Kiadis Pharma « Terug naar discussie overzicht

Kiadis Pharma juli 2019

2.632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 128 129 130 131 132 » | Laatste
Fischer-R
0
quote:

Wittman schreef op 1 juli 2019 21:19:

[...]
Vreemd – volgens mij is het nu middag in Orlando (6 uur vroeger) & avond in Nederland/België. :-)
U hebt helemaal gelijk Wittman, U bent bij de tijd.

[verwijderd]
0
quote:

kmmr schreef op 1 juli 2019 20:43:

[...]

Ik zit er voor de LT in, maar zoals Ceesdemelkboer ook schrijft, het gaat wel hard naar beneden in slechts een paar weken. De emissie is achteraf heel goed gepland van Kiadis.

Maar wat als Kiadis zich terugtrekt uit de goedkeuringsprocedure en wacht tot ze de data van fase 3 beschikbaar hebben?
zeer goed gepland idd; ze hebbne namelijk het geld uit je zakken gepikt !

Kiadis zich terugtrekken uit de goedkeuringsprocedure ? nou, dan mogen ze een curator aanstellen, boeken toe!
Wittman
0
quote:

Fischer-R schreef op 1 juli 2019 21:50:

[...]

U hebt helemaal gelijk Wittman, U bent bij de tijd.

Kan gebeuren – ik ben net terug uit de USA. :-)
DWB Happy
0
quote:

Kompas schreef op 1 juli 2019 21:31:

[...]

Ja, KBC verandert haast maandelijks hun visie en koersdoel op Kiadis.

Staat al van 5 September 2018 met een koopadvies op € 20,50

Grapjas..... gaap ;-)
KBC komt altijd later met een compleet andere analyse.

Ze kunnen er ook niet onderuit om hun advies te blijven handhaven als een aandeel bijna 50% inlevert in 6 weken tijd.

Hun volgende koersdoel zal maximaal 15 euro gaan worden, net als de vorige keer toen het aandeel rond de 5 euro noteerde, zakte hun advies ook 5 euro, van 17,50 naar 12,50, mark my words.
[verwijderd]
0
quote:

Sentiment schreef op 1 juli 2019 21:12:

[...]Nu is het wel zo, dat de koers naarmate de tijd verstrijkt, weer iets zal aantrekken...
neen Sentiment, na maanden geen nieuws, zal je zien dat er geen interesse meer is in het aandeel; nog erger, lang geen nieuws in Bio aandelen trekt helemaal niet aan en meer en meer mensen zullen verkopen, zelfs de LT'ers op dit forum; bovendien weet je niet wat er zal/lkan gebeuren, zeer twijfelachtig, nog slechter!

je zit ook in GLPG, wel, investeer aldaar!
Fischer-R
0
quote:

DWB Happy schreef op 1 juli 2019 21:01:

[...]

Dan toch niet slim om vandaag in te stappen als je dat denkt!

Oud Hollands spreekwoord, "never catch a falling knife"
Ach die spreekwoorden hebben meestal gelijk, maar ook weleens niet.
Daarom trek ik altijd mijn eigen plan.
En als ik te vroeg in- en of uitstap dan is dat maar zo.
Ik koop en bepaal een koersdoel waarop ik mijn verkooporder instel.
Meestal te vroeg maar ja "ik hou niet van verliezen".
En daarbij heb ik door het tijdsverschil niet veel tijd om dagelijks de AEX te volgen.

Rick
J_2000
0
Arthur Lahr bewijst dat hij een totaal onbetrouwbare CEO is.
Kiadis hoort niet meer thuis in een aandelenportefeuille, tenzij short via turbo's of put-opties.
Gaat deze week onherroepelijk nog door de 5 euro-bodem om dan maanden in het vagevuur te verzanden ..want enig nieuws valt er voorlopig niet meer te verwachten.
Nogmaals, ik ga er vanuit dat ATIR-101 nooit op de markt zal komen wat Kiadis van zombie-aandeel naar dood aandeel zal reduceren..

Feitelijk tijd dat de Nederlandse toezichthouders optreden tegen zo'n beursgangsters.
Jan Groen in het kwadraat is mi deze Arthur Lahr..
Aan DWBHappy.. "bijt je maar weer eens goed vast in dit aandeel!.. Dat deed je met MDxHealth en de fratsen van Jan Groen.. toen het aandeel een kleine 6 euro noteerde ruim 2 jaar geleden.. en waar staat het aandeel nu; 1,25 euro..
[verwijderd]
0
brrr ging vandaag aardig de boot in met kiadis waar ik echt had van verwacht dat de goedkeuring dit jaar voor eind juli zou geschieden, doffe elende mijn verlies gepakt. Gelukkig komt AMG met de rebound terug als de shorters eruitvliegen
Kompas
0
Onzekerheid over transplantatiemiddel doet Kiadis crashen

01 juli 2019 12:17

Het biotechbedrijf Kiadis verliest een vijfde van zijn beurswaarde. De Europese geneesmiddelendienst EMA wil eerst een wetenschappelijk adviescomité bij elkaar roepen voor hij een voorlopige toestemming geeft voor het transplantatiemiddel ATIR101. Dat betekent dat het medicijn niet meer dit jaar op de markt kan komen.

Het Nederlandse biotechbedrijf Kiadis, dat ook in Brussel noteert, incasseert een nieuwe opdoffer in de ontwikkeling van zijn verstgevorderde medicijn ATIR101, een hulpmiddel op basis van immunotherapie dat de stamceltransplantatie bij leukemiepatiënten vergemakkelijkt. Kiadis probeert al een tijdje een voorlopige goedkeuring voor het middel te krijgen. Eind 2018 was er al eens uitstel toen de EMA een tweede ronde van 180 vragen stelde over de testresultaten in fase 2. Kiadis heeft die in mei allemaal beantwoord.

In plaats van voorlopig toelating te geven, roept de EMA in september een wetenschappelijke adviesgroep met externe experten samen om een oordeel te vellen. Volgens Kiadis kan ATIR101 daardoor niet meer tegen eind 2019 op de markt komen zoals gehoopt, maar ten vroegste in 2020.

Fiasco bij MolMed

Een bijkomende ontgoocheling is slecht nieuws voor de Italiaanse sectorgenoot MolMed, die werkte aan een vergelijkbaar celtherapiemiddel met de naam Zalmoxis. Dat middel zat al in een vergevorderd fase 3-onderzoek, maar het Italiaanse bedrijf zette de rekrutering van patiënten halverwege stop nadat uit tussentijdse resultaten bij 90 mensen bleek dat Zalmoxis totaal niet hielp. Zalmoxis had al een voorlopige toelating van de EMA en kostte 300.000 euro per patiënt per jaar.

'De tegenvaller bij MolMed toont de complexiteit van hulptherapieën bij stamceltransplantaties aan’, stellen KBC Securities-analisten Lenny Van Steenhuyse en Sandra Cauwenberghs. ‘We hebben het gevoel dat de EMA door de mislukkingen met Zalmoxis voorzichtiger zal zijn met andere therapieën, zoals ATIR101.’ Financieel is de impact van de vertraging wel beperkt. Ze behouden hun koersdoel van 20,50 euro en hun koopadvies.

Ook het beurshuis Jefferies stelt dat het uitstel van ATIR101 bijna geen impact heeft op de waardering. Maar de onzekerheid over de goedkeuring van het middel neemt wel toe, wat op de koers weegt. Jefferies wijst er op dat de EMA vorig jaar negen wetenschappelijke adviesgroepen bijeenriep voor gloednieuwe producten. Zes daarvan kregen uiteindelijk groen licht.

Ook de analisten van Jefferies behouden hun koopadvies, met een koersdoel van 17 euro. Ze wijzen erop dat ATIR nog niet ingevulde noden kan oplossen. In de tweede testfase waren er minder afstotingsverschijnselen, waardoor meer donors gevonden kunnen worden en dat betekent dat het tot minder complicaties leidt.

'Verkopen'
NIBC gooit echter de handdoek in de ring. De bank laat de rating zakken van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Het koersdoel daalt van 8 naar 5 euro. Analist Dylan van Haaften verlaagt de kans op een goedkeuring van ATIR101 van 90 naar 45 procent. Als het middel toch een toelating krijgt, raamt hij de vertraging op anderhalf jaar.

Gelukkig zit Kiadis niet meteen in geldnood. Eind mei haalde het via een private plaatsing bij institutionele beleggers 27,6 miljoen euro op. De nieuwe aandelen werden verkocht tegen 7,50 euro per aandeel, zodat de geldschieters meteen op een fors papieren verlies zitten.

www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

Mijns inziens in het de tegenvaller bij MolMed welke ervoor zorgde dat de CHMP niet meer zelfstandig een besluit wilde nemen zonder eerst aanvullend advies te hebben ingewonnen bij externe specialisten ofwel het nu samen te stellen SAG team. Was Molmed met Zalmoxis pas einde jaar "door de mand gevallen" had het CHMP wellicht wel eerder zelfstandig een besluit durven nemen. De timing van Molmed met Zalmoxis was dus een uiterst ongelukkige maar heeft niets met de werkzaamheid van ATIR101 zelf te maken maar dus alles met de complexiteit van hulptherapieën bij stamceltransplantaties op zichzelf en de benodigde specialistische kennis hier een juist oordeel over te kunnen vellen. Het CHMP heeft hierin achteraf bij Molmed een vergissing in begaan welke Kiadis nu een extra hobbel bezorgd in het traject richting goedkeuring. Gezien het lange voortraject en reeds vele beschikbare data ben ik van mening dat Kiadis erin zal slagen het SAG team in September alsnog te overtuigen!
BassieNL
0
Veel mensen lijken zich nu pas te realiseren dat een aandeel in een one-trick-pony biotech een hele riskante belegging is.
[verwijderd]
0
Wat is eigenlijk de potentie van Kiadis uiteindelijk? Hun therapieën zijn nogal prijzig, hoeveel patiënten komen daar uiteindelijk daadwerkelijk voor in aanmerking? Wat is dan de omzet en de winstmarge? Kunnen de winsten de verwachtingen dan wel waarmaken?
J_2000
0
Arthur Lahr bewijst dat hij een totaal onbetrouwbare CEO is.
Kiadis hoort niet meer thuis in een aandelenportefeuille, tenzij short via turbo's of put-opties.
Gaat deze week onherroepelijk nog door de 5 euro-bodem om dan maanden in het vagevuur te verzanden ..want enig nieuws valt er voorlopig niet meer te verwachten.
Nogmaals, ik ga er vanuit dat ATIR-101 nooit op de markt zal komen wat Kiadis van zombie-aandeel naar dood aandeel zal reduceren..
J_2000
0
Feitelijk tijd dat de Nederlandse toezichthouders optreden tegen zo'n beursgangsters.
Jan Groen in het kwadraat is mi deze Arthur Lahr..
Aan DWBHappy.. "bijt je maar weer eens goed vast in dit aandeel!".. Dat deed je met MDxHealth en de fratsen van Jan Groen.. toen het aandeel een kleine 6 euro noteerde ruim 2 jaar geleden.. en waar staat het aandeel nu; 1,25 euro..
DWB Happy
0
quote:

BassieNL schreef op 1 juli 2019 22:15:

Veel mensen lijken zich nu pas te realiseren dat een aandeel in een one-trick-pony biotech een hele riskante belegging is.
Er zijn ook nog hele volksstammen die dat nu na vandaag pas echt beseffen.

Ik verwacht morgen weer een verdere verkoopdruk.

Het plaatje ziet er helemaal niet meer zo gunstig uit, NIBC raamt de vertraging op anderhalf jaar, ik denk dat ze het heel goed inschatten.

EMA heeft tijd genoeg, die gaan geen overhaaste beslissingen meer nemen, die willen 100% proof, die hebben hun lesje wel geleerd met Molmed.
[verwijderd]
0
quote:

BassieNL schreef op 1 juli 2019 22:15:

Veel mensen lijken zich nu pas te realiseren dat een aandeel in een one-trick-pony biotech een hele riskante belegging is.
bio aandelen is gokken, erop of eronder; ik heb mooie tijden gekend, en werkelijk ellende; toch blijf ik hardnekkig in bio :)
DWB Happy
1
quote:

J_2000 schreef op 1 juli 2019 22:25:

Feitelijk tijd dat de Nederlandse toezichthouders optreden tegen zo'n beursgangsters.
Jan Groen in het kwadraat is mi deze Arthur Lahr..
Aan DWBHappy.. "bijt je maar weer eens goed vast in dit aandeel!.. Dat deed je met MDxHealth en de fratsen van Jan Groen.. toen het aandeel een kleine 6 euro noteerde ruim 2 jaar geleden.. en waar staat het aandeel nu; 1,25 euro..
Hallo Jan,

Ik volg dit aandeel al jaren, in het begin was ook ik super enthousiast.
Ik heb nu sterke twijfels of de EMA nog wel een goedkeuring "durft"af te geven
voor Artir 101.

Over het bedrijf ben ik noch positief of negatief, maar ik heb wel het vermoeden dat Arthur Laar al op de hoogte was van dit debacle en daardoor nog snel een emissie geplaatst heeft.

Maar ook hier hebben ze eerst een grote organisatie opgetuigd die maandelijks klappen met geld kost, gegokt, mijn inziens zitten ze nu met een groot probleem nu er een vertraging ontstaan is van mogelijk wel 1,5 jaar.
[verwijderd]
0
quote:

J_2000 schreef op 1 juli 2019 22:25:

Feitelijk tijd dat de Nederlandse toezichthouders optreden tegen zo'n beursgangsters.
Jan Groen in het kwadraat is mi deze Arthur Lahr..
Aan DWBHappy.. "bijt je maar weer eens goed vast in dit aandeel!".. Dat deed je met MDxHealth en de fratsen van Jan Groen.. toen het aandeel een kleine 6 euro noteerde ruim 2 jaar geleden.. en waar staat het aandeel nu; 1,25 euro..
wat moet een CEO dan zeggen? wees voorzichtig alvorens je in Kiadis belegt???
Daexter
0
quote:

BassieNL schreef op 1 juli 2019 22:15:

Veel mensen lijken zich nu pas te realiseren dat een aandeel in een one-trick-pony biotech een hele riskante belegging is.
Volgens mij verwar jij risico met onzekerheid. Het risico is namelijk echt niet veel groter dan beleggen in bijvoorbeeld ahold. Dat wijst de geschiedenis toch wel uit met de koersval na het boekhoudschandaal.

Het is wel een veel grilliger koersverloop, onzeker dus. Onzeker wanneer je er weer break evean of eventueel met winst uitkomt.

Er is vandaag weer veel paniek gezaaid en wat is er nou feitelijk gebeurd?

Kiadis komt eerder dan verwacht met aanvullende antwoorden. het Agentschap, wil extra nauwkeurig toetsen. Het was de verwachting eind 2019 dat wordt nu ergens in 2020, mogelijk dus maar een half jaar vertraging.

Ik zeg dikke koopkans. in een (bio)tech aandeel stap je niet voor een maand of een jaar. Daar stap je in met een scope van 10 jaar. Dus wellicht gaat de koers nog naar 2 euro, maar er komt een moment ergens in de komende 10 jaar dat die dik boven de 10 staat, tenzij ze eertijds failliet gaan.
Daexter
0
quote:

DWB Happy schreef op 1 juli 2019 22:26:

[...]

Er zijn ook nog hele volksstammen die dat nu na vandaag pas echt beseffen.

Ik verwacht morgen weer een verdere verkoopdruk.

Het plaatje ziet er helemaal niet meer zo gunstig uit, NIBC raamt de vertraging op anderhalf jaar, ik denk dat ze het heel goed inschatten.

EMA heeft tijd genoeg, die gaan geen overhaaste beslissingen meer nemen, die willen 100% proof, die hebben hun lesje wel geleerd met Molmed.

Waarom zouden ze dat nu wel heel goed inschatten? Ze hebben er tot nu toe elke keer naast gezeten.....

Het blijft afwachten....
lucas D
1
2.632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 128 129 130 131 132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.834,80 +0,36%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.940,00 +0,53%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.378,86 +0,76%
 EUR/USD 1,0689 +0,17%
 WTI 82,24 +0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront