Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Jos2233
0
quote:

hjs64 schreef op 6 juli 2019 15:37:

Ach, je kunt van de EU zeggen wat je wil, en nee het is verre van perfect, feit is wel dat we in noordwest Europa al bijna 75 jaar geen oorlog hebben gehad, ongekend voor Europa, hebben we toch aan de EU te danken.
Ik heb je een duim gegeven!
hjs64
0
Dank je, ach wat de EU betreft, ik ben daar wat pragmatisch (of wellicht cynisch), ik zie de EU als een noodzakelijk kwaad.
josti5
0
quote:

Jos2233 schreef op 6 juli 2019 15:31:

[...]
Ik ben bekend met het Red House Report. Dat neemt niet weg dat de EU een zegen is.
Wat er gebeurt als je na een gewonnen oorlog geen gebruik maakt van oude machtsstructuren heb je kunnen zien in Irak. Sadam was verslagen en zijn gehele partij en netwerk werd dor de VS opgeheven. Het gevolg was een onbestuurbaar Irak en de opkomst IS.
Hmm...gebruik maken van oude machtsstructuren = altijd goed...???
Bedenkelijk...

Lekker hoor: inleveren van nationale zelfstandigheid aan een organisatie, die met nazihulp is opgebouwd...
hjs64
0
@josti5, soms moet je pragmatisch zijn in het leven, ook al staat het je eigenlijk niet aan.
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 6 juli 2019 14:46:

[...]

Je draait nu echt de zaken om ratio.
Maar daar kom je bij mij niet mee weg.

Al je postings duiden op frustratie en ontevredenheid.

Ik ageer niet, maar jij fulmineert.
Als het je niet bevalt in Nederland kun je je biezen pakken, tenzij je daar te laf voor bent of bent geweest en je in je leven niet die keuze hebt durven maken. Blijf dan waar je bent. Ik vind het best maar leer leven in een samenleving zoals die zich ontwikkeld heeft en probeer je aan te passen. En blijf vooral chatten.

Als held op sokken zitten verzuren achter een PC en hopen op de betere wereld van Baudet is voor mij in ieder geval geen optie.

Succes ermee.
Je hebt het niet begrepen Hirshi:)

Het is een betoog dat niet met emoties te maken heeft, maar een beeld schetst van een ontwikkeling die er voor zorgt, dat beleid steeds meer op afstand van de burger komt te staan.
Was eerst het individu vrij om te gaan en te staan waar hij wilde, is hij nu via zijn staatsburgerschap gebonden aan het land waar hij geboren werd.
In ons geval is dat de STAAT der NEDERLANDEN. Dus Nederland.

Je kunt je daar dus best vrij >>>voelen>>> emotie, maar je bent niet vrij, in de zin waarover we het nu hebben.
Jij kunt niet zeggen, aju Nederland ik ben voortaan Spanjaard.
Nederland wil dan wel even eerst een rekening vereffenen. En de vraag is of Spanje jou als staatsburger wil hebben.
Want Nederlanders zijn dan wel gelijk voor de wet, maar niet iedere staatsburger van Nederland is overal even welkom. Of is uberhaupt als staatsburger welkom.

Nu gaan we verder met het voorgaande betoog, namelijk de regels waar je je als staatsburger van Nederland aan moet houden. Dus de vrijheden en het omgekeerde de onvrijheid.
Aangezien Nederland een DEMOCRATIE is, heb je in principe wel vrijheden, nl. het recht om het beleid van Nederland mede te bepalen.
Dat er meer en meer afbreuk aan dit recht wordt gedaan door het ondemocratische gesjoemel van DEZE regering gaan we even voorbij.

Hoe komt het dat onze stem steeds minder gehoord wordt dan NU al het geval was, dus de vrijheden nog meer beperkt om ons individuele leven zelf vorm te geven?

Dat komt doordat ONZE regering zelf niet meer alles voor het zeggen heeft. Zij heeft haar zeggenschap voor een deel overgedragen aan een boven de staat der Nederlanden gesteld instituut.
De bewoners van Nederland vonden dat niet goed, maar dat heeft de regering toch doorgedreven.
Zo werd onze democratie ons stapje voor stapje verder ontnomen.
En hebben de Nederlanders in deze zgn DEMOCRATIE steeds minder de vrijheid om hun leven naar eigen wens in te richten.

hirshi
0
hjs64
0
Beste rationeel, als EU burger staat het mij vrij me te vestigen in welk EU land dan ook. Dat is overigens iets anders dan afstand doen van mijn Nedederlands staatsburgerschap. Dus ja, ik heb het recht om me te vestigen in Spanje, Portugal of Italie of zelfs Duitsland, zolang ik me maar aan de lokale wetgeving houd, en er belasting betaal.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

josti5 schreef op 5 juli 2019 20:19:

BDB, het is allemaal een kwestie van voorsorteren op het uiteindelijk afschaffen van de AOW.
Dat gaat natuurlijk niet in één keer, maar in stappen.
De eerste stappen zijn gezet met verhoging van de AOW-leeftijd, de 'lekker lage' rekenrente, en de huidige te lage pensioenpremies.
Daarmee betalen de ouderen, zoals jij al vaak aangegeven hebt, het gelag.
Als straks de pensioenpot lekker groot is geworden, gaan de uitkeringen 'meevallen'.
De volgende generatie wordt vervolgens getracteerd op een pensioen-afhankelijke AOW-uitkering: hoe hoger het pensioen, des te lager de AOW. Dat zal, zoals gebruikelijk, eerst rustig-aan gaan, maar al spoedig worden gevolgd door realisatie van het uiteindelijke doel: algehele afschaffing.
Wij gaan het (hopelijk) niet meer meemaken, maar de nu gnuivende jongere generaties zullen van een koude AOW-kermis thuis komen!
Ik hoor het gebrul en gekerm in de verte al aankomen: 'jarenlang AOW-premie betaald, en nu ik aan de beurt ben, wordt de uitkering afhankelijk gemaakt van de hoogte van mijn pensioen'!
Echt BDB: wij zullen beslist niet de laatste generatie zijn, die door Vadertje Financiële Staat bestolen wordt!
Ik denk dat het voorlopig zo'n vaart niet zal lopen, maar ik onderschrijf de teneur van je verhaal. Trefwoorden zijn voor mij: partijkartel, regentenmentaliteit en doorgeschoten neo-liberalisme.

Plus de veel te vergaande bemoeizucht van de EU. Ik ben tegen een Nexit, maar vind wel dat de EU vele stappen terug moet doen. Nu vinden er vanuit de EU steeds weer aanvallen plaats op nationale verworvenheden, typisch Nederlandse instituties en onze eigen coöperatieve instellingen. Te gauw ziet men daarin 'marktverstoring' of 'onterechte subsidie' of 'ongelijke behandeling' van (buitenlandse) commerciële bedrijven. Om een extreem en hopelijk nog denkbeeldig voorbeeld te noemen: als er EU-landen zouden zijn die het gevangeniswezen net als in de VS uit zouden besteden aan bedrijven, dan zou men gaan klagen over onze door de overheid gerunde gevangenissen.

Dichter bij huis en minder denkbeeldig: in 2004 begon Neelie Kroes direct na haar aantreden als Eurocommissaris moeilijk te doen over onze woningcorporaties. Ze zouden de commerciële verhuurders met overheidssubsidie (welke??) beconcurreren.
De gevolgen waren tamelijk desastreus en de pijn wordt de laatste jaren pas echt zichtbaar. Ze zijn letterlijk en figuurlijk verkleind, het aantal sociale huurwoningen is gedaald ipv gestegen, en de doelgroep is op last van de EU veel te veel ingeperkt (eigenlijk alleen submodale inkomens). Gevolg: starters en middengroepen kunnen geen kant meer op. Zelfs VVD-wethouders (Den Haag) beginnen dat nu in te zien.

Ook onze typisch Nederlandse pensioenfondsen, de grootste ter wereld, worden door institutioneel geweld (EU-regels) bedreigd, omdat ze de commerciële (Franse, Duitse etc.) levensverzekeringsmaatschappijen zouden beconcurreren. De commercie haat per definitie coöperatieve instellingen, maar waarom de EU aan hun slippen moet gaan hangen is me een raadsel.
En dan zwijg ik nog over de ECB, die ten behoeve van de knoflooklanden zóveel geld bijdrukt dat onze pensioenvermogens weggedrukt worden en als een soort laatste genadeklap door eurofiel Knot arm gerekend worden.

Om bij jouw laatste zin aan te haken: wij zullen beslist niet de laatste generatie zijn, die door de EU bestolen wordt!

rationeel
0
De vijf Statenleden van Forum voor Democratie: Eelco van Hoecke, Martin Bos, Fred Walravens, Robèrt Bruncke en Robert Koevoets (vlnr), hier bij hun installatie in april. © Lex de Meester

Forum voor Democratie brengt leven in Zeeuwse Statenzaal

MIDDELBURG - De inbreng van Forum voor Democratie (FvD) in Provinciale Staten is een verademing. De vijf Statenleden van de grootste oppositiepartij zijn kritisch, humoristisch, sarren af en toe en komen met onconventionele ideeën.

Fractievoorzitter Fred Walravens (FvD) begon vrijdag zijn bijdrage aan het debat over het nieuwe coalitieakkoord met een excuus. Hij had eerder die ochtend per ongeluk zijn glas gevuld met water dat klaarstond voor de gedeputeerden. Met een verwijzing naar het coalitieprogramma ‘Samen verschil maken’, waarin alle partijen nadrukkelijk worden uitgenodigd mee te doen, vroeg hij zich af of hij het ‘wijwater’ of ‘samenwater’ moest noemen. ,,Het smaakte heerlijk.”

Samen was wel het kernwoord van het debat. Jan Henk Verburg (ChristenUnie) had het 128 keer geturfd in het coalitieakkoord, Walravens zelfs 140 keer. Wel wilde hij nog even kwijt dat de ‘oude’ coalitie van CDA, SGP, VVD en PvdA juist niet samen met Forum, de grote winnaar van de verkiezingen, een college wilde vormen, maar ‘alleen door wil gaan’.

Alles en niks
Ton Veraart (D66) opperde dat samen staat voor de S van socialisme en het AMEN van christelijke partijen. ,,Waar is dan de VVD?”, plaagde hij. Het tekende de levendigheid en luchtigheid van het debat, dat ging over alles en niks. In het coalitieakkoord staan alle zaken benoemd die er de komende vier jaar toe doen in Zeeland, maar slechts op hoofdlijnen. Alle coalitiepartijen nodigden de Staten uit de komende jaren de details mee in te vullen, terwijl de meeste oppositiepartijen vooral opsomden wat ze in het coalitieakkoord missen.

De aanpassing van Zeeland op het veranderende klimaat is een van de vijf belangrijkste opgaven van het nieuwe provinciebestuur. Dat was een spekkie naar het bekkie van de vijf Forumleden. Terwijl de meeste fracties één woordvoerder hebben, stortten zij zich allemaal in het debat.

Sarrende kritiek
,,Stop die energietransitie”, zei Walravens. Volgens hem stelt het effect daarvan op wereldschaal niks voor. Hij betoogde verder dat Zeeland behalve de A58 ook een autosnelweg moet hebben van Rotterdam naar Gent. De soms sarrende kritiek van Fvd lokte andere partijen uit de tent. Zij voelden zich uitgedaagd om tegenspel te geven, wat het debat verlevendigde.

Waar het kon, scoorde Forum punten. Als enige partij van het nieuwe provinciebestuur vindt de PvdA het langer openhouden van de kerncentrale Borssele niet bespreekbaar. Pesterig liet Walravens zien dat de voetnoot daarover in het coalitieakkoord niks voorstelt. ,,CDA, SGP en VVD hoeven zich geen zorgen te maken hoor. Wij steunen jullie graag.”

www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/forum-voor-d...
rationeel
0
'Miljoenen verloren aan Marokkanen-projecten'

UPDATEDe 22 zogenaamde Marokkanen-gemeenten, steden die problemen hebben met Marokkaanse jongeren, ontvingen de afgelopen drie jaar 33 miljoen euro subsidie. Maar het blijkt weggegooid geld, concluderen deskundigen. ,,Er zijn geen concrete resultaten geboekt," zeggen zij in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Er is geen landelijke aanpak van de overlast door Marokkaanse jongeren, dus moeten de gemeenten zelf bepalen hoe ze de miljoenen aan subsidie besteden. ,,Veel gemeenten beginnen daarom projecten waar al van is bewezen dat ze niet werken," zegt Joanne van der Leun, hoogleraar Criminologie aan de Universiteit Leiden.

Zo ontving de gemeente Helmond de afgelopen jaren tonnen aan subsidie en pompte dat in een project voor gezinscoaches. Deze gezinscoaches werden aangesteld door Marokkanen, die eerder zelf voor overlast in de stad zorgden. Het project mislukte geheel, want de Marokkaanse coach helpt de hangjongeren met het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen. ,,Als we een boete niet willen betalen, gaan we naar de coach," aldus één van de Helmondse hangjongeren in de uitzending.

Ondanks dat EenVandaag inwoners van Helmond aan het woord laat die gebukt gaan onder de terreur van de Marokkaanse jeugd, ontkent de gemeente Helmond dat de projecten rond de jongeren mislukt zijn. ,,De jongeren vertonen geen extreem gedrag meer. Het is onverwacht succesvol," volgens de gemeente. (DHE/AK)

www.ad.nl/utrecht/miljoenen-verloren-...
rationeel
0
Natuurfotograaf spot zeldzame>>> zwarte ree >>>in bossen Lage Vuursche

Natuurfotograaf Yvette van den Berg (52) kon haar ogen niet geloven toen ze vrijdagavond in de bossen van de Lage Vuursche ineens een zwarte ree over het pad zag lopen. De zwarte ree wordt niet vaak in Nederland gezien.

,,Ik had een zware werkweek achter de rug en wilde toen ik thuis kwam het liefst op de bank neerploffen, maar ik weet hoe goed de natuur dan juist voor je is dus ik besloot toch met mijn camera op pad te gaan en bij mij om de hoek het bos in te lopen,” vertelt Yvette van den Berg een dag na haar bijzondere ontmoeting. ,,Ik genoot van de rust en alle geluiden, maakte een foto van een bosmuisje en zag daar ineens in de verte een zeldzaam zwart reebokje in het bos.”

Van den Berg maakte zich direct klein door aan de rand van het pad op haar hurken te gaan zitten. ,,Ik zag het dier eerder dan hij mij zag. Tot mijn verbazing ging het bokje er niet vandoor, maar kwam hij uit nieuwsgierigheid zelfs steeds dichterbij. Ik denk omdat ik niet bewoog dat hij mij eerst niet zag en niet wist dat ik een mens was. Het heeft denk ik wel tien minuten geduurd en aan het einde stond hij nog maar op twintig meter van mij vandaan. Ik heb 100 foto's kunnen maken. Ik kreeg kramp, maar ik dacht als ik ga verzitten dan rent hij weg, dus ik bewoog niet. Uiteindelijk liep het bokje rustig te struiken in.”

Van den Berg had nog nooit eerder een zwarte ree gezien. ,,Ze zijn ook echt zeldzaam. Het is al bijzonder om wild van dichtbij te mogen zien, ik fotografeer vaak herten in Nederland, maar dat het dan ook nog een zwarte ree was, is echt een geluksmoment. Ik ben heel blij dat ik toch naar mijn gevoel geluisterd heb, en het bos in ben gegaan.”

Dat is een boodschap die Van den Berg vaker verkondigd. ,,Natuurgeluk voor iedereen, de natuur heeft een heilzame kracht. Als je stilstaat in de natuur zie je wat er allemaal leeft en groeit. De natuur heeft een positief effect op de mens, als we in de natuur zijn maken we gelukshormonen aan, daalt het stress-hormoon, worden we creatiever en hebben we minder piekergedachten. Dat gebeurt zelfs als we naar natuurfoto's kijken. Daarom vind ik ook dat op plekken waar mensen zelfstandig niet de natuur in kunnen lopen, zoals woonzorgcentra en ziekenhuizen, er meer natuurfoto's zouden moeten hangen.”

www.ad.nl/amersfoort/natuurfotograaf-...

Met foto.

Ik was gisteren toevallig zelf ook in Lage Vuursche:)
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 7 juli 2019 01:40:

Natuurfotograaf spot zeldzame>>> zwarte ree >>>in bossen Lage Vuursche

Ik was gisteren toevallig zelf ook in Lage Vuursche:)
In je zwarte reeënpak. :-)
rationeel
0
quote:

hosternokke schreef op 7 juli 2019 09:45:

[...]
In je zwarte reeënpak. :-)
Met mijn rode puntmutsje;)
objectief
1
Door de lage rente heeft Nederland tussen 1995 en 2018 ruim 22 MILJARD aan rentelasten bespaard; zonder deze enorme daling zouden onze belastingen vele procenten hoger zijn uitgevallen. (wat profiteren wij enorm van de ECB/EU)
Jos2233
0
quote:

objectief schreef op 7 juli 2019 11:26:

Door de lage rente heeft Nederland tussen 1995 en 2018 ruim 22 MILJARD aan rentelasten bespaard; zonder deze enorme daling zouden onze belastingen vele procenten hoger zijn uitgevallen. (wat profiteren wij enorm van de ECB/EU)
Klopt helemaal en door de lage rente is de huizenmarkt helemaal hersteld en heeft niemand meer zijn huis onder water staan. De zekerheid dat je huis niet meer onder water staat heeft de bestedingen (lees) de Nederlandse economie zeer veel goed gedaan. Mede door de lage rente draait de bouw in NL vol op en kunnen mensen die hun hypotheek oversluiten de polonaise van blijdschap lopen.
Bij de koopkracht plaatjes in NL wordt geen rekening gehouden met mensen die mogen opvesluiten en reken maar dat de impact van een hypotheek rente van 2% tegen (oude situatie) 5% gigantisch is.
In NL gaat het ongekend goed momenteel.
DurianCS
0
quote:

objectief schreef op 7 juli 2019 11:26:

Door de lage rente heeft Nederland tussen 1995 en 2018 ruim 22 MILJARD aan rentelasten bespaard; zonder deze enorme daling zouden onze belastingen vele procenten hoger zijn uitgevallen. (wat profiteren wij enorm van de ECB/EU)
Nederlanders sparen enorm en hebben veel meer dan dit bedrag ingeleverd aan spaarrente.
Jos2233
0
quote:

DurianCS schreef op 7 juli 2019 11:40:

[...]
Nederlanders sparen enorm en hebben veel meer dan dit bedrag ingeleverd aan spaarrente.
Klopt niet.
De hypotheekschuld is veel hoger in NL dan het bedrag aan spaargeld. Burgers verdienen er ook aan.
objectief
0
quote:

Jos2233 schreef op 7 juli 2019 11:45:

[...]
Klopt niet.
De hypotheekschuld is veel hoger in NL dan het bedrag aan spaargeld. Burgers verdienen er ook aan.
Klopt helemaal; het voordeel aan hypotheekrente is veel groter en bovendien stijgt daarnaast de waarde van de eigen woning. Alles bij elkaar is het voordeel immens.
josti5
0
quote:

objectief schreef op 7 juli 2019 12:06:

[...]

Klopt helemaal; het voordeel aan hypotheekrente is veel groter en bovendien stijgt daarnaast de waarde van de eigen woning. Alles bij elkaar is het voordeel immens.
Vraagje fred: stijgt de waarde van de woning, of daalt de waarde van het geld, waardoor je méér geld voor een woning moet neertellen?

Voordat je weer het foute antwoord geeft: beide zijn een beetje goed, en dus een beetje fout...
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.323,36 -0,17%
 EUR/USD 1,0702 +0,46%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront