Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Tesla, Naspers en Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3
  2. 12 apr Winnaar Gouden Stier: “Alles begint met duurzaamheid”
  3. 10 apr Jitse Groen: "De koers van Just Eat Takeway staat niet waar die hoort te staan"

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 juni 2019 14:24
    quote:

    SlechteBelegger schreef op 21 juni 2019 12:43:

    Dat er nu 30 Euro betaald wordt op Euronext betekend niet dat de Fastned IPO een succes was geworden. Als de IPO was doorgegaan had er gewoon rond de 10 Euro gestaan en geen 30. Dus geef IEX of welke andere analist aub niet de schuld van je mogelijk gedroomde winst. Feit blijft dat Fastned een enorme schuldenlast heeft wat het eerst maar eens moet zien terug te verdienen.
    Die was helemaal niet voor 10 naar de beurs gegaan, er was op dat niveau veel te weinig vraag om het door te laten gaan.

    Alle eerdere financieringsrondes waren al onderschreven.

    Dit is het zelfde als dat Bitcoin van 100 naar 1000 ging met een paar man die ff rondpompen en uiteindelijk met weinig volume wat bij iemand anders terecht komt de koers door het dak jagen.

    Op deze manier willen een paar partijen genoeg mensen gek maken om straks mogelijk wel die aandelen op te pakken.

    Is gewoon een pump en dump.

    Als je fundamenteel naar Fastned kijkt naar wat het bedrijf nu is en hoe zij in de toekomst kunnen concurreren als de grote jongens gewoon bij elk bestaand tankstation een palen zone maken dan hebben ze nu een veelvoud aan geld nodig om uit te breiden tegenover veel te weinig inkomsten en over dat nieuwe geld moet wel dik rente betaald worden.

    Dat geld wat nodig is kunnen ze niet ophalen met aandelen en dus zijn die aandelen uitermate weinig waard.

    Leuk idee maar het gaat niet werken.

    Zodra deze handel wel interessant is merk je het vanzelf, dan geven de grote jongens de opdracht om bij de meeste bestaande stations palen bij te plaatsen tegen veel minder kosten.
  2. [verwijderd] 21 juni 2019 18:14
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 21 juni 2019 16:39:

    50 euro op het bord bij Fastned = 750 miljoen waard dus... wat was de omzet van het bedrijf: 1,5 miljoen??
    En Euronext en de AFM vinden het allemaal prima...... ongelofelijk.

    En als er echt nieuws is en de koers beweegt daardoor dan wordt de koers constant na enkele procenten stil gelegd, ja even rustpauze en even de markt de kans geven om er op te anticiperen.

    Dit soort lucht mag wel genoteerd worden en dan zulke uitslagen gewoon toestaan.... ja vraag en aanbod.. maar komop zeg...

    De hele IPO is afgeblazen wegens gebrek aan vraag op een niveau van 10 euro, ik denk dat 3 niet eens gelukt was, maar aan 3 heeft Fastned ook helemaal niets want ze hebben snel veel geld nodig en dat is juist ook het probleem.

    Zoeken ze een andere manier om in ieder geval wat te kunnen cashen want de enige die ze hadden waren natuurlijk de aandeelhouders van het eerste uur.

    Zelf nauwelijks wat er in, alles met vreemd geld proberen op te halen, steeds mislukt dat ook grotendeels, moeten niet voor niets in deze gratis geld markt nog een flink rente percentage betalen vanwege het extra hoge risico, betalen zich gek aan de rente inmiddels tov een totaal niet noemenswaardige omzet en flink verlies.

    Zoiets moet nu een keer transactie voor transactie uitgezocht worden want hier klopt zeker niet alles van, hier wordt weer een spelletje gespeeld net als enkele wel bekende figuren uit het verleden en enkele ook tegenwoordig nog wel spelen rondom lege hulzen en dergelijk..

    En het ergste is nog dat zo een stijging van een aandeel natuurlijk de aandacht trekt en dan krijg ik er nog vragen over ook... ppff, het blijft troep.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links