Nokia « Terug naar discussie overzicht

Forum Nokia 2018 geopend

123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0
Als de sancties worden gecontinueerd, dan ligt er mooie koersontwikkeling in het verschiet!
[verwijderd]
0
quote:

Presley schreef op 22 mei 2019 17:47:

[...]

Het dividend is netto.
met 30% dividendbelasting als vooraftrek!
[verwijderd]
0
Zijn momenteel een heel magazijn aan het vol leggen met nieuwe zendmasten, die zullen toch voor de toekomst zijn.....
effegenoeg
0
quote:

rekeozsejtlerap ed schreef op 30 mei 2019 19:21:

Mooie stijging
Bijna een dubbeltje vanaf de daylow.
Ook forse omzet.
Stephan010
1
quote:

effegenoeg schreef op 30 mei 2019 20:18:

[...]

Bijna een dubbeltje vanaf de daylow.
Ook forse omzet.
Wanneer is bezoek van de Amerikanen aan Nederland ? Duitsland hebben de amerikanen al huis gehouden.
Hoop dat Nokia 5G netwerk mag/kan/moet aanleggen voor KPN en dat Huawei eruit ligt.
[verwijderd]
1
Los van het conflict gezien, kan je afvragen of vrijhandel met zo'n reus als China - wie heel andere denkbeelden heeft t.a.v. mensenrechten, democratie, vrijheid van meningsuiting etc.- het handig is om dit beleid voetstoot door te zetten zolang het speelveld op vele gebieden ongelijk is. Trump en consorten hebben een punt dat doorgaan op deze wijze, het uiteindelijk de ondergang inluidt van de westerse manier van handelen.

Wat betreft Nokia, kan het doorzetten van de technologische stop, een boost van jewelste veroorzaken, zodat het 'de koop' van het jaar gaat worden. 5G zal hoe dan ook moeten plaatsvinden....
[verwijderd]
0
Net eerste plukje gekocht. Ben heel benieuwd hoe dit aandeel zich gaat ontwikkelen. Vind het zelf wel leuk dat ze zo midden in die G5-discussie zitten en hoe dat gaat lopen.

Heb verder het gevoel dat er niet meer heel veel neerwaardse druk is, al stond het 3 weken geleden nog wel een 5% lager. Maar dat vind ik wel overzichtelijk. het zou een mogelijk bijkoopmoment kunnen zijn wanneer iets dergelijks zich herhaalt, maar dat verwacht ik niet.

Kleine positie van rond de 3% van mijn portefeuille. Dus ruimte om uit te breiden richting de 5-6%, mocht daar zich een kans voor voordoen.
de tuinman
0
tweakers.net/nieuws/153740/introducti...

Wel tekent Reuters aan dat Huawei zelf een van de financierders is van de telecomgroep, aldus bronnen van de site. Verder stelt Nokia dat het de upgrade van 4g naar 5g efficiënter kan uitvoeren dan de GSMA nu becijfert. Het Finse telecombedrijf zou dat kunnen door alleen apparatuur toe te voegen in plaats van hele delen te vervangen. Nokia heeft inmiddels meer orders voor 5g-apparatuur staan dan Huawei, zegt het zelf.

Ik blijf me gewoon verbazen over dit aandeel. Dit bedrijf is een berg contracten aan het binnen halen en het aandeel.... doet niks.
Wachten beleggers echt op betere kwartaalcijfers?
de tuinman
0
Pierre1
0
Nokia-baas: 'Het probleem van het Westen is niet China, maar het Westen zelf'

Risto Siilasmaa, de man die Nokia voor een faillissement behoedde, beschrijft zijn ervaringen in een boek. 'Kritiek bereikte de top niet meer, door het gif van succes.'

Risto Siilasmaa is de man achter een van de meest opmerkelijke bedrijfstransformaties in jaren. De ondernemer werd in 2012 op 46-jarige leeftijd bestuursvoorzitter van het Finse Nokia, toen het bedrijf middenin een existentiële crisis verkeerde. Nokia, dat niet lang daarvoor nog wereldmarktleider was met zijn mobiele telefoons, had zijn inkomsten in recordtijd zien instorten en een faillissement leek nabij.
Risto Siilasmaa, de redder van Nokia.
Risto Siilasmaa, de redder van Nokia.Foto: Renate Beense voor het FD

Onder Siilasmaa's leiding maakte Nokia een bijzondere metamorfose door. De telefoondivisie, het hart van het bedrijf, werd verkocht en Nokia is nu voornamelijk producent van apparatuur voor telecomnetwerken. Van de honderdduizend medewerkers die Nokia nu heeft, waren er minder dan duizend al in dienst toen Siilasmaa het roer overnam.

Vorige week was Nokia's bestuursvoorzitter, die in de crisis ook korte tijd de rol van ceo op zich nam, in Amsterdam om te praten over zijn boek De veerkracht van Nokia, dat onlangs in het Nederlands werd uitgebracht.

‘Slecht nieuws werd genegeerd en men was totaal onvoorbereid op tegenslag’

Megabedrijf in crisistijd

Het boek biedt spannende inkijkjes achter de schermen van een megabedrijf in crisistijd. Siilasmaa spaart zijn voorganger niet en beschrijft onder meer hoe hij zich als nieuw lid van het bestuur verbaasde over de gang van zaken in de vergaderingen: terwijl Nokia's wereld met de lanceringen van de iPhone en het besturingssysteem Android in brand stond, werd hier binnenskamers amper een woord aan gewijd.

'Het stellen van kritische vragen was heel moeilijk geworden', zegt Siilasmaa, nippend aan een gemberthee in een Amsterdams hotel. 'Finnen zijn normaal een behoorlijk eerlijk volk, tot op het botte af, maar door het gif van het succes was die cultuur bij Nokia aan het verdwijnen. Slecht nieuws bereikte de top niet meer.'
100.000

Van de 100.000 medewerkers die Nokia nu heeft, werkten nog geen duizend er al voordat Siilasmaa het roer overnam.

Als Siilasmaa volgens de anekdote in het boek bijna bij toeval de voorzittershamer krijgt - de voorzitter moest uit het bestuur komen en een Fin zijn, en zo kwamen ze automatisch uit bij hem -, maakt hij van kritisch denken juist de kern van de nieuwe cultuur bij Nokia.

In het boek beschrijft hij zijn visie op leidinggeven als 'paranoïde optimisme': een bedrijf moet bij beslissingen op alle mogelijke scenario's voorbereid zijn, ook de slechtste. In het geval van Nokia hadden ze een plan moeten hebben voor de opkomst van een rivaal als Apple, of voor de stap van partner Microsoft die toch zelf telefoons wilde maken.

Komt paranoïde optimisme niet gewoon neer op: wees altijd voorbereid op het slechtste?

'Nee. Het betekent dat je je bewust moet zijn van de negatieve scenario's en daar actie op onderneemt. Maar je weet ook welke kant je op wilt gaan en doet wat je moet doen om daar te komen. Het optimisme is het resultaat van de paranoia.

‘De negatieve scenario's van nu hebben te maken met de handelsoorlog en met de opkomst van het protectionisme en populisme’

Voor ondernemers (Siilasmaa richtte cyberbeveiliger F-Secure op, red.) is het een heel logische grondhouding. Als je een bedrijf van de grond af opbouwt en zelf iedereen aanneemt, dan is het heel natuurlijk om je overal voor verantwoordelijk te voelen. Dat is veel moeilijker als je als manager nieuw in een bedrijf komt. Hoe voel je die verantwoordelijkheid als je ergens binnenkomt en aan tienduizend mensen leiding moet gaan geven die daar al lang werken? Paranoïde optimisme kan daarbij helpen.'

Wat zijn voorbeelden van scenario's waar u nu mee werkt?

'De negatieve scenario's van nu hebben te maken met de handelsoorlog, met de opkomst van het protectionisme en populisme. Dat is niet alleen slecht voor bedrijven, maar vooral voor mensen. De rode draad onder die ontwikkelingen is dat middenklasse in het Westen zijn leven niet heeft zien verbeteren en dat de kloof tussen arm en rijk zoveel groter is geworden. Het probleem van het Westen is niet China. De oorzaak is intern.'

‘Er zijn al heel veel toepassingen voor 5G bedacht.’

China wordt ook beschuldigd van het op grote schaal aanmoedigen en faciliteren van de diefstal van intellectueel eigendom. Heeft u daar een scenario voor?

Plots afgemeten: 'China is nu een heel ander land dan het eerder was. Veel van de Chinese bedrijven die consumentenelektronica maken betalen nu voor het gebruik van ons intellectueel eigendom. Dat is niet altijd het geval geweest.'
Risto Siilasmaa Nokia
Risto Siilasmaa NokiaFoto: Renate Beense voor het FD

Zegt u nu dat het voor Chinese bedrijven gewoon was om te stelen, maar dat ze hun leven hebben verbeterd?

'Dat zeg ik niet, en het is jammer dat je het gesprek niet opneemt, want je moet me hier heel precies quoten. Veel van de Chinese bedrijven die consumentenelektronica verkopen betalen nu voor het gebruik van onze patenten en dat was niet altijd zo. En verder hebben we als Nokia alleen controle over wat we zelf doen en heb ik niet zo'n behoefte om te speculeren over concurrenten of wat overheden wel of niet zouden moeten doen. Want daar kan ik toch niks aan veranderen.'

‘De impact van 5G wordt net zo groot als de overgang van de stoommachine naar elektriciteit’

De komende jaren worden voor Nokia belangrijk door de introductie van 5G. Wat zegt u tegen mensen die 5G een marketingstruc noemen van bedrijven als het uwe en de telefoon- en chipindustrieën die belang hebben bij een hype? Er zijn nog amper bedrijfsmodellen met 5G-technologie bedacht.

'Er zijn al heel veel toepassingen voor 5G bedacht. Maar dan nog, toen elektriciteit werd uitgevonden voorzag men ook niet wat we daarmee gingen doen. Of de mensen die het internet bedachten; zij hebben Facebook niet kunnen voorzien. Uiteindelijk gaat 5G, doordat de vertraging in de verbinding bijna nul wordt, de betrouwbaarheid omhoog gaat en het netwerk veel meer data aankan, veel radicale veranderingen mogelijk maken. De impact van 5G wordt mogelijk net zo groot als de overgang van de stoommachine naar elektriciteit.'
Pierre1
1
Heeft iemand van het Nokia forum al dit boek gelezen?

De veerkracht van Nokia Risto Siilasmaa

Ooit domineerde Nokia de smartphoneindustrie. De merknaam was het gangbare woord voor mobiele telefoons. Totdat de iPhones en Androids schijnbaar uit het niets verschenen en Nokia van een klip duwden: in slechts vier jaar tijd verloor het bedrijf 90% van zijn waarde. De inkomsten namen dramatisch af en grote aantallen medewerkers werden ontslagen. Insiders zeiden dat de vraag niet was óf het bedrijf failliet zou gaan, maar wanneer.

Maar wat er toen gebeurde, was niet minder spectaculair: Nokia richtte zich in recordtempo weer op en is nu de op één na grootste speler in de mondiale draadloze markt, waarin honderd miljard dollar omgaat.

In 'De veerkracht van Nokia' onthult de man die de comeback van Nokia aanvoerde – raadsvoorzitter Risto Siilasmaa – het verhaal van Nokia’s ondergang en wederopstanding. Hij vertelt over de instorting zoals die zich achter de schermen voltrok, en komt met overlevingsstrategieën en methoden van managementverandering waar iedere leider in het bedrijfsleven van kan profiteren.
123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,197
Verschil +0,049 (+1,56%)
Hoog 3,230
Laag 3,048
Volume 407.943
Volume gemiddeld 157.600
Volume gisteren 284.567

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront