PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Juni 2019 - We hebben iets voor je

5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Hansbeleg
0
quote:

Cerburus schreef op 19 juni 2019 22:43:

[...]

volgens mij wordt het tijd voor vakantie @HANS!
Ik ben al op vakantie, (race) fietsen in Zuid Limburg. Ik heb nog wat mails van IR van ik denk een jaar geleden over de pensioenverplichtingen. Die zijn er helaas nog steeds.

Vraag me volgende week nog maar even dan kan ik wat gemakkelijker bij mijn aantekeningen en mails.
Cerburus
0
Pim word volgens insiders al een poosje klaargestoomd om HV op te volgen. Dat verklaart ook zijn gebral (voor een CFO). Bij bijna elke onderneming negeer ik de CEO en luister altijd aandachtig naar de CFO. Maar bij PostNL bralt ook de CFO in vaagheden helaas. wel zonder spraakgebrek gelukkig. Ik heb altijd het gevoel (vooral bij radio interviews) dat HV 1 of andere spraakgebrek heeft (totally off topic). ben ik de enige (?)
[verwijderd]
0
quote:

Cerburus schreef op 19 juni 2019 23:10:

ja maar PostN is ook een uitzonderlijke onderneming ...of om wat tekst van de VEB site te lenen

Commissarissen

Ook het toezichthoudend college is politiek gekleurd bij PostNL. Twee van de acht commissarissen bij PostNL hebben een PVDA-achtergrond: Jacques Wallage (vice-voorzitter) en Agnes Jongerius.

Wim Kok, die in het voorjaar van 2013 zich niet beschikbaar stelde voor herbenoeming, was ook lange tijd commissaris bij PostNL.

De politieke inmenging op het raad van commissarissen niveau is ongebruikelijk voor Nederlandse beursfondsen.

En Jongerius kan je als oud-voorzitster van de FNV zien als een directe vertegenwoordiger van de vakbeweging. Is echt bijzonder. Hebben we bij mijn weten alleen bij ING met Lodewijk de Waal een korte periode gezien nadat de overheid moest bijspringen tijdens de crisis. De RvC is er historisch gezien om namens 'het kapitaal' toezicht te houden op de RvB. De omstandigheid dat zowel vakbond als PvdA als vertegenwoordigers van 'de arbeid' in de RvC aan tafel zitten heeft zeker weten impact op keuzes tav bijv overname Sandd (werkgelegenheid) en het pensioendossier.
balance84738
0
Wel fascinerend, dat we de komende dagen of weken weten of de bodem al bereikt is of niet. Het kan nog steeds twee kanten op.
Go Go Go !
0
quote:

Jeliazkov schreef op 19 juni 2019 23:05:

[...]

Juist toen Pimmetje onlangs zijn mond open deed, zag ik dat hij niet in control is. De middelmaat regeert. En das niet best op die positie .

Correct, is een zogenaamde “fabrieksbal”. Het soortement quasi managers waar de wereld vol van is. Net als HV ook gestudeerd aan wat nooit de K@T (Katholieke Universiteit Tilburg) genoemd werd, maar de Universiteit (van) Tilburg. Zal ongetwijfeld toeval zijn.

Maar ... zelfs het afval had kennelijk een hekel aan hem, want bij Van Gansewinkel was hij als Director Corporate Development ook vlot weg (2013-2015). Wel eens de betekenis opgezocht van de functie “Corporate Development” ? Van Gansewinkel werd overigens in 2016 overgenomen. Een firma voor en door Brabo’s met het credo “ Afval bestaat niet”. Zie hier het bewijs. Veilig terug naar de ambtelijke moederschoot waar fouten, als ze al als zodanig worden aangemerkt, vergeven worden.

Je moet er toch niet aan denken dat bij een 2-koppige RvB Pimmetje het roer overneemt. Totaal ongeschikt. Geen capaciteiten om CEO te zijn, uitgezonderd van zijn eigen modderschip, de Moerasdraeck.

Het is mij inmiddels overigens wel duidelijk waarom het aantal leden RvB destijds is terug gebracht naar 2 bestuurders. Niet vanwege de reductie in “personele kosten”.

De laatste zinsnede als uitbreiding op de posting van Cerburus over wat er te lezen valt op de site van VEB.

Saibee
0
Ik begin steeds beter te snappen waarom HV/PB categorisch weigeren om voor eigen rekening aandelen Postnl te kopen.

De verkoop van 45k aandelen van Arno van Bijnen (directeur commercie/marketing & sales) op 4 maart jl. (op gemiddeld 2.365) had ik als red flag moeten zien.
Go Go Go !
0
quote:

Damrakker schreef op 19 juni 2019 23:28:

[...]

En Jongerius kan je als oud-voorzitster van de FNV zien als een directe vertegenwoordiger van de vakbeweging. Is echt bijzonder. Hebben we bij mijn weten alleen bij ING met Lodewijk de Waal een korte periode gezien nadat de overheid moest bijspringen tijdens de crisis. De RvC is er historisch gezien om namens 'het kapitaal' toezicht te houden op de RvB. De omstandigheid dat zowel vakbond als PvdA als vertegenwoordigers van 'de arbeid' in de RvC aan tafel zitten heeft zeker weten impact op keuzes tav bijv overname Sandd (werkgelegenheid) en het pensioendossier.
Niet voor niets dat ik hier wel de vergelijking heb gemaakt met een Kolchoz. De boeren (lees aandeelhouders) dienen jaarlijks een bepaald percentage van de productie af te staan aan de Staat tegen een door de Staat vastgestelde prijs.

Behoorlijk ongeloofwaardig dat ik dus boer ben in plaats van een door de boer vetgemest kapitalistisch zwijn. Ik ga volgende week met de voorspelde temperaturen maar niet BBQ-en. Heb nu al het gevoel dat ik op het rooster lig.

[verwijderd]
0
quote:

prinszicht schreef op 19 juni 2019 22:04:

Ik ga voor de rol koppensneller. Doe ik voor niets.

Ik zag dat de shorts gister weer hebben huisgehouden. Gelukkig dat de AFM mij heeft bevestigd met de zaak bezig te zijn. Is er nog een partij over zonder een positie? Dat is een serieuze vraag. Het lijkt er echt op alsof ze elkaar aan het bellen zijn. Dat riekt vanaf 2,50 naar nu 1,47 in 2 maanden naar een vorm van voorkennis. Want we hebben het over 500 miljoen aan verloren beurswaarde. En er is maar 700 miljoen over.

Dus de quiz voor de gedupeerde belegger. Reageer met je keuze op deze multiple-choice. En het is serieus bedoeld:
A) Verkoop International valt verder tegen. Nog iets meer. Je kunt het je niet voorstellen dat een dergelijk gegeven een kleine 500 miljoen kost. Maar het is wel informatie die is te achterhalen en waar een nieuwe leugen in verborgen kan zitten. Uitstel door Pim. Zijn liefdesbaby.
B) Rechtsgeleerden bij de shorts anticiperen op een nee overname Sandd. Omdat het juridisch gewoon niet mag. Dat risico is al veel langer bekend en mag ook geen reden zijn voor nog eens 500 miljoen. Maar de door HV opgebouwde anticlimax wordt wel afgestraft. Geen claim en wel dure overname.
C) De cijfers van Sandd zijn voor shorts wel bekend. Daar denk ik nu over na. Die 201 miljoen omzet is uiterst fragiel en daalt heel hard. Type contracten. Digitalisering. En de marge is gewoon negatief. 2018 flink in de min? Ofwel. De shorts kunnen op het bierviltje de som maken die Pim niet kan maken. Weg synergie en weg 200 miljoen. Of anders. De voorgestelde 60 miljoen synergie is maar 15 tot 25 in werkelijkheid. Is dat dan 24 maanden geen dividend Pim? Of weet men nu al dat het langer wordt? Ik hamer bij IR en de AFM op transparantie en jaarrekeningen.
D) Marges Parcels zijn momenteel nog te dun. Cijfers augustus dus klote! Oude contracten en duurdere loonkosten. Ofwel, simpelweg doortrekken trend q1 en je weer te pleuris schrikken.

Jullie reactie is welkom. Optie E) ze forceren overname. Dat vermoed ik nu niet. Ze ruiken bloed met de combi nee ACM met concessies, gedegen kennis van de belabberde cijfers Sandd en dit alles reflecterend in de komende cijfers (extrapolatie q1). De ware apotheose.

Ik denk A t/m D en dan van alles een beetje.
A: Europoees liggen ligt de sector er beroerd bij qua waardering. Daarbij heeft PostNL een deadline naar buiten gebracht, wat volgens mij nooit slim is in een onderhandeling. Wel weer potentiele tegenvaller, waarbij impact op marketcap waarschijnlijk groter is dan de lagere opbrengst van de transactie.
B: Gaat hoe dan ook lang proces worden. Met overheid als een van de spelers. Dan weet je 't wel -> evt synergie komt sowieso later, blijft heel lang zeurend thema waar (grote) beleggers niet van houden.
C: Zou heel goed kunnen. Eigenaren Sandd zijn Quote500 mannen. Die weten hoe de wereld werkt qua waarde en benutten van voorkennis. Los van voorkennis: Sandd overname is sowieso veel te duur. Geen jaarverslagen etc is veeg teken en no go. Kan je beter failliet laten gaan, klanten Sandd hebben sowieso geen andere keuze dan PostNL dus komen sowieso naar je toe zonder duur integrtietraject. En: je koopt er met Sandd ook nog even een risico op verdere escalatie van pensioenproblematiek bij voor alle Sandd-werknemerts.
D: Tegenvallertje is meer aannemeijk dan onaannemelijk. Is een competitieve markt met (global) partijen.
E: Denk niet bewust, maar kan wel consequentie zijn van A t/m D en algehele situatie.

Wil echt geen partypooper zijn, maar denk dat enige daadwerkelijke trigger voor de koers het daadwerkelijk realiseren van resultaten op parcel kan zijn. International, Sandd etc kan allemaal voor een tijdelijke opleving zorgen, maar daar staan bovenstaande risico's tegenover die voor dipjes gaan zorgen.
Go Go Go !
0
Gaat m.i. niet alleen over de afnemende opbrengsten van Sandd, maar ook over de toegenomen kosten van arbeid per 1.1.2019, prinszicht.

Indien de Staat “besluit” tot overname van Sandd zijn de achterliggers gered. En tot op heden heeft het daar alle schijn van. Tot die tijd blijven de achterliggers gewoon financieren. Iets is beter dan niets, in termen van verkoop Sandd.

Het wordt pas echt lachwekkend als ACM “Neen” zegt en Mona zou besluiten het daarbij te laten. Op basis van een jankverhaal van HV. Iets wat ik mij nu nog niet kan voorstellen.

Moneyball
0
Ik snap niet dat Nico bij “in the boardroom” niet doorvroeg aar due dilligence Sandd.
- waarom zijn er geen jaarrekeningen?
- welke cijfers hebben jullie ingezien en vormen de basis voor de waardering op 130mln
- in hoeverre is het bod bindend? welke ruimte is er voor herijking als:
1. het goedkeuringstraject langer duurt
2. de concessies die ACM c.q. Politiek eist dusdanig zijn dat de voordelen lager uitkomen
3. due dilligence info geeft die anders is dan verwacht

Misschien heb ik bovenstaande info gemist?
JvH
0
Er zit een gerucht aan te komen, kan niet anders op dit koersniveau. Tja en dan de dayhigh inschatten is lastig. 1.80-1.90 moet wel lukken.
Moneyball
0
quote:

prinszicht schreef op 19 juni 2019 22:04:

Ik ga voor de rol koppensneller. Doe ik voor niets.

Ik zag dat de shorts gister weer hebben huisgehouden. Gelukkig dat de AFM mij heeft bevestigd met de zaak bezig te zijn. Is er nog een partij over zonder een positie? Dat is een serieuze vraag. Het lijkt er echt op alsof ze elkaar aan het bellen zijn. Dat riekt vanaf 2,50 naar nu 1,47 in 2 maanden naar een vorm van voorkennis. Want we hebben het over 500 miljoen aan verloren beurswaarde. En er is maar 700 miljoen over.

Dus de quiz voor de gedupeerde belegger. Reageer met je keuze op deze multiple-choice. En het is serieus bedoeld:
A) Verkoop International valt verder tegen. Nog iets meer. Je kunt het je niet voorstellen dat een dergelijk gegeven een kleine 500 miljoen kost. Maar het is wel informatie die is te achterhalen en waar een nieuwe leugen in verborgen kan zitten. Uitstel door Pim. Zijn liefdesbaby.
B) Rechtsgeleerden bij de shorts anticiperen op een nee overname Sandd. Omdat het juridisch gewoon niet mag. Dat risico is al veel langer bekend en mag ook geen reden zijn voor nog eens 500 miljoen. Maar de door HV opgebouwde anticlimax wordt wel afgestraft. Geen claim en wel dure overname.
C) De cijfers van Sandd zijn voor shorts wel bekend. Daar denk ik nu over na. Die 201 miljoen omzet is uiterst fragiel en daalt heel hard. Type contracten. Digitalisering. En de marge is gewoon negatief. 2018 flink in de min? Ofwel. De shorts kunnen op het bierviltje de som maken die Pim niet kan maken. Weg synergie en weg 200 miljoen. Of anders. De voorgestelde 60 miljoen synergie is maar 15 tot 25 in werkelijkheid. Is dat dan 24 maanden geen dividend Pim? Of weet men nu al dat het langer wordt? Ik hamer bij IR en de AFM op transparantie en jaarrekeningen.
D) Marges Parcels zijn momenteel nog te dun. Cijfers augustus dus klote! Oude contracten en duurdere loonkosten. Ofwel, simpelweg doortrekken trend q1 en je weer te pleuris schrikken.

Jullie reactie is welkom. Optie E) ze forceren overname. Dat vermoed ik nu niet. Ze ruiken bloed met de combi nee ACM met concessies, gedegen kennis van de belabberde cijfers Sandd en dit alles reflecterend in de komende cijfers (extrapolatie q1). De ware apotheose.

A: denk het niet. Verwacht net onder boekwaarde. Toen Nico er vorige week over begon in de context van verkoop zei hij dat ze waarde hadden van zo’n 100 miljoen reageerde PB wat vaag met iets minder. Gaf mij het gevoel dat het voor iets onder de huidige boekwaarde van rond 70 weg gaat. Overigens natuurlijk een drama qua waardevernietiging. Uitstel zou echt een afgang zijn voor HV en PB
B: nee, want die ‘Ja’ komt er. Gaat alleen om wanneer en onder welke beperkende voorwaarden. An sich is consolidatie in ieders belang, maar voor PostNL gaat het om de condities waaronder.
C: zou kunnen, maar synergieën zijn belangrijker. Transparantie, due dilligence, en flexibiliteit vind ik cruciaal hierin. Kan me toch niet voorstellen dat HV en PB zo dom zijn dat ze zich vastleggen zonder goed boekenonderzoek
D: denk de grootste kans. PB had leuke grafiekjes met efficiencywinst en prijs-volumemix. Maar waarom de concurrenten dit niet kunnen en waarom (loon)kosten e.d niet omhoog zouden gaan is me niet helder.

E: denk het niet, maar niet uit te sluiten.

F: MT dat weer aangepaste plannen presenteert die uitstel opleveren c.q. geduld vragen terwijl vorige niet waargemaakt is en track record drama. In combinatie met A t/m D = short.

Hoe is shorto twinkeling bij andere postbedrijven?
[verwijderd]
0
quote:

Moneyball schreef op 20 juni 2019 06:11:

Ik snap niet dat Nico bij “in the boardroom” niet doorvroeg aar due dilligence Sandd.
- waarom zijn er geen jaarrekeningen?
- welke cijfers hebben jullie ingezien en vormen de basis voor de waardering op 130mln
- in hoeverre is het bod bindend?

Welke ruimte is er voor herijking als:
1. het goedkeuringstraject langer duurt
2. de concessies die ACM c.q. Politiek eist dusdanig zijn dat de voordelen lager uitkomen
3. due dilligence info geeft die anders is dan verwacht

Misschien heb ik bovenstaande info gemist?

Nou, Moneyball, het is een wellicht schrale troost, maar die info hebben we allemaal gemist .......
[verwijderd]
0
Jp Morgan weer afgemeld op 17 juni, zelfde als afgelopen maand, weer maar voor twee handelsdagen. Het lijkt iets van de functie als een intermediair van de equity swap en aandelen, want 5% speel je niet zo kort. Ook is de long op 13 mei en 13 juni, het lijkt iets van een termijndeal. 2 dagen is de settlement van aandelen dus het zal iets van een doorgeefluik zijn denk ik

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
[verwijderd]
0
quote:

JvH schreef op 20 juni 2019 06:28:

Er zit een gerucht aan te komen, kan niet anders op dit koersniveau. Tja en dan de dayhigh inschatten is lastig. 1.80-1.90 moet wel lukken.
Beurzen gaan redelijk dik UP, dat kan je nu al zien.... nu POST nog, Gr
aandeelofoptie
0
quote:

Eurowin schreef op 20 juni 2019 07:51:

[...]

Beurzen gaan redelijk dik UP, dat kan je nu al zien.... nu POST nog, Gr
Denk van niet " Doomscenario voor Postnl door rem op groei en marges van pakketten door komst Alibaba"
[verwijderd]
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 20 juni 2019 08:01:

[...]

Denk van niet " Doomscenario voor Postnl door rem op groei en marges van pakketten door komst Alibaba"
Citaat, waar lees je dat?

Of bedoel je dat nieuws van half mei wat nieuws uit het jaarverslag van februari was wat een terugblik was op het nieuws van 2018?

Van wie het citaat ook is: een grote spuit 11
aandeelofoptie
0
quote:

Beursspeculant schreef op 20 juni 2019 08:07:

[...]

Citaat, waar lees je dat?

Of bedoel je dat nieuws van half mei wat nieuws uit het jaarverslag van februari was wat een terugblik was op het nieuws van 2018?

Van wie het citaat ook is: een grote spuit 11
Klopt, citaat mei j.l.
Persoonlijk zie ik het wel meer als bedreiging dan kans
[verwijderd]
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 20 juni 2019 08:10:

[...]

Klopt, citaat mei j.l.
Persoonlijk zie ik het wel meer als bedreiging dan kans
Ja maar dit is nu geen nieuws en was het in mei ook niet behalve gemaakt door Telegraaf. Jaarverslag ging over ontwikkelingen 2018 en toen werd komst van een Chinese ecommerce genoemd. Als je daar nu nog op moet reageren ben je rijkelijk laat.

Actueler nieuws van afgelopen uur:

Rijk wil wildgroei aan distributiecentra stoppen

fd.nl/economie-politiek/1305449/rijk-...

Met een beetje geluk wordt het dus voor nieuwe partijen, en dus ook alibaba, lastiger om distributiecentra overal neer te zetten. PostNL heeft gelukkig al een fijnmazig netwerk van distributiecentra.
fleurie
0
Voor wat hoort wat, jullie nemen SANDD en wij blokkeren de grens voor nieuwe pakketjes bezorgers zodat jullie verder kunnen met distributie centra,s enz.
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront