Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De Bitcoin op zijn retoer?

200 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
DurianCS
0
Flexcoin is shutting down. On March 2nd 2014 Flexcoin was attacked and robbed of all coins in the hot wallet.
Het stallen van de BTCs elders blijft een gok. Een week terug wist Flexcoin nog te melden dat er bij hen niets mis was gegaan, i.t.t. MtGox.
[verwijderd]
0
Lachen man al die digitale coins die gestolen worden. Zo zie je maar het veiligste blijft toch wel een fysiek klompje goud!
DeZwarteRidder
0
quote:

RamBam schreef op 4 maart 2014 14:00:

Lachen man al die digitale coins die gestolen worden. Zo zie je maar het veiligste blijft toch wel een fysiek klompje goud!
Je hebt zeker nog nooit gehoord van wolfram met een dun goudlaagje...???
Wolfram heeft precies hetzelfde soortelijk gewicht.
Mede daarom worden de Duitse goudstaven die bij de FED liggen allemaal omgesmolten.

Ga maar eens googelen op wolfram en nepgoud; kun je lachen...!!

(tenzij je natuurlijk zelf zo'n staaf hebt....!!).
pardon
0
Bitcoinbank Flexcoin geplunderd door hackers

04-03-14 16:14 uur - Bron: ANP

Vorige week werd in Hong Kong de eerste bitcoinwinkel geopend. © getty
Opnieuw is een bitcoinbank in de problemen gekomen. Flexcoin is gesloten. Dat staat op de website van de bank te lezen. Hackers hebben Flexcoin geplunderd.

In de mededeling op de site staat dat hackers 896 bitcoin buit hebben gemaakt, omgerekend zo'n 440.000 euro. Volgens Flexcoin heeft de bank niet de mogelijkheden om de gestolen waar terug te halen.

De bank is niet alle bitcoins kwijt. Gebruikers die dat hebben aangegeven, konden hun bitcoins buiten het internet om stallen bij de bank. Daarvoor moesten ze extra betalen, maar ze krijgen nu wel hun bitcoins terug.

Bijna een week geleden ging Mt. Gox dicht. Dat was een van de grootste bitcoinbeurzen ter wereld. De site ging op zwart nadat zes grote bitcoinhandelaars een verklaring publiceerden waarin ze zich distantieerden van Mt. Gox. De belangrijkste handelaar in de virtuele munt zou onbetrouwbaar zijn door een softwarefout, waardoor transacties te manipuleren zijn. Toen de beurs failliet ging, twitterde Flexcoin juist dat de bank niets verloren was, en geen bitcoins had gestald bij andere bedrijven.

De koers van de virtuele munt daalt hard. Waar er in oktober nog 900 euro voor één bitcoin werd betaald, betaal je nu rond de 500 euro voor één bitcoin.
pardon
0
wo 21 mei 2014, 11:36
Rechter: bitcoin is geen geld

ALMELO -
De bitcoin is geen geld, maar een ruilmiddel. Dat besloot de rechter in Almelo vorige week, zo liet de rechtbank woensdagochtend weten. De digitale munteenheid vertoont volgens de rechter wel overeenkomsten met wettige betaalmiddelen, maar er zijn toch essentiële verschillen.


Foto: BLOOMBERG
Daardoor heeft de bitcoin eenzelfde soort status als goud en zilver. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei eerder ook al dat de bitcoin geen valuta is.
De rechter boog zich over een zaak waarin een man in 2012 bitcoins zou leveren in ruil voor 22.000 euro. Hij leverde echter niet de beloofde 2750 bitcoins, maar slechts 990. De eiser wilde een schadevergoeding van 133.000 euro, omdat sindsdien de koers van de virtuele munt flink is gestegen.
De rechter vond dat de koper geen recht had op de vergoeding, omdat de bitcoin geen geld is. De leveraar van de bitcoins moet wel het te veel betaalde bedrag met rente terugbetalen
RW1963
0
Hoe denken jullie over bitcoin-aandelen?
'Bitcoin XBTE Bitcoin Tracker' vandaag gigantisch gestegen!

Nog ideeën over 'BITCOIN GROUP SE' en 'NORTHERN BITCOIN AG' ?
Ik ben benieuwd.
Kaiser
0

Bitcoin urenlang boven 11.000 dollar

ADN 24 juni 2019

Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmerkelijke opmars dit weekend doorgezet. Gisterenavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro.

Inmiddels is de munt rond de 10.800 dollar per stuk waard, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

De bitcoin is al enkele maanden aan het stijgen. Sinds begin mei ging de koers van 6.000 dollar naar ruim 10.000 dollar. Vanwege die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte.
hirshi
0
quote:

Kaiser schreef op 24 juni 2019 14:29:

Bitcoin urenlang boven 11.000 dollar

ADN 24 juni 2019

Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmerkelijke opmars dit weekend doorgezet. Gisterenavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro.

Inmiddels is de munt rond de 10.800 dollar per stuk waard, meldt Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

De bitcoin is al enkele maanden aan het stijgen. Sinds begin mei ging de koers van 6.000 dollar naar ruim 10.000 dollar. Vanwege die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte.

Eerlijk gezegd kan ik me niet onttrekken aan het idee dat dit succes alles te maken heeft met het huidige geldsysteem dat door Centrale Banken opgeblazen wordt.
thejaguar
0
dat is zeker waar, maar het komt ook omdat overheden vooralsnog terughoudend zijn met maatregelen tegen criminaliteit met bitcoins, als die terughoudendheid voorbij is, is het ook over en sluiten met de bitcoin
objectief
0
Het heeft schijnbaar iets met de tweets van Trump te maken, waarbij zowel goud als de bitcoin beiden sterk stijgen. Dit kan ook weer snel voorbij zijn.
Zelf heb ik een klein belang en doe het niet weg voordat de koopprijs bereikt is en/of ze waardeloos worden.
hirshi
0
quote:

thejaguar schreef op 25 juni 2019 18:27:

dat is zeker waar, maar het komt ook omdat overheden vooralsnog terughoudend zijn met maatregelen tegen criminaliteit met bitcoins, als die terughoudendheid voorbij is, is het ook over en sluiten met de bitcoin
De overheden kunnen niet langer controle houden op een geldsysteem dat om zeep wordt geholpen door het gratis geld beleid van de Centrale banken dat het reguliere geld stapje voor stapje waardeloos maakt.

De alternatieven zijn in ontwikkeling. En dat gaat sneller dan gedacht.
[verwijderd]
0
Bitcoiners Go Wild After Goldman Revives Tulip Mania Comparison
By Vildana Hajric
May 27, 2020, 5:35 PM UTC
‘We do not recommend Bitcoin’ to clients: Goldman Sachs report
Bank says Bitcoin does not show evidence of hedging inflation

Mooie vergelijking. Die tulpen hebben wel een wereldwijde historische impact.
VERWIJDERD
0

“Het goud van de 21ste eeuw”: Citibank verwacht dat koers bitcoin volgend jaar enorm kan stijgen

Een directeur van Citibank, de grootste Amerikaanse bank, voorspelt dat de koers van bitcoin tegen eind 2021 kan stijgen naar 318.000 dollar. Dat schrijft hij in een uitgelekte interne nota, bedoeld voor institutionele beleggers. De absurde voorspellingen over de cryptomunt, die vandaag de kaap van 18.000 dollar heeft overschreden, zijn weer helemaal terug.

De bitcoin steeg woensdag op het Luxemburgse handelsplatform Bitstamp tot 18.489 dollar, het hoogste peil sinds begin 2018. Dinsdag pas was de munt voorbij de 17.000 dollar gegaan. De recordstand van zowat 20.000 dollar van eind 2017 komt almaar dichter.

In maart bereikte de koers met 3.850 dollar dit jaar nog een dieptepunt, maar sindsdien is de waarde alleen maar blijven stijgen. De bitcoin kreeg met name een boost nadat het betaalplatform Paypal in oktober zijn deuren had geopend voor de cryptomunt. Maar er spelen nog andere elementen.

“Bitcoin is het goud van de 21ste eeuw”, schrijft analist Thomas Fitzpatrick van Citibank in een recent rapport, bedoeld als een intern document met uitleg voor institutionele klanten. Het rapport lekte echter uit via onderstaande tweet en krijgt nu wereldwijd aandacht.

Fitzpatrick denkt niet dat de stijging in één opwaartse beweging zal gebeuren. Hij ziet eerder een afwisseling van onwaarschijnlijke rally’s, gevolgd door pijnlijke correcties. Voor zijn rapport maakte hij gebruik van technische analyse, waarbij hij historische prijsprestaties extrapoleerde naar de toekomst. Hij ziet gelijkenissen met de explosie van de goudprijs tussen 1970 en 1974.
Institutionele beleggers

Bitcoin wordt volgens experten steeds meer gezien als een digitaal oppotmiddel, dat net als goud niet oneindig bijgemaakt kan worden en moet dienen als bescherming tegen inflatie. Daardoor is er steeds meer interesse van institutionele beleggers zoals banken, pensioenfondsen en verzekeringen.

Centrale banken proberen bovendien de inflatie aan te jagen. Ook Bert Slagter van de website LekkerCryptisch denkt dat beleggers zich daartegen willen beschermen. “Aangezien aandelenwaarderingen de pan uit rijzen en obligaties en sparen nauwelijks iets opleveren, is er eigenlijk geen ander alternatief dan bitcoin, goud of zilver”, zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Slagter ziet nog twee belangrijke triggers in de nabije toekomst die de wenkbrauwen zullen doen fronsen. Het eerste moment is als de koers van bitcoin boven de 20.000 dollar komt. Het tweede als de totale marktkapitalisatie van bitcoins boven de 1.000 miljard komt. “Dan wordt het interessant voor de grotere partijen, die nu de bitcoin nog te klein vinden om hun bezit te diversificeren”, denkt Slagter.
Willempie3
1
Je kunt Bitcoin nog het best vergelijken met het aandeel Tesla. Het is tech en trendy en kan tot belachelijke hoogte stijgen. En dat is precies wat het aantrekkelijk maakt. Het enige wat je kan zeggen is dat als de stijging op een bepaald moment veel sneller gaat dan gemiddeld, zoals nu met 1000 Dollar per dag, dat je dan waarschijnlijk dicht bij een top zit.

De zwakte van Bitcoin is dat elke transactie toch geregistreerd wordt. Daarmee kan de overheid uiteindelijk toch ingrijpen met belasting, confiscatie of verbieden van Bitcoin.

Als de overheid wil overschakelen op een cryptomunt, zal dit echt niet een bestaande munt zijn zoals de Bitcoin. dan komt er een nieuwe cryptomunt. Alleen worden de problemen van het huidige financieel systeem daarmee niet opgelost. Je zult nog steeds schulden moeten verminderen door hoge inflatie of wegstrepen van schulden. dus gaan de meeste mensen nog steeds koopkracht verliezen op spaargeld en pensioenen.
ffff
0
Daarmee kan de overheid uiteindelijk toch ingrijpen met belasting, confiscatie

Goed gezien, Willempie.

Ik postte zojuist op de voorpagina van IEX in de blog van Arend Jan het verhaal dat ik zojuist gelezen heb dat de Amerikaanse Justitie zojuist meer dan 1 miljard US dollars aan bitcoins in beslag genomen heeft. Geconfisqueerd heeft! Ik lees hierboven dat bitcoins tot 1000 miljard in waarde kunnen stijgen, hebben ze voorlopig van 1 geconfisqueerd. Overigens mooi rechercheverhaal dat er achter steekt: Drugs, zwarte handel en dan uiteindelijk crimineel die de boel hackte en er jarenlang niks mee kon doen....En nu dus bij Justitie...
VERWIJDERD
0
200 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.699,40 -0,77%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.906,93 -0,60%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.395,25 +0,67%
 EUR/USD 1,0649 +0,05%
 WTI 82,34 +0,32%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront