Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
asti
0
Goud kan voor vluchtelingen inderdaad handig zijn.

Voor beleggers is het maar hoe hoog je de lat voor jezelf legt.

Het maakt niet uit hoe hoog of laag je springt: een stuk goud blijft slechts een stuk goud. Hoe lang je ook wacht.

Goede bedrijven daarentegen: ander verhaal.

De aanbevelingen van vele vermogensbeheerders, de gevoelens door het bezit van fysiek goud veroorzaakt, de grafieken waarnaar wordt verwezen: geen van allen goede argumenten voor goud als belegging.
hirshi
0
Goud is van oudsher een vluchthaven voor inflatie.
Maar inflatie is verre weg.

De goudprijs moet het thans hebben van onzekerheid in het financiele systeem.
En daar is wel enige aanleiding toe, maar vooralsnog onvoldoende om een belegging in goud echt tot een succes te maken.
josti5
1
In crisistijden, van welke aard dan ook, zijn fysiek goud en zilver letterlijk hun gewicht waard.
Dat de officiële inflatie laag is neemt niet weg, dat de geldhoeveelheid dramatisch stijgt.
Dat dit belangrijke, zo niet belangrijkste onderdeel van inflatie (nog) buiten zicht blijft betekent beslist niet, dat het 'onzichtbaar' blijft.
De geldhoeveelheid in de belangrijkste 16 Europese landen is sinds 1995 verviervoudigd, terwijl het het reële BBP slechts met 30% steeg.
Something is rotten...
Ander leuk weetje: iedere dollar is nog voor slechts 7,5% gedekt door goud.
Vergeleken met de geldhoeveelheid is goud dramatisch ondergewaardeerd.

Wie goud als 'geld' in porto heeft, zit zowel KT, MT als LT goed.

Waarbij het niet voor niets is, dat landen als Rusland en China zich bijkans suf kopen aan goud.

Zij zien de bui blijkbaar wél al hangen...

hirshi
0
De waarde van goud weerspiegelt zich in de koersontwikkeling.

Elke andere bespiegeling is waardeloos.
asti
0
Hedgen voor inflatie, ongeacht inflationair milieu, kun je naar mijn mening in de lijst van non-argumenten voor goud als belegging stoppen.

Het simpele feit is dat goud niet voor je aan het werk gaat en bedrijven wel. In crisistijd kun je beter aandelen kopen.

Als de crisis zo ernstig is dat je daar niet goed aan doet dan is iedereen de pineut en dan zul je ook weinig hebben aan je goud.

Movietip: Take Shelter (2011)

www.imdb.com/title/tt1675192/
ffff
0
Asti,

D'r komt waarachtig weer een zeer flauw aftreksel van de intense discussies die er in vele draden over goud hebben bestaan de afgelopen 20 jaar in de KK.

Je schrijft zelf al dat goud handig voor vluchtelingen kan zijn. Dat is dus al een reden. Maar een veel vaker genoemde en volgens mij ook heel goede reden is diversifiëring van je vermogen. Grote les afgelopen pakweg 200 jaar is toch ontzettend vaak: DIVERSIFIEER. Je zult maar Duitser zijn geweest in 1918 en op 80 procent van onze wereld werd jouw bezittingen geconfisqeerd. Noem al die landen maar op en vandaag zien we nog een bedrijf als Merck in de USA dat niets anders is en was dan geconfisqueerde Duitse bedrijven door de USA.
Zie hoe goud al eeuwen , in zovele culturen van belang was. De conquestadores wisten niet hoeveel ze moesten moorden en stelen in Mexico om de goudvoorraad naar Spanje te brengen. "Onze " Piet Hein kon er ook wat van en het werd gesmaakt in de Verenigde Provinciën.

John noemde het ook al: De Centrale banken kopen maar goud op in China. China is met 1874 ton goud de nummer 7 in de wereld. De Centrale banken kochten in 2018 651 ton goud en dat was......74 ( VIERENZEVENTIG) procent meer dan in 2017 !!! Rusland Turkije Kazachstan kochten het meeste goud. Cijfers van World Gold Council liggen hier voor mij.

GOUD brengt , zoals Buffett ook zo vaak zegt, niets op. Dat is uiteraard waar, maar zie het dan als een verzekering en dan is het niet onverstandig daar wat van in portefeuille te nemen. Overigens, wel leuk: Nederland behoort tot de landen met zeer grote goudreserve....

Ennuh, toen was er eens een Bankier van de Nederlandse bank die goud..... verkocht …. en hij had bijna geen slechter moment kunnen timen. Maar ik zal hem niet afkraken, want ook ik had de les fysiek goud te kopen en dertien jaar de goudprijs te zien zakken.

Tensltte Asti, juist voor Nederlanders heeft fysiek goud nog een extra aantrekkelijk kantje.... Als je snapt wat ik bedoel...

Peter
asti
0
Er kunnen natuurlijk voor verschillende partijen verschillende redenen zijn om goud te bezitten, maar die hebben niet veel met gesofisticeerd beleggen te maken.

De historische context in jouw post wordt gewaardeerd, maar in de vorige eeuw is goud ook geconfisqueerd. Nota bene in Amerika. Nu kun je daar tegenin brengen je het goud kunt verstoppen voor de overheid, maar dat brengt ook weer risico's met zich mee.

Wat het aantrekkelijke kantje betreft: als het niet om hele grote bedragen gaat kunnen Nederlanders wellicht beter oude sieraden kopen tegen de grondstofwaarde. Roerende zaken voor eigen gebruik of voor gebruik binnen het gezin zijn in Nederland vrijgesteld van vermogensbelasting. Dat is als je dan echt zo nodig fysiek goud wilt hebben, voor het geval je ooit vluchteling wordt en/of jouw aandelen worden geconfisqueerd.
izdp
0
quote:

ffff schreef op 24 juni 2019 17:18:

[...]

NEEN, zeker niet om te janken, beterweter en beterbelegger!

Maar omdat jij nooit en te nimmer iets van mij wilt aannemen, zal ik je maar een opmerking van Arend Jan Kamp van de voorpagina, zojuist gepubliceerd op de voorpagina geven.....

Dan hoor je het eens van een ander:

Ondanks dat goud voor het eerst sinds 2011 of 2016 zo u wilt weer een duidelijk teken van leven geeft, was het deze eeuw een veel betere belegging dan de S&P 500. Zelfs met herbelegd dividend blijft die ver achter.

Jou kennende ga je natuurlijk weer iets opzoeken dat het nog beter dan goud gedaan heeft. Ik zou zeggen, izdp: Neem eens EADS !!

En wat dat janken betreft..... ook met je huisjes zo'n rendement gemaakt als ik met de goudaankopen van september 2018.....?

GOUD is een pracht diversificatiebelegging, al minstens een eeuw aanbevolen door ontieglijk veel vermogensbeheerders.

Heeft als bijkomend voordeel, dat geen mens hoeft te weten hoeveel je ervan bezit. Altijd handig in tijden van schandalige nivellering en maffiaanse belastingheffingen...

Peter
Kijk, je zet jezelf nu weer eens te kijk als belegger.
Jij jankt niet eens over dat rendement en als een kind zo blij met je superwinst van je laatste deel goud.
Als mens benadruk je nogmaals je criminele inslag.
Belastingontduiking wat je hier nadrukkelijk propageert is nog steeds een misdrijf.

AJK die je aanhaalt is een waardeloze belegger zoals hij dat zelf benadrukt en dat wetende stort die, ongeacht, elke maand af in indexvolgers e.d.
Jij zou net zo slim moeten zijn gezien al je ervaringen met misperen en hoe je daar mee omgaat.

Mijn og? Qua huurpenningen nu een drama geworden als ik deze afzet tegen de marktprijzen van dit og.
Maar ja,ik kan het mezelf niet verkopen om de huren naar dit niveau op te trekken.
Naar aanschafprijs gemeten natuurlijk nog steeds een prachtig dubbelcijferig rendement jaarlijks, maar dat is een soort jezelf voor de gek houden.
Met goud vergelijken is mezelf ook verwennen.
Risico nemen levert dus heel veel meer op dan je talenten begraven.
In WO2 bewees goud eens en te meer dat het ook voor dat doel niet bijzonder geschikt is.

Ach, maar jij weet beter dan de feiten, want je hebt de grootste.

simidoc
2
quote:

ffff schreef op 26 juni 2019 18:14:

Jeetje, Simi, dat jij dus toch zo druk met mij bent. En dat nog wel terwijl je erbij schrijft, dat mijn postings van nul en generlei waarde zijn.

De posting is een schitterend voorbeeld hoe een belegger in de loop van enkele jaren van inzicht kan veranderen. Het grappige is dat het probleem dat ik in de oude posting schetste fantastisch is opgelost met het persoonlijke contact met drie goudhandelaren. Kwestie dus van met dat soort mensen ook contact te maken en te onderhouden. Dus het probleem van 15 jaar geleden is al meer dan een decennium geleden opgelost.

Wat ik nu zo vreemd aan jou vind, Simi, is dat het niet in jouw hoofd is opgekomen dat dit nijpende probleem uit 2005 eigenlijk toch vrij gemakkelijk is op te lossen.

Ter informatie Simi: Als ik zulke goudaankopen als in september vorig jaar doe ( zie de bovenstaande postings) dan gaat dat anno 2019 met...… een eenvoudig telefoontje. Je hoort het goed hè! Met een eenvoudig telefoontje ! En weet je waarom, Simi? Omdat we elkaar goed kennen. Omgekeerd als ik van mijn Krugerrands, panda's, Eagles, plakjes Umicore af wil, dan hoef ik hem ook maar op te bellen. Eigenlijk gaat het bijna net zo gemakkelijk als aandelen kopen en verkopen.

Blijf mij maar goed lezen, Simi en realiseer je dat beleggers en dus ook vermogensbeheerders in de loop van vijftien jaar contacten leggen en daardoor toch iets anders tegen sommige beleggingen gaan aankijken. Jouw retro-onderzoekje is daar dus een pracht van een voorbeeld van.

Ik vind het overigens wel een beetje dom en kortzichtig van jou, dat je daar nou niet zelf op gekomen bent...…

Peter
U mag van mij plaats nemen in de galerij der narcisten.
ffff
0
Simi,

Ik ken jou toch al heel wat jaren. Zelf schat ik op minstens 15 jaar, maar zou best 18 jaar of zelfs nog meer kunnen zijn.
Het moet mij van het hart, dat ik jouw postings sterk heb zien veranderen. Postte je vroeger regelmatig over beleggingsonderwerpen, de laatste pakweg 4 jaar ben je VOOR MIJ een oude zeur geworden. Je bent echt veranderd. Ik heb , eigenlijk met verbazing je postings gelezen enkele jaren terug waarin je onomwonden deed alsof ik zat te liegen. Inmiddels is je wel duidelijk geworden dat je je vergist hebt. Ik post dan ook minstens 20 tot 30 maal zoveel over beleggers onderwerpen dan jij. Bij jou is het zo'n beetje stilgevallen na je regelmatige postings over Umicore, waar je nog wel eens aan discussies meedeed.

Ik weet niet Simi, waar die zuurpruimerij van jou vandaan komt. Heeft het ook met levensbeschouwing te maken? Politiek zaten we vaak op dezelfde golflengte. Ik herinner mij heel wat postings van jou gericht tegen de " sossen".

Je bent een oude zuurpruim geworden, Simi, althans dat vind ik echt, en als je in de KK niks meer te melden hebt op mijn lange antwoord aan jou, kun je beter wegblijven, want ik zie je ook nooit meer op andere interessante beleggingspostings reageren.

Als mens ben ik wel benieuwd waarom je zo veranderd bent in pakweg 10, 15 jaar. Ennuh, ik sloeg toch de spijker op zijn kop toen ik schreef dat het toch raar is dat je mij zo volgt, bijna stalkt, en jarenlang napluist om er dan meteen bij te zeggen, hij is nauwelijks de moeite. Komt wat dom over, beetje vreemd over, Simi....

Peter
hirshi
0
Laten we nu eens gewoon de goudprijs onder de loupe nemen en stoppen met gezeur over medebezoekers van de koffiekamer.

Dan zien we een interessante ontwikkeling in de goudprijs die nog veel interessanter kan worden als de ontmoeting van Trump met Xi Jinping geen resultaat oplevert.

Oude mannetjes die elkaar voor zuurpruim uitmaken missen de essentie van beleggen.
voda
0
Ojee.... :-)

Asteroïde 16 Psyche kan iedere aardbewoner schatrijk maken

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft een missie aangekondigd naar een asteroïde (16 Psyche) die waarschijnlijk zoveel goud en platina bevat dat de opbrengst ervan, in theorie, iedere aardbewoner schathemeltjerijk kan maken. De totale waarde van de grondstoffen op 26 kilometer grote rots is namelijk een slordige 9.000.000.000.000.000.000 euro, oftewel 9 triljoen.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/wetenschap/asteroide-16-psy...
ffff
0
quote:

hirshi schreef op 28 juni 2019 17:57:

Laten we nu eens gewoon de goudprijs onder de loupe nemen en stoppen met gezeur over medebezoekers van de koffiekamer.

Oude mannetjes die elkaar voor zuurpruim uitmaken missen de essentie van beleggen.
Heb je zelf de inconsequentie , tegenspraak in je posting, in de gaten, Hirshi…..?

Eerst roep jij zowel Simi als mij op om te stoppen met gezeur over medebezoekers om vervolgens zelf weer heerlijk te gaan jennen en stoken…..

Ik vond het wel grappig, want als er nu één oude bekende KK-bezoeker is die de kunst van relschoppen beheerst, dan ben jij het wel! Ennuh, het moet jou toch inmiddels wel duidelijk zijn dat ik de essentie van beleggen echt wel begrijp……

Peter

izdp
0
Ik vond dit wel een grappige uitspraak van je ffff:

"Ik zie mij nog lopen: Wijs als een aap met echt gouden munten..."

Ken dan het spreekwoord ffff: Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

Nu als je dit beseft, kan je wellicht toekomen aan het beseffen van de essentie van het beleggen.
Want nee, daar heb je geen kaas van gegeten.
ffff
2
izdp,

Wat laat je je toch weer kennen! IEDERE vermogensbeheerder weet al vele decennia dat goud een heel verstandige diversifiëring van een portefeuille is. Dat is al eeuwen zo en dat onderstreep ik nog eens met de lotgevallen van de Syriërs in Turkije.

Ondertussen stijgt de goudprijs naar een prachtniveau.

En wat weet superbelegger izdp midden in de nacht te verkondigen: Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding....

[Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen. waarschuwing.]

Peter
ffff
1
Moderator,

Doe eens beter uw werk! Ik lat mij door izdp geen aap noemen!

Als U uw werk goed wilt doen Moderator, dan moet je DIE posting ook weghalen. Of vindt U zo'n posting geen belediging, geen " elkaar aanvallen?"

Waarschuwing !

Peter
izdp
0
quote:

ffff schreef op 1 juli 2019 09:57:

izdp,

Wat laat je je toch weer kennen! IEDERE vermogensbeheerder weet al vele decennia dat goud een heel verstandige diversifiëring van een portefeuille is. Dat is al eeuwen zo en dat onderstreep ik nog eens met de lotgevallen van de Syriërs in Turkije.

Ondertussen stijgt de goudprijs naar een prachtniveau.

En wat weet superbelegger izdp midden in de nacht te verkondigen: Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding....

[Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen. waarschuwing.]

Peter
Iedere vermogensbeheerder???

Domme vermogensbeheerders wel en ze konden het al in de bijbel lezen hoe dom het is.
josti5
1
quote:

izdp schreef op 1 juli 2019 12:14:

Ik citeer je enkel ffff, dus wat zeur je?

Flauwe woordspelletjes, izdp.
Je weet donders goed, wat je doet.
Ook ik heb dat 'mogen' ervaren.
Vandaar dat ik nooit meer op jou reageer (en ja: dit is een zeer grote uitzondering).
Dat zouden er meer moeten doen.
8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.375,64 -0,16%
 EUR/USD 1,0640 -0,29%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront