Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 2019

293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Stephan010
0
Goldcity
0
Opvallend nieuws na de schikking. Zal idd met korting gebeuren, dat wordt weer op de plank leggen.
Biobert
0
Ik denk 10% korting, dus dat wordt dan 16 euro voor de inveteerders. Morgen opent Fagron dan op de beurs met een koers van 16,30. Daar leg ik ze voor in.
- D.J. -
0
Komen toch geen nieuwe aandelen bij dus snap die paniek niet als ze met korting geplaatst worden... gaat naar institutionele partij(en) die verkopen niet zo snel weer. en op overige 20% zit lockup van 90 dagen
W@ston
0
Waterland and Baltisse have successfully completed the private placement of shares in Fagron

Fagron NV (“Fagron”) has been informed by WPEF VI Holdco III BE B.V. (referred to as “Selling Shareholder”), jointly owned by Waterland Private Equity Fund VI C.V. and Baltisse NV, of the successful private placement of 7,184,391 existing ordinary shares (the “Shares”) of Fagron. This represents 10% of Fagron’s current outstanding capital. Following the successful private placement, the Selling Shareholder will still hold 20.2% of Fagron’s current outstanding capital. The Shares have been placed at a price of € 16.20 per share, resulting in a placement amount of c. € 116.4 million.

Settlement will take place on 5 July 2019.

Trading of the Fagron share on Euronext Brussels and Amsterdam has been suspended since yesterday afternoon following this private placement and will be resumed soon after the publication of this press release.

Belfius NV/SA, in cooperation with Kepler Cheuvreux S.A., Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG and Kempen & Co N.V. acted as Joint Bookrunners in connection with the placement.

In the event of differences between the English translation and the Dutch original of this press release, the latter prevails.

For more information
Constantijn van Rietschoten
Biobert
0
quote:

SDV70 schreef op 3 juli 2019 07:29:

Koers gaat amper op dit nieuws bewegen. Range 17.30-17,80 vandaag
Je zit er 1,50 euro boven. Als grootaandeelhouders verkopen is dat namelijk een negatief signaal.
Goldcity
0
'Waterland en Baltisse deden in 2016 aan twee aandelenplaatsingen mee van 5,79 en 5,16 euro per aandeel. Gemiddeld betaalden zij voor hun belang circa 5,60 euro per aandeel, aldus een zegsman van Fagron.'

Dan is 16,2 mooi zat.

'Na de verkoop van het belang geldt een lock-up van 90 dagen voor het resterende belang van 20,2 procent van de grootaandeelhouder.'

Er zit dus nog meer aan te komen. Dood aandeel de komende tijd.
[verwijderd]
0
Waarom dood?
Wie zegt dat er meer aankomt en vooral waarom?
Waar de ene houder het om hen moverende redenen niet langer wil aanhouden (elders betere kansen?) ziet een ander er kennelijk wel brood in.
ik vind een koersval tot onder de koers van plaatsing veruit overdreven en verwacht derhalve een redelijk koersherstel.
Senior 1936
0
ik dacht dat Fagron dat tot voor kort alleen maar koopadviezen kreeg van de analisten een prima aandeel was om in te beleggen. Maar wat weten die grootaandeelhouders die nu verkopen meer dan wij "kleine beleggers"? En is dit maar een DIP of is er meer aan de hand ?
- D.J. -
0
Is gewoon verkoop van de ene grootaandeelhouder aan weer een nieuwe en daar hoort nu eenmaal korting bij als je het snel wilt regelen... verwacht snel herstel
DAGEVOS
0
Dit kan toch ook gewoon een winstneming zijn. Of wel met het vrijgekomen geld weer een nieuwe investerings mogelijkheid voor Waterland. Ik wel dat er snel duidelijkheid komt over het resterend belang. Het feit dat de aandelen in een klap overgegaan zijn naar een nieuwe investeerder neemt toch niet al het vertrouwen weg. Er zal dan wel onderhandeld zijn over de prijs die voor beiden aantrekkelijk genoeg was.
GraiusBonusMaximus
0
Toen Waterland zich bereid vond om voor zo'n 5 euro per aandeel het bedrijf te steunen was dat risicovol maar bleek een hele goede zet geweest. Op dit moment zal de groei van het aandeel niet meer in de dubbele digits zitten dus wordt er een deel afgestoten met nog steeds flinke winst. Het vrijgekomen geld zal weer besteed kunnen worden in een ander noodverkerend bedrijf.
Praktisch Doen!
0
Hetgeen wat onderbelicht blijft in de commentaren, is dat er bij een verkoop ook een koper is betrokken. Een grote professionele partij die een koop ad 16.20 EUR een uitgelezen kans vindt. In tegenstelling tot de verkoper heeft de koper helemaal geen last van een lock-up. Die kan de komende dagen "gewoon" alle stukken bijkopen die voor minder dan 16.20 op de markt komen. Dit nog afgezien van dat de discount op EUR16.20 een verkoopdiscount is (en de werkelijke waarde wat hoger kan/zal liggen). En drie keer raden, de koper heeft allang afspraken gemaakt met Waterland en vrienden wat er met de resteren 20% gebeurt en dat de evt. verkoop van dit belang de koers niet onder de aankoopprijs van het 1e pakket (EUR 16.20) drukt. M.a.W. er is een natuurlijke bodem van 16.20 EUR onder het aandeel en als alle paniekzaaiers hun verkopen hebben gedaan zal de "echte" koers hier een paar duppies boven stabiliseren.
aandeeltje!
0
quote:

Goldcity schreef op 3 juli 2019 09:12:

'Waterland en Baltisse deden in 2016 aan twee aandelenplaatsingen mee van 5,79 en 5,16 euro per aandeel. Gemiddeld betaalden zij voor hun belang circa 5,60 euro per aandeel, aldus een zegsman van Fagron.'

Dan is 16,2 mooi zat.

'Na de verkoop van het belang geldt een lock-up van 90 dagen voor het resterende belang van 20,2 procent van de grootaandeelhouder.'

Er zit dus nog meer aan te komen. Dood aandeel de komende tijd.
Inderdaad. Het hoeft ook niet perse een negatief signaal te zijn, maar gewoon voldoende winst. Geld moet rollen. Ik verwacht dat ze nkg meer van de hand zullen doen als de koers op niveau blijft. Een korting is op zichzelf niet zo'n probleem. Grote aantallen via dd beurs aanbieden zou wellicht meer schade aan de koers geven.
Charlemagne
0
Als het voorlopig dood geld is rond 16.20 dan schrijf je toch een call..... de sep 17 doet nog ca. 40 ct... en nog 80 ct opwaarts potentieel....
293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:25
Koers 17,580
Verschil -0,120 (-0,68%)
Hoog 17,660
Laag 17,520
Volume 4.272
Volume gemiddeld 53.723
Volume gisteren 47.747

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront