamers flink te verhogen. Pas na zware maatschappelijke en politieke druk trok de bank dat voorstel in.

Een groot deel van de oppositie wilde een stap verder gaan en de minister van Financiën een beslissende stem geven over loonsverhogingen van bestuurders bij grote banken. Maar dat voorstel ging Hoekstra en de coalitiepartijen in de Tweede Kamer te ver.
voda
0
Renteswapdossier sluit langzaam voor banken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
19,685 0,05 0,25 % Euronext Amsterdam
Deutsche Bank AG
7,175 0,173 2,47 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 8,035 0,235 3,01 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,164 0,158 2,26 % Gruppo Borsa Italiana
ING Groep
10,498 0,09 0,86 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse banken hadden eind mei van dit jaar ruim 1,27 miljard euro uitgekeerd aan MKB-klanten in het kader van de compensatieregeling voor renteswaps. Dat maakte het ministerie van Financiën vrijdag bekend.

Van de ongeveer 16.000 getroffen zakelijke klanten had de helft eind vorig jaar een aanbod van compensatie door hun bank geaccepteerd. In de eerste vijf maanden van 2019 kwamen daar nog 6.150 klanten bij, bleek uit de vijfde voortgangsrapportage van de Autoriteit Financiële Markten.

Vijf van de zes banken die ten onrechte rentederivaten verkochten aan Nederlandse MKB-bedrijven die niet goed in staat waren om deze complexe financiële instrumenten te doorgronden, hebben inmiddels een aanbodbrief met een compensatievoorstel gestuurd aan al hun klanten. De zesde bank moet nog een kwart van zijn klanten aanschrijven en verwacht dat voor het einde van het jaar te doen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Checklist voor banken en verzekeraars'

Gepubliceerd op 8 jul 2019 om 12:20 | Views: 364

AMSTERDAM (AFN) - Banken en verzekeraars voeren de strijd tegen corruptie verder op. Ze krijgen daarbij de hulp van een checklist met 72 aanwijzingen die kunnen helpen om fraude en andere verdachte zaken op te sporen. Dat zegt Hennie Verbeek, die aan de leiding staat van de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) in het Financieele Dagblad.

De FIU is het overheidsorgaan waar instellingen ongebruikelijke transacties moeten melden. Dat gaat dan met name om meldingen van vermeende financiering van terrorisme en witwassen van crimineel geld.

Met de nieuwe checklist vraagt de financiële inlichtingendienst nu nadrukkelijker dan voorheen om informatie over transacties die duiden op corruptie. Daarmee worden banken, verzekeraars en andere financieel dienstverleners als trustkantoren en fiscalisten naar verwachting extra belast, maar volgens Verbeek is het de enige manier om een goed beeld te krijgen van wat er speelt in de financiële sector.
voda
0
EU-rekenkamer: bankenstresstest moet strenger

Gepubliceerd op 10 jul 2019 om 11:42 | Views: 598

ING 12:34
10,41 +0,20 (+1,92%)

LUXEMBURG (AFN) - De Europese banken hadden vorig jaar strenger getest moeten worden op hun weerbaarheid tegen economische schokken. De risico’s voor het financiële stelsel in de EU kwamen in de zogenoemde stresstest van 2018 onvoldoende tot uitdrukking, schrijft de Europese Rekenkamer in een kritisch rapport.

De rekenmeesters constateerden dat niet alle kwetsbare banken in de EU vorig jaar waren opgenomen in de test, zonder namen te noemen. Ook deugde de geografische spreiding niet. De vijftien landen, waaronder Nederland, waar in totaal 48 banken werden getest, liggen vooral in Noord- en West-Europa. Zwakkere landen kregen met minder ernstige scenario’s te maken, constateerden de controleurs. In het ongunstigste scenario waren de gesimuleerde economische schokken lichter dan die tijdens de financiële crisis in 2008 echt plaatsvonden.

Ze vonden ook dat de Europese Bankautoriteit (EBA) sterk op de nationale toezichthouders vertrouwden bij het ontwerp en de uitvoering van de test. De rekenkamer pleit ervoor dat de EBA haar toezicht op de tests versterkt en daar de middelen voor krijgt.

De EBA werd in 2010 opgericht met als doel de financiële stabiliteit in de EU te handhaven en te zorgen voor een "integere, efficiënte en ordelijk werkende bankensector". In 2011, 2014, 2016 en 2018 heeft ze stresstests verricht waarbij bijvoorbeeld een ernstige recessie, een beurscrash of een verlies van vertrouwen werd nagebootst en de robuustheid van de banken daartegen werd onderzocht. In de test van vorig jaar werd een drie jaar durend economisch ongunstig scenario geprojecteerd met onder meer hoge werkloosheid.
voda
0
Banken zetten krabbel onder klimaattoezegging

Gepubliceerd op 10 jul 2019 om 13:17 | Views: 1.309

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse financiële instellingen zetten woensdag hun handtekening onder afspraken die moeten bijdragen aan de klimaatdoelen van Parijs. Over de concrete maatregelen die ze nemen tegen CO2-uitstoot, is nog veel onbekend.

Banken, pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders beloven in hun zogeheten commitment uiterlijk in 2022 eigen, heldere klimaatdoelstellingen te presenteren. Zo willen ze onder andere bijdragen aan de financiering van de overgang naar schonere energie.

Vanaf volgend jaar rapporteren ze hoeveel CO2 met hun beleggingen en financiering is gemoeid. Die rapportage bestrijkt niet meteen alle posten op de balans, maar zal geleidelijk worden uitgebreid. Op welke manier de uitstoot wordt gemeten mogen alle ondertekenaars zelf weten.

Er gaan geen sancties gelden voor ondertekenaars die hun beloften niet nakomen, laat een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) weten. De afspraken moeten volgens de zegsman meer gezien worden als "positieve" toezegging.
voda
0
ING-manager vertrekt naar Commerzbank

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
6,432 0,015 0,23 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
ING Groep
10,29 0,014 0,14 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) ING-manager Roland Boekhout wordt het nieuwe hoofd Corporate Banking bij Commerzbank. Dit werd donderdag door de Nederlandse bank bekendgemaakt.

Vanaf 1 januari 2020 treedt Boekhout toe tot Commerzbank als lid van de Raad van Bestuur en waar hij verantwoordelijk wordt voor het segment Corporate Clients. Hij zal daarom met onmiddellijke ingang terugtreden uit de Raad van Bestuur van ING, aldus de Nederlandse bank.

Met de komst van Boekhout wordt het vraagstuk rond de opvolging van Michael Reuther vlotter dan gepland opgelost, schreef het Duitse Manager Magazin donderdag.

Kenners uit de sector speculeren dat Commerzbank Boekhout binnenhaalt om de positie van de bank te versterken en alvast een potentiële opvolger voor CEO Martin Zielke binnen te hebben.

Zielke werd onlangs bekritiseerd over de fusiebesprekingen met Deutsche Bank, die de fusie verwierp.

Na dit afketsen zouden het Italiaanse UniCredit en ING interesse hebben getoond in een overname.

ING is een van de meest succesvolle banken in Duitsland en Boekhout heeft hiervoor de basis gelegd, aldus Manager Magazin.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Geen contant geld opnemen levert korting op bij ING

ING gaat als eerste bank in Nederland klanten korting geven op de kosten van hun betaalrekening wanneer zij geen geld meer uit de muur trekken. Wie als ING-klant minder dan vier keer per jaar contant geld opneemt, krijgt twintig procent korting.

Economieredactie 12-07-19, 11:21

De Volkskrant meldt dat deze regeling geldt voor mensen die een Oranjepakket bij de bank hebben. Voor iemand die minder dan vier keer per jaar contant geld opneemt kost de betaalrekening 1,25 euro per maand aan bankkosten. Per jaar valt er per betaalrekening 3,60 euro te besparen. De regeling geldt vanaf 1 oktober.

De woordvoerder van ING vertelt tegen de krant dat de kortingsregeling inspeelt op de trend dat klanten steeds minder vaak contant geld opnemen bij de geldautomaat. Maar ook de bank spint er garen bij. ,,In het algemeen is een contante geldopname bij een automaat duurder dan een pinbetaling’’, aldus de woordvoerder.

ABN Amro en Rabobank
Ook de twee grote concurrenten van ING kijken naar het initiatief. ABN Amro laat aan de krant weten dat ze de kortingsregeling overwegen, de Rabobank laat alleen weten nog geen besluit te hebben genomen.

www.ad.nl/economie/geen-contant-geld-...
voda
0
Boete voor ING in België

Gepubliceerd op 14 jul 2019 om 12:17 | Views: 2.985

BRUSSEL (AFN) - De Belgische centrale bank heeft ING een boete van 350.000 euro opgelegd wegens inbreuken op de antiwitwas­wetgeving. Dat meldde de krant De Standaard.

De boete hing samen met jarenlange transacties van honderdduizenden dollars door een verdachte Russische klant. Het toezicht van ING schoot tekort rond deze klant. De boete werd opgelegd door de zogeheten sanctiecommissie van de Belgische Nationale Bank.
voda
0
ING en Rabobank plaatsen duurzame Chinese obligatie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,53 0,158 1,52 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse banken ING en Rabobank en het Spaanse BBVA hebben de plaatsing gecoördineerd van een duurzame obligatie voor de Chinese grondstoffenhandelaar COFCO International, en hebben ook deelgenomen in de lening. Dat maakte ING dinsdag bekend.

Het is de grootste obligatie met duurzaamheidsdoelen ooit uitgegeven door een grondstoffenhandelaar, met 2,1 miljard dollar, en de eerste keer dat een Chinees grondstoffenbedrijf zoiets doet, stelden de banken.

COFCO International en een consortium van 20 banken bereikten overeenstemming over jaarlijkse doelstellingen, gelinkt aan de rating van het bedrijf door Sustainalytics en aan de verbetering van de traceerbaarheid van belangrijke grondstoffen.

Als die doelen worden gehaald, geven de kredietverstrekkers een korting op de verschuldigde rente. COFCO moet dat voordeel dan weer aanwenden om zijn prestaties te verbeteren op het gebied van duurzaamheid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Correctie: ING en Rabobank coordineren duurzame Chinese lening
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,516 0,144 1,39 % Euronext Amsterdam
(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse banken ING en Rabobank en het Spaanse BBVA hebben een duurzame lening aan de Chinese grondstoffenhandelaar COFCO International gecoordineeerd, en ook deelgenomen in de lening. Dat maakte ING dinsdag bekend.

Het is de grootste lening met duurzaamheidsdoelen ooit verstrekt aan een grondstoffenhandelaar, met 2,1 miljard dollar, en de eerste keer dat een Chinese grondstoffenhandelaar zoiets doet, stelden de banken.

COFCO International en een consortium van 20 banken bereikten overeenstemming over jaarlijkse doelstellingen, gelinkt aan de rating van het bedrijf door Sustainalytics en aan de verbetering van de traceerbaarheid van belangrijke grondstoffen.

Als die doelen worden gehaald, geven de kredietverstrekkers een korting op de verschuldigde rente. COFCO moet dat voordeel dan weer aanwenden om zijn prestaties te verbeteren op het gebied van duurzaamheid.

Correctie: om aan te geven dat het om een lening gaat, geen obligatie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:16
Koers 15,004
Verschil +0,078 (+0,52%)
Hoog 15,064
Laag 14,946
Volume 1.330.961
Volume gemiddeld 11.165.396
Volume gisteren 7.403.961

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront