Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2019

4.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
PJ
0
Het is weer het bekende spelletje,we worden gedeelde smart.
Nog even en dan gaan ze de kroonjuwelen af waarderen
Nappie
0
Voor vele op het forum is 26 juli 2019 D-Day i.v.m. met de publicatie van de half jaar cijfers.
Dat begrijp ik ook wél want dan kunnen onze zeer gewaardeerde forumleden zoals NLvalue, junkyard, Thorgall, Economisch Vluchteling en Yieldcurve de cijfertjes tot op het bot ontleden....

Voor mij als simpele particuliere belegger is 1 juli 2019 D-Day.....!
De heer Storms wordt dan aangesteld als de nieuwe CEO.
Een aantal uitkomsten zijn al zeker zoals het verlagen van het dividend.
Echter de inhoud van de speech en wanneer deze speech wordt gehouden is cruciaal van belang voor de reguliere handel...!


calvaille
0
Wat ik uitermate zwak vind van ING is dat ze achter de feiten aanlopen. Ze verlagen de koersdoelen naar aanleiding van reeds gedaalde koersen in de markt. Heeft weinig met fundamentele waardering te maken. Als je oprecht vindt dat het aandeel weinig waarde heeft, OK, maar begin dan niet met dat soort rapporten te schrijven ná de grote koersdaling. Doe het dan als de koers nog op 45E staat. Want tussen toen en nu is er (behalve CEO wissel) fundamenteel niet zo gek veel veranderd. Opportunistisch dus.
Horizon
1
Op 29 maart schreef ik al dat op basis van mijn werkelijke NAV inschatting een share price van 20 euro reeel zou zijn. Kan het dus helaas niet oneens zijn met het ING advies. Er is nu geen handel in de medium size winkelcentra. Voor de prijzen die kopers bieden wil een eigenaar niet verkopen. Omdat er geen transacties (lees evidence) zijn houden de taxateurs maar vast aan de oude boekwaarden. Verkopen dik onder de boekwaarde is een signaal dat men niet wil afgeven, leidt immers tot verdere afwaarderingen en problemen met de loan to value. En zo ontstaat er dus een status quo. Focus blijft dan maar op het optimaliseren van de exploitatie en zoveel mogelijk op peil houden van het dividend. En hopen op een beter sentiment.
wampie
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-240619-165/Unib...

LEIDSCHENDAM-VOORBURG (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft weer een nieuwe huurder voor het megawinkelcentrum in Leidschendam gevonden. Het vastgoedfonds sloot een contract met het Spaanse Inditex voor het openen van winkels van zijn merken Zara, Bershka, Pull & Bear en Stradivarius.

Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2020 verder gaan als Westfield Mall of the Netherlands en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. Unibail investeert circa 570 miljoen euro in de realisatie van de plannen
wampie
0
het gaat gewoon lekker door hoor en de koersen staan op record laagtes.

nog even paar downgrades van banken, die daarna lekker inslaan tegen lage koersen en ze kunnen weer ff een paar jaar genieten van gratis geld


calvaille
0
@Horizon, ik ben het niet per definitie oneens met de argumenten van ING van nu, alleen geven ze een koopadvies als het aandeel op 45E staat en een verkoopadvies en koers doel 20E nadat het aandeel is gedaald naar 23E. Als je hen volgt dan word je behoorlijk arm!
Leefloon
0
quote:

Horizon schreef op 26 juni 2019 22:15:

Omdat er geen transacties (lees evidence) zijn houden de taxateurs maar vast aan de oude boekwaarden. Verkopen dik onder de boekwaarde is een signaal dat men niet wil afgeven, leidt immers tot verdere afwaarderingen en problemen met de loan to value. En zo ontstaat er dus een status quo.
Bij zo'n status quo hoort geen dalende koers. Het zal daarom niet om een signaal gaan, maar om de papieren waarderingssystematiek bij de facto onverkoopbaarheid of leegstand. De overheden zouden moeten corrigeren, bijvoorbeeld met verplichte fiscale versnelde afschrijvingen, maar dat is dan weer destructief voor vastgoedbeleggingen van onder meer projectontwikkelaars, pensioenfondsen en andere verzekeraars. En verschaffers van vreemd vermogen, inderdaad (loan to value). Het loont nu dus om het grote bedrijf "Te huur" huurverhogingen toe te zeggen om de papieren waarde omhoog te houden, wat geen status quo is.

De markt corrigeert periodiek wel, dus ook geen status quo. Eens in de zoveel tijd kelderen beursgenoteerde vastgoedaandelen, omdat de te hoge papieren waarderingen daar concurrentie van alternatieven hebben. In 1990 stopte bijvoorbeeld met het inkopen van aandelen Rodamco, omdat ze bij aanhoudend aanbod anders echt geld bleven betalen voor papieren waarde.

Je zou nu ook kunnen stellen dat de markt een (onbepaalde) lagere waardering allang heeft ingecalculeerd, zodat het afgeven van een signaal bijna een formele plechtigheid wordt. Dat is echt geen donderklap bij heldere hemel meer.

Met versnelde afschrijvingen versnel je ook ingrepen, zoals renovaties, nieuwe functies en inkrimpingen of aanpassingen. Inkrimpingen kunnen in theorie ooit nog zeer lucratief worden. Stel, winkelen wordt weer even modieus maar het plaatselijke hoofdwinkelcentrum is gehalveerd. Dan zit je door het ruimtegebrek goed in een schaarser pand met de bestemming "detailhandel".
MWSACC
0
Oh die ING adviezen... Kijk dan naar hun laatste adviezen op Wereldhave. Als je die had gevolgd was het toch finaal mis gegaan. Heb je niks aan die gasten. Je kunt er beter contrair op handelen.
DeZwarteRidder
0

Verhuurder wint rechtszaak van Hudson's Bay

Moederbedrijf van noodlijdende warenhuisketen moet garant staan voor doorbetaling van de huur.
Marco1337
0
quote:

wampie schreef op 27 juni 2019 11:12:

edwin wierda bij business class

zit ook in Wereldhave voor zijn klanten

www.business-class.nl/nl/uitzendingen...
Dit is al de tweede keer dat hij Wereldhave aanprijst, is ook al besproken op dit forum.

Hij liegt dat hij barst, dat hij er op 21 euro pas in zit voor klanten. April 2018 is hij namelijk ook al ingestapt op 32 euro voor lange termijn. Dat was ook op business class.
Marco1337
0
Het gezegde vrouwen bloot handel dood gaat deze maand niet op. Weer 200k+ volume vandaag. Een maand geleden moesten we het dagelijks doen met 100k volume.
[verwijderd]
0
quote:

wampie schreef op 27 juni 2019 09:25:

het gaat gewoon lekker door hoor en de koersen staan op record laagtes.

nog even paar downgrades van banken, die daarna lekker inslaan tegen lage koersen en ze kunnen weer ff een paar jaar genieten van gratis geld



En ik maar denken dat handelen voor eigen rekening niet meer was toegestaan. Gelukkig leer ik nog iedere dag bij.
Nappie
0
We staan alweer 0.46 hoger dan het laagste punt van gisteren.
De schwung zit er weer aardig in...
Nappie
0
Ik ben benieuwd naar de SHORT percentages van afgelopen weken.
Naar mijn idee zijn de SHORT partijen aan het afbouwen?
Nappie
1
O,ja ik wilde mijn zienswijze uitleggen waarom Susquehanna plotseling een belang had genomen in WHV.
Een paar forum leden zaten dicht bij de kern van het verhaal.
Susquehanna is inderdaad een verschrikkelijk groot Derivatenhuis en maakt dus gebruik van slimme optieconstructies waarbij veelal Delta neutraal wordt gehandeld.
Vaak handelen zij vanuit een PREMIE LONG positie (kopen van PUTS en CALLS) met daaronder de hedging van de aandelen of lagere en hogere Opties series. Het belang van Premie LONG handelen is dat de markt in beweging komt, hetzij omhoog, hetzij omlaag. Door de beweging krijgen zij +Delta's c.q. -Delta's naargelang van de richting van de markt.
Door deze + of -Delta's steeds te verkopen of aan te kopen blijven zij in hun spreads Delta neutraal handelen en verdienen zij op deze manier hun boterham...

Nu een andere belangrijk fenomeen waarom Susquehanna is ingestapt....
De kans dat het dividend wordt VERLAAGT is aanzienlijk....!
Dus optiekenners onder ons weten dus dat groot deel van de CALLS Series te DUUR zijn geprijsd en aan de andere kant groot deel van de PUTS ook te duur zijn geprijsd doordat het dividend straks wordt verlaagd.
De nieuwe CEO, heer Storms zal per 1 juli worden geïnstalleerd en gaat per 1 augustus aan het werk.
Op moment dat de heer Storms zal aankondigen dat het Dividend wordt verlaagd dan zullen prijsvorming van de spreads CALLS en PUTS direct worden verlaagt...
Met andere woorden BINGO voor Nappie en voor Susquehanna in het groot...!!
[verwijderd]
0
quote:

Nappie schreef op 28 juni 2019 12:03:

Dus optiekenners onder ons weten dus dat groot deel van de CALLS Series te DUUR zijn geprijsd en aan de andere kant groot deel van de PUTS ook te duur zijn geprijsd doordat het dividend straks wordt verlaagd.

Hoe hoger het dividend des te lager is de optiepremie van Calls die een looptijd hebben waarin de ex-dividenddatum zal plaatsvinden.
Dus als het dividend wordt verlaagd dan zal de premie van Calls toenemen met bovengenoemd voorbehoud.
Voor puts geldt het omgekeerde.

Een mooi voorbeeld zijn de opties van RD Shell met lange looptijd.
Een at-the-money Put-optie dec 2023 is pakweg 3x zo duur als een at-the-money Call-optie.
[verwijderd]
0
quote:

Nappie schreef op 28 juni 2019 12:03:

Dus optiekenners onder ons weten dus dat groot deel van de CALLS Series te DUUR zijn geprijsd en aan de andere kant groot deel van de PUTS ook te duur zijn geprijsd doordat het dividend straks wordt verlaagd.
Ik dacht dat ik redelijk op de hoogte was met de optietheorieën, maar ik schijn de nieuwste inzichten hieromtrent gemist te hebben. Dank hiervoor.
4.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 14,500
Verschil +0,080 (+0,55%)
Hoog 14,580
Laag 14,320
Volume 137.717
Volume gemiddeld 91.421
Volume gisteren 87.168

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront