Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Stockpicking Forum

16 Posts
Nightbreed
9
Beste KK en IEX,

Ik vind het zo langzamerhand wel tijd worden voor een stockpicking forum hier op de site. Er is ook al een daytraders gedeelte dus waarom niet een stockpicking gedeelte. Een plek waar we lekker met elkaar in discussie kunnen over aandelen met iets hogere risico's maar eventuele mooie rendementen zonder dat we daar de KK mee lastig hoeven te vallen.

met vriendelijke groet,

Nightbreed
[verwijderd]
0
Mijn zegen heb je en ik doe mee ook.

Macroeconomische beschouwingen en huizenmarkten,dollarbewegingen enz zijn heel interessant hoor,daar niet van(ik heb er al veel van geleerd)maar tenslotte ben ik hier wel om geld te verdienen.
Goed gezien Nightbreed.

Dus,forummoderator,kunnen wij een nieuw forum tegemoet zien binnenkort?

groet,

Ab
Cézan
0
NB, mijn zegen heb je.
Is Stork nu een stockpicking? Volgens mij wel :-)
It's moving fast. Krijg het idee dat het op de cijfers begin Feb. vooruitloopt. Iets anders kan ik er niet van bakken.

Czn.
[verwijderd]
1
quote:

--Verwijderd alias-- schreef:

huizenmarkten [...] zijn heel interessant hoor,daar niet van(ik heb er al veel van geleerd)maar tenslotte ben ik hier wel om geld te verdienen.
Precies, kunnen die huizen- en hypotheekdraadjes ook niet naar een apart Onroerend Goed Forum ? Lijken mij niet thuis te horen in een koffiekamer, want het is maar een deelterrein.

Nightbreed
0
er is een vastgoed forum dus waarom alles altijd hier in de KK neergezet moet worden.....ik weet het niet.;)

maar iets zegt mij dat als er een stockpicking forum komt dat wel goed zal functioneren.

Naar mijn mening is daar ook behoefte aan.

bedankt voor de reacties.

gr N
marique
0
quote:

Nightbreed schreef:

...zonder dat we daar de KK mee lastig hoeven te vallen.
Wat een edelmoedigheid, NB. Maar toch een goed idee. De KK is dan verlost van wanhopige artisten, realiteiten e.a. al dan niet verwijderde aliassen die hun liefdesverklaringen in de KK deponeren :-)

Terzijde, heb je een redelijk sluitende definitie of omschrijving van stockpicking? Anders krijg je geen zinvolle discussie over een select aantal aandelen, maar een babylonische spraakverwarring over de vraag wat we nou wel/niet als stockpicking-value moeten beschouwen.
Ik doe dat bv op basis van FA. Ik kan me levendig voorstellen dat anderen doen op grond van TA.

vrgr
marique

Nightbreed
0
Beste Marique,

Een definitie van stockpicking.

Voor mij is stockpicking een aandeel dat met een termijn van 1-12 maanden een meer dan bovengemiddeld rendement kan opleveren.

En dan moet je denken aan 15% of meer.

Dit kan uiteraard op basis van TA maar ook op FA maar mijn lievelingsmanier is op basis van de psychologie van de massa.
Waar gaat Jan de belegger over 3 tot 12 maanden in investeren en die groep voor zijn.

succes

gr N

marique
0
quote:

Nightbreed schreef:

...mijn lievelingsmanier is op basis van de psychologie van de massa.
Ik houd me aanbevolen voor interpretietips, NB.
Ik lees af en toe stiekem wat berichten op enkele afgelegen fora in de uitgestrekte wildernis van de IEX-site, maar word van deze berichten niet vrolijk. Inderdaad, voer voor psychologen.
Gelukkig, of helaas, heb ik geen verstand van psychologie.

vrgr
marique
[verwijderd]
0
Marique zei:
>>>>
Gelukkig, of helaas, heb ik geen verstand van psychologie.
<<<<
Elke response van een mens naar zijn soortgenoot is m.i. tevens een uiting van (een onbewust verworven) kennis over psychologie.
Mvg Peerke

ffff
1
Nightbreed,

Natuurlijk snap ik heel goed je motivatie om een apart stockpicking forum tehebben. Maar ikzelf vind dan weer dat het dan NOG schraler in de KK wordt. De politiek, de maatschappelijke onderwerpen zijn er definitief verwijderd. Blijft over: Enkel en alleen onderwerpen die met beleggen van doen hebben. Als je dat nu "aandelenselectie" hier ook nog weghaalt, blijf je alleen maar theoretische bescouwingen over de economie en onroerend goedmarkt voor de KK. Ik vind het dus GEEN goed idee.

Overigens is deze discussie al eens eerder gevoerd door echte optiefreaks die het maar niks vonden dat individuele aandelen hier ( zeker ook door mij ) "behandeld" werden. Maar niets belet hen die onderwerpen niet te lezen.

Dus ik zie het probleem niet zo: Mij persoonlijk interesseert de optiemarkt en eigenlijk ook de onroerend goedmarkt weinig en ik sla die draadjes meestal over. Hetzelfde geldt voor bepaalde aliassen.

Dus je kunt gewoon lezen wat je interesseert. Net als een krant of weekblad. Je kijkt naar het onderwerp en naar de auteur........ Maar "verschraling" hier in de KK, neen dat toch liever niet.

Peter
Pieter Kort
0
Beste Nightbreed,

Dank voor je suggestie. Je krijgt er ook aardig wat meestanders voor, lees ik, maar ik moet je gewaardeerde KK-collega ffff in deze gelijk geven.

De Koffiekamer is er voor alles wat met beleggen te maken heeft. Voor een aantal zaken, zoals discussies over beursspellen en individuele fondsen hebben we aparte forums ingericht, omdat dat slechts voor een beperkte groep interessant is. Als dat allemaal in de Koffiekamer terecht zou komen zou het voor de doorsnee bezoeker erg moeilijk worden om de zaken er uit te pikken die hij (of zij) wel interessant vindt.

Maar stockpicking is een vrij cruciaal onderdeel van het beleggingsproces, in ieder geval voor een groot deel van de beleggers die hier komen. De Koffiekamer is een uitstekende plek om die picks met elkaar te bespreken, wat mij betreft.

De forummoderator houdt natuurlijk in de gaten of posters zich aan de regels houden. Enthousiast zijn over een fonds mag best, maar het is niet de bedoeling dat dit forum een plek wordt om beleggers te bombarderen met koopaanbevelingen zonder duidelijke argumenten. Daar zullen we scherp op blijven letten.

Met vriendelijke groeten,
Pieter Kort
Hoofdredacteur IEX.nl
Nightbreed
1
Beste KK,

Moet zeggen dat de manier waarop ffff het stelt hij wel een punt heeft, vooral het punt "verschraling" valt zeker wel wat voor te zeggen.

Misschien ligt het ook wel aan mij en hou ik ervan als het een kleiner groepje mensen is en het niet de exposure heeft zoals in de KK. Nightbreed is niet voor niets mijn alias, nee geen grappen over inbreed deze keer.

Ik ben in iedergeval tevreden met de uitleg van IEX, en dus ook die van ffff. We gaan het gewoon proberen in de KK.

met vriendelijke groet,

Nightbreed
vicking12345
0
Stockpicks; $%%@##$$$ Probeer een positie op te bouwen in Globo plc,

goedbeleggen.wordpress.com/

Heb vandaag een kwart van de positie gekocht en wilde de komende weken het gaan vullen tot een 4% holding. En nu begint het hard op te lopen, al weer 62 pence +12%. Ik wacht rustig af en koop pas weer op lagere niveaus ;-(

Hierbij mijn positieve punten;

STRONG OUTLOOK; 2014:current year has started very strongly, as IT budgets fr customers start to be deployed and BYOD & mobile apps needs increase further, Globo will deliver another year of excellent growth and mkt penetration

Spotgoedkoop; 20 TOT 30% GROEI PER JAAR VOOR 2014 & 2015. PER 7.3x 2014, 5.6x 2015, PEG 0.2/0.3

Zeer sterke balans, weinig goodwill op de balans. Hoog rendement op het eigen vermogen.

Koers +11% naar 63,3 pence na (indicatie) 2013 resultaten, nu teruggezakt naar 55,5. Denk bij publicatie volledige cijfers in Maart 2014 dat de koers makkelijk naar die 63 kan oplopen=+14%, daarna heb ik 70 in het vizier, om uiteindelijk op 80,50 +45% uit t ekomen. Hoogste koers vorig jaar 88.50. Een bodem zie ik op 52, dus risk reward van 4.1 op de korte termijn en 7.1 op mijn target van 80,50.

Er zijn maar 2 brokers die het aandeel volgen, dat is een risiko, maar als er meer volgen, komen er meer kopers. Klein sterling 250m mktcap underresearched aandeel.

Sinds 12 nov 13; heeft de CEO Konstaninos Papadimitrakopoulos 18.64% in Globo, laatst gekocht op 62.27

Op 55,5 pence gaf Vic’s © Model een cijfer van 5.38, zeer sterke koop (boven de 2 is koop)
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,38  -0,41  -0,05%  17:01
 Germany40^ 18.073,70 -0,35%
 BEL 20 3.885,59 -0,13%
 Europe50^ 4.987,06 -0,42%
 US30^ 38.391,80 -0,29%
 Nasd100^ 17.547,38 +0,38%
 US500^ 5.066,14 -0,07%
 Japan225^ 38.061,26 +0,32%
 Gold spot 2.335,12 +0,56%
 EUR/USD 1,0690 -0,11%
 WTI 82,76 -0,65%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +15,14%
ASMI +11,89%
NX FILTRATION +5,13%
BESI +4,01%
FASTNED +3,71%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -10,77%
ING -6,10%
WDP -2,66%
Flow Traders -2,39%
AZERION -2,35%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront